Γενικά Επιλογή παπαγάλου Cockatoo, Amazon ή Macaw

Για τους eclectus δεν έχω βρει πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο η αλήθεια είναι...
Φαντάζομαι θα έχεις διαβάσει το σχετικό άρθρο μας https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Εκλέκτους-eclectus-roratus.5223/ το βάζω λόγω της αναφοράς σου και για άλλους πιθανούς αναγνώστες.
 
Επειδή οι Eclectus είναι από τα αγαπημένα μου είδη παπαγάλων έχω κοιτάξει αρκετά πράγματα για αυτούς.
Υπάρχουν πολλές πληροφορίες που μπορείς να βρεις για αυτούς(αρκεί να ξέρεις αγγλικά)
Ενδεικτικά:
https://www.thespruce.com/eclectus-parrots-390712
https://lafeber.com/pet-birds/species/solomon-islands-eclectus/
http://problemparrots.co.uk/parrot-types/electus
http://www.allpetbirds.com/eclectus-parrot
https://animal-world.com/encyclo/birds/Eclectus/Eclectus.php
http://www.eclectusparrotbreeders.com/about-eclectus.html

Αυτό που μου αρέσει σε αυτούς εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, είναι ότι γενικά είναι ένας εξυπνος παπαγάλος με καλό χαρακτήρα κατα βάση, χωρίς μεγάλη ένταση φωνής και ομιλητής. Θέλει λίγο ιδιαίτερη διατροφή λόγω πεπτικού συστήματος.
 
Καλησπέρα!

Μετά απο τόσα χρόνια ήθελα απλά να σας ενημερώσω πως ακόμα δεν έχω πάρει κάποιο νέο μέλος! Θα έλεγα πως οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές (υποχρεώσεις, οικονομικές) και οι αρχικές επιλογές μου άλλαξαν αρκετά μετά απο πολύ έρευνα και συζητήσεις. Πλέον μπορώ να πω πως τα cockatoo (λόγω τρομακτικού θορύβου έχουν απομακρυνθεί μιας και μένω σε διαμέρισμα ακόμα) και οι αμαζόνες (ταπεραμέντο) έχουν απομακρυνθεί ως επιλογές. Τα cockatoo για εμένα είναι ένα όνειρο ζωής αλλά καλώς η κακώς είμαι συνειδητοποιημένος ότι δεν είναι η σωστή επιλογή για εμένα. Μπορεί όταν πάρω σύνταξη και μετακομίσω στην εξοχή να το ξανα σκεφτώ😂

Για τα μακάο κρατάω μια μικρή επιφύλαξη (blue and gold) μιας και απο πολλές αναζητήσεις έχω δει ότι είναι λιγάκι πιο εύκολη η συνήπαρξη σε ένα διαμέρισμα απ ότι άλλα είδη μιας και το κράξιμο περιορίζεται το πρωί και αργά το απόγευμα. Βέβαια και αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Ως προς τα νέα είδη τα οποία σκέφτομαι πολύ σοβαρά πλέον είναι τα cape parrots, pionus, senegals και τέλος τα eclectus. Ξέρω ότι τα πρώτα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν απο εκτροφέα (Ελλάδα) αλλά συνεχίζω δυναμικά το ψάξιμο μιας και θέλω να είμαι απόλυτα σίγουρος γι αυτήν μου την επιλογή!
 
@Jimopliktos Οι eclectus είναι εξαιρετικά φασαριοζοι και δαγκώνουν. Νομίζω δεν είναι καλή επιλογή. Θα σου έλεγα να πας σε senegal καθώς είναι μικροί, ήσυχοι καλοί σύντροφοι και ιδανικοί για διαμέρισμα. Αν θες πες μου να σου στείλω μήνυμα με εκτροφείς senegal.
 
@HxC Καλημέρα!

Η αλήθεια είναι πως πέρα απο τον πολύ καλό χαρακτήρα που έχουν είναι και γενικά διαθέσιμα περισσότερα μωρά κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Η Λήδα μου έστειλε κάποιους αξιόλογους εκτροφείς για Σενεγάλης. Το πρόβλημα είναι στους εκτροφείς cape μιας και μετά απο τόσο ψάξιμο δεν έχω βρει προφανώς τίποτα απο Ελλάδα ούτε καν απο Ευρώπη. Μόνο Αμερική έχω βρει αλλα προφανώς έχω λάβει αρνητική απάντηση για την αποστολή τους στην Ελλάδα
 
cape-female-right.webp

Το συγκεκριμένο είναι θηλυκό αφού κατα την ενηλικίωση του έχει κρατήσει το πορτοκαλί χρώμα στο κεφάλι του. Τα αρσενικά αντιθέτως το χάνουν και γίνεται όλο γκρι
 
@HxC Αααααα δεν το κατάλαβα!

Ναι ισχύει και εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω μάθει απο κανέναν να έχει στην κατοχή του τέτοιο είδος. Γενικά από poicephalus οι πιο διαδεδομένοι είναι οι Σενεγάλης. Jardine's και Meyer's επίσης πολύ δύσκολο να βρεθούν
 
Μα και να μπορέσεις να βρεις δεν θα έχεις έναν άνθρωπο να πεις 2 κουβέντες άμα χρειαστείς κάτι. Αποκλειστικά απτα ξένα φόρουμ δεν γίνεται δουλειά.
 
Back
Top