Γενικά Επιλογή πρώτου παπαγάλου

panos1982

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2020
Μηνύματα
5
Πόλη
Ερμούπολη
Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για;ντο πανέμορφο forum που έχετε δημιουργήσει. Θέλω να αποκτήσω τον πρώτο μου παπαγάλο. Για αρχή θα πω πως λόγο δουλειάς λείπω τα πρωινά μέχρι απογευματάκι φυσικά μετά μπορώ να αφιερώνω πολύ χρόνο όσο γίνεται και επιτρέπεται και για το κατοικίδιο. Η αλήθεια είναι ότι έχω ερωτευτεί τους ringneck αλλά αν δεν κάνω λάθος είναι λιγο απαιτητικα για αρχάριους (δυστυχώς) θα ήθελα και την άποψη σας πάνω σε αυτό. Γενικά θέλω ένα σχετικά ήρεμο όσον αφορά το θόρυβο αν και δεν θα έχω πρόβλημα με γειτονες. Δεύτερη επιλογή είναι ένα cockatiel που μου αρέσει φυσικά. Θέλω ενα παιχνιδιάρικο και χαδιαρικο παπαγάλο να ασχοληθώ να τον εκπαιδεύσω γι'αυτό ρωτάω τη γνώμη σας και αν έχετε να μου προτείνετε και κάποια αλλο είδος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για;ντο πανέμορφο forum που έχετε δημιουργήσει. Θέλω να αποκτήσω τον πρώτο μου παπαγάλο. Για αρχή θα πω πως λόγο δουλειάς *λείπω τα πρωινά μέχρι απογευματάκι φυσικά μετά μπορώ να αφιερώνω πολύ χρόνο όσο γίνεται και επιτρέπεται και για το κατοικίδιο. Η αλήθεια είναι ότι έχω ερωτευτεί τους ringneck αλλά αν δεν κάνω λάθος είναι λιγο απαιτητικα για αρχάριους (δυστυχώς) θα ήθελα και την άποψη σας πάνω σε αυτό. Γενικά θέλω ένα σχετικά ήρεμο όσον αφορά το θόρυβο αν και δεν θα έχω πρόβλημα με γειτονες. Δεύτερη επιλογή είναι ένα cockatiel που μου αρέσει φυσικά. **Θέλω ενα παιχνιδιάρικο και χαδιαρικο παπαγάλο να ασχοληθώ να τον εκπαιδεύσω γι'αυτό ρωτάω τη γνώμη σας και αν έχετε να μου προτείνετε και κάποια αλλο είδος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σκέφτεσαι να πάρεις ταϊσμένο στο χέρι παπαγάλο ή άγριο;
Σε περίπτωση που θέλεις ταϊσμένο=ήμερο (κι εξαρτημένο από τον άνθρωπο), οι *συνθήκες σου δεν ευνοούν αυτή την επιλογή (εφόσον θα ζει μόνος και δεν θ΄ασχολείται κάποιος μαζί του)... Έχοντας αυτό το ωράριο θα πρέπει να πάρεις δυο εξ αρχής.
Αν πάλι πάρεις άγριο, όταν καταφέρεις να το εξημερώσεις και κατ΄επέκταση να το εκπαιδεύσεις, θα αισθάνεται μεγάλη μοναξιά ολομόναχο (όπως κατάλαβα) μέσα στο σπίτι...
**Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τον χαρακτήρα που θα διαμορφώσει ένα πουλί, είτε το πάρεις μικρό σε ηλικία, είτε μεγάλο με ήδη ''διαμορφωμένο'' χαρακτήρα (αλλάζουν οι συνθήκες αλλάζει και αυτός).
Οπωσδήποτε τα cockatiel αποτελούν μια καλή κατά τη γνώμη μου επιλογή και τα budgie ακόμα καλύτερη.🙂
 
Αν καταλήξω σε cockatiel λογικά άγριο διότι ήμερο δύσκολο να βρω να πάρω στη Σύρο και δύσκολο να γίνει φαντάζομαι και μεταφορά εδώ από κάποιον εκτροφέα. Πρέπει να πάρω από αρχή ζευγάρι η να ξεκινήσω με ένα να εκπαιδευτεί έστω λίγο και μετά να πάρω δευτερο δεν θα είναι δύσκολη η παράλληλη εκπαίδευση με 2 μαζί;
 
*Αν καταλήξω σε cockatiel λογικά άγριο διότι ήμερο δύσκολο να βρω να πάρω στη Σύρο και δύσκολο να γίνει φαντάζομαι και μεταφορά εδώ από κάποιον εκτροφέα. **πρέπει να πάρω από αρχή ζευγάρι η να ξεκινήσω με ένα να εκπαιδευτεί έστω λίγο και*** μετά να πάρω δευτερο δεν θα είναι δύσκολη η παράλληλη εκπαίδευση με 2 μαζί;
*Σε ότι αφορά το *πρώτο σκέλος σου πρότεινε εκτροφέα ο Αντώνης @Tony Forpus
** α) Δεν είναι απαραίτητο να πάρεις ζευγάρι (= αυγά, μωρά κτλ), δυο θηλυκά ή δυο αρσενικά (πιο έντονοι χαρακτήρες) μπορούν να συμβιώσουν, ιδιαίτερα εάν βρεις πουλιά από προσεκτικό κι έμπειρο εκτροφέα όπως ο Ζάχος! (θ΄απαντήσει).
***Μπορεί μετά να μην τα βρουν... Καλύτερα θα είναι να τα πάρεις μαζί.
 
Back
Top