Γενικά Επιλογή του κατάλληλου ζευγαριού

Για τα καναρινια χρωματος ποιοι ειναι οι γενικοι κανονες;
α)κοκκινα ζευγαρωνουμε εντονο με χιονε
β)Λευκα ζευγαρωνουμε υπολοιπομενο με κυριαρχο
Με τα υπολοιπα τι γινεται;
Πως επιλεγουμε τα ζευγαρια σε Ισαμπελες, σε Αχατες, σε Μωζαικ?
Ζευγαρωνουμε ιδιου χρωματος πουλια η μπορουν να υπαρξουν και παραλαγες. Για παραδειγμα εγω εχω στην κατοχη μου ενα πρασινο καφε καναρο τι επιλογες θυληκου υπαρχουν;
 
Ενα μεγάλο μέρος των απαντήσεων υπάρχει στα λινκς
του πόστ 12.
 
Σήμερα επισκέφτηκα την έκθεση του ΑΣΚΕ. Για εμένα ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία. Για πρώτη φορά είδα τέτοια μεγάλη ποικιλία καναρινιών συγκεντρωμένα σε ένα χώρο. Ταυτόχρονα είχα τη δυνατότητα να συζητήσω με τους εκτροφείς τους [με όποιους πρόλαβα] για τις ιδιομορφίες τις απαιτήσεις και τα πρότυπα της κάθε ράτσας. Και να φανταστεί κανείς ότι, αν και έμαθα πολλά, μου γεννήθηκαν ακόμη περισσότερες απορίες. Πλέον θεωρώ ότι για να καταλήξει κάποιος στην ράτσα καναρινιών που επιθυμεί να εκθρέψει πρέπει απαραίτητα να περάσει από κάποια έκθεση, ή από εκθέσεις και να συζητήσει με ανθρώπους που γνωρίζουν.
 
αν έβγαλες καμιά foto ανέβασε την να πάρουμε και εμείς μια γεύση.
 
Σημερα καταφερα καθως διαθετω λιγο περισσοτερο ελευθερο χρονο να διαβασω προσεκτικοτερα το αρθρο του ΠΟκ για τα καναρινια χρωματος. Πανω που αρχισα να τα βαζω σε μια σειρα μπερεδευτικα περισσοτερο καθως δεν υπαρχει μια λογικη σειρα. Ενω αρχικα γραφεται οτι τα καναρινια χρωματος χωριζονται στις τρεις μεγαλες κατηγοριες Μελανικα,Λιποχρωμικα,Μωζαικ ξαφνικά στο αρθρο παρουσιαζεται το μωζαικ σαν υποκατηγορια των λιποχρωμικων. Οσο για τις μεταλλαξεις των μελανικων εκει γινεται το μπερδεμα του μπερδεματος. Το μονο που καταλαβα οτι το αρχικο καναρινι ηταν μαυρο καφε και μετα προοηλθαν οι τρεισ βασικες μεταλλαξεις η καφε οπου υπαρχει η απουσια μαυρο στο πτερωμα, ο αχατης που ειναι το αντιθετο δηλαδη υπαρχει αη απουσια του καφε και η Ισαμπελα που προηλθε απο συνδιασμο αχατη και καφε. Δηλαδη πως ειναι η Ισαμπελα; Στις υπολοιπες μεταγεννεστερες μεταλλαξεισ δεν εχω καταλαβει τιποτα.Ισως η ελλειψη φοταγραφιων σε καθε κατηγορια να ειναι το κακο. Μπορει καποιος εκτροφεας καναρινιων χρωματος να φορτωσει καποιο πιο απλο αρθρο;
 
... Ενω αρχικα γραφεται οτι τα καναρινια χρωματος χωριζονται στις τρεις μεγαλες κατηγοριες Μελανικα,Λιποχρωμικα,Μωζαικ ξαφνικά στο αρθρο παρουσιαζεται το μωζαικ σαν υποκατηγορια των λιποχρωμικων.

Τα χρώματος χωρίζονται σε δύο κατηγορίες
ΛΙΠΟΧΡΩΜΙΚΑ - ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ
Τα λιποχρωμικά χωρίζονται σε ΛΕΥΚΑ-ΚΙΤΡΙΝΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ
Αυτές τις κατηγορίες(ΛΕΥΚΑ-ΚΙΤΡΙΝΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ)
ανάλογα με τον τρόπο και τα σημεία που εμφανίζεται το λιπόχρωμα
χωρίζονται σε ΕΝΤΟΝΟΥ - ΧΙΟΝΕ - ΜΩΣΑΙΚΟΥ.
Έλεγχος του τύπου πτερώματος πριν από το ζευγάρωμα

... Μπορει καποιος εκτροφεας καναρινιων χρωματος να φορτωσει καποιο πιο απλο αρθρο;

- Ευπρόσδεκτο... Προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο.
 
Δηλαδη πως ειναι η Ισαμπελα;

Στις υπολοιπες μεταγεννεστερες μεταλλαξεισ δεν εχω καταλαβει τιποτα.Ισως η ελλειψη φοταγραφιων σε καθε κατηγορια να ειναι το κακο.

Φωτογραγικό ’λμπουμ Πουλιών Συντροφιάς Ιζαμπέλα

Για τις υπόλοιπες πιθανόν να χρειαστεί να το ξαναδιαβάσεις. Εγώ το έχω διαβάσει άπειρες φορές και πολλές φορές ανατρέχω εκεί για κάτι που δεν θυμάμαι. Σχεδόν για όλες τις μεταλλάξεις έχει φωτό, ψάξτες λίγο και θα σε βοηθήσουν πολύ.
 
Δημήτρη δυστυχώς δεν πήρα μαζί μου την ψηφιακή, Τραβηξα μερικές κακής ποιότητας φωτογραφίες με το κινητό. Για εμένα έχουν ενδιαφέρον γιατί αφορούν διαφορετικές ράτσες. Ελπίζω και για κάποιον άλλο οπότε τις παραθέτω.
 

Συνημμένα

  • DSC00012_2.webp
    DSC00012_2.webp
    11,4 KB · Προβολές: 97
  • DSC00015_1.webp
    DSC00015_1.webp
    12,7 KB · Προβολές: 109
  • DSC00023.webp
    DSC00023.webp
    20,5 KB · Προβολές: 104
  • DSC00038.webp
    DSC00038.webp
    11,4 KB · Προβολές: 108
  • DSC00042.webp
    DSC00042.webp
    17,4 KB · Προβολές: 101
Μπορει καποιος εκτροφεας καναρινιων χρωματος να φορτωσει καποιο πιο απλο αρθρο;
Υπάρχει ένα σεμινάριο του Σ.Φ.Ω. Π. Πάνω στο ζήτημα των καναρινιών χρώματος που πιστεύω ότι το καλύπτει ικανοποιητικά το θέμα. Το υλικό που συζητήθηκε στο σεμινάριο βρίσκεται στη σελίδα του συλλόγου οπότε παραπέμπω εκεί.

για πιο εξειδικευμένα πράγματα παραπέμπω στον χώρο που ακολουθεί:

[x]
τέλος σχετικό με το θέμα είναι και το ακόλουθο post

https://community.petbirds.gr/threads/Διευκρίνιση-ράτσας-του-καναρινιού-μου.3183/
 
Δημήτρη δυστυχώς δεν πήρα μαζί μου την ψηφιακή, Τραβηξα μερικές κακής ποιότητας φωτογραφίες με το κινητό. Για εμένα έχουν ενδιαφέρον γιατί αφορούν διαφορετικές ράτσες. Ελπίζω και για κάποιον άλλο οπότε τις παραθέτω.
σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία έστω και μέσα από τις φωτογραφίες του κινητού να πάρω μια γεύση από το τι καναρίνια υπήρχαν εκεί.
 
Back
Top