Γενικά Επιλογή budgie, cockatiel, rosella ή lovebird;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MargT
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MargT

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουλ 2016
Μηνύματα
9
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας! Είμαι καινούργια στη σελίδα σας και σκέφτομαι να πάρω παπαγάλο. Έχω ψάξει αρκετά είδη και εχω καταλήξει σε κάποια κυρίως μικρόσωμα(budgie, cockatiel, rosella, lovebird), άλλα θα ήθελα τη βοήθεια σας. Θα προσπαθήσω να σας περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ τις παραμέτρους που επηρεάζουν την επιλογή μου.
Χώρος και Χρονος: Μένω σε διαμέρισμα οπότε ο παπαγάλος θα μένει σε ένα κλουβί και θα βγαίνει τις ώρες που θα είμαι στο σπίτι. Τον περισσότερο χρόνο που εχω σχολή αυτό είναι 3 ώρες μίνιμουμ αργά το απόγευμα (για τις πολύ πεισμένος μέρες). Σε αυτές τις ώρες θα του αφιερώνω και χρόνο για παιχνίδι, χάδια και εκπαιδευση!
Συμπεριφορά: το βασικό κριτήριο! Θα ήθελα ένα παπαγαλάκι που να ειναι παιχνιδιαρικο, εξυπνο και να του αρεσουν πολυ τα χάδια. Σε αυτό μάλλον ταιριάζουν τα μπατζι, κοκατιλ, lovebird και σχεδόν καθόλου οι ροζελλες απ ότι έχω διαβάσει.
Εμφάνιση: έχω φοβερή αδυναμία στο κόκκινο και μου αρέσουν απίστευτα οι ροζελες! Αυτές έχω βρει από αγγελία, που είναι πανέμορφες: http://a2.xe.gr//20150923/123321_233577_x.jpg
Αμέσως μετά πάνε τα μπατζις! Δεν μου αρέσουν αποχρώσεις του κίτρινου και του πρασίνου, και οι κλασσικοί χρωματισμός των κοκατιλ αλλά μπορώ να πάρω κάποιο σε άσπρο/μαύρο/γκρι
Φωνές: θα ήταν ωραία να λένε μερικές λεξουλες αλλά δεν έχω την απαίτηση να είναι δεινοι ομιλητές. Λόγω διαμερίσματος δεν θέλω να κάνουν παρά πολύ θόρυβο.
Άλλα κατοικίδια: Έχω ένα κουνελάκι το οποίο μένει κάτω στον κήπο αλλά το ανεβάζω συχνά στο δωμάτιο μου. Όποτε πολλές φορές θα βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο. Θα έχω προβλήματα, πχ να ζηλεύει ο παπαγάλος ή και να τραυματίσει το κουνέλι; Είναι γενικά πολύ ευαίσθητα ζώα... Επίσης στο σπίτι υπάρχει ένα καρδερινοκαναρο που φροντίζει ο μπαμπάς και είναι διστακτικός στο να πάρω παπαγάλο για να μην "χαλάσει" το κελάηδημά του. Θα γίνει όντως αυτό?
Αγορά: Πιστεύω είναι καλύτερα να πάρω παπαγάλο από αγγελίες παρά από πετ σοπ. Θα προτιμούσα να μην ξοδέψω πάνω από 50ε για την αγορά του παπαγαλου.
Αν ξέχασα κάτι ή αν έχετε άλλες απορίες, πείτε μου! Ελπίζω να μπορείτε να μου δώσετε τη γνώμη σας και από προσωπικές σας εμπειρίες με διάφορα είδη! Επίσης αν ξέρει κάποιος τι είδος είναι αυτό και αν μπορεί να μου πει για τη συμπεριφορά τους:
xe.gr/zoa/papagaloi%7Cad-134213903.html

Να σας αναφέρω ότι ο εκτροφέας της αγγελίας έχει και τα παραπάνω είδη που ανέφερα, οπότε όταν τελικά αποφασίσω να πάρω τον παπαγάλο (μπορεί να είναι μετά από μερικούς μήνες καθώς είναι καλοκαίρι) σκοπεύω να πάω να τους δω από κοντά και ίσως να βρω κάποιον που έχουμε καλύτερη "χημεία". Επίσης ελπίζω να βρω μια φιλική και αγαπησιαρα ροζελλα, αλλα μήπως ζητάω πολλά; Ας μου πουν όσοι έχουν ροζελλες για τη συμπεριφορά τους... Συγγνώμη αν σας κούρασα! Ανυπομονώ να ακούσω τις απόψεις σας!

Ξέχασα να αναφέρω, ότι μένω Αθήνα και δεν έχω προηγούμενη εμπειρία με παπαγάλους, αν και στο Δημοτικό είχα ένα ζευγάρι μπατζις. Δεν το θεωρώ ως ιδιαίτερη εμπειρία Γιατί δεν ήξερα ότι είναι τόσο έξυπνα πουλιά και δεν τα είχα εκπαιδεύσει. Ωστόσο, το ένα που δεν με φοβαταν όσο το άλλο, το έβγαζα από το κλουβί, το ανέβαζα στο ώμο μου και καθόταν εκεί, αλλά όχι πολλά πράγματα.
 
Καλώς ήρθες στην φτερωτή μας παρέα και μπράβο σου που πριν πάρεις ένα ζωάκι το ψάχνεις τόσο πολύ! Και κυρίως όταν μιλάμε για παπαγάλο που είναι ένα ζωάκι πολύ έξυπνο που υψηλή νοημοσύνη το οποίο αλληλεπιδρα πολύ με τον άνθρωπο και δένεται πολύ μαζί του!

Τον περισσότερο χρόνο που εχω σχολή αυτό είναι 3 ώρες μίνιμουμ αργά το απόγευμα
Απ ότι καταλαβαίνω είσαι σε μια ηλικία που έχεις ελεύθερο χρόνο και μπορείς να ασχοληθείς με έναν παπαγάλο (είτε μικρό είτε μεγάλο). Τι θα γίνει όμως μόλις τελειώσεις με τη σχολή και αρχίσεις να δουλεύεις 8 ή και παραπάνω ώρες την ημέρα; Το έχεις σκεφτεί αυτό? Τα παπαγαλάκια δένονται πού με έναν άνθρωπο και αν ξαφνικά σε χάσει ή ασχολείσαι πολύ λιγότερο μαζί του τότε αυτό θα επηρεάσει πολύ αρνητικά τη ψυχολογία του... Δεν στο λέω για να μην πάρεις παπαγαλάκι απλά να σκεφτείς μακροπρόθεσμα πως μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα και η καθημερινότητά σου, γιατί ακόμα και τα γλυκά μπατζάκια ζουν 13-15 χρόνια!

Εμφάνιση: έχω φοβερή αδυναμία στο κόκκινο και μου αρέσουν απίστευτα οι ροζελες! Αυτές έχω βρει από αγγελία, που είναι πανέμορφες:
Είναι αλλά καλύτερα να μην ξεκινήσεις ως αρχάρια με ροζέλα.. Θέλουν πιο πολύ εμπειρία.. Θεωρώ πως "πρέπει" να διαλέξεις ανάμεσα σε μπάτζι, λοβ και κοκατίλ.. Είναι πιο κατάλληλα για αρχάρια και χωρίς εμπειρία άτομα..

Με τον θόρυβο έχεις πρόβλημα; Οι δικοί ή οι γείτονες; Γιατί τα παπαγαλάκια (όχι όλα) έχουν δυνατή φωνή και φωνάζουν δυνατά! (πχ λοβάκια)

Όποτε πολλές φορές θα βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο. Θα έχω προβλήματα, πχ να ζηλεύει ο παπαγάλος ή και να τραυματίσει το κουνέλι;
Όταν θα φέρνεις πάνω το κουνελάκι πολύ απλά ο παπαγάλος θα είναι στο κλουβί και θα του έχεις δώσει κάτι να ασχολείται! Δεν μπορείς να είσαι 24/7 μαζί του! Δε θα του κάνει και καλό.. Πρέπει να περνάει και κάποιες ώρες μόνος του να παίζει με τα παιχνίδια του να σκαρφαλώνει να τρώει θρεπτικές λιχουδιές! Και απ την άλλη μεριά και το κουνελάκι θέλει την φροντίδα του και την ανθρώπινη επαφή!

Επίσης στο σπίτι υπάρχει ένα καρδερινοκαναρο που φροντίζει ο μπαμπάς και είναι διστακτικός στο να πάρω παπαγάλο για να μην "χαλάσει" το κελάηδημά του. Θα γίνει όντως αυτό?
Ναι... Τα ωδικά πτηνά επαναλαμβάνουν ό,τι ακούν.. Ειδικά κατά τη διάρκεια της πτερόροιας (Αύγουστος - Σεπτέμβριος) Και το κράξιμο ενός παπαγάλου σίγουρα θα επηρεάσει το γλυκό τραγούδι του καρδερινοκαναρου του μπαμπά σου. Καλό θα είναι να μην ακούει τον παπαγάλο.. Και αυτό γίνεται αν τα κλουβία βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο.

Αγορά: Πιστεύω είναι καλύτερα να πάρω παπαγάλο από αγγελίες παρά από πετ σοπ. Θα προτιμούσα να μην ξοδέψω πάνω από 50ε για την αγορά του παπαγαλου.
Ούτε αγγελία και κυρίως ούτε πετ σοπ! Να προτιμήσεις εκτροφέα! Να πας να δεις το χώρο που έχει τους γονείς και πως ζουν υπό ποιες συνθήκες, τι χαρακτήρα έχουν οι γονείς, τι διατροφή αν τα κλουβιά είναι καθαρά αν τα πουλιά του είναι υγιή. Και φυσικά μετά την αγορά ο σωστός επαγγελματίας εκτροφέας θα είναι δίπλα σου όποια απορία και να έχεις και θα σε καθοδηγήσει ώστε να φροντίσεις το παπαγαλάκι σου όσο καλύτερα γίνεται! Αν βρεις έναν τέτοιο εκτροφέα σωστό με υγιή πουλιά και με σωστό χαρακτήρα (να μην είναι φοβικά νευρικά κτλ) τότε μην τσιγκουνευτείς να δώσεις και 20-30 ευρώ παραπάνω.. Αξίζει να πάρεις ένα ισορροπημένο και υγιές παπαγαλάκι και να δώσεις περισσότερα χρήματα, παρά να δώσεις 50 ευρώ και να πάρεις ένα άρρωστο αγνώστου προέλευσης και με πολλά ψυχολογικά και να φας πιο πολλά στους πτηνιάτρους.. Και φυσικά πέρα απ τα χρήματα για να αποκτήσεις ένα παπαγαλάκι πρέπει να σκεφτείς ότι χρειάζεται κλουβί, σωστή διατροφή, και φυσικά κάποιες εξετάσεις που μπορεί να χρειαστεί να κάνει, και στοιχίζουν.. Μια επίσκεψη στον πτηνίατρο όταν δεν δείχνει πολύ καλά μπορεί να σου στοιχίσει όσο ένα καινούργιο παπαγαλάκι.. Όλα αυτά πρέπει να τα σκεφτείς και να τα βάλεις κάτω... Και σαν φοιτήτρια (υποθέτω) πως δεν έχεις δικό σου εισόδημα οπότε πρέπει να το συζητήσεις με τους γονείς σου. :)

Αυτά είχα να πω εγώ. Και κυρίως δε θέλω να σε αποτρέψω απ το να πάρεις ένα παπαγαλάκι, απλά σε προβληματίζω για να μην έχεις μετά θέματα και προβλήματα με την φτερωτή σου παρέα! Μην ξεχνάς πόσο μπορεί να επηρεαστεί η ψυχολογία ενός παπαγάλου που σε είχε κάθε μέρα για πολλές ώρες και ξαφνικά ασχολείσαι μαζί του μόνο 2 ώρες την ημέρα.. Και ότι μπορεί να προκύψουν λίγο περισσότερα έξοδα μαζί με την απόκτηση ενός παπαγάλου.. Να είστε προετοιμασμένοι! Α! Και τελευταίο.. μιλάμε για ένα ζωάκι που θα ζήσει όλη του τη ζωή μαζί σου (από 13 χρόνια και πάνω, αναλόγως ποιο είδος θα αποκτήσεις). Είναι μια δέσμευση για σένα και τους δικούς σου για τα επόμενα τουλάχιστον 13 χρόνια!

Εύχομαι να μην σε παρά άγχωσα ή να σου άλλαξα γνώμη! 😛
 
Σ Ευχαριστώ πολύ για τη απάντησή σου!

Η αλήθεια είναι ότι αν και φοιτήτρια δεν έχω πολύ χρόνο. Όταν δεν έχω εξεταστική (που είμαι όλη μέρα σπίτι), μπορεί να λείπω από το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, 2-3 μέρες την εβδομάδα. Γι αυτό και στο θέμα χρόνου ανέφερα τρεις ώρες αργά το απόγευμα. Αν και εγώ μένω ξύπνια μέχρι αργά, φαντάζομαι ότι το παπαγαλάκι θα θέλει να ξεκουραζεται κατά τις 12; Επίσης, για αυτές τις πιεσμενες μέρες, ανεβάζω το κουνελάκι πάνω και δυστυχώς δεν μπορώ να αφιερώσω ξεχωριστά ένα τρίωρο στο κουνέλι και άλλο τόσο στον παπαγάλο. Ποιος έχει ελεύθερο χρόνο 6 ώρες άλλωστε; Τα κουνελάκια δεν είναι βέβαια παιχνιδιάρικα ζώα, οπότε τις ώρες που είναι πάνω θέλει απλά να κάνει τη βόλτα του και γι αυτό μπορώ ταυτόχρονα να ασχοληθώ με τον παπαγάλο στη ανάγκη. Όμως με απασχολεί αν θα έχουν προβλήματα μεταξύ τους. Τελικά ακομα και τα μικρά παπαγαλακια χρειαζονται πανω απο 2-3 ωρες ενασχοληση την ημερα;
Επειδή είχα στον παρελθόν μπατζις, με τέτοιο επίπεδο θορύβου δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα μελωδικά παπαγαλάκια που φαίνονται στην αγγελία (είναι από εκτροφέα), υπάρχει περίπτωση να είναι καλή εναλλακτική για να μην χαλάσει το κελάηδημα του καρδερινοκαναρου;
 
Αν και εγώ μένω ξύπνια μέχρι αργά, φαντάζομαι ότι το παπαγαλάκι θα θέλει να ξεκουραζεται κατά τις 12?
Τα παπαγαλάκια και όλα τα πουλάκια πρέπει να κοιμούνται μόλις πέσει ο ήλιος.. Το καλοκαίρι κοιμούνται κατά τις 9 το χειμώνα απ τις 5!

Επίσης, για αυτές τις πιεσμενες μέρες, ανεβάζω το κουνελάκι πάνω και δυστυχώς δεν μπορώ να αφιερώσω ξεχωριστά ένα τρίωρο στο κουνέλι και άλλο τόσο στον παπαγάλο.
Τότε θα πρέπει ο παπαγάλος να είναι στο κλουβί γιατί ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει με ελεύθερα στο ίδιο δωμάτιο ένα κουνελάκι και ένα παπαγαλάκι! 😛

Τελικά ακομα και τα μικρά παπαγαλακια χρειαζονται πανω απο 2-3 ωρες ενασχοληση την ημερα;
Όταν είναι μόνο του ένα χωρίς παρέα ναι.. Σου μιλάω για τα μικρά μεγέθη (μπάτζι, κοκατίλ και λοβ που ξέρω)...

Επειδή είχα στον παρελθόν μπατζις, με τέτοιο επίπεδο θορύβου δεν υπάρχει πρόβλημα.
Υπάρχουν είδη που κάνουν αρκετή φασαρία και ενοχλούν γενικά... Και για μερικούς το τραγούδι ενός λοβ είναι πολύ εκνευριστικό! Ναι η αλήθεια είναι πως τα μπάτζι δεν κάνουν πολύ θόρυβο..

Τα μελωδικά παπαγαλάκια που φαίνονται στην αγγελία (είναι από εκτροφέα), υπάρχει περίπτωση να είναι καλή εναλλακτική για να μην χαλάσει το κελάηδημα του καρδερινοκαναρου;
Όποιο είδος και να είναι, αν το καρδερινοκάναρο ακούει το παπαγαλάκι, θα επηρεάσει το τραγούδι του.. Και αν ο μπαμπάς σου είναι γνώστης και ξέρει την κάθε στροφή στο τραγούδι του, τότε θα παρατηρήσει και την αλλαγή!
 
Χμμ, μου φαίνεται ότι τελικά θα το ξανασκεφτω για το αν θα πάρω παπαγαλάκι! Ευχαριστώ πολύ όμως για το χρόνο σου!
 
Σε ενημέρωσε εφ' όλης της ύλης :) η Αλίκη.
Με διαθέσιμο χρόνο 2-3 ώρες για παιχνίδι και αλληλεπίδραση με τον οποιονδήποτε παπαγάλο, από άποψη χρόνου είναι μια χαρά.
Τώρα το σταυρόλεξο, χρωματικών προτιμήσεων, καλλιφωνίας και τιμής :)
Ένα μόνο του πουλάκι, σπάνια είναι θορυβώδες ιδιαίτερα ακόμα και αν μιλάμε για lovebird (σε πολλούς χρωματισμούς); ή cockatiel, (λιγότερες χρωματικές επιλογές) αυτά και τα δύο, μπορεί να ξεπεράσουν κατά τι τα 50 ευρώ, μπορεί και όχι.
Τα budgies ιδιαίτερα αν είναι ένα μόνο του και μάλιστα αρσενικό, πλην της ώρας που ξυπνά το πρωί και ίσως το σούρουπο πριν κοιμηθεί, αποκλείεται να σου κάνει βαρβαροφωνές, οι τιμές τους αρκετά κάτω από τα 50 ευρώ και μεγάλη γκάμα χρωματικών επιλογών και είναι μαζί με τα cockatiels τα πιο εκπαιδεύσιμα.
Υπάρχουν και τα λίγο μεγαλύτερα από τα budgies και πιο ασυνήθιστα, παπαγαλάκια του bourke για όσους αγαπούν το ροζ. Δεν ξέρω τιμές, δεν νομίζω να είναι ακριβά.
https://twycrosszoo.org/wp-content/uploads/2014/03/Bourkes-parakeet.jpg
Έχω και eastern rosella και western rosella είναι και οι δύο αξιαγάπητες (αρσενικά). Δεν θα έλεγα ότι είναι θορυβώδεις, ούτε δύσκολα πουλιά. Θεωρώ την γουέστερν πιο γλυκό και έξυπνο πουλί. Μπορεί να έτυχε, δεν ξέρω αν διαφέρουν σ' αυτό ως είδη.
Οι τιμές ξεπερνάνε τα 50 ευρώ, όχι πολύ ψηλά πάντως. Υπάρχουν και άλλη είδη ροζέλλας, όλες είναι πανέμορφες. Ιδιαίτερα αν τις πάρεις μικρές, θα τα καταφέρεις, μην το φοβάσαι. Τις θεωρώ και στιβαρά πουλιά από άποψη υγείας. Από φωνές, δεν είναι ομιλητικές, θα κάνουν τον ήχο του τηλεφώνου, την κόρνα του αυτοκινήτου ή τον ήχο του συναγερμού, την φωνή της γάτας, τέτοια πράγματα.:)
Αυτά που λέει η αγγελία ως ωδικά, μάλλον εννοεί τα red rumpeds, έχω ένα ζευγάρι, πολύ γλυκά πουλιά, ήσυχα. Όταν λέμε μελωδικά, μην φανταστείς ότι τραγουδάνε, απλά όταν βγάζουν φωνή είναι κελαριστή όχι παπαγαλίσια κραυγή.
Για περισσότερη βοήθεια στην επιλογή σου, γιατί μόνη σου πρέπει να αποφασίσεις, μπορείς να δεις το θέμα αυτό.
Μην απογοητεύεσαι πως δεν θ' ανταποκριθείς. Αν το επιθυμείς, γίνεται. Από σένα εξαρτάται. Καλή επιλογή και ό,τι χρειαστείς να ξαναρωτήσεις :)
 
Καλησπερα και καλως ηρθες στην παρεα μας.
Ειμαι ιδιοκτητρια ενος lovebird και ειμαι πολυ ευχαριστημενη με το ποσο εξυπνος ειναι.
Επισης επειδητωρα τα πρωινα καθομαστε στο μπαλκονι αντιγραφει κατι κελαηδισματα πουλιων και κανει πολυ ομορφες φωνουλες.
Πιστευω οτι με τα δεδομενα σου μπορεις να παρεις παπαγαλο και1μιση ωρα την ημερα να ασχολεισαι μαζι του αν ειναι δημιουργικη η ωρα σας ειναι μια χαρα (εννοω εκτος κλουβιου οχι να ειναι μονο του ολη την υπολοιπη μερα).
Πιστευω οτι ενα μπαντζι στην περιπτωση σου θα ηταν το ιδανικο.
Μπορεις να βρεις ημερο απο εκτροφεα με 20 ευρω (να κοιταξεις να το παρεις αφου απογαλακτιστει) και με αλλα 20 ευρω απο το petsupermarket παιρνεις ενα πολυ καλο κλουβακι.
Οι αγγελιες που εβαλες απο την εφημεριδα δεν ξερω ποσο καλες ειναι. Θυμαμαι ειχε γινει ενα θεμα στο φορουμ γι αυτες.
Φυσικα οταν ερθει η ωρα να παρεις θα πας να δεις απο κοντα και να κρινεις. Δεν εχω δηλαδη προσωπικη γνωμη.
Παντως καλτερα να κοιταξεις για εκτροφεα :)
 
Μαρία σε ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες, τον πίνακα τον είχα ήδη κοιτάξει και εκεί λέει πάλι ότι οι ροζελες είναι δυστροπες! Τελικά στις δικιές σου αρέσουν τα χάδια; Επίσης πολύ γλυκό και όμορφο παπαγαλάκι αυτό του Bourke και δεν το είχα ξαναδεί! Όποτε προστίθεται κι αυτό στις επιλογές!
Για τις αγγελίες τι θέμα υπήρξε; Μου άρεσε αυτός ο εκτροφέας γτ έχει τα είδη που θέλω και σε πολύ καλές τιμές, οπότε θα μπορούσα κιόλας να πάω να τα δω όλα μαζί και να αποφασίσω. Αλλά μπορεί τελικά να υπάρχει "παγίδα" σε τέτοιες τιμές! Θα ψάξω και για άλλους εκτροφείς!
Επίσης να σας πω ότι πραγματι κλίνω προς το μπαντζι από την άποψη ότι είναι παιχνιδιαρικο κςι χαδιαρικο, αλλά κάπως ποιό ανεξάρτητο από το κοκατιλ, οπότε δεν θα του λείπω απίστευτα άμα τύχει να λείψω πολλές ώρες. Έχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και καλές φωνητικές ικανότητες. Θα κοιτάξω όμως περισσότερο και τις ροζελες, τα μπουρκε και τα ωδικά!
Να χαίρεστε τα πανέμορφα παπαγαλάκια σας και ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια!
 
Τελικά στις δικιές σου αρέσουν τα χάδια;
Δεν είναι ήμερες οι δικές μου, κάπως περισσότερο η western έρχεται και τρώει λιχουδιές από το χέρι μου. Η eastern είναι όντως άγρια αλλά έχει και ένα πρόβλημα (έτσι την πήρα) κακής όρασης και το αποδίδω εκεί.
 
Με βάση τα δεδομένα που θέτεις ( οικονομικό, χαμηλόφωνο, παιχνιδιάρικο και με λίγη ώρα ενασχόλισης σου μαζί του) θεωρώ τα Μπάτζι ως ιδανική επιλογή. Άλλωστε είχες και παλιότερα οπότε είσαι εξοικειωμένη και δεν θα δυσκολευτείς. Στα χρήματα που διαθέτεις θα μπορούσες να πάρεις 2 μικρά γύρω στα 4 μηνών, όχι απαραίτητα ζευγάρι αν δεν θέλεις αναπαραγωγές αργότερα, αλλά αρςενικά, ώςτε να έχουν παρέα όταν εςύ λείπεις. Βέβαια ίσως να είναι δυσκολότερο να τα εκπαιδεύσεις έτσι, αν και λόγω μικρής ηλικίας δεν φαντάζομαι. Παίρνεις ένα στην αρχή, το εκπαιδεύεις, και μετά αν δεις ότι χρειάζεται, παίρνεις και το δεύτερο.
 
Θα σου πω την μεχρι τωρα εμπιρεια μου με το μπαντζι μου. Ειμαι και εγω πρωταρα και τον εχω 8 μηνες. Πιο πολυ θα πατησω στον χρονο, γιατι πιστευω τα εχω καταφερρι πολυ καλα σε αυτο. Τον πηρα οταν ημουν στο τελευταιο εξαμηνο πριν την πρακτικη μου οπου ειχα αφθονο χρονο. Για περιπου μια εβδομαδα ημουν ολη την ωρα μαζι του και οταν ηταν η ωρα για υπνο 6-8 κανονιζα και εβγαινα εξω( ή δουλεια το σκ). Μετα αρχιζα να φευγω απο το σπιτι για αρχη για 30 μιν και παει λεγοντας. Μπορει να μην ειναι τελειως ημερος ακομη αλλα αυτο μου αρεσει γιατι δεν ειναι εξαρτημενος απο εμενα, νιωθω πως του αρεσει η ησυχια του. Δευτερα-παρασκευη λειπω σπο το σπιτι 6:30-2 μολις ερχομαι σπιτι του ανοιγω το κλουβι και αναλογα με τα κεφια του ή σκαρφαλωνει γυρω γυρω ή πεταει γυρω γυρω ή με κυνηγαει απο πισω. Ετσι καθημερινες περναμε περιπου 3-4 ωρες μαζι ενω το δκ 7-12 ωρες. Πιστευω ειναι οπως το μαθεις εκπαιδευσεις ακομα και στην εξαρτηση/ανρξαρτησια του. (Σημαντικο ρολο εχει παιξει η μουσικη πιστευω απο την πρωτη μερα τον ειχα με τραγουδια και ετσι οταν τα ακουει ζωντανευει και καθεται μουρμουραει και χορευει μονος του)
 
Αλεκομανα, ευχαριστώ για την απάντηση σου και καλα έκανες και στάθηκες στο χρόνο. Πιστεύω Θα εχω αρκετό χρόνο και μπορεί μια μέρα να μην έχω 3 ώρες αλλά να έχω περισσότερες την επόμενη (έτσι είναι συνήθως το πρόγραμμα μου). Στην τελική άμα δω ότι δεν προλαβαίνω θα πάρω δεύτερο όπως είπε ο Νίκος. Επίσης Μαρία, αυτό φοβόμουν για τις ροζελες και δυστυχώς θα πρέπει να της απορρίψω παρόλο που μου αρέσουν παρά πολύ σαν χρώματα. Πρώτο κριτήριο είναι η συμπεριφορά! Θα περιμένω να δω και το πρόγραμμά μου απο Σεπτέμβριο και ελπίζω να έχω σύντομα κοντά μου ένα χαδιαρικο μικρό μπατζι! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες
 
Μου αρεσουν πολύ αυτά που είναι κάπως σιελ,τα σκούρα μπλε που μοβιζουν και τα ασπρουτσικα (σε συνδυασμό με μπλε απόχρωση)
 
Οχι ακόμα, αν και μπορεί να επισκεφτω αυτόν στην Φιλοπάππου. Όταν δλδ το πάρω απόφαση! Σίγουρα δεν θα τον πάρω μέσα στις διακοπές...
 
Back
Top