Γενικά Επισκέπτης εν πλω

JAPAN HOSO11

PB Member
Εγγραφή
8 Φεβ 2016
Μηνύματα
831
Πόλη
Κοκκώνι
Δεν είναι πρώτη φορά που διαφορά πτηνά επισκέπτονται πλοία για να ξαποστάσουν λίγο και μετά να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Σήμερα ο επισκέπτης μας (απο τους συνήθεις υπόπτους) ήταν ένα περιστέρι και μάλιστα δαχτυλιδονενο και πολύ εξοικειωμένο με τα πλοία ( μόνο τιμόνι δεν το άφησα να κάνει)

img_20170530_105749-resized-640.jpg img_20170530_105837-resized-640.jpg img_20170530_105828-resized-640.jpg

Και αφού τσίμπησε και λίγο μεζεδάκι και ήπιε και το ποτάκι του, μας αποχαιρέτησε και συνέχισε τη δικιά του πορεία

img_20170530_105909-resized-640.jpg
 
Απίθανη εμπειρία...
Πριν πάρα πολλά χρόνια το κατάστρωμα του πλοίου "Κύδων" (το παλιό γραμμή Πειραιάς Χανιά) που βρισκόμουν με συμφοιτητές... σε μια αγριεμένη βραδιά γέμισε με αρκετά ορτύκια που προφανώς μετανάστευαν...
Κρύφτηκαν όπως μπορούσαν για μια περίπου ώρα και μετά λες και κάποιος έδωσε το σύνθημα πέταξαν όλα...
 
Όταν ήμουν μικρός, πέρασα μερικά χρόνια μένοντας σε εμπορικό πλοίο (από 1-5 ετών) με την οικογένειά μου - μέχρι δλδ, να πάμε στο σχολείο. Κάποτε λοιπόν ήρθε ένας γλάρος με το μικρό του να ξαποστάσει, μάλλον μεσοπέλαγα, γιατί έμεινε πολλές ημέρες εκεί. Το μικρό γλαράκι ήταν μάλλον πολύ κουρασμένο, και στεκόταν πάνω στο κατάστρωμα, και θυμάμαι ότι για μερικές ημέρες το βάζαμε στη γέφυρα του καραβιού, για λίγη ώρα, όσο η μάνα του έκοβε βόλτες στο κατάστρωμα ψάχνοντάς το, και ο πατέρας μου, μου έδινε μικρά κομματάκια ωμού κρέατος, με τα οποία τάιζα το μικρό, πριν να το αφήσουμε πάλι στο κατάστρωμα να το βλέπει η μαμά του. Θυμάμαι ιδιαίτερα το πως πρόσεχα πολύ, διότι τις πρώτες φορές μου είχε σκίσει τα δάχτυλα με το ράμφος του, καθώς και τα νεύρα και το παράπονο που είχα, όταν μου είπαν ένα πρωί, ότι δυνάμωσε πια και το πήρε η μάνα του και έφυγαν...όλα αυτά βέβαια είναι ό,τι απέμεινε από τις ονειρικές αναμνήσεις ενός μικρού παιδιού.
 
Που είστε Σταμάτη;
Κίνα

σε μια αγριεμένη βραδιά γέμισε με αρκετά ορτύκια που προφανώς μετανάστευαν...
Ναι Γιάννη έχω ανάλογες εμπειρίες και με ορτύκια και με διαφορά αλλά φυσικά δεν λείπουν και τα δυσάρεστα, κάποιος Αετός ή γεράκι ή μπούφος τα οποία έχουν μάθει και αυτά το κόλπο και στήνουν καρτέρι σε πλοία τα οποία θα φιλοξενήσουν για λίγο κάποια πτηνά. Τι να κάνουμε φύση είναι!

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι σε κάποιες ναυτιλιακές εκδώσεις έχουν οδηγίες, κυρίως για τα περιστέρια να μην τα κλείνουμε σε δωμάτια ή αποθήκες άσχετα το ποσό χρονικό διάστημα θα κάτσουν στο πλοίο γιατί θα χάσουν το προσανατολισμό τους.

Και ανάλογη εμπειρία με περιστέρια έχω, φιλοξενουσα κάμοια 10 περιστέρια στο πλοίο από την Αγγλία μέχρι και την Ιταλία ( ο προορισμός των περιστεριών μάλλον)γιατί του πλοίου ήταν άλλος.
 
Ωραίο θέμα Σταμάτη!👍
Το περιστέρι βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από την στεριά; Ένα περιστέρι μόνο του στη μέση του πουθενά-θάλασσας, που μπορεί άραγε να βρει ξανά να ξαποστάσει; Νιώθω ανασφάλεια και μόνο στην ιδέα ότι ξεκινά μια πτήση χωρίς κάποιες ''σταθερές''🙄Γνωρίζετε τι αποστάσεις μπορούν να καλύψουν χωρίς να σταθούν κάπου;
.. Ένα παλιό θέμα
Χελιδόνια ταξιδεύουν κατάστρωμα
 
Σωστά πολύ μικρά περίπου 10 εκ. μέγιστο έχει και πράσινα ποιό μικρά ακόμα, όσο για το αντι κουνουπιτηκο του πλοίου είναι ο παρακάτω κύριος/α.

img_20170831_105428-resized-500.webp
Τριπλάσιο σε μέγεθος από ένα σπουργίτι
 
Σήμερα έχω πολλούς επισκέπτες κάποια που είναι σε μέγεθος περιστεριου με καπέλο πράσινο δυστυχώς δεν μπορώ να τα βγάλω φωτογραφία (δεν τα προλαβενω). Κάποια κελαηδανε πετώντας
 
Στο παρακάτω πτηνό αν και το μέγεθος του είναι σαν ένα καναρίνι με πολύ μακριά ουρά, μου κάνει εντύπωση ότι βρίσκομαι 150 μιλιά ( περίπου 277 χιλιόμετρα) μακριά από στεριά! Και είχε το κουράγιο να πετάξει!
Αν ξέρει καί κάποιος τι είναι να μας το πει!

img_20170908_172118-resized-500.webp img_20170908_172003-resized-500.webp
 
Πολύ έντονο και εντυπωσιακό κίτρινο χρώμα, φυσικά στη φωτογραφία δεν φαίνεται καθαρά γιατί ο μάγκας χώθηκε στο μηχανοστάσιο και βγήκε μαύρος
 
Back
Top