Γενικά Επισκέπτης εν πλω

Καλα ταξίδια φίλε Σταμάτη. Θα σε δούμε στην παναττική το Δεκέμβριο;
Από ότι έμαθα το άλλαξαν πάλι και το πάνε για μέσα Νοεμβρίου επόμενος δύσκολο! Αν έμενε για Δεκέμβρη θα ήμουν εκεί!

Ανέβασε κάμοια φωτο από τα τζαπαν να δω τι με περιμένει για φέτος!
 
Από ότι έμαθα το άλλαξαν πάλι και το πάνε για μέσα Νοεμβρίου επόμενος δύσκολο! Αν έμενε για Δεκέμβρη θα ήμουν εκεί!

Ανέβασε κάμοια φωτο από τα τζαπαν να δω τι με περιμένει για φέτος!
Θα βγάλω μερικές και θα ανεβάσω. Και φέτος βγήκαν αξιόλογα πουλάκια πολλά υποσχόμενα!
 
Καλημέρα από Αυστραλία στις παρακάτω φώτο θα δείτε ( όσο μπορείτε να διακρίνετε λόγο απόστασης και είναι τραβηγμένες από το κινητό) ένα ζευγάρι από κάποιο είδος αρπακτικών πουλιών. το εντυπωσιακό είναι το σημείο που επέλεξαν να κάνουν φωλιά ( κατάφερα να διακρίνω και δύο κεφάλια από τα μικρά αλλά δεν έχω καλό φακό να τραβήξω καλές φωτο) είναι ένα μηχάνημα το οποίο φορτώνει τα πλοία ο θόρυβος που κάνει ειναι ενοχλητικός και γίνεται αφόρητος πολλές φορές! Δουλεύει ασταμάτητα 23 ώρες το 24ωρο μετακινείται κάθε μία ώρα και επίσης τρανταζεται από το βάρος του φορτίου και όμως αυτά εκεί επέλεξαν να κτίσουν φωλιά! Κάτι θα ξέρουν!

IMG_20180814_204.webp
IMG_20180814_57238.webp
 
Εντυπωσιακό... απίθανο.
Προφανώς οι δυσκολίες στο "φώλιασμα" λόγω κραδασμών και θορύβων να γίνεται πλεονέκτημα για τα μικρά από άποψη ασφάλειας...
Ποιος ξέρει;
 
Μάλλον είναι εξοικειωμένα ήδη με το περιβάλλον. Επίσης, μπορεί στο χώρο να υπάρχει επάρκεια τροφής και έτσι να το ρίσκαραν. Αυτό πάντως με τις μετακινήσεις και τους κραδασμούς είναι εντυπωσιακό στοιχείο.

Ωραία φωτογραφία Σταμάτη.
 
Καλημέρα Σταμάτη! Απίστευτο και εντυπωσιακό αυτό που μοιράστηκες μαζί μας και σε ευχαριστούμε πολύ για αυτό! Πολύ ιδιαίτεροι επιβάτες!:DΗ φύση εξακολουθεί πάντα να μας εντυπωσιάζει και να μας εκπλήσσει!
 
Κι εγώ πιστεύω πως από θέμα ασφάλειας διάλεξαν το συγκεκριμένο σημείο για φωλιά, συν το θέμα τροφής.. Συμφωνώ δηλ με τις απαντήσεις του Γιάννη αλλά και του Σταύρου. Θα μπορούσαν να διαλέξουν πιο ήσυχο σημείο κοντά σε αυτή την καλή για τροφή περιοχή...Αρπακτικά είναι! σίγουρα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τι και γιατί το κάνουν!
Καλές θάλασσες Σταμάτη και να συνεχίσεις να βλέπεις όμορφα "πράγματα".
 
Back
Top