Αναπαραγωγή Επιτελους τα μπατζι μου γεννησαν

NIKOLAKHS

PB Member
Εγγραφή
3 Ιουλ 2008
Μηνύματα
252
Πόλη
Μεταμόρφωση
Καλησπερα σε ολους.
Επιτελους τα μπατζι μου γεννησαν ενα(ελπιζω προς το παρων) υπεροχο μωρο... Πιστευω να βγουν και τα υπολοιπα αβγα(4 στον αριθμο). Οι γονεις εχουν χρωμα πρασινο ο αρσενικος και ασπρο η θυληκια...
Ευχομαι να μεγαλωσει το μικρο και να συνεχισουν ετσι οι γονεις του(να μου χαριζουν ομορφα μικρα)
Ειχα προσπαθησει παρα πολυ και ειχα ξοδεψει αρκετες ωρας φροντιζοντας τα προκειμενου να καταφερω τελικα να αποκτησω μικρα και οποιαδηποτε συμβουλη ειναι ευροσδεκτη για να καταφερει το μικρο να μεγαλωσει.. Συμβουλες κυριως ως προς την διατροφη!(οχι πως αν καποιος ειχε να συμπληρωσει κατι αλλο δεν θα του ημουν ευγνωμων)
Αντε και στα δικα σας οσοι ασχολειστε με την αναπαραγωγη τοσο των μπατζι οσο και οποιονδηποτε αλλων πουλιων
 
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Μπραβο! Ωραια νεα! Καλη συνεχεια!

Δεν ξερω κ εγω πολλα για να σου δωσω συμβουλες, αλλα νομιζω το αυγο ή αυγοτροφη ειναι απαραιτητη για να ταισουν οι γονεις, επισης οταν θα μεγαλωσει το μικρο, αργοτερα κ θα προσπαθει να φαει μονο του, μπορεις να βαλεις κεχρι σε τσαμπι που ειναι μαλακο κ θα του ειναι πιο ευκολο!
 
Μπραβο σου!
Ειχα και εγω μικρη οταν ημουν Budgies ζευγαρι και μου ειχαν κανει κατα καιρους πολλα μικρα!
Σου ευχομαι και τα αλλα 4 να εχουν μωρακια!
 
Καλοριζικο Νικολακη, ευχομαι και στα επομενα με το καλο! Τσεκαρε αν το ταιζουν οι γονεις!
 
Ευχαριστω πολυ παιδια.Αβγο και μαρουλι τους εχω βαλει... Πιστευω πως ειναι αρκετα προς το παρων
 
τα πουλακια θα βγαινουν αναλογα με το ποτε γεννηθηκαν τα αυγα. Πρωτο αυγο πρωτο πουλακι, δευτερο αυγο δευτερο πουλακι και παει λεγοντας.
τα πουλακια θα βγαινουν ανα μια και μιση(1 1/2) μερα γιατι ετσι γεννιουνται και τα αυγα απο το θηλυκο(γενναει αυγο ανα μιαμιση ημερα περιπου)
βαλε αρκετη τροφη στις ταιστρες γιατι ο αρσενικος τρωει τροφη και πηγαινει ταζιζει την θηλυκια μεσα στην φωλια κι αυτη με την σειρα της ταιζει τα μικρα.
θα δεις την θηλυκια αρκετα αδυνατισμενη, μην φοβηθεις ειναι λογικο να ειναι ετσι. Εγω στα δικα μου(το πρωτο ζευγαρι που ειχα) δεν ειχα βαλει καθολου φρουτα η συμπληρωματα τροφης και επειδη η θηλυκια ηταν πολυ ηρεμη σε ενα καλοκαιρι ειχε κανει 3 γεννες απο 6-7 πουλια η καθε γεννα.
 
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου. Να'σαι καλα. Τροφη και φρουτα εχουν αρκετα μπορω να πω...Ασχετο αλλα στους Ωραιους εκανα διακοπες τα τελευταια 4 χρονια. Στο camping Λολα
 
μου ακουγεται λιγο περιεργο να γεννανε τετοια επχοη τα παπαγαλακια.
προφανως τα εχεις καπου μεσα στο σπιτι και ειναι ζεστα.
εγω γνωριζω οτι βαζουμε την φωλια φεβρουαριο το πολυ αρχες μαρτιου.
anyway να ειναι καλα τα παπαγαλακια να σου βγαλουν κι αλλα πουλακια.
απαντηση στο ασχετο: κι εγω ασχετος ειμαι με την περιοχη, απλα μενω εδω λογω εργασιας.
τα πρωτα μου bungies τα ειχα στην Λαρισα. Εφυγα απο Αθήνα και βρηκα ευκαιρια να παρω τον αρσενικο μου bungie(σχεδον 10 χρονων μπορει και παραπανω απο το καλοκαιρι 1997ή 1998) με μια νεα θηλυκια τωρα που ειμαι στην επαρχια. Αλλα επαθα μια δυσαρεστη εκπληξη τις προαλλες. Ειχε καλο καιρο και τα εβγαλα στην βεραντα αλλα δεχτηκα επισκεψη ενος γερακιου, ευτυχως προλαβα και βγηκα εγκαιρως στην βεραντα και τα εσωσα!
ασχετο νο 2 : οταν ξαναερθεις Ωρεους ασε μηνυματακι να βρεθουμε.
περιμενω καλα νεα απο τα bungies σου (οτι γνωριζω καθαρα εμεπιερικα το γνωριζω)
 
Ναι Γιαννη τα εχω μεσα και ειχα αφησει την φωλια μιας και ολο το καλοκαιρι δεν εκαναν τιποτα και ηταν ξεκουραστα... Ελπιζω να βγουν και αλλα. Καλα θα ηταν να προσεχεις με τον μικρο σου φιλο γιατι πιστεψε με ειναι οτι χειροτερο να βγεις μια μερα και να το βρεις μισο:-(

Δεν εχουν ζευγαρωσει τα δικα σου;

Αν καταφερω και ερθω αυτο το καλοκαιρι θα σου στειλω pm
 
Μπραβο Νικο με το καλο και τα υπολοιπα! Εγω δεν εχω μπατζι αλλα εχω ενα βιβλιο που μπορει να βοηθησει! Θα συγκεντρωσω οσες πιο πολλες πληροφοριες μπορω!

Ασχετο:μια φορα ειχε ερθει καρακαξα στη βεραντα και καθισε πανω στο κλουβι των ρινκνεκ! Της εριξαν μια τσιμπια... Μα μια τσιμπια... Ολη τη γειτονια ξεσηκωσε με τα αυρλιαχτα της!
 
Βρε παιδιά, δεν καταλαβαίνω...άλλος λέει ότι 5 ημέρες πριν γέννησαν τα μπάτζι του, άλλος ότι πριν 3-4 ημέρες τους έβαλε φωλιά, ενώ εγώ με όσα έχω διαβάσει εδώ, την έβγαλα πριν ένα μήνα την φωλιά και σκοπεύω να την ξαναβάλω τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.
Τί γίνεται τέλος πάντων; Τί ισχύει;
Υπάρχει κανόνας για την εποχή αναπαραγωγής, ή είναι όπως κάτσει;
Άν ισχύει το δεύτερο, να ξαναβάλω την φωλιά τώρα;
 
Μιλτιαδη την φωλια να την βαλεις την ανοιξη. Τοτε ειναι το σωστο. Εγω την εφησα και τωρα γιατι ολη την προηγουμενη χρονια δεν ειχαν κανει κατι και ηταν ξεκουραστα αλλα και γιατι τα εχω μεσα, γεγονος που επηρεαζει αρκετα την αναπαραγωγικη τους διαδικασια


Γεια σου Τανια με τα ασχετα σου
 
Μιλτιαδη σε θεωρητικο επιπεδο σου γραφω αυτα:"μπορειτε να εχετε πουλακια ολες τις εποχες του χρονου. Τα πουλια ειναι συνηθισμενα να εκμεταλλευονται τις εποχες που ευνοουν το κλωσημα και ετσι δεν υπαρχει δυνατοτητα προβλεψης για το ποτε θα κανουν. Μονο κατα την περιοδο που αλλαζουν το φτερωμα δεν θα το κανουν. Συνισταται παντως να μην αφηνετε τα πουλια να κλωσουν πριν το Μαρτιο."
εγω σε εμπειρικο επιπεδο σου προτεινω να την βαλεις την φωλια μεσα φεβρουαριου να την συνηθισει το θηλυκο, να μπει μεσα,ισως την ξυσει λιγακι κλπ. Οταν θα γεννηθουν τα πουλακια θα ειναι Μαρτιος(τελη) ή Απριλιος και θα εχει ζεστανει ο καιρος οποτε δεν θα εχεις φοβο μην χασεις καποιο μικρο απο το κρυο. Μετα την πρωτη γεννα βγαλε την φωλια και ασε την θηλυκια να ξαναπαρει δυναμεις. Βαλε ξανα την φωλια μετα απο κανα μηνα.
προτεινω 2 γεννες το χρονο(αν βγαζει πολλα μικρα σε καθε γεννα) ή 3 φορες (αν σου βγαζει 2-3 πουλια σε καθε γεννα)
παντα να αφηνεις χρονο να παιρνει δυναμεις το θηλυκο αλλιως θα την χασεις.
 
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Είχα ποστάρει κάτι παρόμοιο στο τόπικ "Επιτέλους τα μπάτζι μου ζευγάρωσαν" όπου εξηγούσα την συμπεριφορά των δικών μου μπάτζι και δη του θηλυκού που μπαινόβγαινε για μήνες στην φωλιά, χωρίς να κάνει κάτι, επειδή άλλωστε, δεν είχαν ζευγαρώσει.
Με παραίνεση του petσοπά, έβγαλα πριν ένα μήνα την φωλιά.
Όπως μου τα λέτε, μάλλον θα δοκιμάσω να την ξαναβάλω την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου:) 😉 14 Φεβρουαρίου
 
Αυγό?
Τελικά το έφαγα εγώ, αφού ούτε κάν το πλησιάζουν:D
Από εχθές, ξεκίνησα σταγόνες OSTEX της TAFARM για την ανάπτυξη των οστών του κελύφους των αυγών και για καλή εκκόλαψη
Συστατικά:
Μεταλλικά στοιχεία Ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορος
Ιχνοστοιχεία Σίδηρος, χαλκός μαγγάνιο, ψευδάργυρος
Αμινοξέα Λυσίνη, Μεθειανίνη
Πρωτεΐνες Λίπη, κυτταρίνη

Την Κυριακή το μεσημέρι, ξαναμπαίνει η φωλιά και ανά 3 ημέρες, μικρή ποσότητα σε μικρό πλαστικό μπολάκι
Αυγοτροφή RAFF για το μεγάλωμα των μικρών
Συστατικά:
Δημητριακά προϊόντα αρτοποιείας, λάδι και λιπαρά,ζάχαρη, σπόροι, υποπροϊόντα λαχανικών, ορυκτά μέταλλα, γάλα και προϊόντα γάλακτος, αυγά και προϊόντα με βάσει το αυγό, φυσικά αρώματα
Ανακατεμένη με
Φύραμα υγείας και κελαϊδίσματος Donald
που ενισχύει την ανθεκτικότητα των πουλιών κατά πολλών ασθενειών, όπως κρύωμα-διάρροια-πτερόρροια (εκτός εποχής)-βραχνάδα-σπασμοί
Συστατικά:
Δημητριακά, σπόροι και προϊόντα αρτοποιείας, αυγά και προϊόντα αυγών, υποπροϊόντα λαχανικών, ζάχαρη, φρούτα, γάλα και προϊόντα γάλακτος, λαχανικά, κρέας και υποπροϊόντα κρέατος, μέλι, μέταλλα, μαγιά, έντομα, φυσικές γεύσεις
ΜΉΠΩΣ ΥΠΕΡΒΆΛΛΩ?
Η ιδέα των εντόμων με απωθεί, διαφορετικά θα τα δοκίμαζα και εγώ
Ρε δεν πάμε καλά😱
 
Back
Top