Σταμάτη τα ξανθόφυλλα θεωρητικά δεν προκαλούν πρόβλημα στην κίτρινη βάση.
Αυτό βέβαια είναι αρκετά σχετικό και δεν θέλω να μπω τωρα σε λεπτομέρειες.
Ένα απο τα σημαντικά είναι και αυτό που αναφέρει ο κ. Μάκης παραπάνω. Σχηματικά να το δώσω,υπερτροφοδοσία ακόμα και λουτείνης μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητο χρωματισμό και αυτό λόγω πολύ υψηλής συγκέντρωσης τελικά στο φτερό.
Απο την άλλη στον όρο "ξανθόφυλλα" μπορούμε να εντάξουμε και ανοιχτόχρωμα καροτενοειδή που δεν έχουν οξειδωθεί,όπως κάποια καροτένια, πχ β-καροτίνη. Τέτοιου τύπου ξανθόφυλλα ή και εξ ορισμού ξανθόφυλλα, μπορεί να έχουν μια εξέλιξη μέσα στον οργανισμό η οποία ξεφεύγει του απόλυτου έλεγχού μας ή της κεκτημένης θεωρίας μας. Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι η violaxanthin που έχει το μπρόκολο.
Για να φανεί κάτι τέτοιο όμως στον φαινότυπο, με τον παραπάνω τρόπο, απαιτείται μεγάλη παροχή τέτοιων καροτενοειδών. Συνεπώς το θεωρώ απίθανο, να πήρες αυτό το αποτέλεσμα μόνο απο το μπρόκολο.Ίσως ένας γενικότερος συνδυασμός πράσινων και αυγοτροφής να καθόρισε την κατάσταση.
Καπάκια είναι τα καλυπτήρια;