Διατροφή Επιτρέπεται το μπρόκολο στη διατροφή των καναρινιών;

Παντως λιγο περιεργο απο το πρασινο να αρχιση να φενετε πορτοκαλοχρουν χρωμα κ μενα ο νους μου παει σε καποιο αλλο ειδος τροφης που ισως ταιζης
 
Μα το πράσινο γίνεται από τα βασικά χρώματα της φύσης κίτρινο και μπλε. Δεν είναι περίεργο να αποδίδει το κίτρινο.
 
Μα το πράσινο γίνεται από τα βασικά χρώματα της φύσης κίτρινο και μπλε.
Κρυφοτρόλ Μαρία τα "βασικά χρώματα", λέγονται βασικά, επειδή από αυτά μπορούμε να φτιάξουμε όλα τα άλλα.
Είναι μια ανθρώπινη κατηγοριοποίηση με πρακτικές προεκτάσεις.
Τα βασικά χρώματα της φύσης είναι περισσότερα.Αν μάλιστα προσπαθήσει κάποιος να το αναλύσει αυτό,θα φτάσει στην κβαντική θεωρία. Θες αλήθεια να αναβαθμιστούμε εδώ μέσα τόσο πολύ;

Αν δεν ήσουν ντίσκο τότε που έπρεπε να ήσουν ροκ,θα με καταλάβαινες.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

ΥΓ:Στην κβαντομηχανική,θα δεις και οτι ο νόμος "δράσης-αντίδρασης", είναι χθεσινός.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Χα χα θα νομίζει κάποιος πως με ξέρεις κιόλας.
Επί της ουσίας, το πράσινο μπορείς ν από δώσει κίτρινο;
Όσο για τα υπόλοιπα δεν είναι στο πεδίο των γνώσεών μου και... ΔΞ, ΔΑ :)
 
Επί της ουσίας, το πράσινο μπορείς ν από δώσει κίτρινο;
Τα φυτά είναι πράσινα γιατί έχουν χλωροφύλλη, η μοριακή διάταξη της οποίας απορροφά την ακτινοβολία αυτού που λέμε μπλε και κόκκινο. Δεν απορροφά μήκη κύματος αυτού που λέμε πράσινο, για αυτό και τα βλέπουμε εμείς πράσινα.

Αν τα πουλιά, χρησιμοποιούσαν την χλωροφύλλη στο πτέρωμά τους θα ήταν και αυτά, πράσινα. (Όσα δείχνουν πράσινα, είναι για άλλους λόγους).

Τα φυτά πέρα απο την χλωροφύλλη έχουν και καροτενοειδή, η μοριακή διάταξη των οποίων τις περισσότερες φορές, δρα συμπληρωματικά τις χλωροφύλλης. Δηλαδή ο συνδυασμός χλωροφύλλης και καροτενοειδών, επιτρέπει από φυτό σε φυτό, να μεγαλώσει ή να μικρύνει το φάσμα της ακτινοβολίας που θα απορροφήσει.

Τα καροτενοειδή χρησιμοποιούνται απο τα πτηνά στο πτέρωμά τους. Είναι αυτό που ονομάζουμε λιπόχρωμα. Ο οργανισμός των πτηνών μπορεί και μετασχηματίζει κάποια καροτενοειδή σε άλλα. Η μοριακή δομή των καροτενοειδών, φτάνει στο πτέρωμα των πτηνών και δεν απορροφά την ακτινοβολία που βλέπουμε.

Τα καροτενοειδή και οι μετασχηματισμοί τους ποικίλουν απο κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο.Αυτές είναι οι χρωστικές όλων των λιποχρωμικών πτηνών στη γη και μπορείς να το φανταστείς σαν κάτι ανάλογο της χρωστικής που λέγεται χλωροφύλλη στα φυτά.
 
Παιδιά από όσο θυμάμαι όταν ένα αντικείμενο εμφανίζει ένα α χρώμα, τότε αυτό σημαίνει ότι απορροφά το συμπληρωματικό του από το φάσμα του ορατού και έτσι μένει αυτή η συχνότητα φωτεινής ακτινοβολίας (χρώμα) που εμφανίζεται.
 
Back
Top