Διατροφή Επιτρεπεται να δωσω ασπρο λαχανο στα καναρινια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alexis6
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
δλδ κοκκινο λαχανο ειναι πιο ωφελιμο;

Και τα 2 είναι ωφέλιμα, απλά το κόκκινο λάχανο και γενικά τα έγχρωμα λαχανικά περιέχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό πολυφαινόλες, οι οποίες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό. Επίσης κάποια μπορεί να περιέχουν και περισσότερες βιταμίνες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μην υπάρχει ποικιλία τόσο στη διατροφή μας όσο και στων πτηνών μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να προσέχεις τους συνδυασμούς τους (πχ όχι σπανάκι με τη χορήγηση ασβεστίου, δεν γίνεται σωστή απορρόφηση) (εντάξη με μία φορά δε θα γίνει και τίποτα, δε χρειάζεται σχολαστικότητα και πανικός😛). Καλό θα ήταν αν μπορείς να επιλέγεις βιολογικά φρούτα και λαχανικά για ευνόητους λόγους 😉.
 
μπορω να δωσω ασπρο λαχανο στα καναρινια μου η οχι;
Κοιτα εχω ακουσει απο διαφορους εκτροφεις οτι στα αρσενικα του ''πεφτει'' το πεος γι αυτο και δεν του δινω στο δικο μου
 
Τα λαχανικά κυρίως τα φρέσκα και μάλιστα αυτά που δεν έχουν φυτοφάρμακα... (που να τα βρούμε άραγε) είναι εξαιρετική τροφή για τα πτηνά φτάνει να μην χαλάει το μέτρο. Λίγο σπανάκι, μπρόκολο ακόμη και άγρια χόρτα όταν μπορούμε μαζί με λίγο μήλο και καλά βρασμένο αυγό, προσφέρουν φοβερά στη λειτουργία του οργανισμού του πτηνού.
Αρκεί το μείγμα με τους σπόρους να είναι η βασική διατροφή και τα υπόλοιπα να ακολουθούν επικουρικά...
 
του δινω φρουτα μα οχι λαχανικα
Τα λαχανικα είναι πολύ πιο σημαντικά στη διατροφή τους! Τα φρούτα έχουν πολύ ζάχαρη, αλλά το μήλο είναι επίσης απαραίτητο! Λαχανικά όπως ζοχος, μπροκολο, κουνουπίδι, σπανάκι πρέπει να δίνονται οπωσδήποτε στα καναρίνια μας και όχι μόνο στην προετοιμασία και στην αναπαραγωγή. Γιάννη θα σου πρότεινα να τα προσθέσεις σιγά σιγά στη διατροφή τους και να κόψεις τα πολλά φρούτα.. :)
 
ετσι μου εχουν πει και δεν του βαζω

Γιάννη μου καλησπέρα και καλή χρονιά. Η γνώση είναι πολύ ωραίο πράγμα, αρκεί ως ώριμοι άνθρωποι που είμαστε, να φιλτράρουμε τα όσα γράφονται ή λέγονται χωρίς να δεχόμαστε άκριτα ή ακόμη χειρότερα να προβαίνουμε σε πρακτικές, που φαντάζομαι (γιατί δεν το έχω ξαναδιαβάσει αυτό), δεν έχουν κανένα αντίκτυπο σε τόσο... λεπτά ζητήματα!
 
Αν ίσχυε αυτό όλα τα αρσενικά καναρίνια όλων των παιδιών εδώ πέρα δε θα είχαν... Πεος! Πίστεψέ μας! Αρκεί να πλένεις πολύ καλά τα λαχανικα και το μήλο και μετά να τα στεγνώνεις. Πολύ καλά πριν τα δώσεις στα καναρίνια σου! 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sylvia

Με πείθει περισσότερο η παρακάτω ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ άποψη, την οποία ενστερνίζομαι κιόλας...


Και τα 2 είναι ωφέλιμα, απλά το κόκκινο λάχανο και γενικά τα έγχρωμα λαχανικά περιέχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό πολυφαινόλες, οι οποίες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό. Επίσης κάποια μπορεί να περιέχουν και περισσότερες βιταμίνες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μην υπάρχει ποικιλία τόσο στη διατροφή μας όσο και στων πτηνών μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να προσέχεις τους συνδυασμούς τους (πχ όχι σπανάκι με τη χορήγηση ασβεστίου, δεν γίνεται σωστή απορρόφηση) (εντάξη με μία φορά δε θα γίνει και τίποτα, δε χρειάζεται σχολαστικότητα και πανικός😛). Καλό θα ήταν αν μπορείς να επιλέγεις βιολογικά φρούτα και λαχανικά για ευνόητους λόγους 😉
 
Back
Top