Αναπαραγωγή Επώαση αυγών χήνας σε κλωσσομηχανή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης magdaki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Συνημμένα

  • 20180713_115319__1583611890_73821__1583611890_92964.webp
    20180713_115319__1583611890_73821__1583611890_92964.webp
    87,9 KB · Προβολές: 10
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Keep the eggs in a cool room with temperature between +14°C and +18°C and humidity of about 65-75%.
It is essential to keep the eggs in the egg trays with the point downwards, covered with a dark breathable fabric
Incubating eggs older than 8 days considerably reduces the hatching rate, which will be close to zero in case of eggs kept for more than 15 days
Allow the cold eggs (from storage temperature) to warm to room temperature gradually before putting them into the incubator. A sudden heating from +14°C to +38°C would cause moisture on the egg shell leading to decreased hatching rates.
Τα παραπάνω προφανώς είναι γενικές ιδέες για τη συλλογή / επιλογή / χειρισμού των αυγών.
Διατήρηση πριν τα βάλει κανείς στη μηχανή: σε 14-18 βαθμούς και υγρασία 65-75%, σε περιέκτη με τον αεροθάλαμο προς τα πάνω
Επιλογή καθαρών (από αίμα, χώμα, κουτσουλιές κλπ) αυγών, έως και 8 ημερών. Από εκεί και πέρα μειώνεται το προσδόκιμο εκκολαπτικότητας. Αφήνουμε τα κρύα αυγά να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου για λίγες ώρες πριν την τοποθέτησή τους στη συσκευή.
Πριν την τοποθέτηση των αυγών, ο επωαστήρας θα πρέπει ήδη να λειτουργεί σε μέρος (καλύτερα στο εσωτερικό του σπιτιού) μακριά από ρεύματα αέρος, χημικά κλπ, για τουλάχιστον 2-3 ώρες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία και η υγρασία. Αναφέρει επίσης κάπου ότι την υγρασία την επηρεάζει η συνολική επιφάνεια του νερού και όχι η ποσότητά του, επομένως αν βάλει κανείς παραπάνω νερό, η υγρασία στο εσωτερικό του θα παραμείνει η ίδια.*
Για τις χήνες (δεν προσδιορίζει ράτσα) ο συνολικός χρόνος εκκόλαψης προσδιορίζεται στις 29-31 ημέρες, χρειάζεται 1 περιέκτης νερού για όλο το διάστημα, πλην των τελευταίων 3 ημερών που χρειάζεται 2 περιέκτες νερού*, και δεν γυρνάμε τα αυγά μετά την 24η ημέρα.
INCUBATION OF PALMIPEDS-EGGS (GOOSE, DUCK, ETC.)
From day 10 of incubation to three days prior the foreseen hatching date, unplug the incubator, remove the lid and let the eggs cool for 15 minutes each day. Before putting the lid back on, spray a misting of water on the eggs
Στο χρονικό διάστημα: 10η ημέρα επώασης έως 3 ημέρες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία εκκόλαψης, βγάζουμε από την μπρίζα τη μηχανή, μετακινούμε το καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να ψυχθούν για 15 λεπτά κάθε ημέρα, και πριν επιστρέψουμε στην επώαση τα ψεκάζουμε με νερό (με σταγονίδια τύπου νέφους - ομίχλης)

Suggested temperature at the beginning of incubation: 37,7°C. Suggested temperature during the last 3 days before hatching: 37,2°
Προτεινόμενες θερμοκρασίες : στην αρχή : 37,7°C, τις τελευταίες 3 ημέρες : 37,2°C

During the last 3 days: - Do not turn the eggs. - Do not open the incubator unnecessarily as the necessary humidity and heat for the hatching would escape, causing the death of the chick inside the shell. It is recommended to open the incubator only after having unplugged it, maximum once a day to extract the dried off chicks. Keep the newborn chicks in the incubator for about 12 hours. They can stay inside the incubator for 3 days without drinking or eating without damage. Once the scheduled incubation days are over, let the incubator work for 2 or 3 days longer to allow any late chick to hatch.
Τις τελευταίες 3 ημέρες πριν την αναμενόμενη επώαση: Δεν ανοίγουμε τον επωαστήρα για να μην μειωθεί η υγρασία, διότι σε κάθε άλλη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος νέκρωσης των εμβρύων.
Μετά την εκκόλαψη κρατάμε τους νεοσσούς μέσα στη συσκευή για περίπου 12 ώρες. Μπορεί να παραμείνουν εκεί για έως και 3 ημέρες χωρίς τροφή και νερό (εγώ με την καμία δεν θα τα άφηνα, αλλά πιστεύω ότι το λέει διότι μπορεί να αναμένει κανείς καθυστερημένες εκκολάψεις)
Νομίζω ότι αυτά είναι τα βασικά.
 
Πραγματικά σε ευχαριστώ που μπήκες σε όλο αυτό τον κόπο! Αυτή τη στιγμή έχουμε 3 διαφορετικές απόψεις μια ενός φίλου στα πρώτα ποστ μια του καταστηματάρχη και μια της μηχανής. Πολύ φασαρία τελικά τα χηνοαυγα!Όσο για το φαγητό εγώ δε θα τα άφηνα όπως κ τα κοτοπουλάκια μόλις βγουν είναι ταισμενα από το εσωτερικό του αυγού τους νομίζω για ενα 24ωρο να τα στεγνώσει η μαμα κτλ και την αλλληη μέρα σιγά σιγά κατεβαίνουν για φαγητό και βόλτα
 
Και κάτι άλλο που ξέχασα να γράψω είναι πως τα αυγά μου ήταν φρέσκα και καθαρά Την μηχανή την δούλεψα να πιάσει θερμοκρασία και υγρασία και να δω ότι όντως γυρνανε οι θήκες. Τα άφησα έτσι κι αλλιώς σε θερμοκρασία δωματίου. Τα 15 λεπτά που λέει είναι σαν να σηκώνεται η μαμα να πάει να βραχεί και να γυρίσει. Θα τα κάνω όλα κατά γραμμα! Στις 10 μέρες λένε οι οδηγίες ότι κανεις την πρώτη ωοσκοπηση θα το κάνω κ αυτό. Και δεν μενει κατι αλλο..
 
Καλέ τώρα που τις ξανά βλέπω δεν είναι toulouse. Οι άσπρες είναι Emden και οι γριζωπές steinbacher.
Ααα Καλά 😂 Δ πειράζει για μας όλες χήνες είναι! Το άλλο κοπάδι απ την άλλη έχει πάντως αφρικανικές για αυτό ειμαι σίγουρη!
[automerge]1583668754[/automerge]
Οι τουλουζης ποιες είναι άλλες; Πολλές διαφορές έχουν! Κ όλο διαβάζω και όλο δε τις ξεχωρίζω.. Ξέρεις @Γιαννης17 με ποιες τρελάθηκα; Με κάτι μαλλιαρες σαν να φοράνε φουστάνι φραμπαλωτο!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οι Τουλούζης είναι αυτές. Τώρα πως της μπέρδεψα έτσι ένας θεός ξέρει 😅
37ed522e9c7ceec0df7819ad804019d5-1.jpg

User23658 είπε:
κάτι μαλλιαρες σαν να φοράνε φουστάνι φραμπαλωτο!
Λογικά λες τις Sebastopol

2b231fcd5791cf82a56cbe7ce6ef13d9.jpg
 
Στην Ελλάδα λίγο δύσκολο να βρεις. Εκτός και αν παραγγείλεις αυγά μέσω ebay από το εξωτερικό.
Έψαξα να σου πω την αλήθεια αλλά δεν εμπιστεύομαι να πάρω αυγά εδώ δεν ξερουμε τα δικά μας που είναι κ ημέρας αν βγουν φαντάσου εκείνα με τόση ταλαιπωρία..συγκεκριμένα ειχα βρει μια φαρμα σρην Αγγλία με τέτοιες χήνες!
 
Και μετα απο ενα μήνα υπομονής βγήκε το πρώτο χηνακι οπότε τώρα μπορώ να σας πω με σιγουριά τη διαδικασία που έκανα στη δική μου μηχανή river 49. Θερμοκρασία από την αρχή έως το τέλος ήταν σταθερή 37.7 βαθμούς και την υγρασία την είχα στο 55 με 58 έπαιζε φυσικά (αλλά από 50 έως 60) φυσικά γυρνούσαν αυτόματα και την τελευταία μέρα τα κατέβασα κ αυξησα την υγρασία στο 70 περίπου. Η αποτυχία μου ήταν ότι είχα πολλά ασπορα αυγά παρόλο που οι χήνες βατευονται κάτι γίνεται. Αυτά από την δική μου εμπειρία. ΕλπίΖω να βοηθήσω κάποιους!
 
Μπορεί κάποιος να μου πει πως ξεχωρίζουμε τις θηλυκές απο τις αρσενικές χήνες και πάπιες;
 
Back
Top