Γενικά Ερμής και (;), το ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής

Georgianna

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουλ 2014
Μηνύματα
171
Προχθες, ανήμερα της Αγίας Παρασκευής (μεγάλη η χάρη Της), αποκτήσαμε το δεύτερο red rumped parakeet μας, θηλυκό αυτή τη φορά, για να γίνει, hopefully, το ταίρι του Ερμή μας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η φτερωτή οικογένεια μεγαλώνει!

Λίγα λόγια για τον καθένα:

Ο Ερμής αγοράστηκε από εκτροφέα τον Μάιο, ύστερα από εκτεταμένη αναζήτηση. Προσαρμόστηκε αμέσως και μας έκανε τρομερή εντύπωση η δυνατή και μελωδική φωνή του. Είναι εμφανισιακά πολύ εντυπωσιακός, έχει όλα τα χρώματα της ίριδας επάνω του. Κυριαρχεί το πράσινο βεβαια, καθ' ότι αρχέγονο. Γενικά καλόβολο πουλάκι, αλλά δεν κατάφερα να το εκπαιδεύσω. Δε μας φοβάται πια βέβαια, αλλά δεν του αρέσει καθόλου να βάζω το χέρι μου στο κλουβί και φυσικά δεν τρώει από αυτό. Προτιμάει να περνάει το χρόνο του στο μπαλκόνι και δείχνει μεγάλη αδυναμία στο νερό.

Λίγες φωτο για να τον γνωρίσετε:

007_zps1d029046.jpg


005_zps3947f066.jpg


Στο καινούριο κλουβί

048_zpsdc271f24.jpg


046_zpsf1d23506.jpg


Και το κοριτσάκι μας, το οποίο περνάει καραντίνα εκτός σπιτιού. Φαίνεται κάπως καλύτερα, πρέπει να έφαγε λίγα σποράκια και ψωμάκι και δεν φρικάρει πια μόλις με δει να πλησιάζω το κλουβί. Για πείτε κι εσείς μια γνώμη...

049_zps444919f2.jpg


045_zpsb21eda5c.jpg


053_zpse12e9c74.jpg


055_zps4ab1dc01.jpg


Είμαστε σε αναζήτηση ονόματος!
 
Sorry, ξέχασα να αναφέρω τα υποψήφια ονόματα. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Σελήνη

Γλαύκη

Νιόβη

Γκριζέλντα

Βιολέτα (επιμένει ο γιος μου)

θα θυμηθώ και τα υπόλοιπα που είχα σκεφτεί... Θέλω κάτι τρισύλλαβο το πολύ
 
Είναι κουκλάκια ζωγραφιστά και τα δύο, φτου φτου φτου!
Να τα χαίρεστε.
Κοίτα ο Ερμής ήταν μόνιμα ερωτευμένος με την Αφροδίτη. Επειδή όμως το όνομα στα ελληνικά είναι μεγάλο για παπαγαλίνα, μήπως να την ονομάζατε Venus;
 
Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε! Πώς σας φαίνεται η καινούρια; Υγιής; Εμένα αυτό είναι το άγχος μου. Τελικά την κατέβασα στο μπαλκόνι της πεθεράς μου, ακριβώς από κάτω. Ο άντρας μου επιμένει πως πρέπει να μπορεί να χαζεύει έξω και να βλέπει/ακούει τα άλλα πουλιά κι ότι το πλατύσκαλο δεν είναι απλά καραντίνα, αλλά λευκό κελί! 😕😵

Δε θα μπορούν να το προφέρουν τα παιδιά... Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, βλέπεις! 🙄 Για το όνομα του Ερμή είχε γίνει μάχη!
 
Έξω όταν τα αφήνεις να προσέχετε τα αρπακτικά, το πρωί τις καρακάξες κυρίως και το βράδυ πολλά.
Γι αυτό έξω μόνο όταν είστε σπίτι. Όταν φεύγετε μέσα τα πουλιά.
Ό,τι διαλέξετε να σας ζήσει, πανέμορφη είναι!
 
Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία. Η γνώμη όσων έχουν ωδικούς, έχει άλλη βαρύτητα! 😉

Ναι, όταν λείπουμε και τα βράδια είναι πάντα μέσα.
 
πολυ καλα κανεις να βαζεις καραντινα αλλα οχι στο λευκο κελι θα συμφωνησω με τον αντρα σου, δωστου καλη τρωφουλα χορταρακια φρουτα και αγαπη για να παρει γρηγορα τα πανω του... Και ευχη μου να γινει μια σωστη συντροφος του Ερμη σου 😉
 
Τελικά δεν ήταν γραφτό να μείνει μαζί μας η γαλανούλα..."έφυγε" σήμερα. ☹

Το πρωί που κατέβηκα να τη δω, ήταν στον πάτο του κλουβιού και δεν έδειχνε καλά. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον εκτροφέα κι όταν την είδε, μου είπε πως δε σώζεται, έχει ήδη βγάλει "μαχαίρι" στο στήθος και μάλλον το έπαθε από μελαγχολία λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος. Πράγματι, λίγη ώρα αργότερα, ξεψύχησε.

Δε μπορώ να ηρεμήσω. Στέκει η εξήγηση του εκτροφέα ή ήταν άρρωστο το πουλί κι εκδηλώθηκε λόγω του στρες; Άλλα εξωτερικά συμπτώματα δεν είχε, οι κουτσουλιές της ήταν όπως του Ερμή, από κάτω καθαρή, το ίδιο και η κοιλιά και τα ρουθούνια της.

Πάλι καλά που κράτησα καραντίνα...
 
Κρίμα το πουλάκι... Είναι σαφές πως ήταν άρρωστο. Αιφνίδιος θάνατος από στρες αλλαγής δεν δικαιολογείται. Εξάλλου η καρίνα στο στήθος, δείχνει αδύνατο πουλί και αυτό έπρεπε να το ελέγξει πριν στο δώσει.
Υποθέτω θα σου δώσει άλλο χωρίς χρήματα; Φτάνει που περάσατε την ταραχή.
 
A καρίνα ήταν αυτό στο στήθος; Νόμιζα πως η καρίνα εμφανίζεται στην κοιλιά. Τι να πω, είμαι στα μαύρα πανιά κι εγώ κι ο άντρας μου. Λέμε μήπως φταίμε εμείς, γιατί, αν θυμάσαι, μου ξέφυγε και την κυνήγησα για να τη βάλω στο κλουβί. Όμως δε χτύπησε πουθενά, απλά πετούσε από έπιπλο σε έπιπλο μέχρι που τη στρίμωξα σε μια γωνιά και την έπιασα απαλά με μια πετσέτα.

Ο άντρας μου είναι έξω φρενών. Λέει πως αυτός είναι έμπορος κι όχι εκτροφέας. Ευτυχώς τα παιδιά δεν την είδαν και τους είπα πως ήρθε ο άνθρωπος και την πήρε, γιατί ήταν αλλιώς μαθημένη και στενοχωριόταν μόνη της.

Είπε να πάμε να διαλέξουμε όποιο θέλουμε, αλλά έχω ξενερώσει τόσο πολύ... Κρίμα στον Ερμάκο μου που θα μείνει μοναχούλης πάλι. Καλά που κράτησα καραντίνα, φρικάρω όταν σκέφτομαι πως μπορούσα να είχα διακινδυνεύσει την υγεία του, αν άκουγα τον εκτροφέα και την έβαζα απ' την αρχή στο κλουβί του. Με τι διάθεση να πάω να πάρω άλλο; Κι αν ξαναέχουμε τα ίδια; Πρέπει να γίνω κτηνίατρος μου φαίνεται για να τα ελέγχω εγώ πρώτα τα πουλιά. 😡
 
Κοίτα, αφού διαπίστωσε ο ίδιος το πουλί καριναρισμένο, σημαίνει ότι κάτι είχε από καιρό και είχε αδυνατίσει. Είναι το ίδιο που συμβαίνει σ' εμάς όταν φαίνονται τα κόκκαλά μας.
Εντάξει δεν θα πας για να τσακωθείς αλλά θα του πεις ευθέως ότι το πουλί κάτι είχε, που ίσως δεν το είχε καταλάβει και ο ίδιος και πρέπει να σου δώσει άλλο.
Ο δικός σου χειρισμός, τι θα μπορούσε να του προκαλέσει; Μεγάλο τρόμο και καρδιακό επεισόδιο; Θα ήταν αυτομάτως στον πάτο, άτονο και με δυσκολία στην κίνηση.
Αιμορραγία; Θα έβλεπες το αίμα.
Όχι δεν έκανες κάτι. Ήταν άρρωστο και ναι η μεταφορά το στρεσσάρισε και κατέληξε. Κρίμα ήταν μια κούκλα ☹
 
Όχι όχι Μαρία, ο ίδιος αμέσως προσφέρθηκε να μου δώσει άλλο χωρίς χρήματα. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω σε αυτό. Μου είπε και σήμερα αν ήθελα να πάω να διαλέξω όποιο θέλω. Απλά μου είπε πως δεν ήταν άρρωστο, ότι στρεσσαρίστηκε λόγω της αλλαγής, αλλά ότι δε φταίω εγώ γι' αυτό.

Απλά είπα πως εγώ δεν έχω διάθεση να πάω να πάρω άλλο τώρα πια. Θα αναγκαστώ όμως, γιατί ποιος ακούει τα παιδιά...

Δεν το ήξερα ότι αυτό θα πει "καρίνα". Έχω πολλά να μάθω. Μαύρισε η ψυχή μου, ήταν αλήθεια τόσο όμορφη...
 
Εντάξει, τότε είναι όντως εντάξει άνθρωπος.
Τώρα η εξήγηση δεν πολυστέκει αλλά ας μην σταθούμε κι εμείς σ' αυτό, γιατί κι σ' αυτόν θα ήρθε κεραμίδα η εξέλιξη.
Να πας σήμερα να πάρεις, πρώτα όμως πλύνε το κλουβί με ελαφρύ χλωρινόνερο, ξέβγαλέ το καλά καθώς και όλα τα σκεύη και στο τέλος πέρνα το με ένα ξύδι. Μέχρι να γυρίσεις θα έχει στεγνώσει να βάλεις το νέο πουλί, αν και αυτό από την ίδια κλούβα θα είναι. Δεν πειράζει, μην επηρεάζεσαι από αυτό.
Με το καλό και να είναι τυχερό το νέο!
 
Μπα δεν πάω σήμερα. Έχουμε πένθος. Περιμένω να μου φτιάξει ο μάστορας το κλιματιστικό και θα χωθώ στο μπάνιο να χλωρινιάσω τα πάντα.

Άσε που δεν έχει άλλη γαλάζια θηλυκιά, μόνο μια που κλωσσάει. Τα μόνα διαθέσιμα είναι πράσινα και κίτρινα. Τι να πάρω; Άλλος πονοκέφαλος... Μήπως να περιμένω να μεγαλώσουν τα μωρά της γαλάζιας κλώσσας;
 
Να ρωτήσω κάτι, η καρίνα είναι πιθανόν να εμφανιστεί από υποσιτισμό; Ο εκτροφέας αυτό είπε, πως το πουλί δεν έφαγε γιατί μελαγχόλησε/στρεσαρίστηκε. Υπήρχαν κάποια σποράκια και ψίχουλα στον πάτο, αλλά η αλήθεια είναι πως εγώ δεν την είδα ποτέ να τρώει.
 
Καλά εχθές δεν πήρες το πουλάκι και σήμερα το πρωί το βρήκες νεκρό;
Πότε πρόλαβε να υποσιτιστεί, να αδυνατίσει και να κάνει καρίνα;
 
Όχι χθες, προχθές, το Σάββατο το μεσημέρι. Δίκιο έχεις...☹
 
Back
Top