Αναπαραγωγή Ερωτηση σχετικα με τα αυγα

Φίλε Αρη η δική σου κανάρα έκανε τέσσερα αυγά, της κοπέλας γιατί είναι φίλη και όχι φίλος (στην αρχή έκανα και έγω λάθος ),έχει κάνει δύο φορές από δύο αυγά και μάλλον έχει κάτι ίσως κάποια αρρώστια, που δεν έχει συμπτώματακαι δεν μπορεί να το καταλάβει. Μόνο αν την παρατηρήσει και συνεχίσει να ενημερώνει το φόρουμ θα μπορέσει να βρεί λύση. Μέχρι τώρα δεν της έχουμε προτείνει κάτι που δεν έχει κάνει, για να δεί καλύτερα αποτελέσματα.
Φιλικά Γιάννης
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
ειναι κοντα στο παραθυροκαι λεω οτι πυρωσε τωρα ο αρσενικος επειδη εχει αρχισει να κελαιδαει και να την φλερταρει ενω πριν οχι πολλα απλα την ταιζεκαι γενικα δεν ζευγαρωνανε πολυ γιατι εκεινη δεν τον φωναζε.
με ρωτησατε αν το πουλι ειναι εισαγωγης πρεπει να ειναι εισαγωγης γιατι δεν εχω δει να φερει νουμερο συλογου ελλαδας.

οσο αν επωασε 14 μερες οχι την πρωτη φορα σπασανε τα αυγα καταλαθος στην 7 μερα και δεν ειχανε εμβρυο μεσα. τωρα ξανα ελεξα αλλα δεν βλεπω να εχει αιμοφορα αγγεια και εχω καποια μικρη εμπειρια να ξεχωρισω τα αυγα με εμβρυο

απλα ηθελα να ξερω αν ειναι ασθενεια η απλα, αλλοι παραγωντες, αν ειναι αλλοι παραγωντες τοτε οκ αλλα αν ειναι ασθενεια θα ηθελα να την αντιμετωπισω αν γινεται.
 
sorry δεν το ειδα το ιδιο εκανε και ενα αλλο μελος και εγω ο εξυπνος παλι αντρα σε εβγαλα και παλι sorry.
 
Γειά σου Αλεξάνδρα, μπορείς να μας πεις από πού πήρες την θυληκιά και αν μπορείς να δείς τι γράφει το δακτυλίδι.Αν δεν έχει κάποια ασθένεια που θα το κατάλάβεις αν παρατήρεις συχνά τα πουλιά και αν όλα είναι φυσιολογικά, μάλλον πρέπει να την άφησεις για λίγο καιρό, μακριά από τον αρσενικό και με καλό τάισμα βιταμίνες και πρασινάδα, να την δυναμώσεις και μετά να την βάλεις να ζευγάρωσει ξανάκαι πιστεύω όλα θα είναι φυσιολογικά.
Αν είναι εισαγώμενη χρειάζετε περισσότερο χρόνο από αυτά που έχουμε εμείς εδώ. Μου έχει συμβεί με πολλές κανάρες εισαγωγής από πετ και πλέον έχω σταματήσει να αγοράζω θηλυκές από εκεί, και προτιμώ μόνο από εκτροφεις.
Φιλικά Γιάννης
 
Αλεξάνδρα θα ήθελα να διαβάσεις το απόσπασμα από το άρθρο Φροντίδα των πουλιών και συνθήκες περιβάλλοντος που παραθέτω και να μας πεις τι από αυτά συμβαίνει και τι όχι στο χώρο που έχεις το ζευγάρι.
Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι κατά την άποψή μου από τους σημαντικότερους παράγοντες που συντελούν στη διατήρηση της καλής υγείας και της φυσιολογικής συμπεριφοράς των πουλιών. Με τον όρο φωτισμό εννοούμε και την ποιότητα αλλά και την ημερήσια διάρκεια φωτός που λαμβάνουν τα πουλιά.

Εάν στεγάζουμε τα πουλιά μας σε εξωτερικό χώρο, τότε δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο παρά μόνο να φροντίσουμε ώστε η θέση που θα βρίσκονται να έρχεται σε απευθείας επαφή με το φως του ήλιου, αλλά παράλληλα να τους παρέχει και κάποιο μέρος για να προστατεύονται από αυτό όταν το θελήσουν.

Εάν τα πουλιά βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο, τότε όπως προαναφέρθηκε θα πρέπει να φροντίσουμε και για την ποιότητα αλλά και για τη διάρκεια του φωτισμού. Οι λάμπες φθορισμού και ειδικότερα αυτές που εκπέμπουν φως σε πλήρες φάσμα είναι προτιμότερες από τις λάμπες πυρακτώσεως. Η UV ακτινοβολία που παράγουν οι λάμπες πλήρους φάσματος είναι απαραίτητη για τη σύνθεση της βιταμίνης D3 από τον οργανισμό των πουλιών.

Ακόμη πιο σημαντική όμως είναι η διάρκεια την οποία λαμβάνουν φως τα πουλιά. Η διάρκεια φωτισμού μέσα στο εικοσιτετράωρο είναι αυτή που καθορίζει την αντίληψη των πουλιών σχετικά με το χρόνο και τις εποχές. Είναι με απλά λόγια το ημερολόγιό τους. Εάν η διάρκεια του χρόνου που έχουμε αναμμένα τα φώτα είναι γύρω στις 9:30 ώρες ημερησίως, τότε τα πουλιά αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται στην καρδιά του χειμώνα. Εάν ο φωτισμός που υπάρχει στο χώρο διαρκεί 14 και πλέον ώρες, τότε αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται στην καρδιά του καλοκαιριού. Με βάση τα παραπάνω μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε και εμείς, για ποιο λόγο υπάρχουν προβλήματα στην αναπαραγωγή όταν η διάρκεια του εσωτερικού φωτισμού είναι 10 ώρες ημερησίως, ακόμη και αν βρισκόμαστε στο μήνα Μάιο ή για ποιο λόγο έχουν τα πουλιά πτερόρροια στην καρδιά του χειμώνα, όταν λαμβάνουν 15 και πλέον ώρες φως την ημέρα.

Κάτι ακόμη που χρειάζεται προσοχή είναι οι σταθερές ώρες ανοίγματος και κλεισίματος του φωτός. Θα πρέπει δηλαδή το φως να ανάβει συγκεκριμένη ώρα το πρωί και να σβήνει συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ. Δεν μπορούμε να ανάβουμε το φως πότε στις 7 το πρωί και πότε στις 10 και να το σβήνουμε είτε στις 9 το βράδυ είτε στις 2 το πρωί αναλόγως την ώρα που θα πάμε οι ίδιοι μας για ύπνο. Με αυτό τον τρόπο αποσυντονίζουμε πλήρως το βιολογικό ρολόι των πουλιών και γενικά όλες τις βιολογικές τους λειτουργίες με αποτέλεσμα κάποιες φορές να καταλήγουμε λανθασμένα στη χορήγηση φαρμάκων για προβλήματα που δεν μπορούν να θεωρηθούν ασθένειες.

Αντιλαμβάνομαι ότι τα πουλιά συντροφιάς τα έχουμε για να μας κρατούν συντροφιά, αλλά θα πρέπει να σεβόμαστε τουλάχιστον τις βιολογικές τους ανάγκες, προκειμένου να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής για μπορούν να μας κρατούν συντροφιά για πολύ καιρό.

Έχω την εντύπωση ότι και η ερώτηση του Μάκη ζητούσε την ίδια απάντηση :)

mgerom είπε:
Που βρήσκεται η ζευγαρώστρα; Σέ ποιο μέρος του σπιτιού;
 
τα πουλια τα εχω μεσα στο σπιτι, τα κλουβια ειναι καθαρα κλπ κ η διατροφη τους καλη.
τωρα για τον φωτισμο ισως τα ενοχλουμε τα πουλακια αν κ τους βαζω πανι απο πανω ο θειος μου μερικες φορεσ κατεβαζει το πατζουρι οχι τερμα, στο μισο δεν ξερω αν παιζει αυτο ρολο. Μολις τα δω να κουρνιαζουν τα σκεπαζω αμεσως. το καναρινι το πηρα απο εναν στην καλλιθεα, το νουμερο στο δαχτυλιδι ειναι το εξης 014 ΑΒ 8574 019 δεν γραφει κατι αλλο πανω, επισης βρισκονται κοντα στο κλιματιστηκο πυ μερικες φορες το αναβουν αλλα εχω το πανι απανω.

την πρωτη φορα πιστευα οτι εφταιγε ο φωτισμος αλλα βλεπω οτι η καναρα συνεχιζει να γεννα κλουβια και με κενες μερες.

να πεταξω τα αυγα; Και να την χορισω; Ποσο διαστημα να την αφησω χωριστα;δεν υπαρχει φοβος να γεννησει αυγα στο πατωμα κ χωρις αρσενικο. Α επισης το κλουβι δν ειναι μεγαλο δηλαδη δεν ειναι ζευγαρωστρα
 
Αλεξάνδρα από το δακτυλίδι που είδα δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα. Μπορείς να μας πείς πότε έχεις πάρει το θυληκό.Αν και οι συνθήκες δεν είναι και οι ιδανικές που περιγράφεις πιστεύω ότι έχει ταλαιπωρήθει από την εισαγωγή και από την αλλαγή καιρικών συνθηκών.Αν κάποιος μπορεί να δώσει στοιχεία για την προέλευση του πουλιού θα ξέρεις και από που είναι. Μήπως βιάστηκες να την ζευγαρώσεις μόλις την πήρες από το πετ και την έβαλες με αρσενικό κατευθείαν. Είναι και κόκκινου χρώματος αν είδα καλά στις φωτό και δεν είμαστε σίγουροι πως κοκκινίζουν τα καναρίνια τους επαγγελματίες εκτροφείς του εξωτερικούκαι τι ουσίες χρησιμοποιούν γιατί τους ενδιαφέρει να πουλήσουν το εμπόρευμα τους και όχι το ίδιο το πουλί. Νομίζω ότι θέλει τον χρόνο της και αργότερα θα ζευγαρώσει. Και θα γεννήσει κανονικά.
Φιλικα Γιάννης
 
αρχες μαρτιου το ειχα βαλει αμεσως λογω οτι δεν ειχα κλουβι αλλο, αλλα ειδα οτι δεν τσακονωνταν κ τα αφησα μαζι. τωρα κλωσσαει αλλα μαλλον ειναι κλουβια. Να βγαλω την φωλια; Και να την βαλω ξανα, αν ναι ποτε;δεν βιαζομαι αν ειναι να γενοβολαει κλουβια αυγα κ να χασω την σεζον. Δεν βρισκω αλλα θυληκα πλεον σε μαγαζια, κατι αρρωστα κε ξεπουπουλισμενα μονο
με το δαχυλιδι κ εγω εχω μπερδευτει, τα νουμερα ειναι αυτα το δαχτυλιδι ειναι μαυρο,τωρα ισως να εκανα λαθος στην σειρα αλλα τα νουμερα ειναι αυτα δεν γραφει κατι αλλο.
ναι ειναι κοκκινα τα πουλακια
 
να προσθεσω του αρσενικοu το δαχτυλιδι λεει DP 60 142 NB 07 apo που μπορει να ειναι;
 
Αλεξάνδρα το αρσενικό είναι σίγουρα από την Ολλανδία και είναι του 2007, το δαχτυλίδι του θηλυκού δεν το έχω ξαναδεί, διαβάσε το πάλι και πρέπει να έχει και την χρονολόγια αν είναι μαύρο είναι του 2007. Νομίζω ότι και το αρσενικό σου και το θηλυκό δεν είναι απόλυτα έτοιμα λόγω της μεταφοράς τους και της ταλαιπωρίας που είχαν από την εισαγωγή τους. Θα σου πρότεινα να τα χωρίσεις καλό τάισμα, αν διαβάζεις το φόρουμ θα έχεις μάθει αρκετακαι πιστεύω τουλάχιστον να τα κρατήσεις 20 μέρες μακριά, καταρχίν για να δυναμώσουν και μετά θα πυρώσουν, για να έχεις καλά αποτελέσματα. Στα γραφω αυτά γιατί και εγώ πολλές φορές ψαχνώντας παλαιότερα για μαλινουά εισαγωγής έβρισκα θυληκά που είχαν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά.Αν θές ενημέρωνε μας για το πως πάνε τα πουλιά για να δούμε και τι φταίει, αν και δεν πιστεύω να είναι άρρωστο και να μην έχει εκδηλωθεί η ασθένεια ακόμη.
Φιλικά Γιάννης
 
ολλανδος, ο Ροσσι μου οκ! Για τη θυληκια θα ξανα κοιταξω αλλα θυμαμαι οτι με ειχε παραξενεψει το οτι ειχε μονο αβ και τα υπολοιπα ητανε νουμερα.

ειναι μαυρο κ εκεινης ολοιδιο με του αρσενικου. Το ειχα ρωτησει να ειναι φετινα και φαινοτανε κ απο τα ποδια τους. Δεν ειχανε λεπια κ τα νυχια τους ειναι κοντα κ οχι χοντρα.

τωρα κλωσσαει εδω κ 8 μερες ενα κλουβιο, αν την χωρισω λες να κανει κανα αυγο στο πατωμα; Και ας μην ειναι το αρσενικο;η να την αφησω να κλοσσαει μεχρι 14 μερες;η αυτο την κουραζει; δευτερα θα παω να αγορασω μια ζευγαρωστρα γιατι το κλουβι ειναι μονο κ δεν με βοηθαει. please μονο πες μου ακριβως τι να κανω μην χασω κ αλλη γεννα. Γιατι αυτη ειναι γρηγορη με το που βγαζω την φωλια μετα απο 7 μερες θελει να την ξαναφτιαξει...
 
Αλεξάνδρα λοιπόν θα κρατήσεις μακριά την κανάρα από το αρσενικό για 15μέρες να μην τον ακούει και μην να τον βλέπει,όσο γίνετε βέβαιακαι θα τις δώσεις πολυβιταμίνες και πρασινάδα, μήλο και τροφή πιο πλούσια σε σπόρους, με λίγο περισσότερο νίζερ . Δεν θα της βάλεις φωλιά και νήμα και θα την παρακολουθείς από κάτω ανα τρείς μέρες για να δείς αν έχει πυρώσει. Θα τις δώσεις και ασβέστιο, αν διαβάσεις το φόρουμ θα τα βρείς όλα, μετά από 15 μέρες θα τα βάλεις και τα δύο μαζίκαι πιστεύω να είναι εντάξει και η θυληκιά και ο αρσενικός, γιατί και αυτός έχει πρόβλημα αφού δύο φορές τα αυγά ήταν άσπορα."Οτι θα κάνεις στο θηλυκό τα ίδια θα δίνεις και στον αρσενικόκαι στον αρσενικό αν θέλεις να τον δίνεις βιταμίνη Ε.
Αυτά πιστεύω είναι αρκετάκαι αν μπορείς να τα έχεις κάπου που θα έχουν σταθερή διάρκεια ημέρας θα είναι πολύ καλύτερα.
φιλικά Γιάννης
 
Αλεξάνδρα λοιπόν θα κρατήσεις μακριά την κανάρα από το αρσενικό για 15μέρες να μην τον ακούει και μην να τον βλέπει,όσο γίνετε βέβαιακαι θα τις δώσεις πολυβιταμίνες και πρασινάδα, μήλο και τροφή πιο πλούσια σε σπόρους, με λίγο περισσότερο νίζερ . Δεν θα της βάλεις φωλιά και νήμα και θα την παρακολουθείς από κάτω ανα τρείς μέρες για να δείς αν έχει πυρώσει. Θα τις δώσεις και ασβέστιο, αν διαβάσεις το φόρουμ θα τα βρείς όλα, μετά από 15 μέρες θα τα βάλεις και τα δύο μαζίκαι πιστεύω να είναι εντάξει και η θυληκιά και ο αρσενικός, γιατί και αυτός έχει πρόβλημα αφού δύο φορές τα αυγά ήταν άσπορα."Οτι θα κάνεις στο θηλυκό τα ίδια θα δίνεις και στον αρσενικόκαι στον αρσενικό αν θέλεις να τον δίνεις βιταμίνη Ε.
Αυτά πιστεύω είναι αρκετάκαι αν μπορείς να τα έχεις κάπου που θα έχουν σταθερή διάρκεια ημέρας θα είναι πολύ καλύτερα.
φιλικά Γιάννης
τελικα πιστευω ειχε προβλημα υγειας το πουλι μου ψωφησε σημερα εχω ανοιξει θεμα στο θεραπεια κ αρρωστειες κριμα κριμα που να το φανταστω αφου το παρουσιασε τουλαχιστο 2 μηνες μετα ποθ την πηρα...
 
Back
Top