Διατροφή Ερώτηση για διατροφή κόκκινων μωσαϊκών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosk1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Να κανω μια ερωτηση ακομα, σπορια όπως chia, bella di note, camelina, foniopaddy, ραδικοσπορος και μαρουλόσπορος.
δημιουργούνε καποιο πρόβλημα όπως το ρουπσεν στα μωσαικα;
Ενας πελατης μου στο μαγαζι, προσθετη μισο κουταλακι του γλυκου σε 100γρ. αυγοτροφης κάθε μερα κατά την διαρκεια της αναπαραγωγης και δυο φορες την εβδομαδα κατά την πτεροροια. Εγω δινω μονο chia kai foniopaddy ολο τον χρονο 25 και 25γρ. σε ένα κιλο αυγοτροφης.
 
To bella di note είναι το μόνο που πρέπει να αφαιρεθεί, και ΜΟΝΟΝ κατα την διάρκεια της αναπαραγωγής.
Να εισαι καλα! Κανει εκτροφη timbardo μονο και δεν γνωριζε για μωσαικα και ετσι ρωτησα.
 
To bella di note είναι το μόνο που πρέπει να αφαιρεθεί, και ΜΟΝΟΝ κατα την διάρκεια της αναπαραγωγής.
Γιατί κύριε Μάκη; Με ενδιαφέρει, το bella di note δεν δίνει κόκκινο χρώμα;
 
Μα αυτό είναι το θεμα να μην παρουν καποια χρωστικη πριν της 42 ημερες
Σωστό! Ομως το 42, έχω πεί, είναι ένα άσχετο Νο. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΣΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΣ ΠΤΕΡΩΜΑ . Ομως η ανάπτυξη των νεοσσών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ και εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Και πάντως αυτό μπορει να γίνει απλά λίγες μέρες πριν την έναρξη της αλλαγής πτερώματος που δεν αρχίζει πριν κλείσουν 2,5 μήνες. Δεν με πειράζει. Θα το λέω μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου.:)😛
 
To bella di note είναι το μόνο που πρέπει να αφαιρεθεί, και ΜΟΝΟΝ κατα την διάρκεια της αναπαραγωγής.
Ωωωχχ εγώ δίνω και bella di notte και κρόκο αυγού! Στη δεύτερη φουρνιά μωσαικών θα ξέρω καλύτερα! 🙄
 
Το γνωρίζω σαν ελαχιστο οριο το λεω το 42.
... Και εγώ το λέω και το επαναλαμβάνω μήπως και γίνει αντιληπτός ο λόγος και ο μηχανισμός. Ας υποθέσουμε οτι ένα πουλάκι στην ζευγαρώστρα ή στην κλούβα του απογαλάκτισμού χανει δυο φτερά απο την ουρά και κάποιο απο τα κινητήρια. Τι θα κάνεις; Θα αρχίσεις να "βάφεις" απο τις 42 ; Οι ελλείψεις όμως θα συμπληρωθούν μετά απο 25-30 ημέρες.
Αν έχει αρχίσει ήδη, η παροχή χρωστικής, τα νέα φτερά δεν θα είναι λευκά όπως πρέπει αλλά κόκκινα. Βλέπεις; Αυτά είναι προβλήματα που ανακύπτουν συχνότατα και μας υποχρεώνουν να στεκόμαστε στην ουσία. Να γνωρίζουμε τον μηχανισμό και να κινούμεθα ανάλογα με την περίσταση και όχι δογματικά, κολλημένοι σε Να. :)
 
Εχεις απολυτο δικιο. Ειδικα όταν είναι σε κλουβα όλα μαζι είναι δυσκολο να κανεις και σωστο χρωματισμο.
Είναι η πρωτη μου φορα με μωσαικα και όπως καταλαβαινεις το εχω ριξει στο διαβασμα για να μαθω τα παντα για αυτά τα πουλια, εχω καταλαβει για ποιο λογο, απλα εναι δυσκολο αν δεν εχεις της καταληλες γνωσεις να εισαι σιγουρος για το αν είναι ετοιμο ένα πουλι για χρωστικη και ετσι αναγκάζεσαι να ακολουθεις καποια (στανταρ) καποιου ποιο ειδικου. όταν πηγα στον εκτροφεα να παρω τα πουλια, ειχε 40 ζευγάρια μονο κοκκινα μωσαικα κανενα άλλο ειδος καναρινιου ολλα ηταν ένα και ένα στο χρωμα καθαρο λευκο και κοκκινο όχι ροζ όπως πολλα που ειχα δει να πωλουνται και πιστεψε με 6 μηνες εψαχνα και ειδα αρκετα, στης βασικες οδηγιες που μου εδωσε ηταν απο 42 ημερες και μετα χρωστικη για τα μικρα, να μην τον ακουσω; και στο κατω κατω δεν παμε και για διαγωνισμους ας κοκκινησει και κανενα φτερακι παραπανω:) Παντως ευχαριστω για τις γνωσεις που μας πρωσφερετε και που προσπαθειτε για ολους μας να καταλάβουμε καποια πραγματα καλητερα κ. Μακη
 
Back
Top