Φροντίδα Εσωτερικός χώρος και τεχνητός φωτισμός

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης seneka21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

seneka21

PB New Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2023
Μηνύματα
63
Πόλη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γεια χαρά σε όλους.

Διατηρώ 2 καναρίνια καθ' όλο το έτος εσωτερικά, σε χωριστά κλουβιά, στο χώρο του καθιστικού. Ο χώρος είναι ήσυχος και γενικά κλιματιζόμενος.
Για να μην σας κουράζω με λεπτομέρειες, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει πάνω τους η σταθερή διάρκεια φωτισμού για όλο το χρόνο. Το θέτω αυτό ως απορία επειδή στον συγκεκριμένο χώρο τα φώτα σβήνουν από 11μμ-7πμ χωρίς σημαντικές και σπάνιες παρεκκλίσεις.
Ίσως βοηθούσε να πω ότι όσον αφορά στην προσομοίωση Sunrise/Sunset υπάρχει σύστημα Dimmer το οποίο προγραμματίζω κατάλληλα και ότι τόσο οι λαμπτήρες όσο και το Dimmer επιλέχθηκαν flicker free και με υψηλό color rendering index (CRI). Τέλος μάλλον χρήσιμο θα ήταν να αναφερθεί το ότι πρόκειται μόνο για αρσενικά χωρίς προοπτικές για αναπαραγωγή και ότι προς το παρόν δείχνουν ευδιάθετα και υγιέστατα.
Για την οικονομία της συζήτησης θα ήθελα να αναφέρω ότι η εγκατάσταση τους σε άλλους χώρους εσωτερικά ή εξωτερικά θα ήταν πολύ δύσκολη.

Να είστε όλοι καλά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@seneka21
επειδή στον συγκεκριμένο χώρο τα φώτα σβήνουν από 11μμ-7πμ χωρίς σημαντικές και σπάνιες παρεκκλίσεις
Δηλαδή στις 11 το βράδυ υπάρχει φως στον χώρο τους ή φωτάκι νυχτός;
 
Γεια! Καλώς ήρθες! Να σου ζήσουν! Απ' όσο ξέρω όλα τα πουλάκια πρέπει να κοιμούνται δώδεκα ώρες περίπου. Εγώ μόλις νυχτώσει βάζω το παπαγαλάκι μου σε ήσυχο δωμάτιο. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι το σκέπασμα, αλλά δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται στα καναρίνια. Υπάρχουν πολλά έμπειρα μέλη στο forum που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό και σε όποιο άλλο πρόβλημα προκύψει. Επισυνάπτω και δυο χρήσιμα άρθρα στην περίπτωση που δεν τα έχεις δει ήδη.
 
Το σωστό είναι να έχουν φως όσο και η διάρκεια του ήλιου, εκτως από περιπτώσεις εσωτερικής εκτροφής.
Εσύ τα έχεις καθημερινά 16 ώρες, είναι πολλές ειδικά αυτή την περίοδο για εμένα , τώρα θα πρέπει να έχουν όσο και το φως της ημέρας.
 
@KONSTANTINOS MICHAIL
Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι το σκέπασμα, αλλά δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται στα καναρίνια.
Εγώ τουλάχιστον σκεπάζω το μισό κομμάτι της ζευγαρώστρας του με ένα βαμβακερό ύφασμα (κ έχω επιλέξει άλλο χρώμα από μαύρο) ώστε στην μεριά που κοιμάται να είναι πιο σκοτεινά. Εννοείται πάντα υπάρχει ένα χαμηλής έντασης φωτάκι νυχτός ώστε να μην είναι πίσσα σκοτάδι κ το ντεκόρ τελειώνει με το τούλι από πάνω.☺️ Το φως σβήνει μόλις δύσει ο ήλιος κ τον ξυπνάω λίγο πριν την ανατολή (δυστυχώς έχω κ ένα λεωφορείο να προλάβω) για αλλαγή νερού, τροφής, λαχανικό κλπ. Θεωρώ ότι εάν έχουμε τα πουλάκια σε εσωτερικό χώρο, το καλύτερο κ σωστότερο είναι να ακολουθούμε την ανατολή και την δύση του ηλίου που παρέα με την θερμοκρασία αντιλαμβάνονται τις εποχές, ένα πλεονέκτημα που έχουν τα πουλιά εξωτερικής εκτροφής.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@seneka21 , έχεις παρατηρήσει αν τα πουλιά κοιμούνται όταν σουρουπώνει, έστω και με φως; Το υγιεινότερο είναι να ακολουθούν το φυσικό κύκλο του φωτός, όπως σου είπαν. Κάτι διαφορετικό δεν γνωρίζω τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει...ίσως στον ετήσιο ορμονικό κύκλο τους, π.χ. μπορεί να δεις πτερόρροιες εκτός εποχής, ληθαργικότητα. Όσον αφορά στο προσδόκιμο της ζωής, το οποίο είναι και ένα από τα βασικά ζητούμενα της ποιότητας ζωής, ειλικρινά δεν μπορώ παρά να εικάσω, αλλά χωρίς να έχω ενδείξεις - αποδείξεις, ότι θα είναι μειωμένο. Κι αυτό διότι ο φυσιολογικός ύπνος για το ανθρώπινο είδος, έχει ήδη χαρακτηριστεί σαν πρωταρχικός παράγοντας για τη μη ευαλωτότητα σε θέματα ευζωίας και υγείας αλλά και ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα, η έλλειψή του επίσης έχει συσχετιστεί με πολλές ασθένειες, με μικρό προσδόκιμο ζωής και με ανεπαρκή λειτουργικότητα και ικανοποίηση στην καθημερινότητα.
Για την οικονομία της συζήτησης θα ήθελα να αναφέρω ότι η εγκατάσταση τους σε άλλους χώρους εσωτερικά ή εξωτερικά θα ήταν πολύ δύσκολη.
Βάσει των προηγούμενων που σου γράφω, αλλά και λόγω του πιο πάνω σχολίου σου, στη θέση σου θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να τα έδινα κάπου που να φροντίζονται σωστότερα και να τους εξασφαλίζεται ένας ικανοποιητικός ύπνος.
 
@MARY58 Από τις 11 το βράδυ και μετά υπάρχει πλήρης συσκότιση αφού έχει προηγηθεί για 30min διαδικασία σταδιακής μείωσης του φωτισμού.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
[automerge]1699810043[/automerge]
@KONSTANTINOS MICHAIL Αγαπητέ KONSTANTINOS MICHAIL ευχαριστώ για το χρόνο σου να απαντήσεις στο ερώτημα μου. Όσο για το σκέπασμα το σκέφτηκα και εγώ, απλά δεν ξέρω αν θα κάνω τα πράγματα χειρότερα τρομάζοντας τα πουλάκια. Αν λάβουμε υπόψιν ότι τα έχω σε 60αρι κλουβί το καθένα τότε η διαδικασία εκτός από δύσκολη θα είναι και δυσάρεστη για τα πουλιά.
Ευχαριστώ και πάλι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ianos Ευχαριστώ και πάλι για την εκτενή σου αναφορά. Πριν καιρό παρατηρούσα όντως μία νωχελικότητα κατά το σούρουπο ανεξαρτήτως εσωτερικού φωτισμού. Αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι τα πουλιά έχουν προσαρμοστεί καλά στο ωράριο, σε βαθμό που μέχρι 9-10μμ κελαϊδούν και λίγο πριν τις 11 το βράδυ ξεκινούν από μόνα τους διαδικασία κουρνιάσματος. Επίσης δεν διαπιστώνω κάποια ληθαργικότητα ή άλλη εμφανή διαταραχή στην συμπεριφορά την όψη ή την θρέψη. Ούτε πτερόρροια και από κελάιδημα καλά τα ακούω.
Θυμάμαι αμυδρά σε ένα βιβλίο για εκτροφή καναρινιών το οποίο διάβασα πριν 40χρόνια περίπου, ότι περιγραφόταν η διαδικασία εκπαίδευσης ενός καναρινιού ώστε να κελαϊδά μόνο νύχτα και μάλιστα έλεγε ότι τέτοια πουλιά είναι περιζήτητα.
Παρ' όλ' αυτά πάντα θα υπάρχει το ερώτημα της μακροπρόθεσμης επίδρασης του "αφύσικου" ωραρίου φωτισμού πάνω τους, γι αυτό και το έθεσα εδώ όπου υπάρχουν πολλοί έμπειροι.
Επί του πρακτέου τώρα, αν όντως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις περί της βλαπτικής επίδρασης των υπό συζήτηση παραμέτρων επί των πουλιών, ανεξαρτήτως ύπαρξης εξωτερικών εκδηλώσεων στη γενική τους κατάσταση τότε θα σκεφτώ σοβαρά την υιοθεσία τους.
Απλά και το τελευταίο δεν είναι εύκολη απόφαση γιατί ποτέ δεν μπορείς να είναι κανείς σίγουρος για την προσδοκώμενη φροντίδα από τους νέους ιδιοκτήτες κτλ.
Θα ήμουν ευγνώμων αν και άλλοι φίλοι με κατάλληλη εμπειρία και γνώση μου παρείχαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά. Εξάλλου μέσα από τη συζήτηση μόνο κέρδος μπορεί να βγει.
Κλείνω την αναφορά μου αρκετά προβληματισμένος και περιμένοντας και άλλες απόψεις γιατί επίκεινται δύσκολες αποφάσεις.

Ευχαριστώ και πάλι.
 
@seneka21 φίλε θα σου πω το εξής με τα ελάχιστα που γνωρίζω, όλα τα ζώα και πτηνά στην φύση αντιλαμβάνονται τις εποχές με διάρκεια της ημέρας αλλά και της θερμοκρασίας, γιαυτό και τα πτηνά (τα περισσοτερα) ζευγαρώνουν την ανοιξη . Την ανοιξη αρχίζει και ζεστάνει ο καιρός αλλά και μεγαλώνει η μέρα. Εσύ λογικά μέσα στο σπίτι θα έχει ζέστη αλλά και πολλές ώρες φως , αυτό τα αποσυντονιζει, ίσως δεν το δεις άμεσα αλλά μόνο καλό δεν τους κάνει αυτό.
 
Όσο για το σκέπασμα το σκέφτηκα και εγώ, απλά δεν ξέρω αν θα κάνω τα πράγματα χειρότερα τρομάζοντας τα πουλάκια.
Δοκίμασε σε το. μια χαρά θα προσαρμοστούν.
 
Συμφωνώ. Αφού το σκέπασμα επιτρέπεται σύμφωνα με το μέλος @ΙΩΑΝΝΗΣ@ που έχει μεγάλη εμπειρία, γιατί να μην το δοκιμάσεις; Και εγώ 60αρα ζευγαρώστρα έχω, δεν είναι δύσκολο να την σκεπάσεις και ούτε τρομάζει τα πουλιά.
@KONSTANTINOS MICHAIL

Εγώ τουλάχιστον σκεπάζω το μισό κομμάτι της ζευγαρώστρας του με ένα βαμβακερό ύφασμα (κ έχω επιλέξει άλλο χρώμα από μαύρο) ώστε στην μεριά που κοιμάται να είναι πιο σκοτεινά. Εννοείται πάντα υπάρχει ένα χαμηλής έντασης φωτάκι νυχτός ώστε να μην είναι πίσσα σκοτάδι κ το ντεκόρ τελειώνει με το τούλι από πάνω.☺️ Το φως σβήνει μόλις δύσει ο ήλιος κ τον ξυπνάω λίγο πριν την ανατολή (δυστυχώς έχω κ ένα λεωφορείο να προλάβω) για αλλαγή νερού, τροφής, λαχανικό κλπ. Θεωρώ ότι εάν έχουμε τα πουλάκια σε εσωτερικό χώρο, το καλύτερο κ σωστότερο είναι να ακολουθούμε την ανατολή και την δύση του ηλίου που παρέα με την θερμοκρασία αντιλαμβάνονται τις εποχές, ένα πλεονέκτημα που έχουν τα πουλιά εξωτερικής εκτροφής.
Και η μέθοδος της @MARY58 μου φαίνεται τέλεια. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην σκεπαστεί τελείως το κλουβί, εγώ αφήνω την πίσω μεριά που ακουμπάει στον τοίχο ξεσκέπαστη και δεν καλύπτω τελείως τα πλαϊνά, και να υπάρχει και φωτάκι νυκτός για να μην είναι πίσσα σκοτάδι.
 
Ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον και τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες θα προσπαθήσω να θέσω σε πρακτική εφαρμογή.
Αυτό που με προβληματίζει όμως και θα ήθελα να ακούσω την άποψη όσων εφαρμόζουν το "σκέπασμα" είναι το εξής. Με το πουλάκι απομονωμένο οπτικά και μόνο σε έναν περιβάλλοντα χώρο στον οποίο υπάρχει ανθρώπινη παρουσία και παρότι στον χώρο δεν παίζει τηλεόραση ούτε μουσική, είναι αναπόφευκτη κάποια ηχητική δραστηριότητα της τάξης των 50dB και κατά περιόδους περί τα 60dB+ (κοινή συνομιλία) -τα μέτρησα στο περίπου με το Αpp Sound Meter στο κινητό- , μήπως θα δημιουργούνταν επιπλέον stress στο κουκουλωμένο ζωντανό? Μεταξύ σοβαρού και αστείου, εγώ στη θέση τους θα προτιμούσα να έχω οτπικό πεδίο για την ενστικτώδη αντίδραση σε περίπτωση κινδύνου.
Έχει παρατηρήσει κάποιος να μας μεταφέρει πώς αντιδρά το καναρίνι πίσω από το σκέπαστρο; Παραμένει ήσυχο ή μήπως κάθε ήχος το τρομάζει; Το ρωτάω αυτό γιατί απλά δεν ξέρω τι να υποθέσω και ως εκ τούτουυ μόνο υποθέσεις μπορώ κάνω. Από την άλλη έχω υπόψιν μου ότι σε εξωτερικό χώρο μόνο καλό θα έκανε η κάλυψη του κλουβιού.
Τέλος η κεντρική ιδέα είναι, θα περιοριστεί το πρόβλημα με την κάλυψη ή θα δημιουργήσει περισσότερα θέματα οπότε χρειάζονται πιο "δραστικές" λύσεις 😢

Να είστε όλοι καλά
 
Τελευταία επεξεργασία:
μια χαρά θα προσαρμοστούν.
Συμφωνώ και επαφξάνω.
Το μέγεθος του κλουβιού δεν παίζει ρόλο. Τα πουλιά χρειάζονται ύπνο.
Όταν στο παρελθόν αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα, το έλυσα με ολικό σκέπασμα. Στην αρχή, επειδή το φως ήταν δυνατό, κελαηδούσαν σκεπασμένα, όμως σε λίγες μέρες συνήθισαν και κοιμόντουσαν κανονικά,με το κεφάλι χωμένο στα πούπουλα.
Ευχαριστώ και πάλι για την εκτενή σου αναφορά. Πριν καιρό παρατηρούσα όντως μία νωχελικότητα κατά το σούρουπο ανεξαρτήτως εσωτερικού φωτισμού. Αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι τα πουλιά έχουν προσαρμοστεί καλά στο ωράριο, σε βαθμό που μέχρι 9-10μμ κελαϊδούν και λίγο πριν τις 11 το βράδυ ξεκινούν από μόνα τους διαδικασία κουρνιάσματος. Επίσης δεν διαπιστώνω κάποια ληθαργικότητα ή άλλη εμφανή διαταραχή στην συμπεριφορά την όψη ή την θρέψη. Ούτε πτερόρροια και από κελάιδημα καλά τα ακούω.
Θυμάμαι αμυδρά σε ένα βιβλίο για εκτροφή καναρινιών το οποίο διάβασα πριν 40χρόνια περίπου, ότι περιγραφόταν η διαδικασία εκπαίδευσης ενός καναρινιού ώστε να κελαϊδά μόνο νύχτα και μάλιστα έλεγε ότι τέτοια πουλιά είναι περιζήτητα.
Παρ' όλ' αυτά πάντα θα υπάρχει το ερώτημα της μακροπρόθεσμης επίδρασης του "αφύσικου" ωραρίου φωτισμού πάνω τους, γι αυτό και το έθεσα εδώ όπου υπάρχουν πολλοί έμπειροι.
Επί του πρακτέου τώρα, αν όντως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις περί της βλαπτικής επίδρασης των υπό συζήτηση παραμέτρων επί των πουλιών, ανεξαρτήτως ύπαρξης εξωτερικών εκδηλώσεων στη γενική τους κατάσταση τότε θα σκεφτώ σοβαρά την υιοθεσία τους.
Απλά και το τελευταίο δεν είναι εύκολη απόφαση γιατί ποτέ δεν μπορείς να είναι κανείς σίγουρος για την προσδοκώμενη φροντίδα από τους νέους ιδιοκτήτες κτλ.
Θα ήμουν ευγνώμων αν και άλλοι φίλοι με κατάλληλη εμπειρία και γνώση μου παρείχαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά. Εξάλλου μέσα από τη συζήτηση μόνο κέρδος μπορεί να βγει.
Κλείνω την αναφορά μου αρκετά προβληματισμένος και περιμένοντας και άλλες απόψεις γιατί επίκεινται δύσκολες αποφάσεις.

Ευχαριστώ και πάλι.
Αυτό το σχόλιο,αν μη τι άλλο, αξίζει like για το συντακτικό!
Seneka21, που θα τα δόσεις τα πουλιά; Κάνεις δεν μπορεί να τα φροντίσει σαν εσένα!
[automerge]1699887105[/automerge]
πώς αντιδρά το καναρίνι πίσω από το σκέπαστρο; Παραμένει ήσυχο ή μήπως κάθε ήχος το τρομάζει;
Κοιμάται βαθιά.
 
Καλησπέρα κ από μένα! Η δική μου εμπειρία που έχω παπαγάλους είναι η εξής. Το βράδυ τους σκεπάζω πάνω πίσω κ στα πλαϊνά, δηλαδή έχουν ορατότητα μόνο από μπροστά ώστε σε περίπτωση σεισμού πχ που αρχίζουν κ χτυπιουνται να μπορούν να βλέπουν μπροστά τι γίνεται. Πάντα με ένα φωτακι νυχτος. Δεν ανησυχούν καθόλου με το σκέπασμα, ίσα ίσα που το θέλουν κ το περιμένουν, τους ηρεμεί. Τώρα για κάποιους αναπόφευκτος θορύβους ομιλίας πχ που μπορεί να υπάρξουν το βράδυ, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, προσαρμόζονται, ειδικά αν προσέχουμε κ εμείς κ μιλάμε χαμηλόφωνα.

Θα έλεγα να μην περάσετε τόσο εύκολα σε 'δραματικές' λύσεις όπως λέτε, γιατί σκεφτείτε το εξής πρώτον ότι υπάρχει λύση για το θέμα που θέσατε, θα το προσαρμόσετε με όλα αυτά που μάθατε εδώ, κ δεύτερον κ κυριότερο.. οι πιθανότητες να βρείτε να δώσετε τα καναρινάκια σας σε κάποιον πιο υπεύθυνο από εσάς, που ψάχνει κ την παραμικρή λεπτομέρεια για να μην τα ενοχλήσει, που σκέφτεται κ πράττει με γνώμονα το τι είναι καλύτερο για αυτά όπως εσείς.. πιστεύω ότι είναι ελάχιστες.
 
Πάρτυ παιδικό στο σπίτι και το πουλάκι σκεπασμένο σε ένα τραπεζάκι στην άκρη με ύφασμα από κουρτίνα που είναι για μερική συσκότιση .οπότε μπορείς να φανταστείς ότι δεν ενοχλούνται με την φασαρία για να κοιμηθούν ...το φως τα ενοχλεί ... Το τσεκαραμε πολλές φορές και είναι πολύ καλή λύση ... 7 η ώρα ύπνος και ας γίνεται χαλασμός... Άλλωστε και έξω στην φύση δεν υπάρχει απόλυτη ησυχία ..
 
για κάποιους αναπόφευκτος θορύβους ομιλίας πχ που μπορεί να υπάρξουν το βράδυ, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, προσαρμόζονται, ειδικά αν προσέχουμε κ εμείς κ μιλάμε χαμηλόφωνα.
Ο παπαγάλος δεν κοιμάται. Τον ανησυχεί και ο παραμικρός θόρυβος και ας υπάρχει σκοτάδι.
Το καναρίνι είναι κάτι άλλο. Ακόμα και μ' ανοιχτή τηλεόραση," ροχαλίζει".
 
Και ο παπαγάλος κοιμάται. Βέβαια είναι ανάλογα με το πουλάκι. Ο μικρός μου κοιμάται ανεξαρτήτως φωτισμού και θορύβου. Στις 8 περίπου χώνει το κεφάλι του στο φτέρωμα για να δείξει ότι νυστάζει. Περιμένει άμεση ανταπόκριση. Αν καθυστερήσουμε να τον σκεπάσουμε σηκώνεται και αρχίζει να κράζει! Έτσι τον σκεπάζουμε αμέσως. Και η δευτέρα παρουσία να γινότανε θα συνέχιζε να κοιμάται κάτω από το σεντόνι. (Συμβαίνει καθημερινά κάτι παρόμοιο καθώς υπάρχουν παιδιά στο σπίτι!) 🤣 Αλλά πρόσφατα απέκτησα άλλο ένα budgie το οποίο περνάει την καραντίνα του στο καθιστικό. Το συγκεκριμένο δεν κοιμάται με τίποτα! Όπως είπα και πριν το πουλάκι δεν θα έχει πρόβλημα για το σκέπασμα. Μην ανησυχείς τζάμπα. Μέτρησες την φασαρία και είναι πολύ χαμηλή. Δεν θα στρεσάρεις τα πουλάκια (ίσως λίγο στην αρχή όπως το καινούργιο μπάτζι μου). Αλλά συνηθίζουν. Και η έλλειψη ορατότητας θα τα ηρεμήσει πιστεύω. Τέλος να πω ότι δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος από εσένα για να φροντίσει τα πουλάκια. Κάθισες και μέτρησες τα ντεσιμπέλ για να βοηθήσεις τα πουλάκια σου! Υπάρχει κάποιος ποιο υπεύθυνος από εσένα; Εξάλλου την λύση την έγραψα από την αρχή: Σκέπασέ τα. Ευχαριστώ τα άλλα μέλη που με επιβεβαίωσαν.
 
μήπως θα δημιουργούνταν επιπλέον stress στο κουκουλωμένο ζωντανό?
Όχι. Ίσως στην αρχή εάν δεν έχει ξαναδεί σκέπασμα παραξενευτεί.
Το καναρίνι μου πάντως προτιμά το πιο σκοτεινό χώρο για να κοιμηθεί.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, εγώ στη θέση τους θα προτιμούσα να έχω οτπικό πεδίο για την ενστικτώδη αντίδραση σε περίπτωση κινδύνου.
Για ποιο κίνδυνο μιλάς; πιο πολύ χρειάζεται το σκοτάδι από το να το βλέπεις.
Έχει παρατηρήσει κάποιος να μας μεταφέρει πώς αντιδρά το καναρίνι πίσω από το σκέπαστρο;
Το δικό μου καναρίνι κουρνιάζει μια χαρά. Το ίδιο το σκέπασμα δεν του κάνει πια εντύπωση κ παίρνει θέση για ύπνο.
Παραμένει ήσυχο ή μήπως κάθε ήχος το τρομάζει;
Όταν τον βάζω για ύπνο, φροντίζω να υπάρχει ησυχία. Ακόμα κ αν ξαφνικά ακουστεί θόρυβος, πχ πέσει αντικείμενο, δεν ξυπνάει. Πολύ πολύ σπάνια να ακουστεί θόρυβος που θα τον ξυπνήσει. Το φως είναι αυτό που ενοχλεί κ το αν κουνήσεις κατά λάθος το κλουβί. Πάντως, ίσως επειδή έχει συνηθίσει να κοιμάται σε ησυχία, αν είχα τηλεόραση κ δυνατά, μπορεί να κοιμόταν αλλά δεν νομίζω ότι θα κοιμόταν καλά ή πάλι ίσως ξυπνούσε. Δεν ξέρω όμως αν αυτό συνδέεται με τον ίδιο τον ύπνο κ την ύπαρξη θορύβου ή την συνήθεια.
@seneka21 μπράβο σου που το ψάχνεις κ θέλεις το καλύτερο για τα πουλάκια σου. Αλλά η άποψη μου είναι ότι δεν θα πρέπει από τις έξι παρά πια που δύει ο ήλιος μέχρι τις 11 να υπάρχει αρκετό φως στον χώρο τους. Σκέπασε τα αν δεν γίνεται αλλιώς. Το ιδανικό είναι να υπάρχει ησυχία αλλά κ με μειωμένο θόρυβο δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα.
[automerge]1699898145[/automerge]
Κ κάτι άλλο, που είναι λίγο off topic κ με συγχωρείς που το αναφέρω αλλά το κάνω για καλό. Ο αέρας τους είτε την μέρα είτε την νύχτα, δεν πρέπει να επιβαρύνεται με αντικουνουπικά, έντονα αρώματα, αποσμητικά ή τσιγάρα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top