Και γω ειμαι της γνωμης ότι τα ζωα μας βοηθουν να ξεπερασουμε πολλά προβληματα υγειας, ψυχικης και σωματικης
Νομιζω ότι ζωντας μέσα στις πολιτειες και με τους εξαντλητικους ρυθμους που ζουμε εχουμε ξεχασει ότι προερχομαστε και ανηκουμε και μεις στην φυση, ότι ειμαστε ένα μικρο μερος αυτης.
Εχουμε ξεφυγει τελειως λογω της αγχοτικης και γεματης στρες καθημερινοτητας και η ψυχικη μας ισορροπια διαταρασσεται συνεχεια χωρις να το πολυκαταλαβαινουμε, με αποτελεσμα να ειμαστε ολο και ποιο συχνα ευαλωτοι στις ψυχικες και σωματικες αρρωστιες……
Η κάθε ειδους επαφη με τα ζωα, ένα χαδι, ένα βλεμμα ενός ζωου, ένα τιτιβισμα πουλιου, μια παιχνιδιαρικη βουτια ενός δελφινιου, ξυπναει μέσα μας αρχεγονα ενστικτα που θελημενα η αθελα εχουν μια μυστηριωδη ευεργετικη επιδραση στον ψυχικο μας κοσμο, βοηθωντας μας να χαλαρωσουμε, να ξεφυγουμε για λιγο και να ξεχασουμε την σκληρη πραγματικοτητα της καθημερινοτητας.
Είναι κατά την γνωμη μου αδιανοητο και απαραδεκτο το πώς ζουμε θελοντας και μη μέσα σε κλισε που μας εχουν επιβαλει αλλοι για οποιουσδηποτε λογους, μακρια και τελειως αποκομμενοι από τις ριζες μας που είναι τα φυτά, τα ζωα, η ιδια η φυση.
Δεν μπορουμε και δεν θελουμε να αλλαξουμε πια τον τροπο ζωής μας ΟΚ, μπορουμε όμως τουλαχιστον να ειμαστε πιο συχνα μέσα στην φυση, να την νοιωσουμε παλι μέσα μας, να καταλαβουμε το πώς λειτουργει, σε τι νομους υπακουει, να την προστατεψουμε και να την βοηθησουμε, να προσπαθησουμε να κλεισουμε λιγο τις πληγες που ανοιξαμε εμεις με τον αυταρχικο τροπο της ζωής μας.
Εάν μπορεσουμε και δουμε τα κατοικιδια ζωα μας σαν ισα με μας θα τα καταλαβουμε καλλιτερα και αυτά με την σειρα τους θα μας το ανταποδωσουν δινοντας μας χαρα, γαληνη και ηρεμια.
Εξαλλου πιστευω ακραδαντα ότι και πολλά ζωα, αν όχι όλα, επιζητουν με τον δικο τους τροπο επαφη με τον ανθρωπο που τα φροντιζει, τα περιποιειται και τα αγαπαει και οχι μονο.
Και τελος εχω την εντυπωση ότι τα ζωα αισθανονται και καταλαβαινουν πολλά πιο πολλά πράγματα από αυτά που νομιζουμε εμεις ότι καταλαβαινουν…;
Μεγάλο και ατελειωτο το θεμα……Μπραβο Georgina που το εθιξες