Ασθένειες Ευλογιά ή ποδάγρα;

Γιάννης John

PB New Member
Εγγραφή
2 Οκτ 2022
Μηνύματα
34
Πόλη
Ελλάδα
Αλλοι μου είπαν ότι έχει ευλογία άλλοι μου είπαν ότι έχει ποδάγρα τι πιστεύετε ότι μπορεί να είναι;
 

Συνημμένα

  • IMG_20230125_153839.webp
    IMG_20230125_153839.webp
    28,9 KB · Προβολές: 28
Ευλογιά, μπορείς να βάζεις αλοιφή Betadine για να αποφύγεις την επιμόλυνση του σημείου που έχει σαν συνέπεια την απώλεια του νυχιού.
Συχνή καθαριότητα στις πατήθρες και στο κλουβί, λογικά θα κάνει τον κύκλο της και θα υποχωρήσει σε μερικές ημέρες.
Αν το πουλί βρίσκεται μαζί με άλλα πουλιά θα πρέπει να απομονωθεί σε ατομικό κλουβί.
Το πουλάκι θα παραμείνει φορέας του ιού για το υπόλοιπο της ζωής του και για αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει να μπει σε αναπαραγωγή
 
Καλημέρα. Εύχομαι το πουλάκι να πάει καλά. Όσον αφορά στο ερώτημά σου, ναι, πρόκειται για ευλογιά, και αν έχεις και άλλα καναρίνια υπάρχει περίπτωση να έχουν κολλήσει είτε από το συγκεκριμένο πουλί, μέσω εκκρίσεων σάλιου ή / και υπολειμμάτων αίματος είτε να τους έχει μεταδοθεί από τον ίδιο φορέα, δλδ από κουνούπι.
Το ζήτημα του τι έχει ήδη συμβεί, θα φανεί στην πορεία των άλλων πτηνών όπως καταλαβαίνεις. Παρόλα αυτά σου γράφω το συγκεκριμένο μήνυμα προκειμένου να μειώσουμε τις πιθανότητες, αν δεν έχει μεταδοθεί ο Ιός, αυτό να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Έτσι λοιπόν:
  • Απομονώνεις το συγκεκριμένο πτηνό σε ατομικό κλουβί. Το καθαρίζεις πάντοτε τελευταίο, ώστε τα χέρια σου να μην μεταδώσουν ιικό φορτίο στα άλλα κλουβιά. Το κλουβί του επίσης το τυλίγεις από παντού με τούλι, κουνουπιέρα, ώστε να μην κινδυνεύει να τσιμπηθεί από άλλο κουνούπι, το οποίο στη συνέχεια θα μολύνει τα άλλα σου καναρίνια.
  • Απομονώνεις όλα τα άλλα πτηνά που έχεις σε όσο το δυνατό δικά τους κλουβιά, ώστε να παρακολουθείς, καλύτερα, αν υπάρχει η δυνατότητα ένα κλουβί ανά πτηνό, και ομοίως τυλίγεις τα κλουβιά με τούλι για τους παραπάνω λόγους.
  • Αν και δεν είθισται να προτείνουμε αντιβιώσεις, απλά σου εφιστώ την προσοχή, ώστε αν υποπτευτείς ότι υπάρχει δευτερογενής λοίμωξη, λόγω πτώσης του ανοσοποιητικού του καναρινιού, έχε στο νου σου τον πλησιέστερο αξιόπιστο κτηνίατρο με γνώσεις, εμπειρία στην παθολογία πτηνών, ώστε να σου συστήσει αντιβίωση, όσο θα υπάρχει καιρός.
 
Αλλοι μου είπαν ότι έχει ευλογία άλλοι μου είπαν ότι έχει ποδάγρα τι πιστεύετε ότι μπορεί να είναι;
Ακολουθήστε τα αναφερόμενα από τους φίλους, απομάκρυνση του πουλιού απομόνωση και τελευταίο στο καθάρισμα ευλογιά είναι.
 
Back
Top