Ασθένειες Ευλογια στα καναρινια

panagiotis2014

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2014
Μηνύματα
328
2 καναρες μου επαθαν ευλογια στα ποδια και στα 2. Τι να κανω; καποιος μου ειπε οτι ειναι ποδαγρα και πηγα και πειρα φαρμακο για την ποδαγρα. Αλλα δεν ειναι. Θα φυγει ποτε;
1.webp
 
Το άρθρο σχετικά με την ευλογιά στα καναρίνια του petbirds είναι τόσο κατανοητό και ευκολονόητο που μπορεί ο καθένας να βρει τη λύση στο πρόβλημά του https://community.petbirds.gr/threads/Ο-ιός-της-ευλογιάς-στα-πτηνά.17710/
Ακόμη και ενστάσεις να έχουμε όμως για το αν είναι ή όχι ευλογιά, χρειαζόμαστε ένα πολύ καλό αντισηπτικό που θα παραμένει στο πόδι του αρκετές ώρες αποτρέποντας κάθε είδους μόλυνση.
Κι αυτό το αντισηπτικό μπορεί άνετα να είναι η κρέμα betadine η οποία θα το προστατέψει.

Θα φυγει ποτε;
Ασφαλώς και μια βδομάδα (περίπου) μετά... με χρήση της αντισηπτικής κρέμας δεν θα υπάρχει ο ερεθισμός.
Επιπρόσθετα θα χρειαστεί να πιάνεις το πτηνό μόνο μια φορά για να μπορέσεις να εφαρμόσεις την κρέμα κι όχι τρεις ή τέσσερις φορές τη μέρα.

καποιος μου ειπε οτι ειναι ποδαγρα και πηγα και πειρα φαρμακο για την ποδαγρα.
Βρίσκεσαι σε ένα χώρο που για όλα έχουν γραφτεί πάρα πολλές απόψεις και έχουν δοθεί λύσεις.
Αν παρασύρεσαι από τις γνώμες τρίτων και αγνοείς τα εδώ άρθρα τότε σίγουρα θα πρέπει να αναθεωρήσεις.
Γιατί ακόμη κι αυτοί που δίνουν συμβουλές... Πάντα ρίχνουν μια κλεφτή ματιά εδώ!
Για να μην ξεχνιόμαστε.
 
Δείξε μια φωτογραφία από τα πόδια των πτηνών.Αν είναι ευλογιά και η κρέμα kenakomb θα κάνει καλή δουλειά. Έχει αντικνησμώδη δράση και πολλά άλλα.
 
Παναγιώτη όπως είπε και ο Λάμπρος χρειάζεται να μας δείξεις μερικές φωτογραφίες. Τα καναρίνια σου έχουν άμεση επαφή με κουνούπια; Α ναι τότε η ευλογιά είναι πολύ πιθανό. Το πέρασα πρόσφατα με ένα καναρινάκι μου. Εδώ το θέμα. Και με την κρέμα betadine μέσα σε λίγες μέρες επανήλθε το πόδι της και τώρα βγάζει και νύχι!
 
Τωρα που εχουμε φωτογραφια θα σου πω τι εκανα εγω. Εβαζα καχτο aloe vera. Εκοβα ενα κομματι, το ανοιγα στην μεση και το ετριβα εκει που ειναι η ευλογια. Καθε μερα. Εφυγε. Εκεινη την περιοδο ειχαν παθει αρκετα καναρινια μου. Τα εβαλα σε ξεχωριστο κλουβι το καθενα και εκανα την θεραπεια που σου ειπα.
Κανε και να καλο καθαρισμα του κλουβιου.
 
Μα εχω φοτο

Πως ειναι η κρεμα μπεταντιν; η συσκευασια; Καποιοι μου ειπαν οτι και η μπεπανθολ κανει ισχυει;
 
Η betadine ειναι ένα εξαιρετικό για την περάτωση φάρμακο. Και μάλιστα πολύ φτηνό.
Δεν θα μπω στη λογική του διαφορετικού γιατί εγώ μόνο αυτή χρησιμοποιώ σε παρόμοιες περιπτώσεις.
 
Θα περιμένουμε σε μερικές μέρες να μας ενημερώσεις για την πορεία και την εξέλιξη αυτής της περίπτωσης κι αν μπορείς και με φωτογραφίες.
Έχει ενδιαφέρον η περίπτωση.
 
Βλέποντας την φώτο θα ξαναπώ πως πρόκειται για ευλογιά και απ΄ότι φαίνεται είναι στο στάδιο που ξεραίνεται το "σπυρί" και θα πέσει..

Οι 2 κανάρες είναι σε 2 διαφορετικά κλουβιά μακριά από τα υπόλοιπα καναρίνια σου και απομονωμένες; Έχουν βγάλει μόνο από ένα σπυρί στο πόδι ή έχουν βγάλει και αλλού;
 
Αλικη οχι δεν ειναι μακρια πολλυ απο τα αλλα και τις εχω και τις 2 μαζι αυριο τις βαζω σε καραντινα. Ναι μονο ενα σπυρι στο καθε ποδι
 
Και αυτό το δαχτυλιδάκι μιας και είναι στο πόδι με το σπυρί θα σε συμβούλευα να το βγάλεις. Με την kenakomb θα δεις πιο γρήγορα αποτέλεσμα αλλά ότι προτιμάς.
 
Δεν θυμάμαι να έγραφε κάτι τέτοιο Γιάννη αλλά και έτσι να είναι αφού μιλάμε πιθανών για ευλογιά η συγκεκριμένη θα κάνει δουλειά πολύ σύντομα. Επίσης έχει και άλλες δράσεις για μύκητες, μικρόβια και διάφορα άλλα. Δεν είχα σε καναρίνι ευλογιά αλλά σε ένα μικρό πρήξιμο που είχε ένα πουλάκι στο πόδι είχε φύγει σχεδόν με μια άντε δυο εφαρμογές.
 
Back
Top