Ασθένειες Εφαρμογή Epithol στα καναρίνια

astrapogiannos

PB Member
Εγγραφή
12 Νοε 2007
Μηνύματα
1.650
Πόλη
Κάτω Σούλι
Επειδή πολλοί ρωτούν πως χρησιμοποιούμε την κρέμα epithol στα καναρίνια, δείτε το βίντεο που ελπίζω να βοηθήσει όσους το χρειάζονται.

 
Αν και δεν είμαι σίγουρος, έχω την εντύπωση ότι το epithol το αλείφουμε με αντίθετη φορά από αυτή που φαίνεται στο βίντεο για να πάει μέσα στα "λέπια" του ποδιού όσο τον δυνατόν καλύτερα.
 
Συμφωνούμε με αυτόν τον τρόπο εφαρμογής σήμερα;
 
Συμφωνούμε με αυτόν τον τρόπο εφαρμογής σήμερα;
Κατά την γνώμη μου όλη η διαδικασία σωστή, δηλαδή το δούλεμα της αλοιφής στα δάχτυλά μας, ο τρόπος εφαρμογής (ίσως λίγο πιο ήρεμο το μασάζ) αλλά η ποσότητα της αλοιφής είναι μεγάλη. Θέλει λιγότερη, τόση όση, όσο το δυνατόν να απορροφάται και να μην έχει αυτό το λαδωμένο αποτέλεσμα.
 
Ο τρόπος που χρησιμοποιείται στο video είναι ο ενδεικνυόμενος και ίσως με λιγότερη ποσότητα κρέμας. Η θερμοκρασία των δαχτύλων μας θα κάνει την κρέμα περισσότερο ελαιώδης και θα είναι εφικτή η διείσδυσή της κάτω από τις φολίδες του δέρματος των πουλιών με το ελαφρύ μασάζ. Αυτός είναι άλλωστε κι ο σκοπός της εφαρμογής και έχει κατάλληλα αποτελέσματα και το φάρμακο.
 
Συμφωνούμε με αυτόν τον τρόπο εφαρμογής σήμερα;
Είναι λάθος ο τρόπος επάλειψης. Το πουλάκι πρέπει να κρατιέται με το κεφάλι του προς το έδαφος στο αριστερό μας χέρι. Τα πόδια του πρέπει να βρίσκονται εγκλωβισμένα ανάμεσα στον δείκτη και τον μέσο μας. Η κίνηση για το άπλωμα της αλοιφής πρέπει να γίνεται αντίθετα προς τις φολίδες (από τα δάκτυλα προς την κνήμη) ώστε να κλείνουν οι οπές. Η εφαρμογή πάντα το βράδυ πριν τον ύπνο.
 
Αν υπάρχει η σωστή ποσότητα πάνω στο πουλί και έχει γίνει σωστά η εφαρμογή της τότε θα πρέπει να γίνεται αφού στεγνώσει από το πρωινό μπάνιο του. Έτσι και καθαρό θα βρούμε το πουλί, αλλά και καθαρό θα παραμείνει μια και τα φτερά του έχουν προετοιμαστεί να παραμείνουν καθαρά.

Αν γίνει εφαρμογή το βράδυ δε θα λερώσει το πτέρωμα του με την κρέμα όταν κουρνιάσει μαζεμένο; Αν μάλιστα μαζεύει και το πόδι του στον ύπνο όπως κάνουν τα περισσότερα δεν θα είναι εντονότερο το πρόβλημα της καθαριότητας;
 
Έτσι και καθαρό θα βρούμε το πουλί, αλλά και καθαρό θα παραμείνει μια και τα φτερά του έχουν προετοιμαστεί να παραμείνουν καθαρά.
Γιάννη εντάξει, καταλαβαίνω τι λές αλλά ένα καναρινάκι πτέρωμα έχει και όχι πανοπλία, ακόμα και μετά από το μπάνιο. Επίσης η όλη λογική είναι πως το φάρμακο θα κάνει καλύτερα την δουλειά του και όχι τόσο αν θα χαλάσει το πτέρωμα.

Βλέπω την βραδινή εφαρμογή σαν την καλύτερη συνισταμένη.
 
Back
Top