Ασθένειες Εχει δει κανείς αυτά τα συμπτώματα σε καναρίνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vkr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Vkr

PB Member
Εγγραφή
20 Μαρ 2012
Μηνύματα
119
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα! Παιδιά, έχει δει κανείς αυτά τα συμπτώματα; Το πουλί έχει πάει δύο φορές σε Κτηνίατρο ειδικευμένο για πουλιά. Έχει πάρει όλα τα φάρμακα και αυτή τη βδομάδα έγινε αγωγή με το Acaricine δύο φορές σύμφωνα με τις οδηγίες. Το βήξιμο σήμερα επανήλθε και γενικώς το πουλί δε λέει να βελτιωθεί.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Το καναρίνι φίλε μου μπορεί να βοηθηθεί από ότι ξέρω με τον ΔΥΟΣΜΟ βοηθάει στο αναπνευστικό σύστημα του πουλιού επίσης μπορεί να βοηθήσει και η ρίγανη (αν θες να του τα δώσεις σε ένα κλαράκι φρέσκα) τους δίνω και εγώ βότανα (ρίγανη, δυόσμο, μέντα, θυμάρι) και ξἐρω ότι είναι απίστευτα καλά και γιατρεύουν με ευκολία και άρρωστα καναρίνια! Πολλά καναρίνια δεν πέφτουν με τα μούτρα αλλά μερικά τα κατασπαράζουν! Όχι πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα γιατί η πάρα πολύ έντονη μυρωδια τα απομακρύνει. Όλα θέλουν μέτρο. Όχι από τις άκρες του πεζοδρομίου και αν ναι πάρα πολύ καλό πλήσιμο! Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο τουλάχιστον.😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vkr
Ξεκινήσαμε με Augmentin γιατί είχε Επιπεφυκίτιδα. Πάντα με συνταγογράφηση. Το ξεπέρασε, αλλά στο τέλος της αγωγής φούσκωσε. Το ξαναπήγα, είδε κόπρανα στο μικροσκόπιο και μου είπε να δώσω Aviomycine γιατί είχε εντερική λοίμωξη. Στο μεταξύ είχα δώσει και Ultra levure μετά το Augmentin και καλού κακού το Teniazin γιατί το είδα να πίνει αρκετό νερό. Τηλεφωνικα του είπα ότι έχει τα συμπτώματα του βίντεο και μου απάντησε με το πέρας του Aviomycine να δώσω κάτι για το άσθμα αλλά έτσι κι αλλιώς το Aviomycine καθώς μου είπε βοηθάει στο άσθμα. Το Acaricine το ξεκίνησα την Κυριακή με δική μου πρωτοβουλία. Το βήξιμο υποχώρησε αλλά σήμερα ξανά τα ίδια. Δεν θέλω να κατηγορήσω τον γιατρό αλλά νομίζω ότι μέχρι εδώ μπορεί, Σταύρο. Και στο μεταξύ το πουλί έχει βομβαρδιστεί με ένα σωρό φάρμακα χωρίς βελτίωση.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Vkr Εκτός από αυτό που βλέπουμε, ποια είναι η γενική του εικόνα; Κάθεται μόνιμα κάτω και ψιλοφουσκωμένο όπως το βλέπουμε ή υπάρχουν και στιγμές που πετάει κανονικά στις πατήθρες;
Επίσης να μας πεις για πόσο χρονικό διάστημα έχει αυτή την εικόνα; Έτσι ήταν η φωνή του και όταν διαγνώστηκε επιπεφυκίτιδα ή προέκυψε στην πορεία; Έχεις και άλλα πουλιά στον ίδιο χώρο;
 
Ξεκινήσαμε με Augmentin γιατί είχε Επιπεφυκίτιδα
Τότε είχε αυτόν το βήχα;

Edit
Επίσης να μας πεις για πόσο χρονικό διάστημα έχει αυτή την εικόνα; Έτσι ήταν η φωνή του και όταν διαγνώστηκε επιπεφυκίτιδα ή προέκυψε στην πορεία;
Με πρόλαβες.
 
@Stavros όχι. Εμφανίστηκε αργότερα.
[automerge]1643370898[/automerge]
@patrickios Το πουλί είναι καρινιασμένο και το κρατάω με αυγό και καναβούρι. Η ιστορία αυτή ξεκίνησε μετά τις γιορτές όταν είχα δώσει πια το Augmentin. Απορώ πως ζει αλλά και γιατί δεν βελτιώνεται.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Έχει πάρει όλα τα φάρμακα
Κοίταξε, τα φάρμακα που δόθηκαν δεν καλύπτουν τα πάντα. Υπάρχουν ασθενείς που δεν καλύπτονται από αυτά. Βέβαια, δεν έχει κανένα νόημα να αρχίσουμε να μαντεύουμε μία-μία στην τύχη γιατί είναι σίγουρο ότι το πουλάκι θα καταλήξει στην πορεία από τις μαντεψιές.

Θα πρότεινα αν θέλεις να τηλεφωνήσεις στην Κομοτηνή, να εξηγήσεις τι συμβαίνει με λεπτομέρειες αναφέροντας όλο το ιστορικό μαζί με το βίντεο και να ρωτήσεις αν μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω.
 
@patrickios τρώει μόνο λιπαρούς σπόρους και αυγό και γενικώς πεινάει. Τα συμπτώματα μοιάζουν πολύ με της κοκκιδίασης, αλλά στο μικροσκόπιο δεν υπήρχαν κοκκίδια. Υπήρχε μόνο αχώνευτη τροφή. Γι αυτό έδωσα φάρμακο για τα σκουλήκια πριν 15 μέρες. Η κουτσουλιά παραμένει ίδια, δλδ αρκετά υγρή με πολύ κόπρανο γύρω γύρω και τεράστια. Όπως αυτή που κάνουν οι θλκ που κλωσσάνε
 
@Vkr Η κατάσταση δείχνει (και μάλλον είναι) μπερδεμένη γιατί πιθανότατα υπάρχουν περισσότεροι τους ενός παράγοντες που επηρεάζουν.

Δεν ξέρω αν ξεκίνησε από κάποια επιπλοκη της επιπεφυκιτιδας ή αν το επηρέασε το augmentin κάπου (κυρίως στην εντερική χλωρίδα) αλλά πλέον μικρή σημασία έχει. Εξάλλου σε ένα πεσμένο ανοσοποιητικο μπορούν να εμφανιστούν διαφορα.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρεθεί τι είναι αυτό που απειλεί πιο άμεσα τη ζωή του. Αν λυθεί αυτό θα υπάρχει ο χρόνος να λυθουν και τα υπόλοιπα σιγά - σιγά.

Βάζε ηλεκτρολύτες (οπωσδήποτε) και προβιοτικο στο νερό του καθημερινά.

Στο εργαστήριο που σου είπε ο @Stavros κάνουν και εξέταση επιχρησματος από το στόμα εκτός από κουτσουλιάς. Πάρε τους ένα τηλέφωνο, εξήγησε τους και αν σε πείσουν ότι έχουν κάτι υπόψιν τους στείλε τα δείγματατα που θα σου πουν.

Ο άλλος δρόμος είναι να δοκιμάσεις μόνος σου ίσως και με τη δική μας βοήθεια με ότι ρίσκο μπορεί αυτό να περιέχει. Σαφώς λιγότερο "σωστό" από το πρώτο αλλά δεν υπάρχουν και άπειρες εναλλακτικές.

Το καλύτερο σενάριο είναι να στείλεις δείγματα αλλά από όλα όσα βρεθούν (αποκλείεται να βρεθεί μόνο ένα μικρόβιο) να σου πουν από που πρέπει να ξεκινήσεις τη θεραπεία για να σώσεις το πουλακι.
Διότι αν δεν ξέρουν να σε κατευθύνουν, θα είναι ακριβώς το ίδιο με το να αρχίσεις να δίνεις μόνος σου φάρμακα.

Δική σου η επιλογή, όσο μπορούμε θα βοηθήσουμε.
 
. Υπήρχε μόνο αχώνευτη τροφή. Γι αυτό έδωσα φάρμακο για τα σκουλήκια πριν 15 μέρες. Η κουτσουλιά παραμένει ίδια, δλδ αρκετά υγρή με πολύ κόπρανο γύρω γύρω και τεράστια.
Οι μη χωνεμένοι σπόροι ή η άμμος στα περιττώματα είναι ένδειξη πεπτικού προβλήματος που οφείλεται σε δυσλειτουργία του προστομάχου και του στομάχου.
Τα ογκώδη περιττώματα μπορεί να οφείλονται σε κακή διατροφή ή κακή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές.
Το πουλάκι δείχνει ότι πονάει, και επειδή οι θεραπείες δεν απέδωσαν καλύτερα να επικοινωνήσεις με την Κομοτηνή όπως σου είπε και ο Σταύρος για λεπτομερείς εξετάσεις κοπράνων.
 
@patrickios στην κουτσουλιά πάντως βακτήρια δεν είχε κατά τον δεύτερο ελεγχο. Ίσως να τα είχε "σκεπάσει" το Augmentin. Είναι όντως πολύ παράξενο όλο αυτό.
[automerge]1643380382[/automerge]
@patrickios από ηλεκτρολύτες ποιό σκεύασμα; Σήμερα του έβαλα και Liviferm
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
στην κουτσουλιά πάντως βακτήρια δεν είχε κατά τον δεύτερο ελεγχο
Πληροφοριακά να πω ότι μέσω της μικροσκοπικής εξέτασης δεν μπορούν να ανιχνευθούν τα βακτήρια. Δηλαδή, το "πήρα την κουτσουλιά την έβαλα κάτω από το μικροσκόπιο και βλέπω βακτήρια", δεν ισχύει. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δεις μόνο σκουλήκια, προνύμφες, αυγά και πρωτόζωα (κοκκίδια, τριχομανάδες κλπ.). Για να ανιχνευθούν τα βακτήρια απαιτείται καλλιέργεια, μία διαδικασία που χρειάζεται από 24 έως 48 ώρες για να σου δώσει αποτελέσματα.
 
Για να ανιχνευθούν τα βακτήρια απαιτείται καλλιέργεια, μία διαδικασία που χρειάζεται από 24 έως 48 ώρες για να σου δώσει αποτελέσματα.
Να προσθέσω πάνω σε αυτό ότι σε κάποιες περιπτώσεις, τα δείγματα αποστέλλονται ακόμη και σε εργαστήρια του εξωτερικού προκειμένου να βγει πόρισμα.
 
Πληροφοριακά να πω ότι μέσω της μικροσκοπικής εξέτασης δεν μπορούν να ανιχνευθούν τα βακτήρια. Δηλαδή, το "πήρα την κουτσουλιά την έβαλα κάτω από το μικροσκόπιο και βλέπω βακτήρια", δεν ισχύει. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δεις μόνο σκουλήκια, προνύμφες, αυγά και πρωτόζωα (κοκκίδια, τριχομανάδες κλπ.). Για να ανιχνευθούν τα βακτήρια απαιτείται καλλιέργεια, μία διαδικασία που χρειάζεται από 24 έως 48 ώρες για να σου δώσει αποτελέσματα.
Σταύρο εδώ κάνεις λάθος, Επειδή έχω μικροσκόπιο(επαγγελματικό) υπάρχει μια διαδικασία που λέγετε Gram Stain και ανιχνεύεις κάποια βακτήρια

Για παράδειγμα ο συνήθης ύποπτος σε καναρίνια που τα βλέπεις και είναι συνέχεια στη ταΐστρα και δεν παχαίνουν είναι το βακτήριο Macrorhabdus .(Αυτό από δική μου εμπειρία)

Η δυσκολία που υπάρχει είναι, ότι μπορεί το πουλί δεν εμφανίζει πάντα το βακτήριο στην κουτσουλία και χρειάζεται πολλαπλά δείγματα για να βγάλεις συμπέρασμα, με ένα δείγμα είναι δύσκολο χρειάζεται 2-3 την ημέρα

Ένα άλλο βακτήριο που πλήττει συχνά τα καναρίνια (ειδικά τους νεοσσούς) είναι το e-coli και αυτό φαίνεται στο μικροσκόπιο.

Αν σε ενδιαφέρει μπορω να σου στείλω σε message photo από το μικροσκόπιο (δεν αναρτώ δημόσια επειδή δεν είμαι γιατρός)
 
Δεν ξέρω από καναρίνια, αλλά το συγκεκριμένο είναι μύκητας που όντως φαίνεται με το μάτι στο μικροσκόπιο.
Βασικά είναι κάτι ενδιάμεσο και αμφιλεγόμενο εμφανίζεται ως Gram Positive στο πλακάκι, αλλά ώς θεραπεία έχω χρησιμοποιήσει Amphotericin B που είναι για μύκητες
 
@GeorgeMets Αμφιλεγόμενο ως προς το τι είναι δεν το λες, είναι μύκητας και αντιμετωπίζεται με αντιμυκητιακά, όπως λετε. Η γενικότερη κατηγορία στην οποία ανήκει, των αναμορφικών κυκήτων οντως έχει κάποιες ιδιαιτερότητες απόσο διάβασα, κυρίως στην αναπαραγωγή. Το γιατί αντιδρά με τον τρόπο που αντιδρά όταν του κάνουμε το συγκεκριμένο staining έχει σχέση με τις ιδιορρυθμίες της εξωτερικής μεμβράνης. Άλλωστε το τεστ έίναι μια εμπειρική διαδικασία, δεν βοηθά με όλα τα βακτήρια καν, το ότι λάμπει και ένας μύλητας δεν σημαίνει ότι γίνεται βακτήριο. Απλώς είναι πολύ βοηθητικό για εμάς όταν χρειαζόμαστε γρήγορη διάγνωση.
 
Το πουλάκι δυστυχώς χάθηκε το Σάββατο. Και για να δώσω ένα feedback, το πιο πιθανό είναι να υπήρχαν εντερικά και αργότερα αναπνευστικά προβλήματα που οδήγησαν σε εικόνα επιπεφυκίτιδας. Η οποία σχεδόν πάντα είναι δευτερογενές σύμπτωμα από το δάκρυ κι όχι πρωτογενές. Η δοσολογία του Augmentin ήταν πολύ χαμηλή εξαρχής και χάθηκε πολύτιμος χρόνος.
Ευχαριστώ τους φίλους που προσπάθησαν να βοηθήσουν.
 
Back
Top