Γενικά Εχθες πηρα ενα δευτερο κοκατιλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης k0uLiS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

k0uLiS

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιουλ 2014
Μηνύματα
134
Πόλη
Στουτγάρδη
Καλησπερα παιδια εχθες πηρα ενα δευτερο κοκατιλ παρεα για το θυληκο λουτινο που εχω ηδη. Ηταν πολυ φοβισμενο αλλα σημερα πολυ δραστηριο επεξεργαζεται το νεο του σπιτι... Θα τηρησω καραντινα οπως πρεπει και σιγα σιγα βλεπουμε αποτελεσματα..
Για το φυλο τωρα για αρσενικο μου το εδωσαν και καλα αλλα εμενα μου φενεται θυληκο ασχετα που δεν με απασχολει και τοσο γιατι το θελω για παρεα στο αλλο.. Πειτε μου την γνωμη σας..
Εχω μονο μια φωτο δεν θελω να το τρομαξω κι αλλο..
tinypic-no-longer-available.jpg
 
Πανέμορφο είναι να σου ζήσει. Κι εμένα για θηλυκό μου μοιάζει αλλά είμαι απολύτως ακατάλληλη στον διαχωρισμό του φύλου στις μεταλλάξεις. Περίμενε για κάποια γνώμη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Nbah
Ευχαριστω πολυ παιδια.. Ειναι παρα πολυ φοβισμενο το καημενο με το ζορι του αλλαζω φαγητο και νερο και απο οτι φενεται θα με δυσκολεψει αρκετα στην εξημερωση.. Τουλαχιστον ειναι φαγανο. Νερο δεν το εχω δει να πινει αλλα σιγουρα εχει πιει και γενικα εχει βρει τα απαραιτητα στο κλουβι..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Nbah
Να το χαίρεσαι! Εύχομαι να ταιριάξει με το άλλο και να κάνουν όμορφη παρέα μαζί!
 
  • Like
Αντιδράσεις: k0uLiS
Ευχαριστω πολυ Αλικη και γω το ελπιζω διοτι αυτο που εχω ειναι αρκετα δεμενο μαζι μου και νομιζω θα δυσκολευτει να το δεχτει. Την εχω ηδη 8 μηνες και απο τοτε δεν εχει δει αλλο πτηνο (εντος του σπιτιου).. Τωρα ο χρονος θα δειξει, απο υπομονη εχουμε μπολικη και προχωραμε..
 
Πολυ όμορφο. :) Ξερουμε ηλικια; Αν δεν έχει περάσει την πρώτη πτερόροια είναι λίγο παρακινδυνευμένο να ορκιστεί κανείς. Απο φωνή πως τα πάει;
 
  • Like
Αντιδράσεις: k0uLiS
4-5 Μηνων. Γενικα ειναι ησυχο αλλα παρα πολυ φοβισμενο τωρα αρχιζει σιγα σιγα να κινειται μεσα στο κλουβι... Τροφη τρωει αρκετα και νερο αλλα θελει τον χρονο του ακομα δεν ειναι για πολυ ζορι.
 
Aρα δεν εχει περασει την πρωτη του πτεροροια. Οι περλες στην πλατη του ειναι καπως "χοντροκομενες" αρα ειναι πολυ πιθανον να ειναι αρσενικο οπως σου ειπαν. Μετα την πρωτη πτεροροια θα σιγουρευτεις ομως.
 
Κοιτα δεν τους εμπιστευτηκα γιατι ειδα οτι οι 2 υπαλληλοι που με εξυπηρετησαν εδειχναν να μην ξερουν και τοσα οσο την πρωτη φορα που πηγα και πηρα το θυληκο, ηταν μια κοπελα που ηξερε αρκετα.. Τωρα και θυληκο να βγει δεν με απασχολη και τοσο ασχετα που θα ηθελα να ακουσω ενα ρυθμικο σφυριγμα.. Θα δειξει ο καιρος και η συμπεριφορα του περιμενω να συνελθει λιγο να δω πως συμπεριφερεται.
 
Εχουμε μια μικρη προοδο (φωτο).. Εχει παψει να φοβαται πλεον τοσο πολυ (ευτυχως για φοβοταν μεχρι και την σκια του) ειναι πιο ανετο στο κλουβι του τρωει και πινει μια χαρα οι κουτσουλιες του ειναι ενταξει. Σημερα φωναζε κιολας γιατι τοσο καιρο εκανε μονο μικρες κραυγες και σιγα σιγα ξεθαρρευει.. Να δουμε τι νουμερο θα μας βγει αυτο :D
tinypic-no-longer-available.jpg
 
Πάντως εγώ αν έμπαινα στο pet shop χωρίς να ρωτήσω υπάλληλο, μάλλον για θηλυκό θα το διάλεγα... Θα δούμε στην πορεία... ότι και να είναι είναι γλύκα!
 
Και μενα για θυληκο μου φανηκε απο την αρχη.. Το θεμα ειναι οτι ολα φαινοντουσαν για θυληκα αλλα ειναι πολυ μικρα ακομα ολα ειναι σε ηλικια 4-5 μηνων.. Οντως θα δουμε στην πορεια.. Τωρα αν ειναι θυληκο ας ειναι, για παρεα το πηρα, μονο να μην μαλωνει με την αλλη θυληκια που εχω αυτο ειναι το μονο μου προβλημα...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Nbah
Μοιάζει πολύ με την θυληκιά που έχω!
Τι καλά που αρχίζει και χαλαρώνει! 👍rolleyes: Αμα το κατάφερες τόσο νωρίς να φάει απο το χέρι σου.. Εντάξει τι να πω! Τι του δίνεις στην φωτό, κεχρί;
 
Ναι κεχρι ειναι.. Οπως παει θυληκο θα μας βγει... Το αλλο θυληκο που εχω ανεβηκε στο χερι μου απο μονο του χωρις να κανω προσπαθεια απο την 3η με 4η μερα κιολας (την εχω 8 μηνες) και την 1η φορα που βγηκε εκτος κλουβιου ηρθε πανω μου :)
Παιζει ρολο και η ηλικια πιστευω στο οτι ειναι μικρα. Και τα 2 οταν τα πηρα ηταν 4-5 μηνων.. Το λουτινο τωρα ειναι 13 μηνων, μεγαλωνουμε σιγα σιγα.
 
Καλημερα, μετα την καραντινα και τη συντομη σχετικα γνωριμια μεταξυ του το δευτερο ειναι κολλημενο με το λουτινο που εχω ηδη. Στην αρχη της γνωριμιας το λουτινο το ψηλο φοβοταν αλλα μετα το αποδεχτηκε. Πλεον ζουν μαζι στο ιδιο κλουβι (λογο περιορισμενου χωρου γιαυτο και τοσο γρηγορα).. Τα πηγαινουν καλα δεν μαλωνουν καθολου,το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι το λουτινο βγαζει το λοφιο του αλλου και το αλλο καθεται νομιζοντας οτι το χαιδευει (ΦΩΤΟ).. Κατα τα αλλα το καινουριο ειναι ακομα φοβιτσιαρικο μαζι μου σταματησε να "ρουθουζει" ανεβαινει στο χερι με επιφυλαξη μεν διοτι οταν ειναι επανω παρακολουθει τις κινησεις μου ετοιμο να φυγει.Απο φαγητο και παιχνιδι αλλο τιποτα καθονται και τα 2 με τις ωρες και τα κομματιαζουν ολα. Στο θεμα του φαγητου πιστευω στο οτι βλεπει το λουτινο και ακολουθει απο πισω..Αυτα τα νεα απο εμας καλη σας ημερα.
tinypic-no-longer-available.jpg
 
Πολύ όμορφα φτου φτου!
Κοίτα με τι βρήκε να παίξει ο άλλος :) να πω ότι δεν τους έχεις και παιχνίδια. Τι να κάνουμε κάθε φιλία θέλει και τις θυσίες της :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: k0uLiS
Back
Top