Γενικά Ζάκο ή Μακάο χωρίς μεγάλο budget

Στρατος38

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2018
Μηνύματα
318
Πόλη
Σέρρες
Λοιπον καλησπερα πρωτη φορα γραφω και δεν ξέρω αν το κανω και σωστα... Εχω ενα προβλημα με τον παππού μου εχει πολλα πουλια διαφορων ειδων κοκατιλ ρικνεκ μπατζι ζεβρακια καναρίνια και τ αποκτησε μετα απο μια απώλεια για να ξεχνιέται (καταλαβαινετε) και εννοείται οτι τον βοηθαω κ εγω.. Τελος παντων τωρα θελει να αποκτήσει καποιον ομιλητη μαλλον ζακο και μακαο μπλε κιτρινο λογω ομορφιας αλλα επειδη το budget ανεβαινει πολυ τι να κάνω; Ααα βρισκομαι σε χωριο των Σερρων και οπως καταλαβαινετε δεν υπαρχουν εκτροφεια ή αλλες επιλογες...
 
Καλησπέρα.
Σίγουρα έναςΖακό είναι πιο οικονομικός απο έναν Μακάο.
Το θέμα όμως είναι μέχρι πόσα μπορείτε να διαθέσετε.
Επίσης δεν είναι το κόστος αγοράς του πουλιού αλλά και το κόστος συντήρησης (διαμονή, διατροφή και πτηνίατρος).
Επίσης αυτά τα πουλιά ζούνε πάρα πολλά χρόνια.. Καταλαβαίνεις γιατί το λέω.
Μετά απο 20-30 χρόνια που θα πάει το πουλάκι; Δεν ξέρω και πόσο είναι ο παππούς σου βέβαια.
Αν θέλει ήμερο μωρό θα είναι σίγουρα πιο ακριβά απο το να βρεί ένα ενήλικο απο ιδιώτη που να το δίνει.
Γενικά οι μεγάλοι παπαγάλοι δεν είναι όπως τα κοκατίλ, έχουν πιο δυναμικό χαρακτήρα και φυσικά πολύ πιο δυνατή φωνή.
Ίσως αυτό σε ένα διαμέρισμα να ήταν πρόβλημα (αν μένει σε διαμέρισμα).
Αν θέλεις γράψε μας περισσότερες πληροφορίες.

Μπράβο που τον βοηθάς, σίγουρα θα χαίρεται ο παππούς σου που έχετε μια κοινή ασχολία :)
 
στρατο καλησπερα και καλως ηρθες. απ'οτι καταλαβα εχεις αναλαβη την φροντιδα των πουλιων του παπου σου μαζι με τον παπου σου, και ολα καλα και μπραβο σου. Ο παπους εχει λοιπον ενα αριθμο πουλιων ειδη και ενδιαφερετε για την αγορα ενος εκτων αφρικαν γκρευ η μακαο, λογο ομορφιας και ομιλιτικοτητας. Για να συνεχισουμε την κουβεντα με καποια δεδομενα του σημερα και του αυριο, ειναι καλο να μας πεις και δυο λογια για εσενα. αυτο που θελω να σε ρωτησω ειναι θα εισαι εσυ ο μετεπιτα συνεχηστης της φροντιδας τους. εχεις το ιδιο μερακι με τον παπου. στα ρωτω αυτα γιατι τα συγκεκριμενα πουλια ζουν πολλα χρονια, και το συγουρο ειναι οτι πρεπει να εχουν ενα εξασφαλισμενο μελλον. Οσο για την αγορα τους θα σου δωθουν προτασεις.
 
Ευχαριστω για τις πληροφορίες τις εχω σκεφτει κ εγω οτι αν πεθανει(ζωη να εχει) ο παππούς μετα οτι πουλι εχει θα το κρατησω εγω.. Προβλημα με ηχους και κραυγες δεν υπαρχει γιατι ζει σε μονοκατοικία

Αα ναι αυτο ειναι σιγουρο εχω θα ασχοληθώ μετέπειτα.. Κ μπορώ να πω δεν ειμαι πιτσιρικας να μην μπορω
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είσαι 38; (το πέτυχα; 😛)
Το κόστος αγοράς τους είναι τεράστιο, καθώς θα πρέπει να συνυπολογίσεις πέραν των άλλων και το κλουβί που θα διαμένει. Υπάρχει όμως κι ένα ακόμα κόστος και αυτό είναι το κόστος χρόνου που θα πρέπει να διαθέτει κανείς στα συγκεκριμένα πουλιά που έχουν πολύ υψηλή νοημοσύνη (σαν μικρού παιδιού) κι επομένως εξίσου υψηλή ευαλωτότητα στις αλλαγές και στην έλλειψη ενδιαφέροντος από τον ιδιοκτήτη τους. Σκέψου ότι πολλοί African Grey μαδιούνται από μόνοι τους όταν αισθανθούν εγκατάλειψη, έλλειψη ενδιαφέροντος και τα οποία μπορεί και να είναι ο άνθρωπός τους απλά να ασχολείται λιγότερη ώρα μαζί τους.
 
Παιδιά ζητω συγνωμη αν σας κουρασα και σας ευχαριστώ.. Απλα μολις "ψάρεψα" τον παππου τις ηξερε σχεδον ολες αυτες τις πληροφορίες και δεν ειναι διατεθειμένος να δωσει πολλα λεφτα.. Ας πορευθουμε με τα ρικ νεκ... Απλα αν γνωριζετε καποιο εκτροφειο (βόρεια Ελλάδα) ισως βοηθήσει καποια στιγμη..
 
Καλημερα και καλο μηνα σε ολους.. Συγνωμη ξανα για την ενόχληση αλλα ο παππούς εχει φαγωθεί να πάρουμε ζακο αλλα οπως καταλαβαινετε ζει με 400€ συνταξη και εγω δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω οικονομικά.. Βρειτε σας παρακαλώ μια λυση και ας ειναι παπαγαλος απο το Βιετνάμ αρκει να ειναι ζακο δεν αντεχω να τον βλεπω χαλια..
 
Δεν ξέρω ποσων ετών είναι ο παππους σου, αλλά εχω δει και διαβάσει εκατοντάδες περιπτώσεις μεγάλων ανθρώπων που μάζευαν ζώα για να αντιμετωπίσουν τη μοναξιά ή οτιδήποτε. Γάτες, σκύλους, πουλιά.
Θα το πω παντως, στο 100% αυτών των περιπτώσεων τα ζώα δεν πέρναγαν καλά. Είναι και λογικό, πόσα να φροντίσει ένας μεγάλος άνθρωπος με τον τρόπο που χρειάζονται; Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παπαγάλους που δεν αρκεί "τροφή, κανάκεμα, "τι καλό πουλάκι" και άντε και καμια ωρίτσα έξω" (και αν το τελευταίο).
Οι περιπτώσεις που έχω δει σε ντοκιμαντερ με αποθαρρύνουν. Και με τρομαζει και η συγκατοίκηση τοσων διαφορετικών ειδών, που στη φύση σε καμία περίπτωση δε θα μοιραζόταν τον ίδιο χώρο. Οπως καταλαβαίνεις είμαι σε γενικές γραμμές αντίθετος με αυτό.

Τέλος παντων οσον αφορα τον παπαγαλο ή θα στον χαρίσει καποιος ή θα δώσετε ενα σεβαστό ποσό (γιατί είναι ιδιαίτερα ακριβοί). Προσοχή μην παρεις κοψοχρονια κανενα άρρωστο, προβληματικό πουλάκι, που το μόνο που θα σου προσφέρει ειναι να κολλήσει και τα υπολοιπα που έχεις.
 
Καταλαβαινω απόλυτα τι λες.. Πραγματικά δεν ξερω τι να κανω..
Τα πουλια ειναι ολα σ διαφορετικα κλουβια..
Ο παππούς ειναι 78 χρωνων και πολυ μερακλης φτιαχνει τ κλουβια μονος του και ολα τ πουλια πραγματικα τα συντηρει αψογα
 
ταπεινη μου αποψη ειναι να μην παρει ζακο ο παππους, εχω ζακο 16 χρονια, το μαγαλωσα εγω στο χερι, τα βιντεακια στο ιντερνετ ειναι πολυ μεγαλη παγιδα, ειναι γενικα πολυ παραξενο πουλι, και θελει πολυ μα πολυ δουλεια ενας αφρικανικος γκριζος,θα σου πω ενα παραδειγμα, εμενα ειναι ελευθερος στο σπιτι, παιζει και με τη γατα και με τον σκυλο μου, ειναι παρα πολυ κοινωνικοποιημενος (εχει προτιμηση στους αντρες) την γυναικα μου που ειμαστε 8 χρονια μαζι (που του καθαριζει και το κλουβι καθε εβδομαδα ποτε δεν παει πανω της εκτος αν κρατα καποια λιχουδια) ενα ζευγαρι που ειχε ερθει επισκεψη στο σπιτι ειδε τα κολπα που μας εκανε ο παπαγαλος, την αλλη μερα βρηκαν μικρο παπαγαλο ζακο, σε 6 μηνες τον πουλησαν, για αυτο ειναι καλυτερα να εξηγησεις στον παππου σου, οτι καλυτερα ειναι ενα parrotlet παρα ενας ζακο, πραγματικα και το πτηνο δε θα ειναι καλα, αλλα και ο παππους σου θα ξενερωσει με την φαση ολη.
 
Ευχαριστω πολυ και πραγματικά βοηθησες με το παράδειγμα σου αλλα εγω πως να του εξηγησω τωρα
 
Καταλαβαινω απόλυτα τι λες.. Πραγματικά δεν ξερω τι να κανω..
Τα πουλια ειναι ολα σ διαφορετικα κλουβια..
Ο παππούς ειναι 78 χρωνων και πολυ μερακλης φτιαχνει τ κλουβια μονος του και ολα τ πουλια πραγματικα τα συντηρει αψογα
Καταλαβαίνω απόλυτα την κατάσταση Στράτο, πίστεψέ με. Απλά αυτό που τονίζω είναι οτι η μοναξιά είναι ο "λάθος" λόγος να αποκτας πετ, οποιοδήποτε (μεγάλη κουβέντα αυτή ίσως την κάνουμε κάποτε).
Και πραγματικά πιστεύω ότι ο παππους κάνει σπουδαία δουλειά και πραγματικά κάνει το καλύτερό του.
Σκέψου όμως για παράδειγμα και αυτό. Αν διαβάσεις λίγο στο φορουμ θα δείς οτι ειδικά οι παπαγάλοι είναι πουλιά που μαραζώνουν εύκολα στο κλουβί. Πουλιά που αποκτούν εύκολα ψυχολογικά (σα μικρά παιδιά) αν προσέξεις περισσότερο κάποιον άλλο, αν δεν έχεις την καθημερινή ρουτίνα, αν δε τα βγάζεις έξω.
Τώρα περνώντας στον Ζακο μιλάμε για ένα 6χρονο ή 7χρονο παιδί. Αυτή ακριβώς είναι η αντιστοιχία του. Δεν νομίζω ότι ο παππους είναι σε θέση να αντεπεξέλθει όπως θα έπρεπε. Φυσικά κατανοώ και τη δυσκολία του να το εξηγήσεις αυτό σε ενα μεγάλο άνθρωπο.

Αν ξεπεραστεί το οικονομικό και θέλει και καλά να αποκτήσει, τότε θα σου πρότεινα να πάρεις ΕΣΥ τον παπαγάλο και να τον "φιλοξενεί" αραιά και που ο παππους σου. Ομως δε θα συνιστούσα σε καμία περίπτωση να μείνει μαζί του.
Περαν των αλλων που προαναφέραμε, υπάρχει πάντα και ο φόβος (ακόμα και τώρα με τα πουλιά που ήδη έχει) εχθρικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στα είδη.
 
Ένας παπαγάλος δεν είναι παιχνίδι.
Δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι τόσο χάλια ο παππούς σου, τα ζώα δεν είναι συλλογή γραμματοσήμων που θέλει οπωσδήποτε άλλο ένα σπάνιο στην συλλογή του.
Δεν τα γράφω με κακία, όμως μου φαίνεται περίεργο ξαφνικά το μήνυμα, μιας και εσύ μας είπες ότι ο παππούς σου γνωρίζει πολύ καλά όσα σου γράψαμε και γι αυτό θα πάρει ένα ρινγκνεκ.
Οι ζακό είναι αρκετά δύσκολοι χαρακτήρες, θα έχει χρόνο ο παππούς να καθαρίζει τόσα κλουβιά και να ασχολείται με όλα όσο πρέπει;
Πίστευω ένα ήμερο ρινγκνεκ είναι επίσης μια καλή παρέα και στο μπατζετ που διαθέτετε και φθηνότερο :)
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει λιγότερη αξία σαν ζώο.
Πάντως δύσκολο κάποιος να χαρίσει έναν Ζακό και δύσκολα να ΄δωσει ήμερο στα 400 ευρώ.
Μήπως να υιοθετούσε ένα ενήλικο σκυλάκι;
Αν φυσικά ο άνθρωπος μπορεί να βγαίνει βόλτες, κν και μένει και σε μονοκατοικία αν θυμάμαι καλά.
Σίγουρα θα είναι μια πιο σίγουρη παρέα :)
 
Νομιζω ναι αν τον παρω εγω και αραια και που του τον πηγαινω θα χαρει περισσότερο.. Parrotlet με τιποτα καλυτερα να παρω μπατζι μου ειπε..
 
Νομιζω ναι αν τον παρω εγω και αραια και που του τον πηγαινω θα χαρει περισσότερο.. Parrotlet με τιποτα καλυτερα να παρω μπατζι μου ειπε..
Αυτό θα ήταν σίγουρα μια καλή λύση!
 
Δεν ξερω πραγματικά έχουμε γεμισει ζωα και τωρα θελει συλλογη παπαγαλων.. Ευτυχως χθες βρηκε μια αγγελια απο πετσοπ για κοκατου και μολις του ειπαν 2500€ αλλαξε γνωμη
 
Αν ξεπεραστεί το οικονομικό και θέλει και καλά να αποκτήσει, τότε θα σου πρότεινα να πάρεις ΕΣΥ τον παπαγάλο και να τον "φιλοξενεί" αραιά και που ο παππους σου. Ομως δε θα συνιστούσα σε καμία περίπτωση να μείνει μαζί του.
Περαν των αλλων που προαναφέραμε, υπάρχει πάντα και ο φόβος (ακόμα και τώρα με τα πουλιά που ήδη έχει) εχθρικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στα είδη.

Το φιλοξενει που γραφει πιο πανω ο φιλος Διονυσης, δεν το εχει βαλει τυχαια σε εισαγωγικα, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ το κλουβι του παπαγαλου να αλλαζει συνεχεια δωματια, φαντασου να αλλαζει σπιτι συνεχεια, στη καλυτερη περιπτωση θα εχεις ενα παπαγαλο σε μονιμη μελαγχολια και ενα παπαγαλο ο οποιος δε θα εχει ιχνος απο πουπουλα πανω του.
 
Τελευταία επεξεργασία:
στρατο καλησπερα. Δεν θα σου γραψω κατι διαφορετικο απ'οτι υποθηκε απο τους προηγουμενους συνομηλιτες. αυτο που πραγματικα θα ηθελα να ειχα σαν εικονα, ειναι ποσα ζωα συντηρη ο παπους αυτη την στιγμη. μας ειπες οτι γεμησε ο τοπος ζωα, και ξερεις καταλαβενω την εικονα αυτη οχι ομως την αναγκη. Ξερεις πολλες φορες οι μεγαλοι ανθρωποι προσπαθωντας να καταπολεμησουν την ανια τους την μοναξια τους ενεργουν καπως ετσι, αλλα υπαρχει και ενα αλλα. κακα τα ψεματα ο παπους εχει τα χρονακια του, εχει ορεξη για ζωη, φτιαχνη μονος τα κλουβια, και μπραβο σε ολα αυτα, φοβαμε ομως οτι ο ανθρωπος, χωρις καμια διαθεση προσβολης, ισως καπου εχασε τον ελενχο. Δεν μπορω να σου πω να μην παρει ζακο, η μακαο, δεν εχω το δικαιωμα, αλλα ειδικα για τους ζακο, πρεπει να σου πω οτι ειναι πολη απετιτικα πουλια. Δεν ξερω τι ποσο διαθετη ο παπους, δεν ξερω καν εαν υπαρχουν οικονομικοι ζακο, υγιεις και μη προβληματικη. σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση θα σου ελεγα μονο εκτροφειου, για το συγκεκριμενο ειδος.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ευχαριστώ πολύ αλλα ειναι πολυ δυσκολο να πεις ολα αυτα σ εναν άνθρωπο τετοιας ηλικίας.. Λοιπον εχει τ βοηθεια μου οπως ξαναειπα αλλα δεν εχει την οικονομική ανεση.. Μηπως καποιος γνωριζει καποιο πετσοπ εδω Σερρες να παω να παρω εναν καλο ζακο (με δοσεις);
 
Back
Top