Ασθένειες Ζήλεια ή κάτι άλλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lefterhs
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Lefterhs

PB Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2008
Μηνύματα
563
Πόλη
Νέα Επιβάτες
Από χθες αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα με τον μικρούλη μας Ρόκο: έγινε επιθετικός (χωρίς να μας τσιμπάει πολύ δυνατά), άρχισε να τραβάει πούπουλα από το λαιμό του (χωρίς αίμα) και έβγαλε και 2 φτερά πτήσης!☹ Πήραμε τον γιατρό του τηλέφωνο και είπε πως μάλλον είναι από ανία ή φόβο (το είχε ξανακάνει παλιά όταν είδε πολύ κοντά του μία γάτα, αλλά μετά από λίγες μέρες σταμάτησε). Από ανία δεν νομίζω να είναι γιατί σχεδόν όλη μέρα ασχολούμαστε μαζί του. Το μόνο διαφορετικό που έγινε χθες, είναι ότι μιλούσαμε στο Skype με κάποιο άλλο μέλος του forum και είδε στην οθόνη τον άλλο παπαγάλο! Όσο άκουγε τη φωνή του, ανταπέδιδε:) κι αυτός. Από τη στιγμή που μας άκουσε να μιλάμε στον άλλον γλυκά, άρχισε το... κακό! Άνοιγε το στόμα του σαν να ήθελε να μας αρπάξει (δεν το έκανε) και συνέχεια τραβούσε τα μαλλιά της Μαρίας (είναι πολύ δεμένος μαζί της και αυτό το κάνει όταν τσατίζεται). Υπάρχει περίπτωση αυτή η συμπεριφορά να είναι λόγω ζήλιας ή συμβαίνει κάτι άλλο; 😕 Συγνώμη για το μεγάλο post εκ των προτέρων!
 
Έχει δίκιο ο γιατρός σας απλά στο φόβο βάλε και στρες (φόβο-στρες). Προφανώς τον στρέσαρε η κατάσταση με τον άλλο παπαγάλο μέσα στο χώρο του και μάλιστα με εσάς να του μιλάτε. Το πιο πιθανό πιστεύω είναι να μην κρατήσει πολύ αλλά χρειάζεται τη δική σας υποστήριξη. Συνεχίστε να ασχολείστε μαζί του και δοκιμάστε και κάνα καινούριο παιχνίδι μήπως ασχοληθεί και ξεχαστεί με αυτό. Ελπίζω σύντομα να το ξεπεράσει και προσοχή στις συνομιλίες από δω και πέρα γιατί έχετε και ένα ζηλιάρη μέσα στο σπίτι :)
 
Λες να ερωτευτηκε τον αλλο παπαγαλο; Ενος γνωστου μας ο παπαγαλος αμαζονιου, ενω ηταν αξιολατρευτος καποια στιγμη ειδε ενα ζακο θηλυκο ενος γειτονα κ ερωτευτηκε κ απο τοτε δεν τον μαζευανε (τον ειχαν ελευθερο στον κηπο κ αυτος πηγαινε συνεχεια στο ζακο). Ειχε γινει κ επιθετικος κ στα αφεντικα του κ στον γειτονα α😀 Οταν αναγκαστηκανε να σταματησουν αυτη τη "σχεση" ο παπαγαλος τους επαθε καταθλιψη κ τον ειχαν στα αντικαταθλιπτικα(με συνταγη γιατρου) κ σε βολτες με το αμαξι για να ξεχασει...
Βεβαια τι σου λεω τωρα και σε τρομαζω! Απλα μηπως ο φτερωτος ερωτας εριξε βελη στον φτερωτο σου φιλο;
 
Αμφιβάλλω Λιανίτα μου! Όσο δεν μιλούσαμε εμείς στον άλλο, όλα καλά κι ωραία! Μόλις άκουσε εμάς να του μιλάμε με τον τόνο που μιλάμε σ' αυτόν (δεν φανταστήκαμε τι θα γινόταν αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν φάνηκε να έχει ενοχληθεί), τότε τον πιάσανε τα νεύρα του. Και τραβούσε την Μαρία λες και ήθελε να την πάρει από την οθόνη μπροστά (αυτό και έγινε φυσικά στο τέλος!)
 
Ενταξει τοτε, τζαμπα σε ανησυχησα. Ειναι ερωτευμενος με την συζυγο σου τοτε:D Το κοκατιλ μου εκανε τα ιδια στην αρχη οταν με εβλεπε να ασχολουμαι με το ζακο μας. Ουρλιαζε μεχρι να σταματησω κ να τον παρω πανω μου. Ζηλεια ειναι η αιτια! (ασφαλως ξερετε πια οτι ενα 2ο φτερωτο παιδι στην οικογενεια ειναι εκτος συζητησης lol)
 
Λευτερη συμφωνω με την Lianita... Ο Ροκο σιγουρα ειναι ενας ερωτευμενος ζηλιαρης παπαγαλος με... Τη Μαρια!
 
κ ως μοναχοπαιδι εχω να τονισω οτι ειμαστε κτητικα κ θελουμε να ειμαστε το κεντρο του κοσμου. Ο Ροκο σιγουρα με καταλαβαινει α😀
 
Μακάρι να είναι αυτό και όχι κάποια άλλη αιτία! Και σήμερα συνεχίζει να είναι εκνευρισμένος (είναι και... καμήλα, όταν τσατιστεί με κάτι το κρατάει) και συνεχίζει να τραβάει πουπουλάκια, αλλά με μικρότερη συχνότητα!☹
 
α😀 ακου προσωπικοτητα που εχει!
Μηπως να του μιλησεις; Κανονικα, να πας κοντα κ να του πεις οτι ειναι το μονο παπαγαλακι της ζωης σας κτλ; Δουλευει μερικες φορες.
 
Εγω ξερω... Εχει τεραστια αγαπη στη Μαρια, μα τεραστια!
Μακαρι να ειναι οντως η ζηλια η το στρες με τον αλλο παπαγαλο και να περασουν ολα.
 
Ιωαννα για να το λες κατι θα ξερεις παραπανω, ισως πρεπει η Μαρια να του μιλησει τοτε. Θα περασει βεβαια, παντα περναει. Ναζια τους κανει.
 
Βρε το μικρουλι Ροκακι. Μας βγηκε και ζηλιαρης!Λευτερη θα στην κλεψει την Μαρια! Χιχιχι! 😛
 
Back
Top