Γενικά Ζήτω πληροφορίες για παπαγαλάκι

ghostguard

PB New Member
Εγγραφή
16 Απρ 2008
Μηνύματα
6
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα κι από μένα! Χτες συνέβη κάτι απρρόοπτο. Ο άντρας μου βρήκε ένα παπαγαλάκι γαλάζιο μικρούλι να πετάει χαμηλά και να προσγειωνεται στην οροφή ενός αυτοκινήτου. Το πλησίασε με περιέργεια και το έπιασε. Το πουλάκι προφανώς είχε φύγει από κάποιο κλουβί και ήταν σαν χαμένο. Το βάλαμε σε μια χαρτόκουτα προσωρινά και αυτό πήγαινε πέρα δώθε όλη την ώρα. Οταν πλησίαζα το δάκτυλό μου έβγαζε τσιρίδες και φούσκωνε. Αποφασίσαμε να το κρατήσουμε μιας και μάλον δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει έξω. Αγοράσαμε κλουβάκι με όλα τα απαραίτητα, καθώς και βιβλίο για παπαγαλάκι για μια πρώτη ενημέρωση. Κι εδώ ξεκινάνε οι απορίες μου περί της υγείας του. Μόλις το βάλαμε στο κλουβί πήγαινε πέρα δώθε ανήσυχο, σε λίγη ώρα όμως ηρέμησε και άρχισε να τρώει. Εφαγε πολύ και δεν έδειχνε να ταράζεται από εμάς που το παρατηρούσαμε. Το κλουβί το έχω μέσα στο σπίτι κοντά στο παράθυρο. Χτες το βράδυ κοιμήθηκε στηριζόμενο και στα 2 πόδια, ενώ διάβασα ότι κοιμούνται στο ένα πόδι. Συνέχεια ασχολείται με το φτέρωμά του και δεν "χοροπηδάει" στο κλουβί του παρά κάθεται ήρεμο και καλλωπίζεται στο ψηλότερο κλαδάκι. Εφαγε και σήμερα αλλά δεν το έχω δει να πίνει νερό. Ισως να ήπιε αλλά εγώ δεν το είδα. Επίσης σήμερα το μεσημέρι βγάλαμε για κανά 2ωρο το κλουβί έξω στο μπαλκόνι κι αυτό άρχισε να κελαηδάει (όχι σαν τις τσιρίδες που έβγαζε πριν). Οι κουτσουλιές του είναι ΟΚ, στην ουρά του πρέπει να λείπουν κάποια φτερά. Γι' αυτό ίσως να μην είναι ιδιαίτερα ενεργητικό? Καταλαβαίνω ότι πέρασε μεγάλο στρες, τι κουσούρια μπορεί να του έχει αφήσει αυτό?
Συγνώμη για το μεγάλο post αλλά δεν γνωρίζουμε και πολλά για παπαγάλους, όμως πραγματικά έχουμε τη διάθεση να το αναλάβουμε αυτό το παπαγαλάκι για όσο πάει... Είμαι υπόχρεη για τις απαντήσεις σας. 🙂
 
Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Μπορείς να πάρεις κάθε πληροφορία που θέλεις απο την πρώτη σελίδα, που υπάρχει ξεχωριστή ενότητα και για τους παπαγάλους.
 
Καλως ηρθες πρωτα απ'ολα!

Ειναι λογικο να ειναι τρομαγμενο τις πρωτες ωρες η μερες κοντα σας. Και επισης λογικο να πειναει τοσο πολυ. Εχω βρει κι εγω στο δρομο παπαγαλακι και κοκατιλ και τα δυο πεφτανε με τα μουτρα στο φαγητο τις πρωτες μερες. Καλο ειναι να του βαλεις νερακι και σε ενα ανοιχτο δοχειο σε περιπτωση που δεν εχει μαθει σε ποτιστρα. Σιγα σιγα θα τη μαθει ομως. Ειναι λογικο που κοιμηθηκε στα δυο ποδια διοτι ενιωθε ανασφαλεια. Το οτι οι κουτσουλιες του ειναι καλες ειναι καλο σημαδι πως δεν ειναι αρρωστο, αν και καλο θα ηταν να το δει ενας πτηνιατρος. Για τα φτρε μη σε ανησυχει θα ξαναβγουνε. Να του παρετε και κανενα παιχνιδακι να παιζει και να προτιμησετε συσκευασμενη επωνυμη τροφη. Και καποιες βιταμινες στο νερο ισως τωρα στην αρχη καλο θα ηταν βεβαια να ακολουθησετε συμβουλες κτηνιατρου. Επισης μπορεις να του δινεις λιγο μηλο και φρουτα και λαχανικα εποχης. (απαγορευονται αβοκαντο, κρεμμυδια, κακαο, καφες, αλκοολ).

Προσπαθειστε να μην τον τρομαζετε τωρα που εγκλιματιζεται αλλα να περνατε ωρα μαζι του για να καταλαβει πως ειστε παρεα του και να συνηθισει την παρουσια σας. Σιγα σιγα μετα απο λιγες ημερες μπορεις να βαζεις το χερι σου και να του προσφερεις λιχουδιες. :)
 
Καλώς ήρθες στην παρέα μας! Αν θες γράψε μας το όνομά σου να γνωριστούμε!

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις συμβουλές του Ανέστη. Να προσθέσω απλά να του βάλεις σουπιοκόκκαλο στο κλουβί του και σε μια ειδική ταίστρα λίγη σπασμένη άμμο με κοχύλια για την σωστή λειτουργία της πέψης.

Τα κοινά παπαγαλάκια λατρεύουν την κούνια και το μπάνιο σε μπανιέρα για πουλιά ή το κατάβρεγμα με λίγο νεράκι. Τρελλαίνονται να περιποιούνται το φτέρωμά τους και να παίζουν με τα ειδικά παιχνίδια που μπορεί να διαθέτει το κλουβί.

Να αλλάζεις καθημερινά νερό, και συχνή καθαριότητα στις πατήθρες και στον πάτο του κλουβιού. Να πλησιάζετε με ήρεμες και διακριτικές κινήσεις το κλουβί και να του μιλάτε με ήρεμη και απαλή φωνή. Τα παπαγαλάκια αλλάζουν συχνά φτέρωμα και συχνά θα βρισκεις πουπουλάκια στο πάτωμα και θα διακρίνεις στο κεφαλάκι του μικρά μαύρα στίγματα που θα είναι τα νεά φτεράκια που βγαίνουν.

Αλήθεια γνωρίζεις σχετικά με το φύλο του; Τα αρσενικά έχουν γαλάζια την μύτη πάνω από το ράμφος ενώ στα θηλυκά είναι καφε μπέζ! Τα θηλυκά δαγνώνουν πολύ δυνατά ενώ τα αρσενικά όχι!

Τι όνομα του δώσατε; Θα περιμένουμε με χαρά να δούμε φωτογραφίες του νέου σας φίλου!

Για περισσότερες πληροφορίες δες εδω. https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγαλάκια-budgie-budgerigar.44591/
 
Καλως ορισατε, να χαιρεστε το παπαγαλακι! Μια χαρα μου φαινεται η συμπεριφορα τουκαι μονο που "κελαηδαει",τρωει και ακαλλωπιζεται σημαινει οτι ειναι ευδιαθετο, μην ανησυχεις, δες και στα αναλογα αρθρα για παπαγαλακια και ολα καλα θα πανε!
 
Να είστε όλοι καλά, μου φτιάξατε τη μέρα με αυτά που διάβασα! Του έχω κομπλέ το κλουβί του, και κόκκαλο για να ξύνει το ράμφος, και μπανιέρα και βιταμίνες! Ελπίζω να ξεθαρρέψει το μικράκι μου γρήγορα για να του πάρω και συντροφιά ένα αρσενικό! Είναι θηλυκό τελικά, έχει καφέ ράμφος και το ονομάσαμε Poly! Να και μερικές φώτο του κοριτσιού μας! Enjoy! 😛
 

Συνημμένα

  • POLY_2.webp
    POLY_2.webp
    8,1 KB · Προβολές: 126
  • POLY3.webp
    POLY3.webp
    12,6 KB · Προβολές: 106
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Μην ανησυχείτε καθόλου,
κι εγώ το δικό μου το παπαγαλάκι το βρήκα (μπήκε απο το παράθυρο) και τις πρωτες τρεις μέρες βρισκόταν υπό σοκ. Έτρωγε φυσικά αλλά από φόβο δεν έδειχνε να έχει... Είναι μέχρι να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον. Πάρτου και κανένα στικακι, τα λατρεύουν! Να την χαίρεσαι την Πόλυ σου!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
να προσθεσω και εγω μια λεπτομερια, η μπανιερα δε χρειαζεται να ειναι επι μονιμου βασεως μεσα στο κλουβικαι γιατι δε χρειαζεται και γιατι λερωνει το νερο με κουτσουλιες η οτι αλλο. Τη μπανιερα τη βαζουμε κανει μπανιο τη βγαζουμε αλλα τωρα εσενα το τελευαιο πραμα που θα θελησει να κανει ειναι μπανιο οπωτε παρτην και σε κανα μηνα δοκιμασε παλι αφου θαχει εγκλιματιστει με το νεο του σπιτικό!
 
Αργυρώ η θηλυκιά σου είναι πανέμορφη! Μοιάζει καταπληκτικά με το δικό μου αρσενικό! Εχω φωτογραφία του στην Αρχική σελίδα, στις Φωτογραφιες!

Τι λες; Δεν ταιριάζουν πολύ;
 
Georgina είναι ίδια! Και πανέμορφα! 🙂 Αλήθεια την ηλικία πώς μπορώ να την καταλάβω; Οταν πάρω στην Πόλυ συντροφιά να είναι ιδίου ή διαφορετικού φύλου;
 
Αν δεν έχει δαχτυλίδι με την χρονολογία γεννήσεως... Είναι λίγο δύσκολο να βρεις την ηλικία...

Τωρα όσο για την συντροφιά εξαρτάται από το τι θες... Αν σκεφτεσαι να αποκτήσεις απογόνους, καλύτερα να πάρεις ένα του αντίθετου φύλου. Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρει μπορείς να πάρεις και του ιδίου φύλου, αν και τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω κατά πόσο δυο θηλυκά μαζί θα ήταν καλή ιδέα...

Η αλήθεια έιναι πάντως πως τα παπαγαλάκια έχουν μεγάλη ανάγκη από συντροφικότητα! Επιζητούν την παρεούλα και να δείς που θα τρελλαθείς απο την χαρά σου βλέποντάς τα να ξύνει το ένα τ άλλο με τα ράμφη τους, και να αλληλοταίζονται... Ειναι σκέτη απόλαυση!
 
Back
Top