Φροντίδα Ζακο σχεδόν 1 έτους εμφανίζεται κακόκεφος από χθες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pyrman
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pyrman

PB New Member
Εγγραφή
14 Οκτ 2014
Μηνύματα
124
Πόλη
Ταύρος
Ο αρχιμήδης (ζακο σχεδον 1 ετους) απο χτές εμφανίζεται κακόκεφος... Χωρις να έχει μειώσει φαγητό η να έχει πρόβλημα στις κουτσουλίες. Γενικά η συμπεριφορά του (ακόμα και η φάτσα του) είναι ακριβώς οπως οταν είναι αγουροξυπνημένος και φουσκώνει και τα πούπουλα λίγο παραπάνω απο συνήθως... Τον έβγαλα έξω και αντι να επιθεωρεί τα πάντα όπως συνηθίζει περιορίστηκε σε ορισμένα νωχελικα πετάγματα. Να ανησυχήσω ή ετοιμάζεται για καμμια πτερορια και εχει τις μαύρες του.
 
Φρόντισε όσο είναι νωρίς, να βάλεις ένα καθαρό λευκό χαρτί στη βάση του κλουβιού. Εάν και εφόσον παρατηρήσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που θεωρούσες φυσιολογικό όλο το προηγούμενο διάστημα, ανέβασε αν θέλεις μια φωτογραφία για να σου πούμε τη γνώμη μας και ετοιμάσου για να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό εφόσον υπάρξει ανησυχία.
 
Θα το βάλω και το λευκό χαρτι για επιβεβαίωση αλλα κατα 99,9% δεν έχει θέμα στις κουτσουλιες...
 
Θα το βάλω και το λευκό χαρτι για επιβεβαίωση αλλα κατα 99,9% δεν έχει θέμα στις κουτσουλιες...
Αν το κάνεις και είναι όλα καλά... Θα βγει εκτός ένα τμήμα των ανησυχιών...
 
Σου έχει κάνει καθόλου πτερόρροια αυτή την εποχή; Από τροφή τι του δίνεις; Βιταμίνες δίνεις καθόλου;
 
Να ξεκινήσω λέγωντας οτι ευτυχώς ο μικρος δειχνει καλυτερα... ειχε λιγα κεφάκια μιλησε κιολας πεταξε κ σε ψηλά μέρη που το μεσημέρι απέφευγε.. Δεν ηταν 100% στα φυσιολογικα του αλλα ήταν σαφως καλυτερα... Τρωει κανονικα και οι κουτσουλιες του ειναι φυσιολογικες, δεν μπορώ να καταλάβω σε τι οφείλεται... Ελπίζω αύριο μπορουμε να τσακωνόμαστε πάλι με την ησυχία μας 🙂! Πτερορια δεν ξέρω ποτε κανει γιατι δεν εχω συμπληρώσει πλήρες έτος μαζί του... Του δινω περιοδικα μια πολυβιταμίνη της tabernil σε σταγόνες... Τροφή versele laga prestige loro parque απο σπόρους και Psittacus High Energy Maintenance Formula απο πελλετ. Φυσικα συμπληρώνω 3-4 φορες τη βδομάδα με φρούτα και λαχανικα.
 
Μαλλον δεν θα ειναι κατι ανησυχητικο. Δεν εχουμε ολοι την ιδια ακριβως διαθεση καθε μερα.

... Του δινω περιοδικα μια πολυβιταμίνη της tabernil σε σταγόνες... Τροφή versele laga prestige loro parque απο σπόρους και αυτα απο πελλετ. Φυσικα συμπληρώνω 3-4 φορες τη βδομάδα με φρούτα και λαχανικα.

Το συμπληρωμα στο νερο εγω θα το αφηνα εκτος. Τον υπερκαλυπτεις διατροφικα με τα πελετς που περιεχουν ολες τις βιταμινες που χρειαζεται και συμπληρωνει και με τα φρεσκα οποτε το ταμπερνιλ μονο κακο (υπερβιταμινωση) θα μπορουσε ισως να προξενησει.
 
Και σήμερα ο μικρός ήταν πιο ευδιαθετος... Αλλα τωρα με ανησυχουν καπως οι κουτσουλιες... εχουν σφιχτό φυσιολογικό κέντρο αλλα πολύ υγρό περιφεριακα... Ειμαι συνέχεια σε επιφυλακη... Ελπίζω να το ξεπεράσει σύντομα... Να δώσω κανα προβιοτικο η ηλεκτρολυτες;
 
Λίγο δύσκολο δεν νομίζεις Ανέστη;
Υπάρχει και σχετική αναφορά εδώ Καρούμπαλο στο μάτι καναρινιού | Σελίδα 5 .


Οχι Μαρια, δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο. Η διατροφη που παρεχουμε πολλες φορες ξεπερναει τις αναγκες του κλουβιου, στο οποιο ζουν. Επισης ειναι σε μορφη "μη πρωτογενη" οπως περιεχονται στις τροφες και τα περισσευματα τους δεν θα επιβαρυναν ισως τοσο τον οργανισμο αφου δεν θα τις μετετρεπε το σωμα στην αφομοιωσιμη μορφη τους. Η βιβλιογραφια ειναι γεματη απο τετοιες αναφορες και ας το εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας. Τα πελετς κανουν αυτην ακριβως τη δουλεια αφου ειναι τροφη με ενσωματωμενο το βιταμινουχο συμπληρωμα σε καθε κροκετα.

Και σήμερα ο μικρός ήταν πιο ευδιαθετος... Αλλα τωρα με ανησυχουν καπως οι κουτσουλιες... εχουν σφιχτό φυσιολογικό κέντρο αλλα πολύ υγρό περιφεριακα... Ειμαι συνέχεια σε επιφυλακη... Ελπίζω να το ξεπεράσει σύντομα... Να δώσω κανα προβιοτικο η ηλεκτρολυτες;

Εγω θα περιμενα κι αλλο λιγο. Φαινεται να μην ειναι κατι σοβαρο. Βεβαια εσυ ξερεις το πουλι καλυτερα. 😉
 
Τα πελετς κανουν αυτην ακριβως τη δουλεια αφου ειναι τροφη με ενσωματωμενο το βιταμινουχο συμπληρωμα σε καθε κροκετα.
Ναι αυτό το σκέφτηκα κι εγώ μετά, ότι παρέχει πέλετς και αυτά έχουν βιταμίνες.
 
Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι παίζει με τον μικρό... Φαίνεται να πηγαίνει συνεχως προς το καλύτερο αλλα ακόμα δεν είναι στα φυσιολογικα του... Απο όρεξη τρώει κανονικα, χτες του έβαλα μισο αυγό (το οποιο συνηθως ψευτοτσιμπαει κ πεταει το μισο) κ το εξαφάνισε... ακολούθησε για δεύτερο πιατο το αλλο μισο (χατηρια λόγω ασθένειας) το οποίο και εξαφανιστηκε παρομοίως. Κουτσουλίες σφιχτό κέντρο αλλα ακόμα κάπως περισσοτερα υγρά τριγύρω... ελαφρώς οκνηρός αλλα στόμα έχει κ μιλιά δεν έχει... με μεγάλη δυσκολία βγαζει σφυρίγματα λεξούλες, ενω πριν μια βδομάδα εψαχνα πώς θα τον ηρεμήσω τα μεσημέρια που τον ξεσήκωναν τα σπουργιτια απ έξω...
 
ενω πριν μια βδομάδα εψαχνα πώς θα τον ηρεμήσω τα μεσημέρια που τον ξεσήκωναν τα σπουργιτια απ έξω...
Ας ελπίσουμε πως γρήγορα θα σου δημιουργεί παρόμοια προβλήματα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: pyrman
Μηπως να το εψαχνες λιγο παραπανω με καποιον γιατρο; Ειναι καμποσες ημερες απο τη Δευτερα που ανοιξες το θεμα.
 
Το σκέφτομαι και τον παρακολουθώ... Οσο τρωεί και κουτσουλαει φυσιολογικα θα προσπαθήσω να το αποφύγω... εμφανίζει και σταδιακη βελτίωση... Αν δεν αποθεραπευτει πληρως, αυριο μεθαύριο ενα γιατρο θα τον παμε...
 
και κουτσουλαει φυσιολογικα
Νερό στις κουτσουλιές δεν είναι η αφορμή του θέματος; Πως φυσιολογικά; Μήπως να έβαζες τουλάχιστον μία φωτογραφία από τις κουτσουλιές; Εγώ πάντως σε μια τέτοια φάση θα έκοβα για λίγες μέρες τα πέλετς. Βέβαια είμαι και συγκρατημένα αρνητική στα πέλετς, μην το παίρνεις τοις μετρητοίς το τελευταίο. Όμως φωτογραφία κουτσουλιών βάλε.
 
Αυτο θα κάνω σε λιγάκι... Απο χτές έκοψε αρκετα αυτο το φαινόμενο γι αυτο έβαλα το φυσιολογικά. Μαλλον το σωστοτερο θα ήταν σχεδόν φυσιολογικα. Ανεβάζω φώτο σε λίγο.
 
Σημερινή πρωινή εικόνα στις κουτσουλίες... κατα τα αλλα τα ίδια εφαγε κανονικα αλλα απο κέφια μετρια πράγματα.
 

Συνημμένα

  • petbirds.webp
    petbirds.webp
    9 KB · Προβολές: 62
Πολλά υγρά. Θα έλεγα να τις μαζέψεις σε έναν ουροσυλλέκτη και να τις πας για εξέταση σε κάποιο εργαστήριο. Η Αγ. Παρασκευή σαν περιοχή σε βολεύει;
 
Back
Top