Φροντίδα Ζακο σχεδόν 1 έτους εμφανίζεται κακόκεφος από χθες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pyrman
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Οι κουτσουλιες εμενα μου φαινονται μια χαρα. Ειδικα αν το πουλι τρωει φρουτα και λαχανικα. Τα πελετς "σφιγγουν" τις κουτσουλιες κι οχι το αντιθετο.
 
Δεν είμαι σε θέση να μιλάω με τόση απολυτότητα φυσικά όπως εσύ Ανέστη αλλά πως να ερευνήσει τότε το θέμα της πεσμένης ενεργητικότητας του πουλιού;
 
Δεν μιλαω με απολυτοτητα Μαρια. Τη γνωμη λεω απλως. Δεν ειναι ουτε κανονας ουτε απολυτα σωστη. Ισως φταιει το οτι καθομαι στο γραφειο και γραφω βιαστικα οποτε εχω 2 λεπτα χρονο.

Εγω προτεινα να το εξετασει καποιος γιατρος αφου περασαν 5 ημερες και φαινεται κατι να μην ειναι φυσιολογικο. Θα εκανα μια εξεταση αιματος αν ειχα τη δυνατοτητα να βρω εργαστηριο (Αθηνα-Θεσσαλονικη οχι εδω που ειμαι) αλλα και μια καλλιεργεια στις κουτσουλιες καλου-κακου.
 
Δεν μιλαω με απολυτοτητα Μαρια. Τη γνωμη λεω απλως.
Καταλαβαίνω απλά το εξέλαβα ως απόλυτη βεβαιότητα και αν θυμάμαι καλά είναι μικρής ηλικίας πουλί και τα μικρά είναι πιο ευάλωτα. Κι εγώ αυτό που είπες θεωρώ σωστό, να κάνει εξετάσεις και σχετικά άμεσα.
 
Επιτελους ευχαριστα νεα. Ενω το σαββατο είχα αποφασισει να παω τον μικρο κτηνιατρο οι προσπαθειές μου για επικοινωνία με ένα κεντρο που μου έχει προταθεί απέτυχε τετράκις και ενώ η ανησυχία μου είχε χτυπήσει κοκκινα βρισκω το μεσημέρι τον μικρό σε πάρα πολυ κατάσταση όχι καλα αλλα ορεξάτο με κουτσουλιες τσιμέντο... Σήμερα το πρωί η κατάσταση του ηταν ακόμα καλύτερη αν και παρουσίασε καποιες λιγο νερουλές κουτσουλίες. Το απόγευμα δε μπορούσες να διακρίνεις οτι ηταν αρρωστος... Και μιλησε και φιλάκια έστελνε και κατι παιχνιδια κατεστρεψε παντελώς... Ειμαι τοοσο 🙂χαρούμενος 🙂! Ελπίζω αύριο να συνέχιστει αυτη η εικόνα και το συντομότερο δυνατον θα κάνουμε και μια επίσκεψη στο κτηνιατρείο.
 
Μπράβο! Ψάξε το όμως καλού-κακού λιγάκι, με μια εξέταση στις κουτσουλιές και στο ίδιο το πουλί από γιατρό.
 
Πολυ ευχαριστη η εξελιξη.. Ελπιζω να του περασε για τα καλα οτι ειχε, και να μην σε ξαναβαλει σε ανησυχια..
 
  • Like
Αντιδράσεις: pyrman
Πολυ ευχαριστη η εξελιξη.. Ελπιζω να του περασε για τα καλα οτι ειχε, και να μην σε ξαναβαλει σε ανησυχια..

Συγχώρεσέ με για την εκ παραδρομής απάντηση, αλλά γιατί πρέπει οι κοτσουλιές του ζακό να είναι "τσιμέντο"; Φρούτα και λαχανικά δεν του δίνεις; Εμένα θα με ανησυχούσε το χρώμα της κοτσουλιάς αν ήταν διαφορετικό από το σύνηθες (πράσινο και γύρω γύρω άσπρο αλλά μαζί με νερό) χωρίς να του έχω δώσει κάποια τροφή ή φρούττο λαχανικό που προκαλέι χρωματισμό ή αν ήταν καθλολη την διάρκεια της ημέρας νερό σκέτο...
Παρατήρησε τον τρόπο που προσγειώνεται το πουλάκι (το άρρωστο πουλί φαίνεται και στο πέταγμα, μολονότι οι παπαγάλοι είναι πολύ καλοί στο να κρύβουν την ασθένειά τους ένα έμπειρο μάτι καταλαβαίνει καλύτερα πάντα... Παρατήρησε το ζακουδάκι σου καθημερινά και μετά θα καταλαβαίνεις αν τρέχει κάτι)
 
Πιστεψε με αν ηταν μονο οι κουτσουλιες ισως και να μην ανησυχουσα αλλα επειδη το πουλι με το ζορι πετουσε ειδα και τα υπολοιπα... Ευτυχώς περασαν και ηρεμησα...
 
Ωραίος Σιδηρένιος τότε ο μικρός σου φίλος
Πιστεψε με αν ηταν μονο οι κουτσουλιες ισως και να μην ανησυχουσα αλλα επειδη το πουλι με το ζορι πετουσε ειδα και τα υπολοιπα... Ευτυχώς περασαν και ηρεμησα...
 
Back
Top