Πάντως
@olinap, πραγματικά μπράβο σου για τη συνέπειά σου στη φροντίδα του παπαγάλου σου, και για την ετοιμότητά σου να παρατηρείς και να ασχοληθείς, ελλείψει γιατρού, εσύ με το θέμα της υγείας του. Η ίδια μπορεί και να το θεωρείς φυσικό κι επόμενο (το ότι δλδ ψάχτηκες στον βαθμό του δυνατού φυσικά για την αποκατάσταση της υγείας του), αλλά στην τελική, έκανες αυτό που έπρεπε να γίνει δεδομένων των συνθηκών. Δεν σου κρύβω μάλιστα, ότι κι εγώ στη θέση σου, θα έδινα το φάρμακο στο στόμα του πουλιού, πάση θυσία, ακόμα και γνωρίζοντας τον κίνδυνο να το αγχώσω, να το στενοχωρέσω ή ακόμα και να επηρεάσω αρνητικά τη σχέση μου μαζί του, και θα το έκανα αυτό ακριβώς για να εξασφαλίσω ότι ο παπαγάλος μου, θα πάρει την ενδεδειγμένη δόση και μάλιστα όλη μαζί και όχι σε τεύχη, αλλά και διότι λόγω ασθένειας ή αδυναμίας το πουλί θα μπορούσε να μην καταναλώσει διάλυμα φαρμάκου σε νερό, τόσο όσο θα απαιτείτο. Τώρα λοιπόν που ευτυχώς ή πρώτη φάση ξεπεράστηκε, κάνε αυτό που σου προτείνει ο Βαγγέλης πιο πάνω, αλλά πριν μιλησε με το εργαστήριο ώστε να σου δοθούν οδηγίες δειγματοληψίας, κι ενδεχομένως να σου προτείνουν και οι ίδιοι εξετάσεις αναλόγως προς τα συμπτώματα. Επίσης, προσπάθησε να βελτιώσεις τη διατροφή του, εφόσον κρίνεις ότι χρειάζεται εμπλουτισμό, αλλά βάζε από την παλιά τροφή όση καταναλώνει σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ώστε να είσαι βέβαιη ότι δεν θα αδυνατίσει το πουλί, και αυτό, μέχρι τουλάχιστον να οριστικοποιηθεί / φανεί το τι είχε το πουλί και ότι το ξεπέρασε στα σίγουρα.
Κοίταξες για δαγκώματα / σκουριές στα κάγκελα του κλουβιού του; Έχε πάντα πρόχειρο καρβουνάκι ή ζεόλιθο και γενικά υλικά που δίδονται σαν πρώτη βοήθεια σε τοξικώσεις. Σκέψου επίσης μήπως χρησιμοποιείς τεφάλ σκεύη στην εγγύτητά του, διότι οι ατμοί τους θεωρούνται δηλητηριώδεις για τα πουλιά, και βρες έναν τρόπο (ίσως και μια αποσπώμενη απλή προσθήκη πάνω στο κλουβί του όταν βγαίνει έξω) που να σου εξασφαλίζει ότι κανένα άγριο πουλάκι δεν θα σταθεί στην οροφή του.
Και. Γράψε μας στο προφίλ σου, (στο άβατάρ σου) τα ονόματά σας αν θέλεις.