Ασθένειες Ζακό έγινε καλά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης olinap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν είμαι μαζί του έξω συνέχεια, αλλά ανοίγω την πόρτα συχνά και έχω ακουστική επαφή. Είναι κάτω από ημιυπαίθριο και ποτέ δεν έχω δει να τον πλησιάζει κάτι και μάλλον θα το καταλάβαινα, γιατί επειδή τον ξέρω καλά ή θα φτερούγιζε ή θα έκραζε!
 
καλησπερα. Θα επανερθω στο θεμα περισσοτερο για την διατροφη του. ειμαι της αποψης οτι το καλητερο για τον ζακο σου, ειναι ενα μιξ βοιολογικων οργανικων πελλετ, πριμιουμ σπορων για ζακο, φρουτα φρεσκα εποχης εκτος των τοξικων για την υγεια των παπαγαλων, καθως και λαχανικων. η γνωμη μου ειναι το καθε ενα σε διαφορετικο κυπελο. Για να επιλεγη ο ιδιος τι θελει να φαει. στον δικο μου δινω versele laga μιξ σπορους για ζακο, και πελλετ της beaphar παλι για ζακο, ωπου ειμαι και πολη ευχαριστημενος. η εικονα του παπαγαλου σου παντως ειναι ενος πολη προσεγμενου ζακο, και συγουρα η προτασεις που ακουγωντε ειναι απο ενδιαφερον. Θα συμφωνησω κι'εγω οτι η πρακτικη φαρμακου με συριγκα μπορει να προκαλεση στρες, αν κι'εσυ καταλαβενω οτι το εκανες για το καλο του. επισης και η δικη σου εμπειρια με την 15χρονη συμβιωση με τον ζακο σου, με τις παρατηρεις σου και τα βιωματα σας ειναι και για εμας απαρετητες για την ανταλλαγη αποψεων.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και τις συμβουλές. Σίγουρα θα του αλλάξω τη διατροφή του. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα και στο παρελθόν αλλά δεν έτρωγε αυτά που του έδινα. Αυτή τη φορά ελπίζω να τον καταφέρω να φάει πράγματα που δεν τα τρώει, αλλά ξέρω ότι είναι σημαντικά.
 
Μέχρι να πας τον μικρό σε κάποιο γιατρό που γνωρίζει από παπαγάλους μπορείς να στείλεις κουτσουλιά του ή ακόμα κια λίγο σάλιο του με μπατονέτα σε κάποιο εργαστήριο για να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις. Εκεί θα γίνει ανάλυση και αν διαπιστώσουν κάτι,θα μπορούν να κάνουν αντιβιόγραμμα και να σου συστήσουν το φάρμακο που θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.
Το να δίνουμε έτσι φάρμακα με τη πιθανότητα κάποιο να να το θεραπεύσει, δε κάνουμε καλό στα πουλάκια μας.
Το πιο κοντινό σου εργαστήριο που δέχεται δείγματα για ανάλυση, είναι αυτό στη Κομοτηνή, μίλα μαζί τους για να σου δώσουν οδηγίες.
Μπορεί με τα φάρμακα να ανέκαμψε λίγο αλλά να μη θεραπεύτηκε πλήρως και να εμφανιστεί ξανά πιο ισχυρό και δύσκολα αντιμετωπίσιμο.
 
Πάντως @olinap, πραγματικά μπράβο σου για τη συνέπειά σου στη φροντίδα του παπαγάλου σου, και για την ετοιμότητά σου να παρατηρείς και να ασχοληθείς, ελλείψει γιατρού, εσύ με το θέμα της υγείας του. Η ίδια μπορεί και να το θεωρείς φυσικό κι επόμενο (το ότι δλδ ψάχτηκες στον βαθμό του δυνατού φυσικά για την αποκατάσταση της υγείας του), αλλά στην τελική, έκανες αυτό που έπρεπε να γίνει δεδομένων των συνθηκών. Δεν σου κρύβω μάλιστα, ότι κι εγώ στη θέση σου, θα έδινα το φάρμακο στο στόμα του πουλιού, πάση θυσία, ακόμα και γνωρίζοντας τον κίνδυνο να το αγχώσω, να το στενοχωρέσω ή ακόμα και να επηρεάσω αρνητικά τη σχέση μου μαζί του, και θα το έκανα αυτό ακριβώς για να εξασφαλίσω ότι ο παπαγάλος μου, θα πάρει την ενδεδειγμένη δόση και μάλιστα όλη μαζί και όχι σε τεύχη, αλλά και διότι λόγω ασθένειας ή αδυναμίας το πουλί θα μπορούσε να μην καταναλώσει διάλυμα φαρμάκου σε νερό, τόσο όσο θα απαιτείτο. Τώρα λοιπόν που ευτυχώς ή πρώτη φάση ξεπεράστηκε, κάνε αυτό που σου προτείνει ο Βαγγέλης πιο πάνω, αλλά πριν μιλησε με το εργαστήριο ώστε να σου δοθούν οδηγίες δειγματοληψίας, κι ενδεχομένως να σου προτείνουν και οι ίδιοι εξετάσεις αναλόγως προς τα συμπτώματα. Επίσης, προσπάθησε να βελτιώσεις τη διατροφή του, εφόσον κρίνεις ότι χρειάζεται εμπλουτισμό, αλλά βάζε από την παλιά τροφή όση καταναλώνει σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ώστε να είσαι βέβαιη ότι δεν θα αδυνατίσει το πουλί, και αυτό, μέχρι τουλάχιστον να οριστικοποιηθεί / φανεί το τι είχε το πουλί και ότι το ξεπέρασε στα σίγουρα.
Κοίταξες για δαγκώματα / σκουριές στα κάγκελα του κλουβιού του; Έχε πάντα πρόχειρο καρβουνάκι ή ζεόλιθο και γενικά υλικά που δίδονται σαν πρώτη βοήθεια σε τοξικώσεις. Σκέψου επίσης μήπως χρησιμοποιείς τεφάλ σκεύη στην εγγύτητά του, διότι οι ατμοί τους θεωρούνται δηλητηριώδεις για τα πουλιά, και βρες έναν τρόπο (ίσως και μια αποσπώμενη απλή προσθήκη πάνω στο κλουβί του όταν βγαίνει έξω) που να σου εξασφαλίζει ότι κανένα άγριο πουλάκι δεν θα σταθεί στην οροφή του.
Και. Γράψε μας στο προφίλ σου, (στο άβατάρ σου) τα ονόματά σας αν θέλεις.
 
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες. Τα δείγματα δεν μπορούν να ελεγχθούν από μικροβιολογικό εργαστήριο για ανθρώπους; Χθες δεν είχε καθόλου δύσπνοια, οι κουτσουλιές τέλειες και δεν σταμάτησε να μιλάει και να κουνιέται πέρα δώθε!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα δείγματα δεν μπορούν να ελεγχθούν από μικροβιολογικό εργαστήριο για ανθρώπους;

Πιστεύω πως όχι αλλά δε μπορώ να στο πω με σιγουριά... Πάντως εγω που είχα ρωτήσει πριν χρόνια στη πόλη μου(Ρέθυμνο) με κοιτούσαν και σφιγγόταν μη βάλουν τα γέλια... Μου είπαν ότι δεν έχουν τα αντίστοιχα υλικά και τη εξειδίκευση για τέτοιες εξετάσεις.
Μίλα με το εργαστήριο...
Κτηνιατρικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Κομοτηνή

θα σου δώσουν οδηγίες πως θα συλλέξεις κουτσουλιές... Με πιο τρόπο θα τα στείλεις και πόσο θα κοστίσουν.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top