Η τοξίνη στο κέλυφος των φιστικιών ίσως μειώνεται αλλά δεν καταστρέφεται εντελώς με το ψήσιμο. Εγώ προσωπικά τα αποφεύγω τελείως, έχει ένα σωρό άλλους ακίνδυνους ξηρούς καρπούς.
Η τοξίνη στο κέλυφος των φιστικιών ίσως μειώνεται αλλά δεν καταστρέφεται εντελώς με το ψήσιμο. Εγώ προσωπικά τα αποφεύγω τελείως, έχει ένα σωρό άλλους ακίνδυνους ξηρούς καρπούς.
Τώρα σχετικά με τις άλλες πηγές που παρέθεσες δεν διαφωνώ με τα αποτελέσματά τους. Στο μεταπτυχιακό που κάνω εδώ (Food Science) αυτό που μας είπαν είναι ότι η αποθήκευση παίζει τον βασικότερο ρόλο όπως επίσης και το cross-contamination.Nuts
Aflatoxins were not detected in 93% of nut samples. Peanuts had the highest average detected level of aflatoxin at 3.8 ppb. Almonds and pistachios had no detected levels of aflatoxins. With the exception of one peanut sample at 28 ppb, all samples were compliant with the Canadian Food and Drug Regulations limit of 15 ppb total aflatoxins in nuts and nut products.
Nut butter
Aflatoxins were not detected in 61% of nut butter samples. Peanut butter had the highest detected average at 1.9 ppb. Walnut, cashew, macadamia nut and blended nut butters had no detected levels. All nut butter samples were below the 15 ppb total aflatoxins limit for nuts and nut products.
Τώρα το είδα αυτό. :) Σαφώς κι υπάρχει η πρακτική των χύμα ξηρών καρπών. Γνωρίζω (και ψωνίζω) από ένα κατάστημα (το έχουν Ιρανοί) που εισάγουν πάρα πολλά προιόντα απο το Ιράν. Συγκεκριμένα, αγοράζω καρύδια σπασμένα απο αυτούς εδώ και 2 χρόνια. Φιστίκια με το τσόφλι δεν έχω δει να έχουν καθόλου οι συγκεκριμένοι. Να ου πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι έλεγχο περνάει το κάθε προιόν κι αν όλοι οι ξηροί παρποί εισάγονται κι απο ποιες χώρες.Μιας και βρισκεσαι στον Καναδα,υπαρχει και εκει η πρακτικη των χυμα ξηρων καρπων ή υπαρχουν συσκευασμενοι μονο;
...
Καλημέρα εγω θέλω να σε ρωτήσω το εξης λες οτι το εχεις μόνο τρεις ημέρες πως ειναι τοσο ήμερο το πουλι που έρχετε επάνω σου μακάρι το πουλακι να είναι καλό ενα αλλο που θέλω να σε ρωτήσω αν εχει ξεκινήσει σφυρίγματα και τέτοια. Ευχαριστώ.Καλησπέρα! Πριν από 3 μέρες πήρα έναν αφρικανικό γκρίζο παπαγάλο 7 μηνών. Είναι πολύ καλός, ήρεμος, παιχνιδιάρης και δείχνει να μας αγαπάει. Έτρωγε κρέμα μέχρι 4 μηνών. Τους τελευταίους 3 μήνες τρώει κροκέτες. Το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ότι δεν τρώει κροκέτες και αποβάλει μόνο νερό στις κουτσουλιές του, εκτός από τις φορές που του δίνω φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Κάπου κάπου τρώει και μίγμα σπόρων για αφρικανικούς παπαγάλους. Τότε οι κουτσουλιές του είναι φυσιολογικές. Γιατί όμως δεν τρώει τις κροκέτες ενώ ο εκτροφέας μου είχε πει ότι τις "τσακίζει"; Εν τω μεταξύ όταν τον παίρνω αγκαλιά μου ρουφάει το δάχτυλο και κουνάει τα φτερά, όπως κάνουν τα μωρά που τρώνε κρέμα. Επιμένει ο εκτροφέας ότι έχει να φάει κρέμα μήνες. Οι κροκέτες είναι οι ίδιες με αυτές που έτρωγε. Τι να κάνω; Ευχαριστώ
Δεθήκαμε αμέσως η αλήθεια είναι.. Όσον αφορά τα σφυρίγματα σφυρίζει και κανει διάφορους ήχους αλλά δε λέει λέξειςΚαλημέρα εγω θέλω να σε ρωτήσω το εξης λες οτι το εχεις μόνο τρεις ημέρες πως ειναι τοσο ήμερο το πουλι που έρχετε επάνω σου μακάρι το πουλακι να είναι καλό ενα αλλο που θέλω να σε ρωτήσω αν εχει ξεκινήσει σφυρίγματα και τέτοια. Ευχαριστώ.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας