Αναπαραγωγή Ζεμπράκια γεννάν αυγά

Δεν μπορούμε Γιάννη να κάνουμε έτσι υποθέσεις. Ίσως κρύωσε έξω το πουλί; Παρακολούθησέ το στενά. Αν είναι δυστοκία πρέπει να έχεις υγρό ασβέστιο να χορηγήσεις αν γίνει υποτονικό.
 
Να του δώσεις οπσδήποτε αύριο υγρό ασβέστιο στο στόμα. Κακό δεν θα του κάνει.
Όταν αλλάζουμε μέρος σε πουλιά που είναι στην φάση της ωοτοκίας πέρνουμε μεγάλο ρίσκο και οι πιθανότητες δυστοκίας ή γέννας εκτός φωλιάς αυξάνονται. Τα πουλιά στρεσάρονται με αυτή την αλλαγή και τα εξωτικά ίσως περισσότερο.
Εμένα ποτέ δεν μου δούλεψε καλά η αλλαγή της θέσης του κλουβιού κατά την αναπαραγωγή.
 
Σε καλό πετσοπ. Μια μάρκα που μπορώ να θυμηθώ τώρα είναι το Tabernil Calcio, συμπλήρωμα ασβεστίου υδατοδιαλυτό.
Αν βρείς κάτι με βιταμίνη D μαζί ακόμα καλύτερα.
Αρχικά μπορείς να το βάλεις στο νερό ή αν κρίνεις κρίσιμη την κατάσταση 1 σταγόνα στο στόμα με πολύ προσεκτικό χειρισμό. Προσπάθησε να ανεβάσεις την θερμοκασία του χώρου!
 
Η αλλαγή και η μεταφορά της ζευγαρωστρας σίγουρα δεν έκανε καλό. Μπορεί να παρατήσουν και τα αυγά. Αλλά φυσικά καλά έκανες και τα έβαλες μέσα γιατί πρώτα προηγούνται οι γονείς και η υγεία τους και μετά τα αυγουλακια!

Νομίζω πως στη δυστοκια η κουτσουλιές είναι μεγάλες και το θηλυκό δυσκολεύεται να τις βγάλει γιατί την εμποδίζει το αυγό που δεν μπορεί να βγάλει. Δώσε και σουσάμι και τσόφλι αυγού μέχρι να προμηθευτείς υγρό ασβέστιο. Δε ξέρω αν είναι δυστοκια αλλά μου κάνει εντύπωση που από το κρύο στην ζεστή κρυωσε;
 
Παιδιά σήμερα το θηλυκό είναι το άκρος αντίθετο! Ούτε φουσκωμένο ήταν, ήταν πιο ζωηρό από ποτέ... Δε ξέρω τι να πω! Έψαξα στη φωλιά μήπως γέννησε κάποιο αυγό αλλά τίποτα. Λέτε να ήταν έτσι από το στρες της μεταφοράς; Αλίκη οι κουτσουλιές της ήταν φυσιολογικές πάντως.
 
Back
Top