Φροντίδα Ζευγάρι Μπάτζι και απορίες πρώτη φορά με παπαγαλακια

Δυστυχώς δν με αφήνει να ανεβάσω φωτό να φαίνεται όλο το κλουβί γτ είναι μεγάλο το αρχειο..π
Μπορείς όταν θα έχεις τον χρόνο να μειώσεις το αρχείο με το πρόγραμμα https://www.resizenow.com/el Νομίζω ότι τα αρχεία έως 1Μb τα σηκώνει το φόρουμ

Πανέμορφο και τέλειο το κλουβί! Αυτό στην πρώτη ταΐστρα που κύκλωσα με μπλε τι είναι; Το χριστουγεννιάτικο στολίδι δεν είναι και τόσο κατάλληλο για παιχνίδι (μην κολλήσει το ράμφος τους στις τρύπες και τραυματιστούν) οπότε θα πρότεινα να το αφαιρέσεις.
IMG_20231127_111147_800x793.webp

@KONSTANTINOS MICHAIL είναι βιταμίνες μου τις έδωσε αυτός που πήρα τα παπαγαλάκια ..βέβαια δεν νομίζω ότι το τρώνε ..με το κουδουνάκι δεν παίζουν δεν παίζουν αλλά θα τ βγάλω!

Είναι η γνωστή κίτρινη βιταμίνη! Μην νομίζεις ότι επειδή λέγεται βιταμίνη τα βοηθάει. Συνήθως την δίνουν σε καναρίνια αλλά γενικότερα είναι ότι χειρότερο για πτηνά καθώς είναι γεμάτη ζάχαρη και άλλα πράγματα που τους κάνουν κακό. Αφαίρεσε την και πέτα την στα σπουργίτια.

@KONSTANTINOS MICHAIL Γενικά τα παιχνίδια που δεν είναι από ξύλο βγάλε τα. Είναι κάτι που δεν θα συνατούσαν στην φύση άρα μπορεί να τα τρομάξει.

• Συμφωνώ
Αντιδράσεις: MARY58
@KONSTANTINOS MICHAIL ναι θα τ βγάλω έτσι κι αλλιώς δεν το τρώνε ..ευτυχώς!!
Θα έλεγα ότι η ποσότητα κίτρινης "βιταμίνης" που σου απομένει, θα μπορούσες ίσως να την κρατήσεις και όταν ο καιρός θα είναι πολύ βαρύς (κρύο, κλπ) και τα άγρια πουλιά θα δυσκολεύονται να βρουν τροφή, να την βάλεις ως κέρασμα σε κάποιο μπαλκόνι. Η τροφή αυτή είναι ακατάλληλη για τα πτηνά κυρίως διότι είναι συνήθως φίσκα στα γλυκαντικά και σε προϊόντα αρτοβιομηχανίας, αυξάνουν δλδ το βάρος των οικόσιτων πτηνών γιατί περιλαμβάνει περιττές θερμίδες. Αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο, και με δεδομένο ότι σε κρύες ημέρες στο καταχείμωνο ενδεχομένως να είναι δυσεύρετη επαρκής τροφή για τα άγρια πουλάκια, ίσως τα βοηθήσει ακόμα και να επιζήσουν.

@marthadim επίσης οι ταιστρες είναι ανοιχτές από πάνω; Δεν μπορώ να δω. Αν είναι, πρέπει να προσέχεις από πάνω ούτε νερό να πέσει ούτε κουτσουλιά. Να τα χαίρεσαι τα κουκλάκια σου κ μεγιά το νέο σπίτι τους.

@marthadim για να μην είσαι από πάνω συνέχεια ίσως να τοποθετηθούν έτσι οι πατηθρες που δεν θα μπορούν να πέφτουν μέσα κουτσουλιές.
[automerge]1701199092[/automerge]
Θα σου πουν τον καλύτερο τρόπο μέλη που έχουν υιοθετήσει budgie.

Τελευταία επεξεργασία:
@marthadim Δες εδώ:
Από την άλλη εμένα εντάξει μου φαίνεται για την ταΐστρα απλά νομίζω ότι πρέπει να αλλάξεις λίγο την διαρρύθμιση γιατί οι ουρές τους ακουμπούν στα τοιχώματα. Επίσης δοκίμασες να τους δώσεις κεχρί; Τους άρεσε; Τα δικά μου το αντιπαθούν. Το καινούργιο μου τουλάχιστον το δελεάζω με στικ μελιού. Το άλλο τίποτα! Είναι πολύ φιλικό, δεν μας φοβάται, μας αφήνει να το χαϊδεύουμε αλλά από άλλη εκπαίδευση τίποτα. Μάλλον θα ανοίξω ένα θέμα για να ζητήσω συμβουλές.

@KONSTANTINOS MICHAIL ναι δοκίμασα ..στην αρχή τους είχα κρεμάσει λίγο στο κλουβί τους να δω αν θα δοκιμάσουν..τπτ όμως..μετά έβαλα ενα κομμάτι μέσα στο φαι τους να το δοκιμάσουν έστω ..φαινόταν να το είχαν φάει..βέβαια δν τους ξαναεβαλα από τότε..τους έβαλα πριν λίγο σε ξεχωριστή ταιστρα να δω αν θα τ φάνε..κάτι άλλο που πρόσεξα σαν αλλαγή έντονη,είναι τ χρώμα της μύτης τους!τώρα φαίνεται ότι ειναι ροζ και μπλε ξεκάθαρα κάτι που πριν λίγες μέρες με μπερδευε ..μου φαινόταν ίδιο!!

Μπλε γίνετε στα αγόρια καφέ στα κορίτσια, όταν όμως είναι ενήλικα.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Εδώ μια μικρή παρένθεση: Απ 'ότι έχω διαβάσει ο χαλινός των ενήλικων θηλυκών είναι μπεζ και γίνεται καφέ μια συγκεκριμένη περίοδο στην οποία έχουν αναπαραγωγικό οίστρο. Αν κάνω λάθος πείτε μου γιατί έχω κι εγώ ένα θηλυκό (νομίζω δηλαδή).

Back