Αναπαραγωγή Ζευγάρι καναρίνια καυγαδίζουν

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης alonso
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Το θέμα είναι ότι δεν έχω κάνει οποιαδήποτε προετοιμασία για τη γέννα, φυσικά από χτες έχω βάλει αυγοτροφή και σουπιοκόκκαλο αλλά το σουπιοκόκκαλο συνήθως είναι διακοσμητικό αφού ούτε καν το αγγίζουν. χεριάζετε να κάνω κάτι άλλο;
Όσον αφορά το ασβέστιο και το κόκκαλο σουπιάς, όχι δεν είναι διακοσμητικό. Όταν το έχουν ανάγκη το τσακίζουν! Υπάρχουν και μερικά που δεν ξέρουν καν τι είναι και δεν το πλησιάζουν. Μετά το 2ο αυγό πάντα δίνουμε έξτρα ασβέστιο στο νερό τους.. Δεν μένουμε μόνο με το κόκκαλο σουπιάς γιατί μπορεί να μην αρκεί και να πάθει το θηλυκό δυστοκία και να το χάσεις. Οπότε αγοράζεις άμεσα υδατοδιαλυτό ασβέστιο, έξτρα ασβέστιο δλδ για το νερό τους, και βάζεις να πιουν. Κάθε μέρα θα βάζεις μέχρι να ολοκληρωθεί και αυτή η γέννα. Ταυτόχρονα μπορείς να βάλεις μια κουταλίτσα ωμό σουσάμι να τσιμπήσει το θηλυκό για έξτρα ασβέστιο σε μια αυγοθήκη. Όχι παραπάνω ποσότητα γιατί παχαίνει.
Όσον αφορά την αυγοτροφή τώρα που έχουν αυγά δε θα δίνεις κάθε μέρα. Μια φορά την εβδομάδα μέχρι να σκάσουν τα αυγά. Συνεχίζεις και δίνεις μέχρι να σταματήσει να γεννάει αυγά το θηλυκό.

Το θέμα κλουβί δεν παίζει τώρα μετά την γέννηση αυγών. Θα το αλλάξω το συντομότερο.
Πάντως ενημερωτικά είναι άκρως ακατάλληλο γενικά ακόμα και για ένα καναρίνι το συγκεκριμενο κλουβί. Θα έχεις μεγάλο θέμα όταν θα βγουν και θα μεγαλώσουν οι νεοσσοί δυστυχώς...

Αυγό και αυγοτροφή δίνω μέχρι την ολοκλήρωση της ωοτοκίας, έπειτα και για οσο κλωσσά καθε Τρίτη ημέρα περιπου και Φούλ από την προηγούμενη της εκκόλαψης (13 ημέρα μετρώντας για 1η, την ημέρα που έκανε το τρίτο αυγό)

Τα κλουβί θα αλλαχτεί μόλις είναι σε θέση να μετακινηθούν οι νεοσσοι … αν τα καταφέρουν αυτή τη φορά … οπόταν ξεκινώ ασβέστιο μέχρι την ολοκλήρωση της, αυγοτροφή σταματώ και ξεκινώ μόλις γεννηθούν οι νεοσσοί;

αυγοτροφή σταματώ και ξεκινώ μόλις γεννηθούν οι νεοσσοί;
Απ' ό,τι σου γράφει ο Γιάννης, δεν σταματάς εντελώς αλλά την μειώνεις
έπειτα και για οσο κλωσσά καθε Τρίτη ημέρα περιπου και Φούλ από την προηγούμενη της εκκόλαψης (13 ημέρα μετρώντας για 1η, την ημέρα που έκανε το τρίτο αυγό)

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Ευχαριστώ παιδιά, θα δω πως θα πάει και θα τα πούμε … αν και αυγοτροφή και στη προηγούμενη γέννα δεν την προτιμούσε, ούτε τάιζε τα μικρά. Προτιμούσε εκείνα τα μαυράκια που είναι μέσα στη τροφή και στην αυγοτροφή, τα ξεχώριζε αυτά για τα μικρά. Τπτ άλλο. Δεν ξέρω αν είναι αυτός ο λόγος που δεν άντεξαν οι νεοσσοί

Καλημέρα

Αυτή είναι η αυγοτροφή και την έβαλα 2 μέρες τώρα. Αν τρώνε νομίζω τρώνε πολύ λίγο. Το σουπιοκόκαλο είδα σήμερα τη θηλυκιά να το ξύνει λίγο. Σήμερα βγήκε και το τέταρτο αυγό περιμένω αύριο να δω αν προχωρήσει στο πέμπτο. Κατατάλα νομίζω όλα είναι καλά.

avgotrofi.webp

Από την υφή της φαίνεται να ειναι έτοιμη προς κατανάλωση. Είναι πράγματι αυγοτροφή. Οι οδηγίες της λένε κάτι σε σχέση με τον τροπο που τη δίνουμε στα πουλιά; Πχ. Αν χρειάζεται προσθήκη νερού κλπ; Ή οτι προσφέρεται όπως ειναι;
Τα πουλακια ειναι αρκετά, αλλά και αρκετά μικρά επι του παρόντος, οποτε μην αναμένεις μεγάλη κατανάλωση, και μην βάζεις τόσο μεγάλη ποσότητα.
Πρόσφερε καθημερινά και βραστό αυγό, το οποίο θα αντικαθιστάς μετά απο λίγες ώρες, ώστε να μην χαλάσει.
Τέλος, οι γονείς, πριν τη γέννα, ήταν συνηθισμένοι σε αυτην την αυγοτροφή, ώστε τωρα να την ταΐζουν στα μικρά;

Ναι έχω διαβάσει τις οδηγίες είναι έτοιμη για χρήση δεν θέλει κάτι άλλο. Όσο αφορά τη ποσότητα την έβαλα και την άφησα λίγες μέρες απλά για να τη συνηθίσουν αφού την προηγούμενη που πήρα δεν την άγγιζαν καν και επειδή νομίζω είναι καλά να μάθουν να ταΐζουν και τα μικρά την άφησα. Προς το παρόν όπως ανέφερα πιο πάνω μόνο το ζευγάρι είναι μέσα στο κλουβί μαζί με τα 4 αυγά. Τα μικρά από την προηγούμενη γέννα πέθαναν την πρώτη βδομάδα … Ελπίζω να έχουν καλύτερη τύχη αυτά. Φυσικά Γιάννο μου είπες όταν αρχίσει να κλωσά να αποσύρω την αυγοτροφή και σήμερα είναι η πρώτη μέρα που το θηλυκό έχει κάτσει σχεδόν ολημέρα στη φωλιά, οπόταν δεν ξέρω αν θα υπάρξει και 5ον αυγό αύριο, με την αυγοτροφή την αποσύρω ή την αφήνω να δω πως θα πάει;

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Άσε την αυγοτροφή και σήμερα, μήπως και χρειάζεται κάποιο θρεπτικό συστατικό η μητέρα, δώσε (αν δεν έχεις δώσει) και υγρό ασβέστιο, μέχρι να βεβαιωθείς ότι ολοκληρώθηκε η ωοτοκία, (εγώ καμιά φορά δίνω και μια μέρα παραπάνω με το σκεπτικό να ανακτήσει κάπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε για το τελευταίο αυγό, αλλά είναι απλά μία σκέψη, ενίοτε τακτική μου - εννοώ δεν έχω διαβάσει σχετικά με αυτό), και κόψε τα φρούτα / λαχανικά τα οποία προκαλούν πιο υδαρείς κουτσουλιές. Την αυγοτροφή βάζε την κάθε τρεις ημέρες ή δύο (μικρή ποσότητα) για να τη συνηθίσουν και να ταΐζουν με αυτήν. Και εύχομαι καλά αποτελέσματα.

οκ
ευχαριστώ, αυγοτροφη καλυτερα να αναμοιγω με τη κανονικη τροφή η μονη της;

Μόνη της. Επίσης πρεπει να εχεις, όταν βγουν τα πουλακια και διάφορους άλλους σπόρους όπως κία, καμελίνα, περιλα, κανναβούρι, νίζερ, λινάρι,...

Την αυγοτροφή βάζε την κάθε τρεις ημέρες ή δύο (μικρή ποσότητα) για να τη συνηθίσουν και να ταΐζουν με αυτήν.
Η ποσότητα αυτή είναι 'ενα κουταλάκι του γλυκού ανά καναρίνι. :)

Μπορείς να τους δώσεις και μια φορα ενα ΄σφιχτοβρασμένο αυγό να το συνηθίζουν. Όταν σκάσουν οι νεοσσοί, προσωπικά δίνω και αυγοτροφή έτοιμη και βραστό αυγό. Και όσο μεγαλώνουν στο βραστό αυγό προσθέτο και άλλα θρεπτικά τρόφιμα για να μεγαλώσουν εύρωστοι και υγιείς!

Τώρα που γέννησε τα αυγουλάκια της μπορεις να δινεις 1 φορά κάθε 5-6 μερες αυγοτροφή ή αυγό βραστό εναλλαξ. 1 μερα πριν σκασουν τα μικρα δινεις αυγοτροφη! Και καθε μερα αυγοτροφη και βραστο αυγο για να εισαι καλυμμενος. 😉

Back