Αναπαραγωγή Ζευγάρι καναρινιών τσακώνονται συνέχεια

Evangelia2018

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιαν 2018
Μηνύματα
67
Πόλη
Τρίπολη
Καλημέρα σας, παρακαλώ πολύ θέλω να μου πείτε την γνώμη σας. Έχω ενα ζευγάρι καναρίνια, η κανάρα σήμερα έκανε το δεύτερο αυγό, νομίζω όμως ότι το ζευγάρι τσακώνονται συνέχεια και δεν ξέρω τι να κάνω! Προσπαθώ να ανεβάσω βίντεο αλλά αναφέρει ότι είναι μεγάλο.
 
Το ζευγάρι το είχω στην ζευγαρωστρα περίπου τρεις εβδομάδες με το διαχωριστικό. Το Σάββατο έβαλα στην κανάρα την φωλιά και νήμα και σε λίγες ώρες έφτιαξε την φωλιά της, το μεσημέρι της ιδίας μέρας έβγαλα το διαχωριστικό. Χτες η κανάρα έκανε το πρώτο της αβγό και σήμερα το δεύτερο, της τα έχω αφαιρέσει και έχω βάλει ψεύτικα. Στην ζευγαρωστρα έχω αυγό, αυγοτροφη, κάθε μέρα βάζω άλλο φρούτο ή πρασινάδα και στο νερό βάζω ασβέστιο με βιταμίνες εναλλάξ.
 
Ωραία, ας πάει τώρα καλά αυτή η περίοδος και θα δω πως θα κινηθώ στην συνέχεια. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεσα ανταπόκριση.
Καλή συνέχεια σε όλους!
 
Θα ήθελα να σας στείλω ένα βίντεο για να δείτε και σεις και να μου πείτε αν τσακώνονται ή αν το αρσενικό θέλει να την βατεψει αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Όπως τα βλέπω νομίζω ότι τσακώνονται.

View attachment VID_20200410_092350.mp4
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για να ταΐζει λογικα θα εχει βατεψει.
Οποτε μαλλον συμβαινει κατι απο αυτα που προανεφερα.
Δεν είναι απαραίτητο. Το ότι ταιζονται βέβαια είναι ένα καλό σημάδι ότι όλα πάνε καλά.
Όπως τα βλέπω νομίζω ότι τσακώνονται.

Άφησε τα όπως είναι. Και τα δικά μου έτσι κάνουν. Δεν είναι τσακωμός όπως σωστά λέει ο @Tony Forpus. Είναι συχνό φαινόμενο ανάμεσα στα ζευγάρια.
 
Την περισσότερη μέρα γίνεται αυτό το κυνήγι. Από χτες το απόγευμα το θηλυκό είναι μέσα στην φωλιά και κλωσσαει, το αρσενικό δεν την ταΐζει και όταν βγαίνει να φάει γίνεται αυτός ο χαμός. Επίσης δεν έχει κάνει άλλο αυγό, ενώ πέρυσι και τις δύο φορές που ζευγαρωσε έκανε από 5 αυγά.
 
Back
Top