Αναπαραγωγή Ζευγάρωμα γκλόστερ με άλλου τύπου καναρίνι

ΔΙΗΝΕΚΗΣ

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαϊ 2019
Μηνύματα
11
Καλησπέρα σε όλες καί όλους.
Μου χάρισαν ένα πολύ όμορφο θηλυκό Γκλόστερ. Μού είπαν πως είναι του 2017. Η απορία πού έχω διότι δεν θέλω να κάνω κάποιο λάθος, είναι η εξής: μπορεί να ζευγαρώσει με αλλου τύπου αρσενικό? Έχω δύο διαθέσιμα, ένα μαλινουα και ενα απλό πολύχρωμο ομορφο καναρίνι. Και τα δυο αρσενικά είναι του 2018.
Ευχαριστώ.
 
Ζευγάρωσέ την με όποιον αρσενικό είναι πυρωμένος. Δεν είναι επιτακτικό τα καναρίνια ράτσας να ζευγαρώνονται μόνο μεταξύ τους. Το θέμα είναι να βιώσεις τον πολλαπλασιασμό τους και να αποκτήσεις εμπειρία. Του χρόνου βλέπουμε...
 
Όπως έγραψε και η @eva vrs το σωστό είναι να ζευγαρώσεις τα καναρίνια σου με τα αντίστοιχα του είδους τους, έτσι θα έχεις απογόνους με τα ιδιαίτερα εμφανισιακά χαρακτηριστικά των Gloster και απογόνους με τα ιδιαίτερα φωνητικά χαρακτηριστικά των Μαλινούα.
Ειδικά για την θηλυκή gloster θα πρέπει πρώτα να ελέγξεις τον τύπο πτερώματος της (μαλακό ή σκληρό) και μετά να επιλέξεις τον σωστό κάναρο για να την ζευγαρώσεις.
Διάβασε το παρακάτω άρθρο:
https://community.petbirds.gr/threads/Τύποι-φτερώματος-καναρινιών.25834/
 
απογόνους με τα ιδιαίτερα φωνητικά χαρακτηριστικά των Μαλινούα.
Όταν έχουμε διάφορα άλλα καναρίνια παρέα με Μαλινουά τα σημαντικά φωνητικά χαρακτηριστικά τους (waterslag) πάνε περίπατο.
 
Όταν έχουμε διάφορα άλλα καναρίνια παρέα με Μαλινουά τα σημαντικά φωνητικά χαρακτηριστικά τους (waterslag) πάνε περίπατο.
Συμφωνώ, αλλά αυτό είναι κάτι που διορθώνεται αν το αποφασίσει ο εκτροφέας.
 
Το θέμα είναι να βιώσεις τον πολλαπλασιασμό τους και να αποκτήσεις εμπειρία.
Πως θα τα βάλει ο άνθρωπος σε αναπαραγωγή χωρίς διατροφική προετοιμασία; Που η διατροφή είναι ένα απο τα κυριότερα σε αυτή την περίοδο, επίσης έχει αρχίσει ζέστη και είναι κρίμα να ταλαιπωρηθουν...
Το θέμα είναι το να είναι καλά τα πουλιά πάνω απ όλα και όχι ο φίλος να αποκτήσει εμπειρία...
Η γνώμη μου είναι να το αφήσει για του χρόνου ΩΣΤΕ να γίνουν όλα σωστά.:)
 
Όταν έχουμε διάφορα άλλα καναρίνια παρέα με Μαλινουά τα σημαντικά φωνητικά χαρακτηριστικά τους (waterslag) πάνε περίπατο.
Το μαλινουα το έχω σε ξεχωριστό χώρο και μόνο του. Τα χαρακτηριστικά της φωνής δεν μπορούν να μεταδοθούν στους απογόνους εάν το θηλυκό είναι αλλου τύπου; Εάν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα πέραν του μπερδεματος της ράτσας,θα ήθελα να το δοκιμασω. Δεν πάω για διαγωνισμό. Νομίζω πως προλαβαινω φέτος.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σου αρέσουν οι φωνές του Μαλινουά; Αν ναι, σκέπτεσαι να συνεχίσεις με αυτή τη ράτσα;
Πάρα πολύ. Είναι στον προγραμματισμό να βρω ένα καλό θηλυκό και να το προσπαθήσω. Του χρονου φυσικά. Αλλά θα ήθελα να δω τι θα γινόταν εαν...
Ελπίζω να με καταλαβαίνετε.
 
Δεν πάω για διαγωνισμό.
Και επειδή δεν θα πας σε διαγωνισμό σε αθωώνει από κάθε τέτοια αναπαραγωγική προσπάθεια μηδενίζοντας κόπους πολλών ανθρώπων να φτιάξουν και να εδρεώσουν μια ράτσα;
Κι όλα αυτά γιατί απλά αυτά τα πουλιά έχεις κι αυτά ζευγαρώνεις;
Κι αν δεν τα ζευγαρώσεις, τι θα γίνει;
Θα χαλάσει ο κόσμος;

Θα το έκανες με άλλα όντα της οικογενείας σου;
Αλλά θα ήθελα να δω τι θα γινόταν εαν...
Γίνεται...
Και έχει τυχαία αποτελέσματα...
Τα αποτελέσματα μπορείς να τα δεις σε μερικούς Έλληνες εκτροφείς...
Αυτοί που ζευγαρώνουν τα "πάντα" απλά και μόνο να δουν "εάν"...
Δε θέλω να πιστεύω πως τελικά θα το δοκιμάσεις και να ξέρεις πως η χαρά της δημιουργίας δεν είναι αυτή που θα πάρεις απλά και μόνο με το "εάν"

Η χαρά θα βγει από τις δυσκολίες του εκτροφικού σχεδιασμού κι όχι από την τύχη που δεν έχει πάντα καλά αποτελέσματα.

Μπορεί να δείχνω κακός.. αλλά αυτό αισθάνθηκα κι αυτό έγραψα... και μόνο έτσι θα πρέπει να το δεις γιατί δεν είναι κάτι προσωπικό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπορεί να δείχνω κακός.. αλλά αυτό αισθάνθηκα κι αυτό έγραψα... και μόνο έτσι θα πρέπει να το δεις γιατί δεν είναι κάτι προσωπικό.
Όχι, δεν το βλέπω καθόλου στραβά το σχόλιό σου, ούτε το παίρνω προσωπικά. Εχω παρακολουθήσει την ομάδα σας και έχω δεί πως ξέρετε πολλά περισσότερα επι του θέματος και γιαυτό κάνω και τις ερωτήσεις.
Αλλά δέν μειωνω κανενός την προσπάθεια, ειδικά ατόμων με απίστευτες γνώσεις, που κατάφεραν και δημιούργησαν μια ράντσα καναρινιων κανοντας πειράματα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη θα είναι πολύ δύσκολο...
Πρέπει να διαλέξεις με ποια κατηγορία καναρινιών θα ασχοληθείς...
Είτε φωνής ή είτε εμφάνισης...
Και προπαντός μην ανακατεύετε τις ράτσες... Είναι τουλάχιστον ασέβεια προς αυτούς που μόχθησαν και ξόδεψαν για τη δημιουργία, την εξέλιξη και τη σταθερότητα τους.
Δεν είναι σωστό να κάνουμε πειράματα στο μπαλκόνι μας σε κάτι που γνωρίζουμε το αποτέλεσμα του μόνο και μόνο για την εμπειρία και για να ταΐσουμε το εγώ μας.
Δες το και αλλιώς, πιο εύκολα θα πωλήσεις/διάθεσεις ένα πουλάκι ράτσας.
Γνώμη μου δώσε 2 από τα 3 πουλιά και κράτησε αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο.
Βρες του το κατάλληλο ταίρι, ακόμη και αυτή την εποχή θα βρεις, δεν είναι σκάρτα όλα τα μη ζευγαρωμένα πουλάκια εκεί έξω...
Πιστεύω πως αν κινηθείς γρήγορα οριακά προλαβαίνεις μια γέννα για φέτος κι ας σε βρει το καλοκαίρι με νεοσσούς...
Δεν προτείνεται αλλά είναι ένα "λάθος" που συγχωρείται πιο εύκολα από το άλλο που έχεις κατά νου, και θα έχεις ξεκινήσει με σωστές βάσεις.
 
Κάνε μία ακρόαση στο www.esem.gr => Δείτε => VIDEOS ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ WATERSLAGERS.
Εκεί θα ακούσεις βραβευμένα ελληνικά Μαλινουά. Πολύ χρήσιμο είναι και το video που υπάρχει στο θέμα Καναρίνια Φωνής από το Σταύρο. Αυτό περιέχει την καλύτερη, κατά τη γνώμη μου, ανάλυση των φωνών του Μαλινουά, που έχει εκπονηθεί από τον Βέλγο Διεθνή (OMJ) Κριτή Pieters (όχι Pieter) Joris, ο οποίος έχει έλθει αρκετές φορές στην Ελλάδα για να κρίνει Μαλινουά. Αγαπητέ ΔΙΗΝΕΚΗΣ, θα ευφρανθούν τ' αυτιά σου!
 
Βρίσκω αρκετά υπερβολική την αντίδραση της κοινότητας απέναντι σε ένα νέο μέλος με απορίες.
Τα επιχειρήματα που έπεσαν στο τραπέζι, απο τουλάχιστον άκομψα, μέχρι εντελώς αδύνατα.
Εύχομαι όταν θα έρθει η μέρα της κρίσης και για την ορνιθοκουλτούρα να μην μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.
 
Back
Top