Αναπαραγωγή Ζευγαρι καρδερινες μου

manosraz

PB New Member
Εγγραφή
6 Οκτ 2007
Μηνύματα
17
Πόλη
Αθήνα
το ζευγαρι με τις καρδερινες. Ειμαι διπλα και ταιζονται. Μολις σηκωσω την μηχανη τρομαζουν. Ποιος ξερει πως φαινεται στα ματια τους η μηχανη:) με παιδεψαν για να βγαλω τις φωτο. Τις εχω 8μηνες. Δεν θα κανουν κατι φετος.
δεν πειραζει του χρονου
 

Συνημμένα

  • ζευγαρι καρδερινες 1.webp
    ζευγαρι καρδερινες 1.webp
    55,8 KB · Προβολές: 921
  • ζευγαρι καρδερινες 2.webp
    ζευγαρι καρδερινες 2.webp
    49,7 KB · Προβολές: 622
Αν είναι αδαχτυλίδωτες μην είσαι σίγουρος και για του χρόνου. Είναι πολύ δύσκολο και θέλει πολύ χώρο για να φτιάξουν φωλιά (μεγάλη κλούβα αναπαραγωγής). Δοκίμαζα και εγώ τα τελευταία χρόνια και μιλάω εκ πείρας. Φιλάκια, βατέματα κυνήγι αλλά από φωλιά τίποτε. Η δική μου απόφαση είναι να πάρω 1-2 ζευγάρια καρδερίνες εκτροφής και να αρχίσω με αυτά. Ακόμη και αν τα καταφέρεις με άγρια είναι δύσκολο να επιβιώσουν οι νεοσσοί μετά. Δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε στην αιχμαλωσία ό,τι έχουν στη φύση (από θέμα διατροφής).
Δες κι εδώ για περισσότερες πληροφορίες kiklos.info/wildfang.html
 
Να τις χαιρεσαι τις καρδερινες. Ενταξει μπορει να εισαι τυχερος και να ζευγαρωσουνε.
 
Φίλε να τις χέραισε. Με το καλό να σου κάνουν και μικρά:).Φίλε Βασίλη ένας ντόπιος Σουφλιότης(τον γνορίζω απ'το ουζερι που πηγένω)πήρε αδαχτυλίδωτο ζευγάρι από πετ σοπ τον Ιανουάριο και τώρα έχει 3 μικρά 😉.Ίσως είναι σπάνιο φενώμενο αλλά εγώ πηγένω και τα χαζέυω.
 
Και άλλοι 50 πήραν και δεν έβγαλαν τίποτα. Δεν είπα ότι δεν έχει βγάλει ποτέ κανείς. Απλά ότι δεν είναι λογικό να προσπαθείς όταν έχεις 1% πιθανότητες και να μην πάρεις ένα ζευγάρι δαχτυλιδωμένα από εκτροφέα ώστε να μην έχεις τόσα προβλήματα. Και να μην ενθαρύνεις και το κακό συνήθειο του πιασίματος των πουλιών 😉
 
Κάθε πουλί που είναι σε μία σωστή διατροφική σωματική και υγιεινή κατάσταση μπορεί να αναπαραχθεί.Αυτή είναι η γνώμη μου.
Γιατί όμως τα καναρίνια έχουν μεγαλύτερο ποσοστό αναπαραγωγής από οποιοδήποτε άλλο πουλί;
Μήπως γιατί το αγαπάμε περισσότερο; Ή μήπως γιατί είναι πιο εύκολο στην αναπαραγωγή;
Φίλοι μου τίποτα από τα δύο.Ίσα ίσα που πιστέυω ότι το αγαπάμε λιγότερο. Τα καναρίνια απλά έχουν προσαρμοστεί περισσότερο στην αιχμαλωσία σε τέτοιο βαθμό θα έλεγα που θεωρεί πλέον το κλουβί σαν σπίτι του. Εκεί είναι και το μυστικο. Η σωστή και επιλεγμένη εκτροφή.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και με τις καρδερίνες. Και όχι μόνο. Είναι ίσως υποκρισία να αναρωτιόμαστε γιατί το φρεσκοπιασμένο ζευγάρι καρδερίνες μας δεν ζευγαρώνει. Έχει φανταστεί κανείς μας άραγε γιατί αυτά τα πουλιά δεν ζευγαρώνουν;
Για να απαντήσουμε στο ερώτημα ας βάλουμε τον εαυτό μας στην θέση των πουλιών. Ξυπνάμε ένα πρωί μέσα στην αγκαλιά της γυναίκας μας και των παιδιών μας και την επόμενη ξυπνάμε πίσω από τα κάγκελα.
Αν υπήρχε κάποιο μηχάνημα που κατέγραφε το στρες των πουλιών να είστε σίγουροι ότι θα χτύπαγε κόκκινο.
Είναι υποκριτικό από εμάς τα ανώτερα όντα να περιμένουμε από πουλιά που μέχρι χθες ζούσαν και κελαηδούσαν για το ταίρι τους ελέυθερα στην φύση να ζευγαρώσουν και να κελαιδούν για μία σύντροφο άγνωστη που και αυτή σκέφτεται και αισθάνεται το ίδιο.
Οι παλιοί έλεγαν ότι έχουν μία καρδερίνα που πάει με όλα τα πουλιά. Τους ρώτησε ποτέ κανένας πόσα πουλιά χρειάστηκε να αιχμαλωτίσουν και να χαραμίσουν για να βρουν αυτό το πουλί;
Σίγουρα μέσα στα εκατοντάδες πουλιά υπάρχουν και τέτοια. Τι πρέπει να κάνουμε όμως και εμείς;Να θυσιάζουμε τόσα πουλιά για να βρούμε το ένα;Όχι βέβαια.Ας ξεπεράσουμε αυτήν την νοοτροπία. Είναι τελείως λάθος.
Μιας και μιλάω τελείως για την πάρτυ μου θα ήθελα να πω το εξής. Για μένα μία σωστή αναπαραγωγική περίοδος δεν είναι ο αριθμός των πουλιών που θα βγάλω ούτε οι φωτογραφίες με τα μικρά. Είναι μόνο για το αρχείο μου. Για μένα αναπαραγωγική περίοδος είναι σωστά καλοταισμένα πουλιά σωστή επιλογή γεννητόρων σωστή διαδικασία συνέυρεσης των πουλιών.
Ας αφ'ησουμε λοιπόν πια τα άγρια.Αρκετό κακό έχουμε κάνει στην φύση. Πριν αναπαράξουμε ένα ζευγάρι καρδερίνες ας σκεφτούμε αν μπορούμε πραγματικά εμείς να ασχοληθούμε με αυτά.Αναπαραγωγική περίοδος σημαίνει φροντίδα αγάπη παρατήρηση.Αν μπορούμε να τους τα παρέχουμε όλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που θα μας καθοδηγήσουν στο να διαλέξουμε ένα καλό ζευγάρι εκτροφής και όχι από ένα πάγκο που είναι στιβαγμένα τόσα πουλιά που ζητιανεύουν τροφή και νερό το ένα από το άλλο και κάποιος μας λέει ότι είναι ζευγαρί.
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά το βρήκα σαν αφορμή να σκεφτούν κάποιοι που θα τρέξουν αύριο να αγοράσουν ένα καλό γιαβρί από το Σχιστό.
 
Αν είναι αδαχτυλίδωτες μην είσαι σίγουρος και για του χρόνου. Είναι πολύ δύσκολο και θέλει πολύ χώρο για να φτιάξουν φωλιά (μεγάλη κλούβα αναπαραγωγής). Δοκίμαζα και εγώ τα τελευταία χρόνια και μιλάω εκ πείρας. Φιλάκια, βατέματα κυνήγι αλλά από φωλιά τίποτε. Η δική μου απόφαση είναι να πάρω 1-2 ζευγάρια καρδερίνες εκτροφής και να αρχίσω με αυτά.

Κύριε Βασίλη ασπάζομαι την άποψη σας και την προσυπογράφω, δυο χρόνια τώρα προσπαθώ να επιτύχω αυτό το ζευγάρωμα αλλά μάταια, προσανατολίζομαι πλέων στην αγορά δακτυλιωμένων πουλιών. Σε σχετική ερευνά όμως σε πετ σοπ απογοητευτικά αφ ενός από την τιμή και αφ εταίρο από την εμφάνιση και την υγεία των πουλιών θα περιμένω μέχρι να βγουν προς πώληση φετινά πουλάκια.
 
Παίζει ρόλο το μαγαζί και η εποχή που θα γίνει η αγορά. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να αγοράζουμε τέτοια πουλιά από άνθρωπο που τα εκτρέφει και να μπορούμε να επισκεφτούμε και τις εγκαταστάσεις του. Από petshop μόνο από κάπου όπου θα είμαστε σίγουροι ότι τα πουλιά είναι πραγματικά εκτροφής. Θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο αλλά αν θες τέτοια πουλιά αξίζει τον κόπο. Σε τι τιμή τις βρήκες και απογοητεύτηκες;
 
Κάποιον εκτροφέα δεν γνωρίζω, στην Αθηνάς το μαγαζί διπλά στην πλατεία πουλάει το πουλί προς 150€, εντάξει προσφορά και ζήτηση αλλά τα πουλιά φαίνονται αρρώστα ταλαιπωρημένα.
 
Καλημέρα, Αλέξανδρε το έλεγξα αυτό για την τιμή που ανέφερα, λοιπόν η τιμή των καρδερίνων δεν είναι 150€ όπως έγραψα χθες ζήτω συγγνώμη για την ανακρίβεια της πληροφορίας μου, σήμερα όμως το τσέκαρα πηγαίνοντας στο κατάστημα οι τιμή της καρδερίνας είναι 100 €, πρόκειται για αρσενικές καρδερίνες εισαγωγής από την Ολλανδία τύπου Σιβηρίας. Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν πουλά ζευγάρια.
 
πολλη ωρεες οι καρδερινες σου μανο να τις χερεσε... Μια ερωτισει.. ειναι εκτροφης αυτες οι πιασμενες;
 
Back
Top