Φροντίδα Ζευγαρι κοκατιλ τι να κανουμε, πως να τα εκπαιδευσουμε;

completed-dafni

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουλ 2009
Μηνύματα
20
Πόλη
Ξάνθη
απο χτες εχουμε ενα ζευγαρι κοκατιλ!:Dο καταστηματαρχης μας είπε οτι είναι 7-8 μηνων κ πιστευει πως 90% είναι οντως ζευγαρι. Οι πρώτες διαφορες που εμεις βλέπουμε είναι οτι το ένα εχει πιο αχνο πορτοκαλι στα αυτια κ η ουρα του είναι γκρίζο με ασπρο, ενω το αλλο εχει πιο εντονο πορτοκαλι κ μαυρη ουρα! Μηπως μπορείτε να μας ενημερώσετε σχετικά με τα νεα μέλη της οικογενειας μας... Τι πρεπει να κανουμε; πως μπορουμε να τα εκπαιδευσουμε; χρειαζεται να ψαλιδισουμε φτερα; ποτε μπορουμε να τα βγαλουμε εξω απο το κλουβι;για αρχη εχουν φαει μονο λιγο απο τις μπαρες με τα φρουτα κ την πετρα ασβέστη... Το καλο ειναι οτι δεν μας φοβουνται, αντιδρουν οταν τα μιλαμε κ σφυριζουμε κ ηδη μας σφυριζουν αλλα σιγα!
 
Καλημέρα Δάφνη, να τα χαίρεσαι! Μέχρι να σου απαντήσουν μέλη που γνωρίζουν στις ερωτήσεις σου, μπορείς να ενημερωθείς για διάφορα θέματα που αφορούν τα κοκατίλ (εκπαίδευση, μπανάκι, πότε πρέπει να τα βγάλεις, συνήθεις κ.ά.) εδώ Φροντίδα, Διαμονή, Εκπαίδευση Παπαγάλων στο Παπαγάλοι PB
Επίσης στο φόρουμ των Παπαγάλων Κατηγορία των Forum των Παπαγάλων https://community.petbirds.gr/categories/Παπαγάλοι.48/ για τα χρώματα και τη Διατροφή! Καλή διαμονή σου στο φόρουμ και ευχάριστη συγκατοίκηση με τα παπαγαλάκια σου!
 
ευχαριστουμε πολυ μαρια παπ. ελπιζουμε να μας ενημερωσουν κι αλλοι...ηδη εχουμε ξεκινησει το διαβασμα του site για να μαθουμε οσα περισσοτερα μπορουμε!
 
καταρχην εαν θελεισ παπαγαlο γ να τον βγαζεις εξω κ ετσι λαθος εκανες... Και μεγαλοι ειναι και αγριοι και ζευγαρι... Οτι χειροτερο δηλαδη... Δυσκολα θα δεθει καποιος μαζι σου... Κρατα τους μον ο γι αναπαραγωγη τωρα
 
αφου Billy και σε φωτο που βλεπουμε κ που διαβαζουμε σε site ειναι πολλα κοκατιλ που τα βγαζουν εξω... Κ γενικα είναι παιχνιδιαρικα κ πολυ φιλικα!
 
φυσικα, δεν ειπα... Εγω ειχα κοκατιλ 8 μηνων μονο του ομως το πηρα και μεσα σε ενα μηνα μου δινε φιλια, δεν ειχε ομως ζευγαρι... Ειχε μονο εμενα.. Τωρα εχω μωρο 4 μηνων το χω απο 2 μηνων και το χουμε σαν κοτοπουλο εξω συνεχεια, δεν ειπα οτι δεν εξημερωνονται... Ειπα οτι ειναι πολυ δυσκολο ετσι οπως τα χεις εσυ, δεν ειναι κατ κακο... Ολοι στην αρχη καναμε λαθη...



και οταν ειπα πριν μεγαλοι ειναι και αγριοι εννοουσα ηλικιακα οχι το ειδος... Το ειδος ειναι μεσσαιου μεγεθους και απο τους πιο φιλικους και εξημερωσιμους παπαγαλους
 
Thanks Billy για το help ελπίζουμε να μας απάντηση k κανένας άλλος να μάθουμε περισσότερα :D
 
να τους χαιρεσε... Βαλε μια φωτο, γιατι αν ειναι αυτη στο αβαταρ σου εμενα μου φενονται για δυο αρσενικα, αλλα βαλε καποιες καλες-κοντινες φωτο απο την ουρα και το πρωσοπο τους 😉
 
Αν ανεβασεις μερικες φωτογραφιες του ζευγαριου ισως μπορεσουμε να ξεχωρισουμε αν ειναι οντως ζευγαρι.Απο την φωτογραφια που εχεις στο αβαταρ σου μου φαινεται οτι ειναι και τα 2 αρσενικα.

Φορανε δαχτυλιδακι; Ο πετσοπας πως ηξερε οτι ειναι 7 μηνων; Τα φτερα τους δεν χρειαζεται να τα κοψεις. Μηπως εχεις δει αν κελαιδαει καποιο; Τα αρσενικα κανουν σφυριγματα(καθε αρσενικο εχει και διαφορετικο σφυριγμα) ενω τα θηλυκα "κραζουν".

Αν θες να τα βγαλεις εξω απο το κλουβι πρεπει να τα αφησεις πρωτα να εξικοιωθουν με εσας και το νεο τους περιβαλλον.Αφηστε τα για 3-4 βδομαδες και μετα ανοιξτε τα πορτακια να δειτε αν θα βγουν.Αυτο θα γινει στο χωρο που τα χετε.Αν για παραδειγμα τα χετε στο σαλονι εκει θα τα αφησετε να πεταξουν γιατι αυτο τον χωρο εχουν μαθει. Το πιθανοτερο ειναι οτι την πρωτη φορα δεν θα βγουν-μην τα πιεσετε τρομαζοντας τα μεχρι να βγουν.Αν το κανετε αυτο καθε μερα καποια στιγμη θα βγουν. Στα Lovebirds που εχω ανοιγω καθε μερα τα πορτακια του κλουβιου τους βγαινουν και οταν θελουν ξαναμπαινουν μεσα. Με τον καιρο θα το κανουν και τα δικα σας.

για αρχη εχουν φαει μονο λιγο απο τις μπαρες με τα φρουτα κ την πετρα ασβέστη... Το καλο ειναι οτι δεν μας φοβουνται, αντιδρουν οταν τα μιλαμε κ σφυριζουμε κ ηδη μας σφυριζουν αλλα σιγα!
Τι μπαρες με φρουτα εννοεις; Τα sticks?Αν ναι να ξερεις οτι δεν τους προσφερουν τιποτα. Μονο τα παχαινουν.Ασε τωρα αυτο που χεις να το ευχαριστηθουν αλλα μετα μην ξαναβαλεις.Αν δεις οτι τους αρεσον παρα πολυ τα sticks μπορεις να τα χρησιμοποιεις ως μεσο εκπαιδευσης.

Οσο για την εκπαιδευση οπως σου παν και παραπανω ειναι λιγο δυσκολο.Αν ειναι οντως ζευγαρι δυσκολα θα σε εμπιστευτουν. Τιποτα ομως δεν ειναι ακατορθωτο.
 
thanks για τις πληροφοριες φωτη... Δαχτυλιδακι δεν ειχαν... απλως μας ειπε οτι ειναι 7-8 μηνων... Ειναι φιλος μας ο πετσοπας. Απο την πρωτη μερα κιολας σφυριζουν, κ ειδικα οταν τα βγαζουμε στο μπαλκονι σφυριζουν και τα 2 αρκετα δυνατα! Δεν καταλαβαινουμε καποια διαφορα στα σφυριγματα... Παρα μονο στα χρωματα... Το ενα εχει μαυρη ουρα με γκρι κ το πορτοκαλι ειναι πιο αχνο στα αυτια ενω το αλλο εχει σκετη μαυρη ουρα και εχει εντονο πορτοκαλι στα αφτια! Οι φωτο ειναι εδω

2000 DOG NAMES: Naming your puppy - R

2000 DOG NAMES: Naming your puppy - R

<broken link removed>
 
εγω παντως τ βλεπω γ ζευγαρι... Τωρα γ την ηλικια δεν μπορω να ξερω, αμα εμπιστευεσαι τον πετ σοπα καλως, αλλο λαθος σου... Ποτε πουλι χωρις δαχτυλιδι... Εκτος αν ξερεις οτι ειναι δικο του.. Δεν πειραζει νεοσ στο χομπι εισαι...
 
κ εμεις αυτο πιστευουμε... Βλεπουμε κ αλλες φωτο στο ιντερνετ κ ολα μας δειχνουν οτι μαλλον σε ζευγαρακι πεσαμε..:😛 δλδ τι ακριβως περιγραφει το δαχτυλιδι; σε pet shop της περιοχης κανενας δεν εχει δαχτυλιδι σε κανενα απο τα πουλια... αληθεια η αναπαραγωγη τους σε ποια ηλικια ξεκιναει;
 
Αν ειναι ενηλικα τοτε ειναι ζευγαρι. Η τωρινη πτερορροια ισως το επιβεβαιωσει. Για αναπαργωγη ειναι καλο να τα βαζουμε οταν εχουν κλεισει τα 2 χρονια ζωης.
 
φωτη πτεροροια ειναι αυτο που τσιμπιουνται κ βγαζουν που κ που κανενα πουπουλο η αυτο ειναι καθαρισμος απλα;
 
Δάφνη γειά σου να τα χαίρεσαι τα πουλάκια σου είναι πολύ όμορφα. Για να διαπιστώσεις αν πράγματι είναι ζευγάρι πρόσεξε το πορτοκαλί χρώμα στα μάγουλά τους, στο αρσενικό θα πρέπει να είναι λαμπερό και έντονο ενώ στο θηλυκό θα πρέπει να είναι πιό μουντό- αχνό και γενικά τα χρώματα του θηλυκού είναι πιό αχνά πρός το γρίζο - ξεθωριασμένα.
 
το κλουβι που εχουμε ειναι μ16 υ21.5 π11 ειναι αρκετα ευρυχωρο για το ζευγαρακι η θελει μεγαλυτερο; στο pet shop μας ειπαν οτι ειμαστε καλα!
 
Μηπως εχεις κανει καποιο λαθος στις διαστασεις; Αν οντως ειναι αυτο το μεγεθος που αναφερεις απορω πως χωρανε εκει μεσα.Βαλε αν μπορεις μια φωτογραφια που να φαινεται ολοκληρο το κλουβι.
 
εμεις θελαμε ενα κλουβι να μπορει να κρεμιεται κ σε ορθοστατη... ενα αλλο που μας εδειξαν δεν κρεμιοταν...
 
Back
Top