Φροντίδα Ζευγαρι κοκατιλ τι να κανουμε, πως να τα εκπαιδευσουμε;

Για κοκατιλ και εμενα μου φαινεται παρα πολυ μικρο. Δεν εχουν χωρο ουτε να πετανε και φυσικα θα ειναι δυσκολο να βαλετε και παιχνιδια εκει μεσα. Να παρετε ενα ορθογωνιο οπως σας ειπε ο Φωτης για να ζουν ανετα!
 
δλδ τι ακριβως περιγραφει το δαχτυλιδι;

Το δαχτυλίδι δηλώνει: το έτος γέννησης, την προέλευση και τον αύξων αριθμό του πουλιού και τον κωδικό του εκτροφέα.

Αν ένα πουλάκι δεν φοράει δαχτυλίδι, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την ηλικία του ή κι αν δεν είναι πιασμένο απ' τη φύση ακόμα.

φωτη πτεροροια ειναι αυτο που τσιμπιουνται κ βγαζουν που κ που κανενα πουπουλο η αυτο ειναι καθαρισμος απλα;

Αν δεις ότι χάνουν ένα-δυο φτεράκια, δεν είναι πτερόρροια. Κατά την πτερόρροια θα παρατηρήσεις πιο πολλά.

Δες κι ένα σχετικό άρθρο: Διαχείριση της Πτερόρροιας
 
τους παπαγαλους δεν τους βαζουμε σε ορθοστατη... Τα καναρινια τα κρεμανε... Τους παπαγαλους οχι ψηλα
 
Kαλο θα είναι να μην κρεμάμε τα κλουβιά σε ορθοστάτη. Και για τα καναρίνια και για τα περισσότερα ειδη πουλιών είναι καλύτερα αν η μια μερια ακουμπάει σε ενα σταθερο τοιχο για να αισθάνονται ασφάλεια. Αν το κλουβι αιωρείται στον αέρα τα πουλιά στρεσσάρονται και το άγχος είναι κακός σύμβουλος για την εκπαίδευση.:) Το κλουβι των παπαγάλων επειδή μπορεί να είμαι μεγάλο και βαρύ μπορείς να το ακουμπήσεις και σε ενα τραπεζάκι.
 
Να συμπληρωσω οτι νιωθουν ανασφαλεια. Πρεπει τουλαχιστον η μια προσοψη του κλουβιου να ακουμπα σε τοιχο.
 
Για κοκατιλ και εμενα μου φαινεται παρα πολυ μικρο. Δεν εχουν χωρο ουτε να πετανε και φυσικα θα ειναι δυσκολο να βαλετε και παιχνιδια εκει μεσα. Να παρετε ενα ορθογωνιο οπως σας ειπε ο Φωτης για να ζουν ανετα!
Πιστεύω πως είναι δύσκολο να βρεθεί ένα ιδανικό κλουβί για ζευγάρι κόκατιλ.
Καλύτερα κατασκευάστε ένα.
Θα προτιμούσα διαστάσεις 1,50x1,0x1,0 και αν ήξερα που να βρω συνδέσμους διπλού και τριπλού (Γ) θα το έφτιαχνα με ράβδους αλουμινίου και κουνελόσυρμα, ή άλλου είδους πλέγμα, που και αυτό δεν ξέρω αν υπάρχει, ή που μπορώ να το βρω.
 
Ως σύνδεσμο διπλού ή και τριπλού (Γ) εννοώ αυτόν...
 

Συνημμένα

  • m1.xls
    m1.xls
    15,5 KB · Προβολές: 46
thanks για τις πληροφοριες φωτη... Δαχτυλιδακι δεν ειχαν... απλως μας ειπε οτι ειναι 7-8 μηνων... Ειναι φιλος μας ο πετσοπας. Απο την πρωτη μερα κιολας σφυριζουν, κ ειδικα οταν τα βγαζουμε στο μπαλκονι σφυριζουν και τα 2 αρκετα δυνατα! Δεν καταλαβαινουμε καποια διαφορα στα σφυριγματα... Παρα μονο στα χρωματα... Το ενα εχει μαυρη ουρα με γκρι κ το πορτοκαλι ειναι πιο αχνο στα αυτια ενω το αλλο εχει σκετη μαυρη ουρα και εχει εντονο πορτοκαλι στα αφτια! Οι φωτο ειναι εδω

Parrot Parrot Guide to Fixing Splay Legs on Baby Birds Parrots

<broken link removed>

<broken link removed>



στην τριτη φωτογραφια φαινεται οτι το πουλί στα δεξια ειναι θηλυκο απο τις πιτσιλιες που εχει στην ουρα του. του αρσενικου ειναι μονοχρωμη παντα. ειμαι 1000% σιγουρη οτι ειναι θηλυκο στα δεξι

αυτη η σελιδα θα σε βοηθησει
Google Αποτελέσματα Eικόνων για https://www.cockatielcottage.net/Images8/leiliza.jpg


κανε διπλο κλικ επανω της
 
<broken link removed>

εγω εχω την εντυπωση οτι ειναι και τα 2 αρσενικα απλα αυτο που ειναι στα δεξια τωρα αρχιζει να βγαζει την κιτρινη μασκα του και φυσικα προκειται για νεαρο πουλακι. αυτο μου κανει σε αυτην την φωτογραφια. αμα μπορεις ανεβασε μια φωτογραφια που να φαινονται καλητερα



<broken link removed>
και σε αυτη αυτο μου κανει! Οτι τωρα αρχιζει να γινεται κιτρινο..



και αμα σφυριζουνε και τα δυο το ιδιο δυνατα και μελωδικα και διαφορετικους ηχους παλι για αρσενικα μου κανουν...
 
εχω κανει ολοκληρη ερευνα πριν παρω την θηλυκια μου. Εχω δει απειρες θηλυκιες.η ουρα του πουλιου στα δεξια ανηκει σε θηλυκο cockatiel και κοβω το κεφαλι μου γιαυτο.η ουρα του αρσενικου ουδεποτε εχει τετοιου ειδους πιτσιλιες, ειναι μονοχρωμη.

http://4.bp.blogspot.com/_jZHHRfnq9F8/SQ77yrJVhjI/AAAAAAAAHGg/_BfjoBM3hEM/s400/Cockatiel_female.jpg

δες την ουρα της
 
ναι αντιλεγω αλλα τα ενηλικα. Οταν μιλαμε για μωρα δεν εχει καθοριστει ακομα το φτερωμα τους! Ναι η ουρα κανει για θηλυκο αλλα μπορει να ειναι σε πτερορρια το πουλι και τωρα να αλλαζει. το κεφαλι του ειπα εγω οτι αρχιζει να γινεται κιτρινο. μια φωτο του θα μας εδειχνε καλητερα πιστευω
 
οταν πηρα την Chika ηταν μικρουλα η μασκα στο κεφαλι της ηταν σχεδον κιτρινη και η ουρα της πιτσιλοτη γιαυτο ειμαι τοσο βεβαιη. Εμοιαζε πολυ με το θηλυκο της φωτο, ο χρονος θα δειξει.
 
ναι σιγουρα και εγω εχω θηλυκα μωρα που που κιτρινιζουν λιγακι και κυριως κοντα στη μυτη στο λοφιο αλλα δεν ξερω αυτο μου εκανε για αρσενικο. Οντως ο καιρος θα δειξει..
 
Back
Top