Αναπαραγωγή Ζευγαρωμα Παραδεισιων τυπου πιγκουινου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης efi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

efi

PB Member
Εγγραφή
6 Δεκ 2008
Μηνύματα
351
Πόλη
Νέο Ηράκλειο
Καλησπερα εχω 2 πιγκουινακια απο τον Σεπτεμβριο τα οποια ειναι μια χαρα ζωηρα και φλερταρουν και κελαηδανε... Ομως την περασμενη εβδομαδα ειδα οτι στον πατο του κλουβιου υπηρχαν 3 αυγα σπασμενα και προχθες ειδα αλλο 1... Δεν τους εχω βαλει φωλια και δεν επιθυμω να αναπαραχθουν ακομα... Ηθελα να μαθω αν θα γινεται αυτο συνεχεια και αν ειναι καλο γι'αυτα...Βασικα ψιλοανησυχισα κιολας... Ευχαριστω εκ των προτερων!
 
Γειά σου Έφη. Έχω περίπου ένα χρόνο τώρα ένα ζευγάρι πιγκουινάκια και μετά τον Σεπτέμβριο μου γεννήσαν 4 πουλάκια από τα οποία μου έζησαν τα 3. Τώρα αυτή τη στιγμή τρώνε μόνα τους, και το ωραίο η μαμά γέννησε ακόμη 5 αυγά και τα κλωσάει ενώ ο αρσενικός ασχολείται με τους νεαρούς (3). Νομίζω ότι δεν έχουν εποχή συγκεκριμένη για αναπαραγωγή.. Βοηθάει βεβαίως και ο καιρός που είναι σχετικά καλός για την εποχή του. Αν θέλεις να σου γεννήσουν σου συνιστώ φωλιά ξύλινη (κουτί) αυτή που χρησιμοποιούν για τα παπαγαλάκια.
 
Από τη στιγμή που δεν επιθυμείς να αναπαραχθούν δεν πρέπει να βάλεις φωλιά. Παράλληλα σταματάς να τους βάζεις αυγοτροφή και πολλά φρούτα για να μην υποστηρίζεις το πύρωμα των πουλιών και αν μπορείς τους μειώνεις τη διάρκεια της μέρας. Αν παρόλα αυτά δεις ότι συνεχίζει να κάνει αυγά θα πρέπει να τις βάλεις φωλιά. Αν δεν θες να έχεις μικρά για κάποιο λόγο, θα πάρεις ψεύτικα αυγά και θα αντικαθιστάς κάθε μέρα το αυγό που έχει γεννήσει. Αφού ολοκληρωθεί η γέννα την αφήνεις 2 εβδομάδες να κλωσσήσει και βγάζεις τη φωλιά. Κάποιες φορές αυτό αρκεί για να κόψει τη φόρα τους. Πάντως αν είναι σε καλή φυσική κατάσταση, εσωτερικό χώρο και ενήλικα μπορείς να τα προχωρήσεις σε αναπαραγωγή. Τα εξωτικά δεν έχουν καθορισμένο χρονικό διάστημα αναπαραγωγής, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και μεγάλα κενά για ξεκούραση ανάμεσα στις αναπαραγωγές. Αν δεν τους έχεις σουπιοκόκκαλο βάλε άμεσα. Επίσης μπορείς να δώσεις και κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου για να μην παρουσιάσει έλλειψη η θηλυκιά από τη γέννηση των αυγών.
 
Καλησπερα! Βασιλη σε ευχαριστω η βοηθεια σου μου ειναι πολυτιμη! Δεν θελω να μου κανουν μωρα ακομα γιατι εχω και 2 καναρινια και μια καρδερινα και αν μου κανουν και μωρα τα παραδεισια μου πεφτουν πολλα! Δεν τους εχω αυγοτροφη ουτε φρουτα. Παλαιοτερα τους εβαζα μηλο αλλα δεν πλησιαζαν καν...Βουνο μου φαινεται ολη αυτη η διαδικασια αλλα αν μου ξανακανουν αυγα μαλλον θα πρεπει να την ακολουθησω! Εν τω μεταξυ τους εχω αμμο αλλα δεν την πλησιαζουν ουτε αυτη για καποιο λογο... Τρωνε μονο αυτο που ειναι σαν τσαμπι το κεχρι.. Σουπιοκοκκαλο τους εχω αλλα ουτε σε αυτο πανε! Τι να κανω; Μονο τρωνε ολη μερα και φυσικα κανουν φασαρια! Σ'ευχαριστω και παλι!
 
Υπάρχουν συμπληρώματα ασβεστίου, πάρε ένα για τη θηλυκιά. Η διαδικασία δεν είναι και τόσο βουνό όσο δείχνει. Περίμενε 2-3 μέρες και αν δεις ότι συνεχίζει και δεν έχει σταματήσει μόνη της τότε βλέπουμε. Από φωτισμό τί γίνεται; Πόσες ώρες τη μέρα έχουν φως τα πουλιά;
 
Οκ θα το κοιταξω για το ασβεστιο... Την Πεμπτη ή Παρασκευη θα κλεισει βδομαδα απο τοτε που εχει να κανει αυγα, απο φωτισμο... Την κανονικη μερα εχουν και κατα τις 5.30 που πεφτει ο ηλιος τους εχω φως δωματιου ως τις 10 περιπου... Κ αυτο οχι καθε μερα γιατι λειπω κιολας... Ειναι κακο;
 
Δεν είναι και ότι καλύτερο να είναι 14 ώρες ενεργά τα πουλιά. Καλό θα ήταν κατά τις 7-8 το απόγευμα να σκοτεινιάζει στο χώρο τους. Έτσι θα έχουν περισσότερες ώρες ξεκούρασης αλλά θα τα αποτρέπει και από το να πυρώνουν. Το γεγονός ότι εδώ και μια εβδομάδα δεν έκανε αυγά είναι θετικό.
 
Βασιλη σ'ευχαριστω θα κοιταξω να τα βαζω σε αλλο δωματιο και οχι μαζι μου για να μην εχουν τοσο φως... Παρατηρησα οτι το σουπιοκοκκαλο το τσιαμπανε αρκετα αλλα την αμμο τιποτα! Δεν εχει κανει αυγα ξανα αλλα προχθες που τα παρατηρουσα ειδα οτι ειχε ανεβει το αρσενικο πανω στο θυληκο! Ελπιζω αυτη τη φορα να μην εχω "γεννητουρια" παλι και απλα να επαιζαν! Ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σου!
 
Καλησπερα! Σας ευχαριστω πολυ ολους για τη βοηθεια σας, τα μωρα μου δεν εχουν ξανακανει αυγα!
 
Καλησπερα εχω 2 πιγκουινακια απο τον Σεπτεμβριο τα οποια ειναι μια χαρα ζωηρα και φλερταρουν και κελαηδανε... Ομως την περασμενη εβδομαδα ειδα οτι στον πατο του κλουβιου υπηρχαν 3 αυγα σπασμενα και προχθες ειδα αλλο 1... Δεν τους εχω βαλει φωλια και δεν επιθυμω να αναπαραχθουν ακομα... Ηθελα να μαθω αν θα γινεται αυτο συνεχεια και αν ειναι καλο γι'αυτα...Βασικα ψιλοανησυχισα κιολας... Ευχαριστω εκ των προτερων!
Αφου δεν θελεις να αναπαραχθουν, πρεπει να τα ξεχωρισεις. Αν βεβαια παλι αποφασησεις να τα ζευγαρωσεις, πρεπει να τους βαλεις φωλια.
 
Μα μου εχουν πει να μην τα χωρισω επειδη ειναι μαζι καλυτερα... Οταν αποφασισω να τα ζευγαρωσω θα τους βαλω φωλια... Προς το παρον δεν θελω!
 
Μην τα χωριζεις, δεν υπαρχει προβλημα να ειναι μαζι. Ειδικα τωρα που σταματησαν και απο τα αυγα.
Αν τα χωρισεις τωρα, θα τα στρεσσαρεις αδικα
 
Ναι κι εγω αυτο ελεγα να μην τα χωρισω, αλλωστε ειναι τοσο χαριτωμενα οταν ειναι μαζι! Το μονο που με προβληματιζε ειναι τα αυγα αλλα τωρα που εχουν περασει 2 βδομαδες χωρις αυγα λεω να τα αφησω ετσι και βλεπουμε! Σας ευχαριστω ολους!
 
Eφη γιατι δεν κανεις το αλλο. Εγω λεω να τα αφησεις να αναπαραχθουν οπως πρεπει και μετα υπαρχουν τοσοι φιλοι εδω που θα τα ιοθετησουν μολις το πεις και πρωτος εγω και ας μην εχω πιγκουινους.
Η αποφαση ειναι δικη σου!
 
Γιαννη σ'ευχαριστω για την προταση σου δεν ειναι κακη! Προς το παρον ενδιαφερομαι να ζευγαρωσω τα καναρινια μου που τα εχω απο περισυ που ηταν μωρα... Οποτε λεω το ζευγαρακι αυτο να το αφησω λιγο ακομα! Παντως οταν το κανω εννοειται πως θα απευθυνθω σε εσας τι θα τα κανω τοσα μικρα! Τα παραδεισια κανουν και πολλα αυγα απ'οτι ξερω!
 
Προς το παρον ενδιαφερομαι να ζευγαρωσω τα καναρινια μου που τα εχω απο περισυ που ηταν μωρα... Οποτε λεω το ζευγαρακι αυτο να το αφησω λιγο ακομα!

Εφη καλη επιτυχια και εδω ειμαστε. Θελω να σε ρωτησω κατι. Τ α καναρινακια που τα εχεις απο μικρα και θα τα ζευγαρωσεις πες μου μονο οτι δεν ειναι αδερφια γιατι αν ειναι και τα ζευγαρωσεις μεταξυ τους θα εχεις προβληματα!
 
Ευχαριστω! Θα τη χρειαστω! Τα καναρινια μου ειναι εντελως ασχετα μεταξυ τους! Ειναι δωρο απο εντελως ασχετα ατομα! Ελπιζω να τα πανε καλα! Ευχαριστω για ολα!
 
Έφη μήπως λόγω εποχής θα ήταν καλύτερα να ζευγαρώσεις τώρα τα εξωτικά που είναι και έτοιμα και να αφήσεις τα καναρίνια για την άνοιξης; Αφού είναι και φετινά το πιο πιθανό δεν είναι ακόμη έτοιμα για ζευγάρι και λόγω ηλικίας ενώ τα πιγκουινάκια το προσπαθούν από μόνα τους.
 
Βασιλη τα καναρινια ειναι ακριβως 1 ετους και τα δυο (ισως λιγο μεγαλυτερη η θυληκια) και μου ειπε ο γιατρος που ειναι και φιλος οτι τα καναρια ειναι καλο να ζευγαρωνουν χειμωνα γιατι βγαινουν καλυτερα πουλια... Θα τα βαλω με το νεο ετος (μεσα στο Γεναρη) μαζι με την καταλληλη διατροφη που μου εχει πει οτι ειναι απαραιτητη να ακολουθουν... Τα παραδεισακια μου λεω να τα ζευγαρωσω σε ενα χρονο ακριβως που παλι θα θελουν σιγουρα! Το θεμα ειναι οτι για τα καναρινια εχω βρει "αναδοχους γονεις", ενω για τα παραδεισια οχι ακομα! Οποτε ελπιζω να κανουν λιγο υπομονη ακομα!
 
Εφη εγω γινομαι αναδοχος αν το θελησεις για τα παραδεισια!
Δεν νομιζω οτι μετα απο ενα χρονο θα θελησουν να ξανακανουν φωλια αλλα πολυ πιο γρηγορα απο οσο πιστευεις γιατι αφου το εκαναν τωρα που ειναι χειμωνας εχουν τις καταλληλες συνθηκες για να αναπαραχθουν.
Οσον αφορα τα καναρια απο Γεναρη και μετα μπορεις να τα αναπαραγεις και παντα η πρωτη γεννα δινει τα καλυτερα πουλια!
 
Back
Top