Αναπαραγωγή Ζευγαρωμα Παραδεισιων τυπου πιγκουινου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης efi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δηλαδή αν τα αναπαράγεις άνοιξη η πρώτη γέννα τι δίνει ρε παιδιά; Το ότι η πρώτη γέννα δίνει τα καλύτερα πουλιά ισχύει γενικώς. Τώρα αναπαραγωγή από το Γενάρη χωρίς λόγο 😕. Αυτά τα κάνουν κάποιοι εκτροφείς που κατεβαίνουν σε εκθέσεις για να έχουν στρώσει τα πουλιά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αλλά με πρόγραμμα φωτισμού, διατροφής και θέρμανσης. Χωρίς λόγο αναπαραγωγή τόσο νωρίς γιατί να γίνει; Και γιατί είναι καλύτερα τα πουλιά που βγαίνουν το χειμώνα; Δεν το κατάλαβα ειλικρινά.

Δεν ηξερα οτι η πρωτη γεννα δινει τα καλυτερα πουλια! Θα το εχω υπ'οψιν μου! Οσο για το οτι βγαινουν καλυτερα καναρινια χειμωνα δεν ξερω γιατι αλλα ετσι μου ειχε πει ο γιατρος τι να πω;! Θα τα αρχισω απο τωρα και βλεπουμε... Οποτε τους κατσει! Αν μου κανουν μωρα απο Μαρτιο π.χ. Παλι ευχαριστημενη θα μαι!
Οσο για τα παραδεισια ειναι γεγονος οτι υπαρχει πολυ ερωτας μεσα στο κλουβι! Δεν τα γλιτωνω και τα αλλα αυγα συντομα οποτε μαλλον θα κοιταξω να τα ζευγαρωσω κ αυτα! Γιαννη θα περιμενω να ερθεις απο το Αγρινιο να τα παρεις μετα ε;! 😀

Μην αγχωνεσαι καθολου πες μου οποτε θες και ερχομαι!Βασιλη δεν λεμε για Δεκεμβριο αλλα απο φεβρουαριο και με ιδανικες συνθηκες! Αν παρατηρησεις πολλες φορες τα πουλια το καλοκαιρι απο τις μεγαλες θερμοκρασιες αρχιζουν να κανουν πολυ νωρις πτερορροια και ταυτοχρονα να εχουν μικρα με αποτελεσμα αδυναμια των γονιων και πιο καχεκτικα πουλια!

Γιάννη πιο πάνω μιλάς για Γενάρη. 1η Ιανουαρίου με τέλη Φλεβάρη (που τότε αρχίζω κι εγώ τα ζευγάρια) έχει μια διαφορά:) Σε 10 μέρες είναι Γενάρης που αναφέρθηκε πιο πάνω. Φυσικά δεν συνιστάται ούτε το αργοπορημένο ζευγάρωμα. Τα προβλήματα που αναφέρεις είναι συνηθισμένα όταν ζευγαρώνουμε πουλιά (ή συνεχίζουμε τις γέννες) τον Ιούλιο. Τέλη Φλεβάρη μέχρι αρχές Ιούνη (οι τελευταίες γέννες) μπαίνουν τα καναρίνια. Πιο πριν είναι πρόωρο και πιο μετά τα τρώει ο καύσωνας και η πτερόροια.

Βασιλη δεν ειναι πρωορο ακομα και τον Γεναρη.Αν εχεις ακολουθηση τη σωστη διατροφη ωστε να προετοιμασεις τα πουλια να αναπαραχθουν νωριτερα και οταν λεω νωριτερα δεν λεω Σεπτεμβριο αλλα απο Δεκεμβριο μπορεις. Εγω παντως εχω μια φωλιτσα με καναρια ακριβως διπλα μου στον υπολογιστη βασικα τωρα την ετοιμασαν! Καθε χρονο το κανω αυτο οχι σε ολα τα πουλια αλλα σε ενα ζευγαρι και παντα παιρνω τα καλυτερα πουλια απο αυτο! Και παντα αυτα κελαηδουν καλυτερα απο τα αλλα μικρα γιατι ακουν παρα πολυ τον πατερα τους η τα αλλα αρσενικα να κελαηδουν την ανοιξη!

Καλα ας τα φερω σιγα σιγα σε επαφη απο το Γεναρη και τα βαζω σε ζευγαρωστρα λιγο πιο μετα... Ο γιατρος μου ειπε και για καταλληλη διατροφη αρα εχω δουλεια! Ετσι οπως παει το πραγμα για Φεβρουαριο το βλεπω! Κατι σχετικο με τη ζεστη μου ειχε πει, οτι ζεσταινεται το θυληκο και δεν καθεται στη φωλια... Κατι τετοιο δεν τα πολυκαταλαβα κιολας! Οταν ξεκινησω την υποθεση "ζευγαρωμα" θα ξαναειμαι σε επαφη με το forum! Ειναι πολυτιμη η βοηθεια σας αλλα πρεπει και καπου να δωσω τα μωρα! Χεχε Ευχαριστω πολυ!

Γιαννη τωρα ειδα το post σου (γραφαμε παραλληλα μαλλον!) και αυτο που εχω να πω ειναι πως κ εμενα ο γιατρος μου τα καναρια του τα εβαζε απο Δεκεμβρη απλως εγω δεν μπορουσα τωρα αυτη τη διαδικασια και ειπαμε να την αρχισω μετα τις γιορτες... Ελπιζω να μην ειναι πολυ προωρο τελικα...

Back