Αναπαραγωγή Ζευγαρωμα της καλυτερης καρδερινας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Themis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Themis

PB New Member
Εγγραφή
17 Φεβ 2008
Μηνύματα
87
Πόλη
Πτολεμαΐδα
Καλημερα σε ολους,
Θελω να σας ρωτησω τι θα κανατε αν ησασταν στην θεση μου.
Εχω μια καρδερινα η οποια ξεχωριζει απο ολες τις υπολοιπες καρδερινες μου,το κελαιδισμα της ειναι υπεροχο η εμφανιση της παρα πολυ καλη με λιγα λογια ειναι το καλυτερο μου πουλι.
Το πουλι αυτο το εχω βαλει μονο του σε ενα κλουβι κ δν το εχω μαζι με τις αλλες τις καρδερινες μεσα στην κλουβα. Ομως ειναι στο ιδιο δωματιο.
Η καρδερινα αυτη ξεχασα να σας πω πως δν εχει ζευγαρωσει ποτε μεσα σε κλουβα.
Εχθες το παρατηρησα κ ειδα πως ειναι πυρωμενο, η μυτη κ τα νυχια του ειναι κατασπρα.

Αν ησασταν στην θεση μου θα βαζατε το καλυτερο σας πουλι για ζευγαρωμα;
Υπαρχει περιπτωση μετα το ζευγαρωμα να αγριεψει κ να μην κελαιδαει;
Αν το βαζατε τελικα να ζευγαρωσει τι θα επιλεγατε να ειναι η θυληκια καναρα η απλα μια θυληκια καρδερινα;
 
Τι να σου πω ρε φιλεκαι εγω στο ιδιο σταδιο ειμαι. Μονο που εβαλα το καλο αρσενικο με τη θυλικια μου χωρις να το πολυσκεφτω. Τα καναρινια τουλαχιστον δεν αντιμετωπιζουν συχνα τετοια προβληματα απ`οσο ξερω. Τωρα για τις καρδερινες ειναι θολο το τοπιο,το αν θα χαλασει το πουλι η οχι μετα απο ζευγαρωμα εξαρταται απο πολυ περισσοτερα πραγματα νομιζω και οχι μονο απο αυτο.Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη αλλα και εγω πρωταρης ειμαι με τις καρδερινες, γι`αυτο καλυτερα να ακουσεις κανεναν που εχει σχετικη εμπειρια. Καλη τυχη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Ταπεινή μου γνώμη είναι να την ζευγαρώσεις. Εγώ το έχω κάνει, χωρίς πρόβλημα.Βέβαια πάντα να θυμάσει ότι οι χαρκτήρες των πουλιών είναι σαν των ανθρώπων. Κανένας χαρακτήρας δεν είναι ίδιος. Επίσης σημείωσε οτι δεν είναι σίγουρο οτι θα ζευγαρώσει.Χρειάζεται υπομονή και κυρίως να μην ενοχλείται. Το σημείο που θα βάλεις το κλουβί, να το έχεις διαλέξεις από πριν και να μήν του αλλάζεις τοποθεσία.Αυτό είναι βασικό. Καλή επιτυχία.
 
Δεν νομίζω πως πρόκειται να αγριέψει μετά το ζευγάρωμα αλλα ούτε να σταματήσει να κελαηδάει (έχουν αναφερθεί περιπτώσεις σε καναρίνια (γιατί όχι και σε καρδερίνες) που το κελάηδισμα βελτιώθηκε μετά το ζευγάρωμα).
Αποψή μου είναι να προσπαθήσεις να το βάλεις να ζευγαρώσει με μια απο τις καλύτερες θηλυκές καρδερίνες που έχεις έτσι εαν πάνε όλα καλά θα χαίρεσαι καρδερινάκια που θα συνδυάζουν καλά χαρακτηριστικά και απο τους δύο γονείς έτσι θα μπορέσεις στις επόμενες γενιές να τα καθιερώσεις αλλα και να τα βελτιώσεις, όποια και αν είναι η απόφαση σου ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ και υπομονή !
 
Φίλε θέμη εξαρτάται το τί θέλεις.Αν θέλεις δηλαδή να μπεις στην διαδικασία της αναπαραγωγής ή απλά να κάθεσαι και να απολαμβάνεις την φωνή της.
Αν ακολουθήσεις την πρώτη παράμετρο δηλαδή να την ζευγαρώσεις πρέπει να έχεις υπομονή, εμπιστοσύνη στα πουλάκια σου και πάνω απόλα φροντίδα. Πάντα βέβαια να βάζεις μέσα σε όλα αυτά και την αποτυχία. Η γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις με κανάρα. Θα σου φανεί λιγο περίεργο αλλά εγώ στην συγκεκριμένη στιγμή αυτό θα έκανα. Το να ζευγαρώσεις ένα καλό πουλί με κάποια χαραχτηριστικά με κάποιο πουλί τυχαίο είναι αμαρτία. Πάντα ζευγαρώνεις δύο πουλιά με κοινά χαραχτηριστικά που θέλεις οι απόγονοί τους να φέρουν αυτά τα χαραχτηριστικά στον ίδιο βαθμό ή και περισσότερο.Αν αυτή την στιγμή έχεις τέτοια θυληκιά τότε προσπάθησε με καρδερίνα.Αν όμως την ζευγαρώσεις με κανάρα τότε καταγράφεις και τις αντιδράσεις της. Πως δηλαδή συμπεριφέρεται σε τέτοιες καταστάσεις. Έτσι ξεκινώντας από τώρα να ψάχνεις στο κοπάδι σου για την τέλεια θυληκιά του χρόνου θα έχεις μεγαλύτερη επιτυχία. Τα πουλιά όταν ζευγαρώνουν γίνονται πιο ήρεμα. Πιο κοινωνικά θα έλεγα. Σε καμία περίπτωση δεν θα χαλάσει η φωνή της κάθε άλλο θα γίνει πιο μελωδική.
Σε ότι αποφασίσεις καλή επιτυχία. Εδώ είμαστε όλοι για ότι χρειαστείς.
 
Θέμη, το ζήτημα της επιλογής έχει να κάνει με τις δικές σου ανάγκες & προτεραιότητες.
Εάν τον βάλεις για ζευγάρωμα το σίγουρο είναι ότι το πουλί από αυτή τη διαδικασία θα βγει πιο ήμερο.
Και ασφαλώς, όπως όλα τα πουλιά θα μειώσει πιθανόν το κελάϊδημα του κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος.
Για αλλάγη των φωνών προς το καλύτερο ή το χειρότερο δεν μπορώ να σου πω, δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.
Μία καρδερίνα για να φτάσει να ζευγαρώσει, πάει να πει ότι η διαδικασία κοινωνικοποίησής της είναι σε καλό δρόμο.
Για μένα η κοινωνικοποίηση & η υγεία των καρδερίνων είναι πολύ παραπάνω από κελαϊδημα, ακόμα & από το ζευγάρωμα.
Βέβαια αυτά τα 4 ουσιαστικά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Η σειρά αλλάζει, που βάζει ο καθένας.
Προσωπικά, τα περισσότερα από τα καλύτερά μου πουλιά τα έβαλα με θηλυκές καρδερίνες.
Ακόμα & πουλιά που για χρόνια μου ζευγαρώνουν με κανάρες.
Χωρίς ασφαλώς να είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα έχω αποτελέσματα.
Εφόσον έχεις τη διάθεση καλό θα ήτανε να δοκιμάσεις ζευγάρι καρδερίνες.
Η εμπειρία είναι τρομερή, όταν δεις τον αρσενικό πως συμπεριφέρεται όταν κουβαλάει υλικό για φωλιά, θα με θυμηθείς!
Καμία σχέση με τη συμπεριφορά τους με τις κανάρες!
Οι μούλοι δεν προσφέρουν τίποτα, δεν έχουν συνέχεια...
Τέλος, καλό θα ήτανε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα αγριοπούλια να δώσουμε το βάρος μας στην εκτροφή αυτών,
ώστε να μπορέσουμε-σε βάθος χρόνου- να μην έχουμε την "ανάγκη" να ξαναβάλουμε στο κοπάδι μας άγρια πιασμένα πουλιά.
Καλούς απογόνους, σε ότι αποφασίσεις!
 
Βρες μια ηρεμη θηλυκια δεν χρειαζεται να ειναι εκτροφης αρκει να εχει προσαρμοστει αρκετο καιρο στην αιχμαλωσια κι αν δε γινει τιποτα απλα η προσπαθεια μετραει, να τη βαλεις παλι με καναρα δε λεει γιατι τα υβριδια δεν ειναι γονιμα οσα αρσενικα βγαλεις θα τα χαιρεσαι μια ζωη για το κελαηδησμα, οσα θηλυκα βγαλεις απλα θα σου πιανουν χωρο, εγω δεν ειμαι υπερ των υβριδιων
 
Φίλε Θέμη θα συμφωνήσω και με τα λεγόμενα του Χάρη και του Δημήτρη. Και εγώ δεν μου πολυαρέσουν οι μούλοι αλλά σου είπα να ξεκινήσεις με αυτούς για να μην απογοητευτείς.Αν έχεις οπλιστεί με υπομονή το΄τε ναι όπως είπαν και τα παιδιά ξεκίνα για τα πρώτα σου καρδερινάκια.
 
Εγω θα σου ελεγα να τη βαλεις για αναπαραγωγη εφοσον εχεις και εξισου πυρωμενη θηλυκια!
 
Με τις καρδερινες ολα ειναι σχετικα και απροβλεπτα. Το οτι εχεις ενα καλο πουλι Δεν σημαινει και καλο- αναπαραγωγικα-πουλι. Ουτε οτι κελαιδαει πολλες ωρες σε σχεση με το ζευγαρωμα. Ενα αρκετα σιγουρο σημειο/οχι απολυτο/ειναι αν του βαλεις κοντα του ενα αλλο πουλι πως αντιδρα, πολλες φορες τσουτσουριαζει μεχρι το κεφαλι του. Αλλα αν τον θελεις για δασκαλο ομως μην τον βαζεις για ζευγαρωμα.
Αυτη ειναι η αποψη μου
Φιλικα
 
"Εχω ένα ζευγάρι καρδερίνες και μια αρσενικιά που είναι μόνη της. Την μόνη θέλω να την βάλω με κανάρα που είναι πολύ πυρομένη. Δεν ξέρω όμως αν είναι πυρομένη η καρδερίνα. Τη κάνω τώρα;🙄
 
Δεν νομίζεις οτι είναι κάπως αργά για ζευγαρώματα;
 
Μάκη ο χόρος μου είναι πολύ καλώς σε θερμοκρασία. Ο γείτονας άκουσε την κανάρα να καλαηδάη σήμερα και μου είπε να βάλω την καρδερίνα για ζευγάρωμα. Πάντος αν δεν πρέπει να τα βάλω μαζί, δεν θα τα βάλω. Με την κανάρα τη να κάνω όμως;Την λυπάμαι όταν ακούο αυτο το παραπονιάρηκο τραγούδι της
 
Δεν μπορώ να σου πώ για τις καρδερίνες γιατί δεν
έχω ασχοληθεί.Αλλά η κανάρα, με 15 ωρες ημέρα,
όπως έχουμε περίπου τώρα, θα αρχίσει σίγουρα πτερόρροια.
Αυτό και μόνο, είναι απαγορευτικό για ζευγάρωμα.
 
φιλαράκο εγώ λέω να τα βάλεις. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα, αν έχεις καλή θερμοκρασία την πρώτη γέννα θα την προλάβεις

υπαρχή πουθενά άρθρο για την αναπαραγωγή καρδερίνας - καναρίνι;
 
Είναι λίγο αργά για ζευγάρωμα καρδερίνας, όταν ουσιαστικά έχει ξεκινήσει η πτερόρροια παιδιά...
Η προσπάθεια όταν θα γίνει θα είναι όσο καλύτερα προγραμματισμένη γίνεται. Από τους χώρους που θα διαθέσεις, τα μείγματα τροφής και αυγοτροφών, τα ενισχυτικά διατροφής, μέχρι την γνωριμία του ζευγαριού που θα πρέπει να ξεκινήσει από το χειμώνα...
Να την χαίρεσαι τώρα που καλαιδά, και αυτά να τα σκεφθείς λίγο πιό προγρμματισμένα την επόμενη season και εάν μπορούμε να βοηθήσουμε, μένουμε στη διάθεσή σου.
gv
 
Γιώργο το ένα ζευγάρι το έχω χωρησμένο αλλά δίπλα δίπλα. Πηστεύω πως την νέα περίοδο θα έχω κάτι καλώ. Όσο για την αρσενική που είναι μόνη της, είπα να την βάλω, αλλά όχι. Δεν θέλω τέτοιου είδους πειράματα.
 
Βάλτα μαζί με ένα θηλυκό ότι αποφασίσεις και άστα μαζί και για του χρόνου. Τουλάχιστον θα έχουν γνωριστεί και οι πιθανότητες να ζευγαρώσουν το νέο έτος θα είναι πολλαπλάσιες. Πάντως σε γενικές γραμμές και ειδικά για τα καναρίνια είναι πολύ προχωρημένη η περίοδος για ζευγάρωμα. Καλή τύχη.
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114
 
φιλαράκο εγώ λέω να τα βάλεις. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα, αν έχεις καλή θερμοκρασία την πρώτη γέννα θα την προλάβεις
Την κανάρα όμως θα την... Προλάβει; Ή θα την χάσει στην πτερόροια "ξαφνικά"; Καλό είναι να προσέχουμε τι συμβουλεύουμε όταν πρόκειται για ζωντανά που μπορεί να τα πάρουμε στο λαιμό μας από αυτό που θα πούμε:)
 
Back
Top