Αναπαραγωγή Ζευγαρωμα της καλυτερης καρδερινας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Themis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Βασίλη για υτο το λόγο αποφάσησα να μην τα βάλω για ζευγάρωμα. Η κανάρα είναι πολύ πυρομένη αλλά άρχησε την πτερόριά της.
 
καλά έκανες. καλύτερα μην κουράζεις τα ζωντανά όταν είναι σε πτερόρια
 
εγω λεω πως τον κυριοτερο ρολο πεζει η θερμοκρασηα περιβαλοντος. Εχω καναρα με μορα (καρδερινικαναρα) και εχει και αυγα 5 ημερων φροντειζω ομος να τα εχω σε δροσερο μερος ελπιζω να εχουν σπορο και αυτη τη φορα
επερση ευγαλα πουλια 15 αυγουστο με τον καυσονα, ομος δεν αντεκσαν ετσι εβαλα κλιματιστικο τορα και προσπαθω
 
εγω λεω πως τον κυριοτερο ρολο πεζει η θερμοκρασηα περιβαλοντος
Ακόμη πιο σημαντική όμως είναι η διάρκεια την οποία λαμβάνουν φως τα πουλιά. Η διάρκεια φωτισμού μέσα στο εικοσιτετράωρο είναι αυτή που καθορίζει την αντίληψη των πουλιών σχετικά με το χρόνο και τις εποχές. Είναι με απλά λόγια το ημερολόγιό τους. Εάν η διάρκεια του χρόνου που έχουμε αναμμένα τα φώτα είναι γύρω στις 9:30 ώρες ημερησίως, τότε τα πουλιά αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται στην καρδιά του χειμώνα. Εάν ο φωτισμός που υπάρχει στο χώρο διαρκεί 14 και πλέον ώρες, τότε αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται στην καρδιά του καλοκαιριού. Με βάση τα παραπάνω μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε και εμείς, για ποιο λόγο υπάρχουν προβλήματα στην αναπαραγωγή όταν η διάρκεια του εσωτερικού φωτισμού είναι 10 ώρες ημερησίως, ακόμη και αν βρισκόμαστε στο μήνα Μάιο ή για ποιο λόγο έχουν τα πουλιά πτερόρροια στην καρδιά του χειμώνα, όταν λαμβάνουν 15 και πλέον ώρες φως την ημέρα.
Από το άρθρο Φροντίδα των πουλιών και συνθήκες περιβάλλοντος
 
προτα θα σου πω μια καλημερα εχεισ δικιο ο φοτισμοσ πεζει σπουδεο ρολο σε συνδιασμο με την θερμοκρασηα
ευχαριστω για την επισημανση ΜΙΧΑΛΗΣ
 
Εάν το ζητούμενο είναι η κοινωνικοποίηση της καρδερίνας, τότε πρέπει να δούμε πολύ πιο σφαιρικά το θέμα απ' ότι μονοδιάστατα εξετάζοντας κάποιους μόνο παράγοντες που βοηθούν στην ευκολότερη διαβίωση του πτηνού.

Η κοινωνικοποίηση (ή απλά η αναπαραγωγή της καρδερίνας σε συνθήκες εγκλωβισμού) έχει ξεκινήσει μόλις τα τελευταία 40-50 χρόνια σε συστηματική βάση. Για λόγους σύγκρισης και μόνο, το καναρίνι μετρά 400-500 χρόνια, δηλαδή ό,τι γνωρίζουμε από τα σημερινά καναρίνια, έχει δημιουργηθεί με επιλεκτικές διασταυρώσεις σε έγκλειστα πτηνά με αποτέλεσμα να διαφέρει πλέον σημαντικά από τον άγριο πρόγονό του.

Στην καρδερίνα τα πράγματα γίνονται αρκετά περίπλοκα, εάν ληφθεί υπόψη ότι η κοινωνικοποίησή της δεν είναι αδιάλληπτη αφού συνεχώς παρεμβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία νέα πτηνά που έχουν αιχμαλωτιστεί από τη φύση. Το αποτέλεσμα είναι να ξεκινάει ο κύκλος αυτός από μηδενική σχεδόν βάση.
Άρα λοιπόν ο κάθε εκτροφέας πρέπει να κάνει μια συνειδητή επιλογή: Θέλει να ασχοληθεί με την κοινωνικοποίηση του πουλιού και να προάγει αυτά που όλοι γνωρίζουμε για την καρδερίνα, ή θέλει να κάνει κύκλους με την βοήθεια της τύχης;

Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί κατ' αρχήν απ' όλους μας, και τα υπόλοιπα που αφορούν στην διατροφή, στο περιβάλλον, στο φωτισμό, στη θερμοκρασία κλπ, θεωρώ ότι θα ακολουθήσουν αναπόφευκτα.
Έτσι κι αλλιώς, το σημαντικότερο είναι η συνειδητή επιλογή... Τα υπόλοιπα είναι και ελεγχόμενα και εύκολα.
 
καλημερα φιλε εγω θα σου ελεγα να την αφησεις να δοκιμασεις με καποια αλλη τον μαιο εκεινη την εποχη ολες οι καρδερινες ειναι πυρωμενες οποτε εχεις πολλες πυθανοτητες να βγαλεις πουλια οσο για το το πουλι αστο να το χαιρεσαι και να ξερεις οτι οταν ασπρισουν τελειωσ μυτη κ ποδια το πουλι εχει "καει" και σε λιγο θα αλλαξει φτερα. Αυτα απο εμενα καλη τυχη φιλε
 
φιλε αυτο το θεμα εχει καταχωρηθει εδω και ενα χρονο περιπου. Καλυτερα θα ηταν να κοιτας και την ημερομηνια πριν απαντησεις. Φιλικα!
 
Back
Top