Αναπαραγωγή Ζευγαρώνουν rubino και eastern ροζέλες;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλημερα. Θα ηθελα να μαθω αν μπορουν να ζευγαρωσουν δυο διαφορετικα ειδη ροζελας. Το θηλυκο rubino και το αρσενικο eastern.
 
Αριάδνη η ρουμπίνο δεν είναι ξεχωριστό είδος αλλά χρωματική μετάλλαξη. Και κατα πάσα πιθανότητα έχεις τη μετάλλαξη της eastern rosella μιας κι είναι η πιο κοινή. Δεν έχω δει ρουμπίνο απο άλλα είδη ροζέλας.
 
Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι για να προχωρήσουμε σε τέτοια αναπαραγωγή πρέπει να γνωρίζουμε το γενεαλογικό δέντρο των γονέων και επαρκή γνώση γενετικής. Επίσης πρέπει να έχουμε και στόχο αναπαραγωγής. Πως σου προέκυψε το ερώτημα; υπάρχει πραγματικό θέμα; η απλά πληροφοριακά;
 
Οταν εχασα την θηλυκια ροζελα αγορασα αλλη ροζελα για να μην μεινει μονος του ο κυριος. Τα εχω μαζι τωρα. Τα βρηκαν. Την ταιζει και γενικα ασχολειται μαζι της. Απλα μου προέκυψε γο ερωτημα αν μπορουν να ζευγαρωσουν ή αν εκανα λαθος που πηρα την συγκεκριμένη (πριν δυο μηνες περίπου).
 
ο @Φοίβος ειπε οτι ειναι απλα μεταλλαξη. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μην γινεται;
 
Η ρουμπίνο ροζέλα είναι μια μετάλλαξη της eastern, συνεπώς είναι το ίδιο είδος και μπορούν να αναπαραχθούν. Δεν πρόκειται για υβριδισμό. Μια φωτογραφία θα ήταν χρήσιμη.
 
Το πρώτο λινκ με μπερδεύει αφού βγάζει φωτογραφίες και από crimson ροζέλα. Αν το θηλυκό είναι όπως παρακάτω τότε είναι rubino eastern και είσαι οκ.

upload_2016-10-6_10-47-54.webp

Πάντως οι ροζέλες στην φύση - ειδικά οι eastern και οι crimson - συχνά αναπαράγονται μεταξύ τους, στις περιοχές που συναντιούνται.

maxresdefault.jpg



Το αποτέλεσμα:

B75DzI2CAAEEzjl.jpg
 
Ωχ... Πολλα ειδη και ισως να ειναι αλλο και οχι αυτο που ειπα. Να ψαξω στο google λιγο να βρω ενα το ιδιο. Θα μπω αργα σπιτι σημερα. Οποτε αυριο θα βγαλω φωτογραφιες.
 
Εδώ κάτω κάτω έχει ονομαστικά διάφορες μεταλλάξεις της ροζέλας.
Το θηλυκο rubino και το αρσενικο eastern.
Απο τα λίγα που ξέρω για τα καναρίνια αν το αρσενικό είναι κλασικό και δεν έχει κάποια υπερβολή μελανίνης επάνω του, οι απόγονοι θα βγούν φυσιολογικοί και φορείς.
 

Συνημμένα

  • t20161006_110024.webp
    t20161006_110024.webp
    33,9 KB · Προβολές: 49
Όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου πρόκειται για μια Eastern rosella (100%), Opaline (Red) μετάλλαξη (έχει κόκκινη πλάτη αντί για κίτρινη, σαν να ήταν Crimson), με ασθενή Dilute χαρακτηριστικά (η άκρες των φτερών είναι γκρι αντί για μαύρες).

Ξέρεις την ηλικία της;
 
Δεν γνωριζω. Ζητησα να ειναι 1-2 χρονων. Δεν εχει δαχτυλιδι
 
Opaline (Red) μετάλλαξη (έχει κόκκινη πλάτη αντί για κίτρινη, σαν να ήταν Crimson), με ασθενή Dilute χαρακτηριστικά (η άκρες των φτερών είναι γκρι αντί για μαύρες).
Η μετάλλαξη βρίσκεται εδώ.
Η αραίωση εδώ. Μπορεί να είναι 1ου βαθμού Pastel.
Αν και το opaline με μπερδεύει καθώς παραπέμπει σε opal που κάνει επίσης αραίωση.
Η μετάλλαξη red είναι φυλοσύνδετη υποχωρητική που σημαίνει οτι αν ο αρσενικός είναι κανονικός και όχι φορέας,θα αποκτήσεις αρσενικά 100%φορείς red και θηλυκά όχι φορείς.Φαινοτυπικά όλα θα είναι ίδια.Αν ήξερα και τί εννοούν με το pastel ή opal θα σου έλεγα περισσότερα.
Δεν ξερω. Δεν προσεξα. Εχει σημασια;
Φυσικά και έχει,ήδη απο το πρώτο Link που σου έστειλα θα μπορούσες να δείς την μετάλλαξη.Αντίστροφα σε παραπέμπει αλλού.
Το μαύρο ή το κόκκινο μάτι είναι σήμα κατατεθέν.
 
Back
Top