Ζευγαρώστρες κλειστού τύπου

Φιλε Σταυρο, έχεις δίκιο όσον αφορα την βαρια κατασκευή και την υγρασία.Αλλα η ακρίβια που κυριαρχή στη ζωη μας, μας αναγκάζει να βρούμε τρόπους να εξοικονομίσουμε-πραγματοποιήσουμε τα θέλω μας, οσο το δυνατόν πιο οικονομικά αλλα ταυτόχρονα και ποιοτικά. Σίγουρα ο καθένας αποφασίζει τι θελει και τι του κάνει.
Φιλικα Γιώργος.
 
Έχω στην κατοχή μου και από της δυο ζευγαρωστρες και από μελαμηνη αλλά και της πλάστηκες της Graf σαν συμπέρασμα έβγαλα ότι είναι πολλή καλύτερες οι πλαστικές από θέμα υγιεινής αλλά και από ευκολία καθαριότητας.
Σκεφτείτε όμως ότι έχουμε ένα χόμπι στο οποίο όλο πληρώνουμε (τροφές, βιταμίνες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο) τα οποία είναι πράγματα στα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε γυφτιές και να περνούμε τα φτηνότερα και άχρηστα συσκευασματα, δηλαδή περνούμε τα ακριβότερα και τα καλύτερα για να μπορούν οι φτερωτοί μας φίλοι να περνούν καλύτερα και υγιέστερα.
Το μόνο που μας μένει να κάνουμε οικονομία είναι στα κλούβια,όταν ο Μάκης η και άλλοι φίλοι φτιάχνουν ζευγαρωστρες με 45,00 γιατί να μην κάνουμε και εμείς μια τέτοια η παρόμοια κατασκευή και να έχουμε και την χαρά της δημιουργίας και πάνω από όλα ποιο οικονομικά
Εγώ έχω 30 ζευγαρωστρες οι οποίες είναι και από μελαμηνη και από κινέζικες κλούβες και από πλάστηκες της Graf, εάν πω να της αλλάξω και να πάρω πλαστικές έκανα έναν υπολογισμό 30 χ 170,00=5,100 για κάποιον που δεν κάνει εμπόριο από το χόμπι του παιδία είναι πολλά τα λεφτά.
 
Καλημέρα

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, ανάλογα τα βαλάντια και το τι θέλει ο καθένας παίρνει.
Θα σας πω προσωπικά τι έχω κάνει εγώ και για πιο λόγο κατέληξα στις συγκεκριμένες κλούβες.
Πριν 3 χρόνια είχα ενοικιάσει κάποιο χώρο ως εκτροφείο 10 λεπτά από το σπίτι μου.
Ήταν περίπου 25 τ. Μ. και τέλειο ως εκτροφείο.
Εκεί είχα την δυνατότητα για απεριόριστα ζευγάρια, μιας και υπήρχε τεράστια δυνατότητα λόγο χώρου.
Πλήρωνα 150 € μηνιαίος.
Και χρησιμοποιούσα κοινές ζευγαρώστρες, μιας και μπορούσα να τις τοποθετήσω όπου ήθελα, να τις πλύνω επιτόπου και ιδίως να μην είμαι με την σκούπα στο χέρι συνεχώς.
Αργότερα όμως που οι οικογενειακές υποχρεώσεις αυξήθηκαν, έπρεπε να φύγω από εκεί μιας και ο χρόνος που σπαταλούσα για να πάω αλλά και ο μεγάλος αριθμός πουλιών με υποχρέωνε να αφιερώνω μεγάλο χώρο.
Είχα την τύχη να διαθέτω στο σπίτι ένα χώρο 5 τ. Μ. Που την είχαμε σαν αποθήκη.
Έτσι αναγκαστικά κράτησα μόνο 6 – 7 ζευγάρια και αντίστοιχα κλουβιά.
Η ταλαιπωρία μου όμως κατά τη διάρκεια της καθαριότητας, ιδίως την εποχή του ζευγαρώματος, αλλά και ο υπερβολικά μικρός αριθμός ζευγαριών με ανάγκασε να ξεκινήσω μία έρευνα αγοράς μήπως βρω κάτι που θα εξυπηρετεί.
Κατέληξα λοιπόν στις παραπάνω κλούβες, μιας και σαν υλικό ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα (ελαφρύ και εύκολο στο καθάρισμα), αλλά ιδίως αύξησα κατά πολύ την ποσότητα των πουλιών μιας και είναι αρκετά εργονομικές.
Το όλο κόστος ήταν περίπου 1600 €, το οποίο έπρεπε να το καταβάλω με την παράδοση.
Για να γλυτώσω κάποια χρήματα πήρα και 2 προσόψεις του μέτρου και αντίστοιχους πάτους και ο καλός φίλος Μιχάλης μου έφτιαξε 2 κλούβες από μελαμίνη.
Έτσι γλύτωσα τουλάχιστον 200 €, αλλά φέτος αναγκάστηκα να αλλάξω τις πλάτες και στις 2.
Χώρια που η μελαμίνη δεν καθαρίζει εύκολα, ιδίως από υπολείμματα τροφών που έχουν ξεραθεί.
Όσο κάνω να καθαρίσω όλα τα υπόλοιπα κάνω για αυτές τις 2.
Και σίγουρα έχουν και ημερομηνία λήξεως.
Αυτά παραθέτω ως προσωπική εμπειρία.
 
Back
Top