Ασθένειες Ζητάω βοήθεια για το καναρινάκι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MairaCN
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πάρ' το στο σπίτι σου να ζήσει όσο του είναι "γραμμένο" να ζήσει.
Η φύση διεκδικεί όλα όσα φυσιολογικά "δικαιούται" άσχετα αν αυτό αρέσει στους ανθρώπους ή όχι.
Κι ο θάνατος για τα ζώα και τη φύση είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό.
Η γιατρός έκανε - δοκίμασε όσα μπορούσε. κάποιες φορές όμως η εξέλιξη στην υγεία είναι μη αναστρέψιμη.
Ας επιτρέψουμε στο πουλάκι να φύγει με τους όρους που έχει κατοχυρώσει η εξέλιξη του είδους του μέσα στα χρόνια συμβίωσης με τον άνθρωπο χωρίς υπερβολές.
 
misalouris εγώ κάνω ότι μπορώ. Αν μου πει για ευθανασία νομίζω ότι δεν θα το κάνω, συμφωνώ με το "γραφτό" που γράφεις, δεν θα αποφασίσω εγώ για την τύχη του. Η ευθανασία είναι η λύση μόνο στο αν το βλέπω να υποφέρει.
 
Μόνο αν μου πει για ευθανασία θα ζητήσω τις γνώμες σας και πάλι
Εγώ διαφωνώ κάθετα με την ιδέα της ευθανασίας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει οπωσδήποτε να λάβεις διάγνωση και από δεύτερο γιατρό και μάλιστα σύσταση από τον 2ο για ευθανασία.
Θα πήγαινα από εκεί να δω το πουλί, να συζητήσω με τη γιατρό και αναλόγως και από το εκφραστικό μέρος - εξωλεκτικό - της υπόθεσης θα έβλεπα τι θα έκανα μετά.
Υπάρχει και το πρόβλημα ότι έχει πάρει κάποια φάρμακα πιθανά, και δεν ξέρω αν και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τη γνώμη του 2ου γιατρού, αλλά μάλλον το αργότερο τη Δευτέρα θα το πήγαινα και για δεύτερη γνώμη και μάλιστα κι εγώ θα συνέστηνα τον Κο Ακρίβο.
 
Εγώ διαφωνώ κάθετα με την ιδέα της ευθανασίας
Αν θέλετε μπορείτε να πείτε εδώ την άποψή σας για το συγκεκριμένο θέμα https://community.petbirds.gr/forums/articles/?prefix_id=100
Πάντως, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να γυρίσει ο Τζιτζιφρίγκος σπίτι
Το εύχομαι και εγώ.
 
Στο τέλος όλα καλά θα πάνε Μαρία και αν τύχει και δεν πάνε καλά δεν είναι το τέλος...
 
Εγω προσωπικα θεωρω οτι ο γιατρος πρπεει να σου εμπνεει και ασφαλεια και εμπιστοσυνη που απο οτι καταλαβαινω δε δεν εχεις αυτη τη στιγμη. Κι εγω θα σου ελεγα να πας το πουλακι για μια δευτερη γνωμη σε καποιο αλλο γιατρο. Εχω ακουσει κ για τον Ακριβο θετκες αποψεις αλλα και για τη Δουκακη.
 
Η γνώμη μου είναι οτι το πουλάκι έχει πάει στα κατάλληλα χέρια. Ισως απο τα λίγα στην χώρα μας.
Δεν υπάρχει μια φωτογραφία του, πριν την επίσκεψη στην γιατρό;
 
Η γνώμη μου είναι οτι το πουλάκι έχει πάει στα κατάλληλα χέρια. Ισως απο τα λίγα στην χώρα μας.
Δεν υπάρχει μια φωτογραφία του, πριν την επίσκεψη στην γιατρό;
Οχι λυπαμαι

Αγαπητοι φιλοι χθες πηρα τον τζιτζιφριγκο απο την γιατρο. Αυτες τις 7 μερες πηρε αντιβιωση+ αντιμηκυτιακο+ για τα νεφρα. Μαλλον τα νεφρα εφταιγαν και εκανε κατι σαν αθριτιδα. Συνεχιζω την αγωγη αλλα η προγνωση δεν ειναι καλη μου ειπαν. Τελος παντων εγω χαρηκα που τον πηρα γιατι μου ειχε λειψει η ψυχουλα...
Το παραδοξο ειναι οτι το ενα του ποδαρακι κλεινει τα δακτυλα του αλλα δεν το χρησιμοποιει για να κρατηθει στο κλαρι του.σαν να θελει φυσιοθεραπεια.
 
Μάιρα, σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση και εύχομαι πραγματικά να μην επαληθευτεί η γιατρός. Αυτό που θα έκανα τώρα στη θέση σου είναι το εξής:
Θα ζητούσα από τη γιατρό ή τη βοηθό της το ολοκληρωμένο σχήμα της διάγνωσης και θεραπείας που έκανε το πουλί. Δηλαδή:
  • Τι διαγνωστικές εξετάσεις έκανε
  • Τι έδειξε η κάθε μία
  • Ποια φάρμακα πήρε, σε τι δόσεις, με ποια συχνότητα, επί πόσες ημέρες, ποια η ημερομηνία της τελευταίας δόσης
Έπειτα θα πήγαινα στον Κο Ακρίβο, θα τον άφηνα να εξετάσει το πουλί, περιγράφοντας χρονικά τα συμπτώματα -> θα άκουγα τι έχει να μου πει -> και ακολούθως θα του έλεγα ό,τι έχει ή δεν έχει προκύψει από τις εξετάσεις και τα φάρμακα που έχει πάρει το πουλί.

Αντιλαμβάνομαι φυσικά ότι όλα αυτά ίσως και να μην είναι τόσο εύκολο να γίνουν, αλλά κάποια από αυτά μπορούν σαφέστατα να διευκρινιστούν από τη γιατρό, έστω τα βασικά όπως εξετάσεις, τι έδειξαν, ονομασίες φαρμάκων.

Πόσον καιρό έμεινε εκεί το πουλάκι; Πόσα χρήματα κόστισε η όλη παραμονή - παρακολούθηση - θεραπεία του;
 
Το τι θεραπειες εκανε μου το εγραψαν σε ενα χαρτι και ειναι αυτα που σας ειπα παρα πανω. Η πρωτη επισκεψη κοστισε 40€. Η 7ημερη παραμονη στο ιαρτειο μαζι με κατι φαρμακα και μια αλειφη κοστισαν αλλα 40€. Μου ειπαν οτι την επομενη εβδομαδα θαπρεπει να τον ξαναπαω γ ι α επανεξεταση. Ο κος Ακριβος σε ποιαπεριοχη βρισκεται;
 
Ο κος Ακριβος σε ποιαπεριοχη βρισκεται;
Περιστέρι https://community.petbirds.gr/threads/Αχιλλέας-Ακρίβος-Κτηνίατρος.29991/
Εντάξει, το οικονομικό πάλι καλά θα λέγαμε.
Βάλε του μαλακό υπόστρωμα στον πάτο με πολλές στρώσεις χαρτιού κουζίνας για να μην πληγώνει τους αγκώνες του.
 
Παιδια δυστυχως ο τζιτζιφριγκος μου εφυγε εχθες. Τον αγαπω πολυ. Δεν θελω να κανω συζητηση αλλο. Σας ευχαριστω για την βοηθεια και την στηριξη. Να ειστε καλα ολοι!
 
Back
Top