Φροντίδα Ζητείται εκπαιδευτής παπαγάλων για κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα, έχω δυο κοκατιλ ηλικιας ενος έτους η περίπου ενός έτους τα οποία είναι άγρια, το ένα όταν πας κοντά του αναπνει έντονα από το άγχος ενώ το άλλο πάει πέρα δώθε στο κλουβι, δηλαδή μάλλον αρκετά άγρια, τα έβγαλα κάποιες φορές με ζόρι έξω από το κλουβί αλλά ήταν πολύ φοβισμένα, προσπάθησα να τα κάνω να με μάθουν αλλά δεν τα κατάφερα για αυτό και τα έβαλα σε αγγελία για πούλημα πριν κάποιες μέρες, αλλά δε μου κάνει πολύ η καρδιά, τα αγαπησα και ειδικά το ένα από τα δύο το έχω κάποιους μήνες και το έχω αγαπήσει έχει πολύ συμπαθητικό χαρακτήρα, τραγουδάει κτλ και για αυτό αποφάσισα να προσλάβω κάποιο άτομο που ξέρει μήπως και αλλάξουν και γίνουν ημέρα. Μπορει να μου προτείνει μέσω μυνηματος κάποιος που να έχει αρκετή πείρα και έχει ασχοληθεί αρκετά η ακόμα καλύτερα παιδιά αν ξέρετε να μου προτείνετε κάποιον καλό και εμπιστο στα σχόλια από κάτω. Μετά από συνεννόηση θα κανονίσουμε για τα χρήματα τις μέρες και τις ώρες. Είμαι Αθήνα κέντρο.
 
Με δυο κοκατιλ δυσκολο να τα εξημερώσεις.

Εαν εχεις ενα πουλί σε υιοθετεί σαν μελος του σμήνους. Εαν εχει παρέα αλλο κοκατιλ δεν εχει αναγκει να σε υιοθετήσει.


Εαν θες οπωσδήποτε να εχεις επαφή η αποψη μου ειναι να τα δωσεις και να πάρεις ενα μικρης ηλικιας το οποιο θα σε μαθει ευκολα.
 
@sarpijk σημαντική πληροφορία πως όταν είναι δύο είναι δυσκολότερο να εκπαιδευτουν. Παντως το ένα μου κοκατιλ έχει πολύ απόσταση με τον άνθρωπο, ποτέ δε μου έχει εκφράσει σημάδια αγάπης και μάλλον δεν αξίζει η εκπαίδευση με αυτό και για αυτο άμα είναι μάλλον το δώσω σε κάποιο οικογενειακό φιλο. Ενώ το άλλο που το έχω περισσότερο καιρό και του εχω ιδιαίτερη συμπαθεια έχει δείξει αρκετα σημάδια αγάπης και ίσως καταφέρει και εκπαιδευτεί. Να δώσω και τα δύο και να πάρω άλλο μικρότερο ημερο δε λέει πολύ για μενα, θα γίνει η προσπάθεια με το ένα και όπου βγει.
[automerge]1623521357[/automerge]
@HxC πάντως έχω και ένα έξτρα κλουβί, αν γίνεται αυτό ακόμα καλύτερα
 
Δεν μπορω να απαντήσω τι θα γινει εανντα χωρίσεις. Πιθανολογω οτι θα φωνάζει το ενα το άλλο.

Το πρώτο μου κοκατιλ εξημερώθηκε σε ενα μηνα ( αγορασμενο απο πετσοπ) αλλα το ειχα μόνο του και εβλεπε μονο εμενα.

Οταν το εχασα δυστυχως ,μετα απο ενα χρόνο ξαναπήρα απο πετ ενα μικρό φαινομενικα σε ηλικια. Επισης εξημερώθηκε και δεθηκε μαζι μου σχετικα γρήγορα.
Μετα απο λιγους μηνες πηραμε απο πετ εναν αρσενικό για να εχει παρέα οσο λείπουμε στη δουλειά.

Το ήμερο παραμένει ήμερο αλλα οχι απόλυτα σε σχεση με το πρώτο μου. Ο αρσενικός που πήραμε ποτέ δεν εξημερώθηκε να έρχεται πανω μας απλα με τον καιρο ηρέμησε.

Dl1Un8L.webp
 
για αυτο άμα είναι μάλλον το δώσω σε κάποιο οικογενειακό φιλο.
θα γίνει η προσπάθεια με το ένα και όπου βγει.
Αυτή θα είναι η καλύτερη λύση, η εκπαίδευση είναι καθαρά προσωπική υπόθεση αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τον χαρακτήρα του πουλιού και από την αποδοχή που θα δείξει στον εκπαιδευτή του.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο φροντιστής - εκπαιδευτής ενός πουλιού καταφέρνει να έχει μια τυπική αποδοχή από αυτό ενώ κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας δέχεται την αγάπη και την λατρεία από αυτό χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ το ένα παντως έχει δείξει κάποια σημάδια αγάπης πχ όταν γυρνούσαμε σπίτι χαιροτανε και κουνουσε την ουρά του, κάποιες φορές όταν λέω το όνομα του χαϊδεύεται και τραγουδάει, και έχει πολύ πλάκα όταν του μιλάς και κουνάει το κεφάλι. Μακαρι πάντως ο εκπαιδευτής να καταφέρει κάτι.
[automerge]1623533683[/automerge]
@Tony Forpus ναι αν τα δώσω θα προσπαθήσω να τα δώσω σε κάποιον οικογενειακό φίλο αν τα θέλει κάποιος, δε χρειάζεται να τα πουλήσω όπου να ναι δεν είναι θέμα χρημάτων, απλά επειδή το ένα πουλάκι το έχω αγαπήσει και φαίνεται πως έχει τρομερό χαρακτήρα και για αυτό λέω να μπω στην διαδικασία εκπαίδευσης από εκπαιδευτή μιας και εγώ δεν έχω πείρα και γνώσεις. Λες να μην αξίζει η διαδικασία;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Υπαρχουν 2 θεματα.

Πρωτον δεν εχω ακουσει στην Ελλαδα για εκπαιδευτη πτηνών και δευτερον και σημαντικοτερο ακομη και να βρεις καποιον να στα εκπαιδευσει,θα εχουν δεθεί με αυτον που θα στα εκπαιδευσει και οχι με εσενα.
 
@Tony Forpus σωστό και αυτό αλλά αμα τους φύγει η φοβία από τα χέρια ίσως μάθουν και με τα δικά μου, επίσης μπορεί εκείνος να δοκιμάσει κάποια κόλπα στην αρχή και μετά να βάλει εμένα να τα κάνω. Για εκπαιδευτή νταξει δε χρειάζεται να έχει και πτυχίο άμα έχει δοκιμάσει κάποιο άλλο μέλος από εδώ ευχαρίστως να μου τον συστήνει η αν μου στείλει μύνημα κάποιος που να ξέρει από αυτά.
 
Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα, είναι ζευγάρι (αρσενικό,θηλυκό)?
Γτ αν είναι, απλά τα κρατάς χωρίς να τα ζοριζεις και τα αφήνεις να ζήσουν των έρωτα τους. Μαθαίνεις καλά τα πάντα γύρο από εκτροφή, και αν με το καλό κάνουν παιδιά
1 ζεις και αυτό το στάδιο(που πιστεύω θα είναι ωραίο)
2 βγάζεις τα βίτσια σου στα παιδιά τούς.
Απλά να τους έχεις και κάποιες ώρες την δυνατότητα να βγούνε από το κλουβί κάθε μέρα(μόνα τους).
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@Panosfros δεν είμαι 100% σίγουρος για το φύλο του ενός. Δηλαδή άμα τύχει που ζευγαρώσουν χρειάζεται φροντίδα στα μικρά από μένα πχ να αγοράσω τίποτα κρεμες-ειδικες τροφές, φωλιά κτλ;
 
Πάνες,μπιμπερο 😁.
Δεν έχω ιδέα από αυτά. Θα σου πούνε άλλοι.
Δες πρώτα άμα είναι ζευγάρι.
[automerge]1623541886[/automerge]
Και δεν ξέρω αν συνδιάζονται μαζί με το άλλο πουλί που έχεις αν είναι την ίδια ώρα μαζί έξω από τα κλουβιά, και αυτό θα σου το πούνε οι άλλοι.
 
Αποψη μου, μπορεις να τους προσφερεις ποιοτικη ζωη χωρις να τα εξημερωσεις. Ειναι χαρουμενα που ειναι ασφαλη, εχουν παρεα το ενα το αλλο και εαν τους προσφερεις παιχνιδια και πτησεις εξω απο το κλουβι δεν χρειαζονται εκπαιδευση.


Πιστευω πρεπει να αφηνεις το πτηνο να ερθει σε εσενα (να πεταξει πανο σου, ξαρφαλωσει στο κλουβι κοντα σου, σου τραγουδησει/μιλησει κ.τ.λ) και τοτε το επιβραβευεις αλλιως το αγνοεις δεν κανεις καμια κινηση προς αυτο (δεν απλωνουμε χερακι). Αλλα εαν ειναι δυο δεν εχουν λογο να σου δωσουν σημασια. Συν οτι μπορει να ειναι και ο χαρακτηρας τους αυτος. 🦜💅


Δεν ξερω απο παπαγαλους εχω βγαλει καποια συμπερασματα απο οσα εχω διαβασει τοσο καιρο.
 
Δεν νομιζω οτι το τρεχον θεμα εχει να κανει με αναπαραγωγη!
Εγω προτεινω τα πουλακια να πανε σε ενα ΚΑΛΟ σπιτι που θα τα προσεχουν…Αφομοιωσου στο κονουρακι σου και ελπιζω να πανε ολα καλα!
 
@Nikolma δεν βγαίνουν έξω από το κλουβί δυστυχώς. Έχω δοκιμάσει να τους έχω την πόρτα του κλουβιου ανοιχτή και να τα αφήνω μόνα τους για να βγουν αλλά μάλλον χρειάζονται εκπαίδευση για να τους φύγει η ασφάλεια του κλουβιου. Μετά κάποιες λίγες φορές που τα έβγαζα με ζόρι ήταν πολύ τρομαγμένα. Είναι και αυτά κρίμα να είναι μια ζωή μέσα στο κλουβί για λόγους φοβίας, για αυτό λέω να δοκιμάσω και με τον εκπαιδευτή και ότι γίνει. Το λινκ που μου έστειλες για τον εκπαιδευτή είναι στη Θεσσαλονίκη. Μήπως γνωρίζεις κάποιον από Αθήνα;
[automerge]1623764400[/automerge]
@giannisvlg ναι άμα αποφασιστεί να τα δώσουμε θα ρωτήσουμε πρώτα δικούς μας ανθρώπους αν τα θέλουν
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top