Γενικά Ζητω βοηθεια για την επιλογη παπαγαλου

dennis1910

PB New Member
Εγγραφή
15 Σεπ 2009
Μηνύματα
16
Πόλη
Βύρωνας
γεια σας θα ηθελα να παρω εναν παπαγαλο! βρισκομαι μεταξυ ζακο και κοκατου! Ποιον μου προτεινετε να παρω; Ποιος ειναι πιο κονωνικος παιχνιδιαρης; Ποιος φωναζει παραπανω; Βοηθηστε με!;
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
Ετσι οπως το λες φανηκε σαν να επαθες κατι καλε!

Διαβασε πολυ προσεκτικα αυτα που σου παρεθεσε η Μαρια, γιατι για να εχεις τετοιο διλλημα, μαλλον δεν εχεις κατασταλαξει το τι σου αρεσει σε καποιο πουλι!

Ειναι δυο διαφορετικοι παπαγαλοι!
Κοιτα αυτο: https://community.petbirds.gr/threa...αγάλος-african-grey-psittacus-erithacus.1078/

Για κοκατου δεν ξερω τι να σου παραθεσω καθως υπαρχουν ποικιλια κοκατου!
Οποτε διαβασε τα αρθρα του φορουμ οτι βρεις σε κοκατου
Άρθρα για Ωδικά, Κατοικίδια Πτηνά στο PB
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εχουμε εναν ακομα ζακο ο πατερας μου για την ακριβεια! Και γενικα γνωριζω πραγματα σχετικα με τα πτηνα λογω του οτι ειμαι κτηνιατρος! Πιο ειδος θεωρεις πιο ευκολο;
 
εχουμε εναν ακομα ζακο ο πατερας μου για την ακριβεια! Και γενικα γνωριζω πραγματα σχετικα με τα πτηνα λογω του οτι ειμαι κτηνιατρος! Πιο ειδος θεωρεις πιο ευκολο;
Α! Dennis! Αφού είσαι κτηνίατρος, το πιό δύσκολο πρέπει να διαλέξεις, να το εξημερώσεις, να το εκπαιδεύσεις κλπ! Να μας τα περιγράφεις κι'εμάς να μαθαίνουμε!
 
Αφου εχετε ζακο στυην οικογενεια, σιγουρα θα εχεις μια πρωτη ιδεα!

Εγω προσωπικα δεν ξεχωριζω κατι σε ευκολο και δυσκολο!

Ολοι οι παπαγαλοι και ειδικα οι μεγαλοι εχουν καποια "ζορικη" καθημερινοτητα!

Αν σε βοηθαει στυην επιλογη σου θα σου πω οτι τα κοκατου εχουν παρα πολυ δυνατη φωνη!
 
Δηλαδη οταν λες δυνατη φωνη μπορει να φτασει και σε σημειο να μην μπορεισ να κοιμηθεις γενικα να γινεται ενοχλητικο σαν πουλι; Γιατι ο ζακο που εχουμε οταν ειμαστε μαζι φωναζει και λεει διαφορα αλλα οταν κοιμομαστε ειναι ησυχος!
 
Αυτά πρέπει να κοιμούνται όταν σκοτεινιάσει, μέχρι το ξημέρωμα, όπως στη φύση! Και να σκεπάζουμε με ένα ύφασμα το κλουβί τους για να νοιώθουν ασφάλεια να είναι πιό ήσυχα!
 
Εγω παντως δεν ξερω κανενα πουλι εκτος απο τα νυχτοπουλια, να φωναζει και να ειναι ενεργο την νυχτα!

Αν εννοεις 12 το μεσημερι λογικα θα φωναζει!

Ολοι οι παπαγαλοι κανουν φασαρια!
Αναλογα το προσωπικο γουστο ακουσματος στον καθενα μας!

Αλλους τους ενοχλουν τα Budgie, αλλους τα cockatil, αλλους οι cockatoo κλπ.

Πρεπει να ακουσεις για να κρινεις!

Δεν πας καμια βολτα στο Αττικο Παρκο;
Ελα στην συναντηση που θα κανουμε!
Εκει θα τα δεις και θα τα ακουσεις ολα σχεδον...
https://community.petbirds.gr/threads/Δεύτερη-συνάντηση-μελών-του-petbirds.16402/
 
Συμφωνω με την Νικη. Πηγαινε στο Αττικο παρκο στη συναντηση με τα παιδια. Θα ακουσεις απο κοντα ολα τα ειδη. Μελετησε και αυτα που σου αναφεραμε πιο πανω. Δε μπορεις να παρεις την αποφαση σε μια νυχτα. Ο παπαγαλος θα ειναι φιλος και συντροφος για μια ζωη!
 
Πιο χαδιάρικα είναι τα κοκατού, αλλά κάτα πάσα πιθανότητα θα φωνάζει κι όταν φωνάζει θα θες να βάλεις ωτοασπίδες! Αφού έχεις ζήσει ήδη με ένα Ζακό καλό θά 'ταν να γνωρίσεις κι ένα άλλο πουλί. Βασικά όλ' αυτά τα λέω για να σο προτείνω ένα άλλο είδος! Πλάκα κάνω. Ότι θες εσύ. Εγώ θα σου προτείνω αυτό που έχω κι είμαι πάρα πάρα πολύ ευχαριστημένος. Eclectus αρσενικό. Αν τον μεγαλώσεις εσύ θα είναι πολύ χαδιάρης, ήσυχο, δε φωνάζει και κούκλος! Είναι μια επιλογή όχι τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα. Θά χεις προσέξει ότι ελάχιστοι έχουμε Eclectus.
 
Ευχαριστώ για την συμβουλή ! Βασικά μ αρέσει που ο κοκατου είναι παιχνιδιαρης, κλλά αυτόε τις φωνές με αγχωνει λίγο! Αυτός που λες ΕΣΥ τον βρίσκεις εύκολα; Και τι μέγεθος έχει;
 
Μπορείς να τον βρεις πιο εύκολα τώρα παρά το χειμώνα, όπως και τα περισσότερα είδη. Είναι αυτός στη φωτογραφία μου και μπορείς να τον δεις και στο άλμπουμ μου. Το μέγεθός του είναι μεγαλύτερο από το Ζακό και σαν μικρό κοκατού.
Για τα κοκατού, δυστυχώς θά 'χεις πρόβλημα με τις φωνές. Βέβαια πάντα εξαρτάται απ' το άτομο κι απ' το πώς έχει μεγαλώσει. Αλλά είναι κατεξοχήν παιχνιδιάρικα πουλιά και καλά.
 
Παντως Σωτηρη ο Ερμης σου ειναι εξαιρεση νομιζω γιατι οι περισσοτεροι λενε οτι οι eclectus εχουν αρκετα δυνατη φωνη και ειναι ιδιαιτερα πουλια!

Ο δικος σου ειναι ενας αγγελος και το λεω γιατι ειχα την χαρα να τον γνωρισω απο κοντα!

Εχω ξαναδει eclectus και δεν ειχε καμια σχεση με τον ερμακο!

dennis1910 σε ολα τα ειδη παπαγαλων υπαρχουν καποια κοινα χαρακτηριστικα συμπεριφορας αλλα παιζει μεγαλο ρολο ο χαρακτηρας και η προσωπικοτητα του καθε ζωου!

Αν παρεις ενα ζακο παραδειγμα, θα εχει εντελως διαφορετικο χαρακτηρα απο αυτον που εχει ο πατερας σου!

Οποτε πρεπει να σκεφτεις καλα πριν αγορασεις καποιον μεγαλο παπαγαλο και να ακουσεις πολλλες περισσοτερες προσωπικες εμπειριες!
Μελετησε καλα ολο το φορουμ και τα αρθρα του!
 
αντε βρε ντενις... Οτι και να παρεις απ τα δυο καλο ειναι
εχουν τα υπερ και τα κατα τους
το σιγουρο ειναι πως θα πορωθεις μαζι τους και θα αρχισεις να ασχολεισαι πιο πολυ με τα πτηνα και θαχουμε και μεις εδω εναν εναν εν δυναμη πτηνιατρο για συμβουλες
 
Back
Top