Φροντίδα Ζητώ βοήθεια για να ταΐσω νεογνό πτηνό (χελιδονάκι ή σπουργιτάκι)

Nikki Mar

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαϊ 2020
Μηνύματα
13
Πόλη
Επιτάλιο
Καλησπερα, από το απόγευμα έχω βρει ένα μικρό πτηνό, πιθανόν σπουργιτάκι ή χελιδονακι, το οποίο έπεσε από τη φωλιά του και προσπαθώ να το γιατρεψω και να το ταΐσω μέχρι να το βρει η μητέρα του.. Θα μπορούσα να σας στείλω φωτογραφία να το δείτε κιόλας.. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να σώσω τον μικρό μας φίλο;
 
Δες το παρακάτω:
https://www.wild-anima.gr/odigies-gia-neossous/
Το καλύτερο θα είναι αύριο να το πας εκεί που το βρήκες και να το τοποθετήσεις σε κάποιο ψηλό σημείο για να μην κινδυνεύει από γάτες, οι γονείς σίγουρα θα είναι κάπου κοντά και όταν το εντοπίσουν θα αρχίσουν να το ταίζουν.
Φτιάξε μια μικρή αυτοσχέδια φωλιά από χαρτόνι για να το βάλεις μέσα.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ το έκανα και σήμερα το έβαλα στα κεραμίδια όπου και πήγαιναν κάποια όμοια του πολύ μεγαλύτερα σε ηλικία αλλά δεν το έβλεπαν και αφού πέρασε η ώρα το μάζεψα.. Θα το ξανά βάλω αύριο το πρωί αλλά έως τότε εκτός από νεράκι μπορώ να το ταΐσω κάτι;
 
μπορώ να το ταΐσω κάτι;
Βραστό αυγό, θα το βράσεις 10-12 λεπτά, θα του δώσεις μόνο ασπράδι.
Κόβεις ένα μικρό κομμάτι, το λιώνεις καλά με ένα πιρούνι και μετά του δίνεις λίγο λίγο με το καπάκι από ένα στυλό μπίκ ή κάτι άλλο μικρού μεγέθους.
Προσοχή στην θερμοκρασία του αυγού, να μην είναι ζεστό, θα του δίνεις λίγο λίγο και για όσο ζητάει αυτό και ανοίγει το στόμα του.
[automerge]1589919600[/automerge]
ανέβασε φωτογραφία όταν μπορέσεις.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Του εδωσα λιγάκι ασπράδι σιγά σιγά με ένα κουταλάκι του γλυκού ίσα ίσα με τη μύτη του αλεσμένο εφόσον είχε κρυώσει και λίγο νερό.. και του εφτιαξα και μια φωλίτσα με λίγο βαμβάκι και χαρτί.. και το πρωί θα επιχειρησω πάλι να το βάλω σε ένα δέντρο ψηλά.. Τώρα κοιμαται.. ελπίζω να το βρουν οι γονείς του.. κάθε φορά που το ξεσκεπάζω για να το δω ανοίγει το στοματάκι του και ζητάει φαγητό..
[automerge]1589921884[/automerge]
@takis1964 μακάρι... Θα χαρώ πολύ...

View attachment 61161406453__A2EB366A-2EF5-48DA-B162-A55984C20692.MOV
 
κάθε φορά που το ξεσκεπάζω για να το δω ανοίγει το στοματάκι του και ζητάει φαγητό..
Αν είναι μικρό χρειάζεται τακτικά τάισμα, τάισε το όσες φορές μπορείς πριν πας για ύπνο και μετά ξανά το πρωί νωρίς.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@@ΙΩΑΝΝΗΣ@ αυτό σκεφτόμουν να κάνω.. Περίπου ανα 1,5 με 2 ώρες. Γνωρίζεις ποια ώρα είναι καλύτερη να το αφήσω σε δέντρο; Πρωί πρωί ή όταν βγει η ζέστη και δεν έχει τόση δροσιά ; Μένω σε παραθαλάσσιο μέρος..
 
μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλαστικό καλαμάκι για το τάισμα αφού το πατήσεις στην άκρη για να ισιώσει.
[automerge]1589923098[/automerge]
περίπου ανα 1,5 με 2 ώρες..
δοκίμασε 20 -30 λεπτά, σίγουρα θα φάει.
νωρίζεις ποια ώρα είναι καλύτερη να το αφήσω σε δέντρο;
Θα έλεγα το πρωί, φρόντισε να είναι κοντά στο σημείο που το βρήκες, αν έχεις χρόνο και περιμένεις στο σημείο ίσως δεις του γονείς.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δύσκολη η περίπτωση είναι πολύ μωρό, εγώ μετά από προτροπή μελών είχα βάλει μια λάμπα μικρή σε κοτσυφακι να το ζεσταίνει από πάνω του και ζωηρεψε, ξύπνησα στις 3 να το ταισω, όμως το πρωί που σηκώθηκα πάλι δεν ταχε καταφερει😞
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ πολύ καλή ιδέα το καλαμάκι.. Το βλέπω πεινάει, θα δοκιμάσω ανα μισή ωριτσα.. και εγώ νωρις το πρωί σκεφτόμουν.. Θα καθίσω να δω, οπως και σήμερα που ενώ πήγαν κάποια μεγαλύτερα του, δεν το μάζεψε κανεις.. μακάρι αύριο όλα να πάνε καλά..
[automerge]1589924039[/automerge]
@takis1964 ευελπιστώ να πάνε καλά όλα μέχρι το πρωί..
 
Πάντως μπράβο σου! Δύσκολο το έργο σου. Όλοι οι νεοσσοι είναι δύσκολοι στο ταισμα από ανθρώπινο χέρι πόσο μάλλον τέτοια αγρια πουλακια και όχι καναρινια ή παπαγαλοι.
 
Back
Top