Φροντίδα Ζητώ βοήθεια για να ταΐσω νεογνό πτηνό (χελιδονάκι ή σπουργιτάκι)

@takis1964 θα το έκανα για το οποιοδήποτε ζωάκι.. 🥰 απλά δεν είχα ξανά ασχοληθεί με πτηνά και δεν ήξερα καθόλου τι να κάνω.. σ’ ευχαριστώ!
[automerge]1589968368[/automerge]
@Τασος ο καναρινας ήταν αρκετά αντιδραστικό η αλήθεια είναι, μέχρι και κωλοτούμπες έκανε καθώς το ταϊζα ή άνοιγε τα φτερά κ προσπαθούσε να πετάξει χωρίς να έχει ανοίξει τα μάτια ακόμη😂... αλλά το κρατούσα απαλά και το ταϊζα μικρη ποσότητα που να μπορεί να καταπιεί κρατώντας το σταθερό.. είχε και ένα τραυματακι στο κεφάλι από τη πτώση από τα κεραμίδια και προσπάθησα και αυτή να τη γιατρεψω όσο μπορούσα.. ευτυχώς έχω πολύ υπομονή.. μετά από 1,5 ωριτσα που το περιτριγύριζαν και πετούσαν κοντά του ή μέσα στη φωλίτσα αφαιρωντας το βαμβάκι που του είχα βάλει το βρήκαν και το πήραν 🐥🐥 σ’ ευχαριστώ! Να σαι καλά!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus ευχαριστώ παρά πολύ!
[automerge]1589975922[/automerge]
@takis1964 δυστυχώς δεν ήμουν μπροστά όταν το πήραν αλλά στην 1,5 ώρα που μεσολαβησε πήγαιναν δίπλα του, κοντά του και μέσα στη φωλίτσα από χαρτόνι και βαμβάκι που είχα φτιάξει και το κοιτούσαν.. ύστερα το κατέβασα κάποια στιγμή να του δώσω λίγο ακόμα νεράκι και όταν το ξανά ανέβασα και το παρατήρησα μετά από λίγη ώρα είχαν πετάξει εκτός της φωλιτσας μέρος του βαμβακιού με το οποίο μισό σκεπαζόταν και έλειπε και το μικρο.. Το περιτριγύριζαν γύρω στα 15-20 του είδους του, είναι το σημείο που μαζεύονται κάθε μερα.. επομένως θα το πήραν εκείνα τη στιγμή που έλειψα για λίγο..
 
Τελευταία επεξεργασία:
@takis1964 όλο το βράδυ περίμενα πως και πως να δω ποιοι και πως θα το πάρουν και ενώ χάρηκα πολύ που το πήραν, ταυτόχρονα στενοχωρηθηκα που για λίγο που έλειψα το έχασα... Πιο πολύ άγχος είχα βέβαια το βράδυ να δω αν αναπνέει.. Το πρωί είχε πάρει τα πάνω του.. χοροπηδούσε ολόκληρο μέσα στη φωλιά 😄
 
@takis1964
Θα ηταν ενδιαφέρον να το εβλεπες! Πραγματικα το ακουγα εως τωρα, αλλα δεν το πιστευα
Τάκη, φαντάζομαι εννοείς κάτι σχετικό με τη μεταφορά του μικρού, μια και δεν πετάει; Αν, ναι, έχεις ακούσει κάποια περιγραφή;
 
@Φοίβος εγώ φοβόμουν να το σηκωσω για να μη το πονέσω.. Ο λαιμός του πολύ λεπτός και το κεφαλάκι λιγάκι τραυματισμένο.. Το έπιανα από τα πλευρά και το σήκωνα.. σιγά σιγά.. Πρέπει να ήταν πολύ ωραία εικόνα να το βρίσκουν οι γονείς ξανα.. @takis1964 και εγώ είχα την απορία και θα συνεχίσω να την έχω😂 πίστευα πως ίσως το παίρνουν με τα πόδια τους..
 
Back
Top