Αγορά Ζητώ για αγορά κοκατίλ ή πάροτλετ (Θεσσαλονίκη)

zorzk

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιαν 2019
Μηνύματα
6
Σας χαιρετώ, είμαι καινούργιος στο φορουμ.

ενδιαφέρομαι για κοκατιλ "η παροτλετ. Οχι ζευγάρι. Περιοχη θεσσαλονικη.

Αποφασίσαμε με την οικογένεια πλέον, να εντάξουμε ένα νέο μέλος. Κοινή απόφαση ήταν οι παπαγάλοι.
υπάρχει διάθεση και χρόνος για την ημέρωση του. Σκοπός είναι να του προσφέρουμε ένα περιβάλλον ευχάριστο, με απεριόριστη αγάπη και φροντίδα. Η προσωπική μου εμπειρία σαν Γιώργος είναι πρίν πολλά χρόνια 25 θα έλεγα που είχα μπατζι, με αναπαραγωγές και τα συναφή.

θα προτιμούσα απο εκτροφέα που θα έχει ταΐσει το πουλί και θα είναι πιο οικείο στην ανθρώπινη παρουσία. Με τα πετ σοπ δεν τα πάω καλά, λόγο άγνοιας των πωλητών. Το βλέπω τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τα ψάρια. Διαθέτω ενυδρείο.

αυτά για αρχή.

θα σας ήμουν ευγνώμων για την καθοδήγηση σας ως προς το μέρος-εκτροφέα που πρέπει να επιλέξω για κοκατιλ ή παροτλετ.

😎:)
 
Έστω θα επιθυμούσα από τους φίλους με την ανάλογη εμπειρία από πετ σοπς, να μου υποδείξουν με π. Μ (για την εχεμύθεια του φόρουμ), κάποιο πετ σοπς στην Θεσσαλονίκη που ξέρει ότι τα πουλιά που πουλάνε πρωτιστος τα σεβονται
 
Από πέτ σοπ δεν θα σου πρότεινα να πάρεις.
Δεν ξέρω αν ο @zack27 μπορεί να στείλει κοκατιλ στη Θεσσαλονίκη ή αν ο @jk1980 μπορεί να στείλει παροτλετ.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν υπάρχουν εκτροφείς στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά μπορεί να σου προτείνουν κάποιον.
 
Η Εύα @eva vrs είχε πάρει τα πάρροτλετ της από κάποιον εκτροφέα στην Θεσσαλονίκη και είχε μείνει ευχαριστημένη. Όταν δει το post ίσως μπορέσει να μας βοηθήσει. Εγώ δεν έχω κάποιο διαθέσιμο αυτή τη στιγμή.
 
Η Εύα @eva vrs είχε πάρει τα πάρροτλετ της από κάποιον εκτροφέα στην Θεσσαλονίκη και είχε μείνει ευχαριστημένη. Όταν δει το post ίσως μπορέσει να μας βοηθήσει.

Δοκίμασα το λινκ που έβαλε στο φβ αλλά δεν μου έβγαζε κάτι. Με πετούσε στην δικιά μου αρχική σελίδα.
 
Καλως ηρθες στη παρεα μας! Δε ξερω αν ο Γιαννης μπορει να στειλει! Δυστυχως εγω δε μπορω Θεσσαλονικη ειναι μεγαλη ταλαιπωρια για τα πουλακια απο δω που ειμαι εγω!
 
Αν θυμάμαι καλά δεν υπάρχει και κάποιος εκτροφεας στην Ορεστιάδα που είναι σχετικά πιο κοντά;
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Στειλε μου πιο προφίλ να γραψω
Τι ποιο προφίλ;Ένα είναι το προφίλ του...Αφού δεν μπορείς να ανοίξεις το λινκ, γράψε το όνομά του στην αναζήτηση και θα στον βγάλει... Ειναι επίσης και μέλος μας, αλλα αυτη τη στιγμή δεν μπορώ να τον βρω...
Αν θυμάμαι καλά δεν υπάρχει και κάποιος εκτροφεας στην Ορεστιάδα που είναι σχετικά πιο κοντά;
Σωστά... Κωνσταντίνος λέγεται αυτός που έχει Εκεί το εκτροφείο... Εφόσον όμως υπάρχει εκτροφέας σε εμάς γτ να πάρει απο κει;θα ταλαιπωρηθεί κ το πουλάκι..
 
βρηκα έναν εκτροφέα κοκατιλ στην Μπάφρα Σερρων. Γνωριζει κάποιος κάτι;
[automerge]1548234505[/automerge]
Γενικα διάβασα για τα δύο διαφορετικά είδη πουλιών, δεν μπορώ όμως 😛 να διαλέξω ποιο από τα δύο.

τα παιδιά μου είναι 10και 8 ετών.
θα ΄'θελα να καταφέρω να το βοηθήσω να πεί καμιά λεξούλα.
η μόνη διαφορά που εντόπισα είναι ότι τα παροτλέτ ειναι δύσκολο στο να του φέρεις σύντροφο αργότερα. Διαβάζω οτι είναι επιθετικά απέναντι σε άλλα πουλιά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
τα παροτλέτ ειναι δύσκολο στο να του φέρεις σύντροφο αργότερα. Διαβάζω οτι είναι επιθετικά απέναντι σε άλλα πουλιά
Ισχύει ότι είναι κυριαρχικά πουλιά και υπερασπίζονται σθεναρά το χώρο τους και γενικά μπορούν να εμφανίσουν μια επιθετικότητα. Και αυτό πάντα σε συνάρτηση με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του κάθε πουλιού. Το ότι θα είναι δύσκολο να του φέρεις σύντροφο δεν ισχύει.Αυτό που ισχύει είναι ότι όσο πιο αργά γίνει απόκτηση του νέου συντρόφου τόσο πιο δύσκολη θα είναι η προσαρμογή. Και πάλι και αυτό σχετικό είναι. Προσωπικά προτείνω πάντα σε όλους τους ιδιοκτήτες παπαγάλων να τους έχουν σε ζευγάρια είτε ίδιου είτε αντίθετου φύλου.
 
Είναι όμως γεγονός ότι ενα ήμερο πουλάκι σε θεωρεί οικογένεια του και απο την στιγμή που αποκτήσει σύντροφο, χάνεις σαν άνθρωπος το προνόμιο που είχες πριν.
διόρθωσε με αν κάνω λάθος.
 
Αυτό που ισχύει είναι ότι όσο πιο αργά γίνει απόκτηση του νέου συντρόφου τόσο πιο δύσκολη θα είναι η προσαρμογή. Και πάλι και αυτό σχετικό είναι
Ακριβώς. Εγω το έζησα με κοκατιλ. Της πήρα σύντροφο όταν ήταν περίπου 4 ετών και δεν τον δέχτηκε ποτέ. Δεν έχει να κάνει με το είδος.
Είναι όμως γεγονός ότι ενα ήμερο πουλάκι σε θεωρεί οικογένεια του και απο την στιγμή που αποκτήσει σύντροφο, χάνεις σαν άνθρωπος το προνόμιο που είχες πριν.
διόρθωσε με αν κάνω λάθος.
Εξαρτάται. Εν μέρει ισχύει αλλά θα είναι περισσότερο χαρούμενο με παρέα του είδους του που θα χαίρεσαι κι εσύ πιο πολύ 😊
 
Εμένα πάντως το άγριο πουλάκι είναι που χώνεται συνέχεια για χάδια και γαλιφιές και το "ήμερο" το νευρόσπαστο που μας μαλώνει όλους. Εχει να κάνει και με τον χαρακτήρα του κάθε πουλιου.
Προσωπικά θεωρώ τα πάροτλετ δύσκολα για αρχάριο.
 
Δεν κάνεις λάθος, σίγουρα χάνεις κάποια από τα προνόμιά σου. Όχι όλα. Δεν είναι όμως εγωιστικό από την πλευρά σου (γενικά μιλάω, όχι σε σένα προσωπικά) να καταδικάζεις ένα πουλάκι να ζει μόνο του για 6,7,8 ώρες μπορεί και παραπάνω κάθε μέρα για να έχεις την αποκλειστικότητα 2-3, το πολύ ώρες, μέσα στην ημέρα; Γιατί κακά τα ψέματα είναι τέτοιοι οι ρυθμοί της ζωής που δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια.Αυτός είναι ο κανόνας. Και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί έπαθε κατάθλιψη ο παπαγάλος, έχει ψυχολογικά και μαδάει τα φτερά του...
 
Back
Top