Ζητώ να μου χαρίσουν Ζητώ να μου χαρίσουν παπαγάλο μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους

απο τις απαντησεις σου για το συγκεκριμενο θεμα, νοιωθω οτι πραγματικα τον θελεις συνηδητα τον παπαγαλο. η γνωμη μου ειναι οτι δεν χανεις τιποτα να ρωτησης στο αττικο παρκο. Μια σκεψη κανω.
Τους πήρα τηλ και μου είπαν ότι δεν δίνουν πτηνά, αλλά στην περίπτωση που τους φέρει κάποιος(όπως τους έτυχε και έχουν δώσει)θα με ειδοποιήσουν, σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.
 
Λυπαμαι που θα το πω, και εννοειται οτι δεν αναφέρομαι σε εσενα Δημήτρη, αλλά πολύ ανεύθυνο το βρίσκω να χαρίζουν πουλιά που τους έχουν δοθεί σε ανθρωπους που δεν γνωρίζουν.
 
μακαρι να βρισκουν ενα καλο σπιτι, και εναν φιλο ζωης. με το ιδιο σκεπτικο δεν θα μπορουσαμε να πουμε το ιδιο και για τους εκτροφεις που δινουν τα πουλια τους σε ανεφθηνους. Φιλε δημητρη σε εσενα αναφερομε, συνεχησε την αναζητηση και βαλε μας γυαλια. Ξερω οτι γουσταρης, θα βρεις. και πιστευω οτι αν δεν ηταν το οικονομικο θα θα ειχες βρει.
 
φιλε δημητρη σε εσενα αναφερομε, συνεχησε την αναζητηση και βαλε μας γυαλια. Ξερω οτι γουσταρης, θα βρεις.
Έκτωρ δεν αμφισβητώ ούτε στο ελάχιστο τις καλές προθέσεις και την επάρκεια του Δημήτρη στην φροντίδα ενός παπαγάλου. Αλλά όσοι έχουμε όμως ζώα, αμφισβητούμε και τις δικές μας πολλές φορές δυνατότητες και το κουράγιο να αφοσιωθούμε τόσο όσο χρειάζεται και πρέπει.
Εσύ πως κατάλαβες, πως ψυχολόγησες τον Δημήτρη τόσο εύκολα και είσαι τόσο σίγουρος ώστε να τον παροτρύνεις; Ενώ παράλληλα δεν τον ενημερώνεις και για τις δυσκολίες που είναι πραγματικές μην το ξεχνάμε;
 
Παιδιά ξέρω τι θέλω και ποιος είμαι, ασχολούμαι με τα ζώα από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Δεν εχω αφήσει κανένα ζωντανό που είχα και έχω στο έλεος του Θεού είμαι φιλόζωος μέχρι το κόκκαλο. Και πιστέψτε να είχατε μια κάμερα να με βλέπατε πως κάνω για αυτα, χώρισα με την κοπέλα μου γιατί δεν ήθελε το cockatiel που είχα γιατί φοβόταν μην την κολλήσει ψήρες. Είμαι 30 χρονών μαντράχαλος και μέχρι να κλείσω τα μάτια μου θα τα υποστηρίζω μέχρι εκεί που δεν πάει.
 
Μόνο που οι εκτροφείς δεν τα αγαπάνε πραγματικά και το κάνουν μόνο για το χρήμα και το ξέρουμε όλοι αυτό!
 
Μόνο που οι εκτροφείς δεν τα αγαπάνε πραγματικά και το κάνουν μόνο για το χρήμα και το ξέρουμε όλοι αυτό!
Αυτό πού κολλάει; Προκύπτει σε σένα ως συμπέρασμα επειδή δεν σου χαρίζουν μεσαίο ή μεγάλο παπαγάλο;
 
Αυτό πού κολλάει; Προκύπτει σε σένα ως συμπέρασμα επειδή δεν σου χαρίζουν μεσαίο ή μεγάλο παπαγάλο;
Ήταν η απάντηση μου στον Έκτορα ότι εγώ που θέλω παπαγάλο είμαι ανεύθυνος. Οχι δεν πιέζω κανέναν να μου δώσει παπαγάλο και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ αυτό(αλλώστε δεν ειναι υποχρεομενος ο αλλος να δωσει το κατοικιδιο του). Και δυστυχώς τα ζώα έχουν γίνει εμπόριο, πολύ λίγοι νοιάζονται πραγματικά. Μια περίοδο είχα καναρίνια και με τις γέννες εγιναν πιο πολλα αλλά δεν τα πούλησα πότε και δεν τα έδωσα σε κανένα ανεύθυνο,τα φροντίζω μέχρι σήμερα όσα μου έχουν μείνει.Απλώς όταν πουλάς ένα πουλί δεν ξέρεις ο άλλος αν θα παρέχει την σωστη φροντιδα που πρέπει γιατί δεν τον ενδιαφέρει και δυστυχώς οι περισσότεροι εκτροφείς έτσι κάνουν
 
απαντοντας στην μαρια για το αν εχω ενημερωση τον δημητρη για τις δυσκολειες που προκυπτουν απο την κατοχη ενος παπαγαλου, προτινω η ιδια να ανατρεξη σε προιγουμενες αναρτησεις μου. Πως ψυχολογισα τον δημητρη τωρα. Βλεπω την εποιμονη του, βλεπω οτι το παλευει να αποκτηση ενα παπαγαλο, κακα τα ψεματα το οικονομικο ειναι ενας παραγωντας, γιαυτο και του προτεινω εναλαχτικες. εχω μια φυλη η οποια πριν τρια χρονια πειρε για να σωσει απο τον ιδιοκτη του, εναν σκαρλετ μακαο. Οταν μου το ειπε τις ειπα σκεψου το δεκα φορες οχι μια. τον εχει τρια χρονια και ειπα μεσα μου στην αρχη ποσο μισουσε αυτος ο ανθρωπος αυτο το ζωντανο. ειδα τις συνθηκες που ζουσε. και ομως αυτος ο παπαγαλος αναγενηθηκε με την υπομονη της φιλης μου. Δεν ειχε ποτε παπαγαλο, δεν ηξερε για το τι παπαγαλο επερνε, τον μεταμορφωσε και τον εκανε ευτυχησμενο. και εγω εχω δυο παπαγαλους και ξερω τις δυσκολειες. εμαθα απο αυτες, κατανοησα τις αναγκες, ψαχτηκα διαβασα ρωτησα. αν το θεμα ειναι οτι οι κατοχη παπαγαλων ξερουν, ενω η μη δεν ξερουν, θελω να ακουσω προτασεις και αποψεις, απο ανθρωπους που εχουν να προτεινουν. εαν το προβλημα ειναι οτι δεν προτεινω να παρει απο εκτροφεα ειναι οτι προτειμω να παρει εναν παπαγαλο απο ανθρωπο που δεν μπορει να τον εχει για διαφορους λογους. αν οι αποψεις μου ακουγωντε ερετικες, θα απαντησω οτι υποστηριζω πρωτα την υιοθεσια και κατα δευτερον την αγορα.
 
Και εγώ έχω ψάξει,έχω αγοράσει βιβλία και ψάχνομαι για τα πτηνά συνέχεια, το ξέρω ότι είναι δύσκολο να συντηρήσεις ένα τέτοιο κατοικίδιο και ότι θέλει υπομονή.
 
Παιδιά, τα ζητήματα δεν είναι τόσο απλά. Ούτε μπορείς να γνωρίζεις αν κάποιος θα φροντίσει σωστά ένα κατοικίδιο εστω κι αν τον γνωριζεις καλα και ηδη εχει ενα αναλογο αλλα σαφώς και υπάρχουν ενδείξεις που συνηγορούν υπέρ ή κατα.
Δημήτρη, μάλλον πρέπει να διορθώσεις το ανευθυνος στην πρώτη φράση του τελευταίου μηνύματος σου. Φαντάζομαι εννοείς υπεύθυνος
 
Και δυστυχώς τα ζώα έχουν γίνει εμπόριο, πολύ λίγοι νοιάζονται πραγματικά
Προσπαθώ να καταλάβω τη σχέση αυτού του πράγματος με το θέμα μας, καθώς κι εάν είναι σχετικό ή όχι το τι νοιάζει περισσότερο έναν εκτροφέα.

Η συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα αλλά μην ξεχνάτε ότι εδώ είναι μια αγγελία. Όποιος ενδιαφέρεται, ας ανταποκριθεί. Για όλα τα υπόλοιπα, είναι προτιμότερο να ανοίξει ένα νέο σχετικό θέμα για να συζητηθούν εκεί τα θέματα που έχουν ανοίξει.

Αυτή η συζήτηση σε αυτό το χώρο, εκτός από το γεγονός ότι βγαίνει εντελώς από το θέμα της, κινδυνεύει να γίνει προσωπική. Ένα "κατηγορώ" προς το Δημήτρη που όσο κι αν καταλαβαίνω ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πρόθεση κανείς μας να κάνει κάτι τέτοιο, φοβάμαι ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξει εκεί από τη στιγμή που συζητάμε πάνω στην αγγελία του.

Υπάρχουν αρκετά παλιά θέματα που μπορούν να συνεχιστούν ή μπορούμε να ανοίξουμε καινούργια.
 
δημητρη εαν διαβασα καλα, γραφεις οτι σε ειπα ανευθηνω που ζητας να σου χαρισουν παπαγαλο. Δεν το ανεφερα αυτο, ισα ισα που το επικροτω προσωπικα, απαντω μονο και μονο επειδη το εγραψες. σε αυτα που εγραψε ο σταυρος συμφωνω οτι η συζητηση διατρεχει κινδυνους εφοσων δεν διαχειρηστη σωστα. Για προσωπικη επιθεση δεν ενδικνιετε λογος, το φορουμ αυτο εαν καταλαβα καλα, εαν οχι διορθωστεμε, εχει σκοπο την ενημερωση, την ανησυχια, τις προτασεις, την διαδωση γνωσεων, εμπειρειων. Ναι αν υφισταντε στοιχεια προσωπικης επιθεσεως αργα η γρηγορα καλητερα να παμε για μπανιο μαζι με τους φτερωτους φιλους μας. απο την αλλη σκευτομε για ποιο λογο να επιτεθουμε στον δημητρη. επειδη σε δημοσιο λογο ανεφερε οτι οι εκτρωφεις απλα εμπορευονται. και καλα κανουν διοτι αυτη ειναι η δουλεια τους. το θεμα δεν ειναι οι εκτροφεις, αλλα ζητω να μου χαρισουν παπαγαλο. ειληκρηνης απο την αρχη.
 
Μόνο που οι εκτροφείς δεν τα αγαπάνε πραγματικά και το κάνουν μόνο για το χρήμα και το ξέρουμε όλοι αυτό!
οταν ενας εκτροφεας αγαπαει αυτο που κανει πιστεψεμε οχι μονο τα αξοδα δεν βγαζει αλλα βαζει πολλα περισσοτερα απο την τσεπη του.
Μιλαμε ομως για εκτροφη οχι εχω 2-3 πουλακια και θελω να λεγομαι εκτροφεας
 
Εγώ είπα για το θέμα του να τα δώσεις,όχι το οικονομικό. Και εγω όταν είχα τα καναρίνια είχα 15 ζευγάρια και έκαναν πολλές γέννες αλλά δεν ήθελα να τα δώσω γιατί έκανα εκτροφή μόνο για εμένα και ας κόστιζαν
 
Εγώ είπα για το θέμα του να τα δώσεις,όχι το οικονομικό. Και εγω όταν είχα τα καναρίνια είχα 15 ζευγάρια και έκαναν πολλές γέννες αλλά δεν ήθελα να τα δώσω γιατί έκανα εκτροφή μόνο για εμένα και ας κόστιζαν

Τα καναρίνια που αναφέρεις και ξαναναφέρεις τείνουν να αναπαράγονται πιο εύκολα κι απο τα κοτόπουλα που λέει ο λόγος. Και το μηνιαίο κόστος συντήρησής ενός κοπαδιού καναρινιών 20 ατόμων ίσως και να μην φτάνει το μηνιαίο κόστος συντήρησης ενός μεγάλου παπαγάλου. Δεν μπορώ να καταλάβω τον παραλληλισμό σου πέρα απο το ότι έχουν και τα δύο είδη φτερά.
 
Δεν παίρνω τίποτα προσωπικά αλλά τη γνώμη μου έλεγα. Μπορεί να είμαι και λάθος σε μερικά πράγματα και ζητάω συγνώμη.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και για οτι χρειαστώ θα σας ρωτάω, βρήκα έναν παπαγάλο cockatiel που τον χαρίζει μια κοπέλα και θα τον πάρω τέλος του μηνός.
 
Back
Top