απαντοντας στην μαρια για το αν εχω ενημερωση τον δημητρη για τις δυσκολειες που προκυπτουν απο την κατοχη ενος παπαγαλου, προτινω η ιδια να ανατρεξη σε προιγουμενες αναρτησεις μου. Πως ψυχολογισα τον δημητρη τωρα. Βλεπω την εποιμονη του, βλεπω οτι το παλευει να αποκτηση ενα παπαγαλο, κακα τα ψεματα το οικονομικο ειναι ενας παραγωντας, γιαυτο και του προτεινω εναλαχτικες. εχω μια φυλη η οποια πριν τρια χρονια πειρε για να σωσει απο τον ιδιοκτη του, εναν σκαρλετ μακαο. Οταν μου το ειπε τις ειπα σκεψου το δεκα φορες οχι μια. τον εχει τρια χρονια και ειπα μεσα μου στην αρχη ποσο μισουσε αυτος ο ανθρωπος αυτο το ζωντανο. ειδα τις συνθηκες που ζουσε. και ομως αυτος ο παπαγαλος αναγενηθηκε με την υπομονη της φιλης μου. Δεν ειχε ποτε παπαγαλο, δεν ηξερε για το τι παπαγαλο επερνε, τον μεταμορφωσε και τον εκανε ευτυχησμενο. και εγω εχω δυο παπαγαλους και ξερω τις δυσκολειες. εμαθα απο αυτες, κατανοησα τις αναγκες, ψαχτηκα διαβασα ρωτησα. αν το θεμα ειναι οτι οι κατοχη παπαγαλων ξερουν, ενω η μη δεν ξερουν, θελω να ακουσω προτασεις και αποψεις, απο ανθρωπους που εχουν να προτεινουν. εαν το προβλημα ειναι οτι δεν προτεινω να παρει απο εκτροφεα ειναι οτι προτειμω να παρει εναν παπαγαλο απο ανθρωπο που δεν μπορει να τον εχει για διαφορους λογους. αν οι αποψεις μου ακουγωντε ερετικες, θα απαντησω οτι υποστηριζω πρωτα την υιοθεσια και κατα δευτερον την αγορα.