Γενικά Η Λαμπρή - απίστευτο αλλά αληθινό!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης joanna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Όχι, ποτέ! Δεν ήθελα να την ταλαιπωρήσω καθόλου γιατί είναι και μεγάλη όπως είδες στο βίντεο. Και δε βλέπει και θα φοβηθεί και... ειλικρινά φοβάμαι να την βγάλω. Ωραί πάντως θα ήταν να βρισκόταν μια λύση να την είχα πάλι στον ώμο.:)
 
Για τον ωμο πιστευω πως θα ειναι παρα πολυ δυσκολο,ισως και επικινδυνο!
Αν την επιανες με μια πετσετουλα;
Να την παρεις λιγο αγκαλια και να της χαϊδεψεις το κεφαλι!?
 
Πιστευω ενα καλο πρωτο βημα θα ειναι να ανεβει στο χερι σου μεσα στο κλουβι αρχικα... Να το συνηθισει και παλι, να τη χαιδευεις σιγα σιγα...
Αργοτερα, οταν εμπιστευτει το χερι σου, θα μπορουσες ισως να τη βγαλεις εξω ενω στεκεται στο χερι σου, μετακινωντας το αργα.
(Αυτα τα λεω χωρις να εχω εμπειρια απο ζακο, αλλα απο την εξημερωση αλλων ειδων. Ομως καποιες κοινες "αρχες" οπως η εμπιστοσυνη κ η αγαπη ισχυουν για ολα :) Ασε που αποκλειεται να σας εχει ξεχασει!)
 
Μου φαίνεται δύσκολο γιατί όταν δεν έχει όρεξη πηγαίνει με το ράμφος της να με τσιμπήσει. Είναι και λίγο δύστρωπη επειδή είναι τυφλή και πότε με αφήνει να τη χαιδέυω και πότε κάνει να με τσιμπήσει! Χε, χε, χε! Είναι ζωηρούλα!
 
Ναι αλλα λογω του οτι δεν βλεπει, μηπως δεν ειναι καλο οταν με το καλο βγει να κατσει στο χερι;
Καλη η ιδεα σου παντως!
 
Αυτό μου φαίνεται πολύ καλόο! Θα προσπαθήσω! Σ'ευχαριστώ πολύ! 🙂
 
Εγω νομιζω θα πανε ολα καλα! Εννοειται χωρις πιεση.. Αν τη δεις και νευριαζει θα την αφηνεις. Οποτε θελει και με τους ρυθμους που θελει:)

Και σιγουρα για να μην τρομαζει (ειδικα επειδη δεν βλεπει), ολα με πολυ αργες κινησεις, με ηρεμια κ χωρις δυνατη φωνη
 
Λέω να προσπαθήσω από αύριο να κάνω κάτι! Σιγά-σιγά... Μέσα στο κουβί. Για έξω από το κλουβί ίσως είναι επικίνδυνο. Θα δούμε στην πορεία!
 
Είναι θαυμάσιο που παίρνετε περίθαλψη της γκρίζας άγγελος. Έχω ακούσει για άτομα που φροντίζουν για παπαγάλους που είναι τυφλοί και σκέφτηκα ότι ίσως βρείτε μερικές από αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες.

Υπάρχει μια ιστορία για έναν τυφλό παπαγάλος Sterling κατονομάζονται στο κάτω μέρος της σελίδας:

HolisticBird and HolisticBirds

Ορισμένες σημαντικές πληροφορίες:

Τα παιχνίδια θα πρέπει να παρέχονται στους τυφλούς πτηνών, που έχουν την ίδια ανάγκη να διασκεδάζουν οι ίδιοι ότι πτηνών εντοπίστηκε να κάνουμε. Βρήκα ότι οι καλές επιλογές για Sterling περιλαμβάνονται αυτές που έγιναν το θόρυβο, όπως είναι η διαφόρων τύπων καμπάνες, και εκείνων που είχαν την υφή του, όπως σφιχτά πλεκτά υλικών (δέρμα ή οι λωρίδες από μαλακό υλικό) σε παιχνίδι που διαφορετικά μέρη είχαν πλεκτά, κομμάτια όπως το ξύλο, δέρμα, και σφαιρίδια.

"Επέλεξα να μπάνιο του με σπρέι μπουκάλι, ενώ στάθηκε στο πάτωμα σε μια πετσέτα.

Μερικές από τις δικές μου σκέψεις:

Κατά την προσέγγιση του κλωβού, να του μιλήσω, πριν να περπατήσετε μέχρι το κλουβί. Αυτό θα γνωστοποιήσει σ 'αυτόν που έρχονται σε αυτόν. Ρώτα όλα τα μέλη της οικογένειάς σας να το κάνετε αυτό. Επίσης, να του επιτρέψουν να γίνει άνετα με την αφή. Αυτός θα είναι ένας σημαντικός τρόπος για να επικοινωνούν με τον ίδιο.

Βεβαιωθείτε ότι έχει κάποια υγιή γύρω του κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αφήστε τον να ακούσετε ραδιόφωνο ή την τηλεόραση, ενώ είστε μακριά από το σπίτι. Θα μάθουν να είναι πιο άνετα με το θόρυβο.

Θα κομμένα τα φτερά που χρησιμοποιεί για την πτήση. Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να του επιτρέψει να πετάξουν.

Θα ήθελα να χρησιμοποιούν κούρνιες με μεγαλύτερη διάμετρο. Αυτό θα καταστήσει ευκολότερο για αυτόν να βρει τη θέση του στο κλουβί. Μπορείτε επίσης να κάνετε επίπεδη κούρνιες ασφαλής από ξύλο από την αποθήκη υλικού. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι αυτό είναι απαραίτητο. Από τα πόδια του είναι φυσιολογικά.

Θα ήθελα επίσης να διατηρήσει την τροφή και το νερό πιάτα στο ίδιο μέρος. Θέλει να μάθει πού βρίσκονται.

Κατά την εισαγωγή ενός νέου παιχνιδιού, να μιλήσετε με τον ίδιο και απαλά στην αφή το σώμα του. Αφήστε τον να εξερευνήσει το παιχνίδι με το ράμφος ενώ είστε εκμετάλλευση των παιχνιδιών. Επίσης "κολλάει" στο κλουβί, ενώ είναι συγκινητικό αυτό. Έτσι, θα μάθει όπου είναι εγκατεστημένη.
Μπορείτε επίσης να πάρετε κάποιες ιδέες από έναν τυφλό άνθρωπο.
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Η ιστορία του Sterling είναι πολύ συγκινητική! Και να χαίρεστε τα παπαγαλάκια σας! 🙂
 
Μπραβο Ιωαννα μου. Μολις διαβασα το ποστ σου και με συγκινησες πολυ... Μπραβο σου. Εισαι αξιεπαινη. Να την χαιρεσαι τη Λαμπρουλα σου!
 
Ιωαννα συγχαρητηρια που φροντιζεις ενα τετοιο πουλακι! Ειναι πολυ τυχερη που σας εχει και την αγαπατε τοσο!
 
Ιωάννα δίνεις ζωή στην υπογραφή μου! Μπράβο σου! Διάβασε με προσοχή αυτά που σου γράφει ο Jamieo. Είναι πολύ σωστά. Ταυτοποίηση φωνής και προσώπου, κόψιμο πτητικών φτερών για αποφυγή τραυματισμού της Λαμπρούλας σε μεγάλης απόστασης πτήσεις. Ο Θεός να σου δίνει κουράγιο!
 
και διαβαζοντας αυτα θυμηθηκα για καποιους που δωσαν τον ζακο επειδη ηταν αγριος..η δε μιλαγε.. Παλι καλα που υπαρχουν σαν και σενα..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Ιωάννα, πώς Mario; Μίλησα με έναν φίλο που ζει στην Καλιφόρνια. Κατέχει είδος ψιττακού με μόνο το 1 μάτι. Τα άλλα σύσταση ήταν να μην αλλάξετε τη ρύθμιση κλουβί. Mario θα πρέπει να μάθουν τη θέση όλων των παιχνιδιών και των κούρνιες. Θα είναι καλύτερο για τον αν οι θέσεις δεν άλλαξε.
 
Συμφωνω απολυτα με την παρατηρηση του Jamie.
Εχω ακριβως τις ιδιες οδηγιες απο τον κτηνιατρο που παρακολουθει το τυφλο καναρινακι μου. Θεσεις σταθερες σε: πατηθρες-τροφη-νερο(κτλ) Προκειμενου το πουλι, να αισθανεται ασφαλες και να μπορει να κινειται ανετα στον χωρο του κλουβιου του.
 
Αγαπητή Ιωάννα, μπράβο σου που είσαι πραγματικός φιλόζωος και νοιώθεις τα ζώα σου! Είναι πολύ δυσάρεστο να μην έχει όραση η Λαμπρή, αλλά είναι τυχερή που σε έχει μαμά. Εμένα το σκυλάκι μου είναι τυφλό εδώ και 4 χρόνιακαι δυστηχώς δεν μπορούσα να κάνω τίποτα! Να σκεφτείς ότι είναι αρσενικό και έχω και έναν άλλον αρσενικό και γίνεται χαμός. Τον πατάει αθελά του ο τυφλούλης και τσακώνονται άσχημα.Φυσικά τάισμα στο στόμα, μικρές πλέον βόλτες και πολύ προσοχή!
 
Iωάννα με συγκίνησες με τη ζωή της Λαμπρούλας σου! Μπράβο σας που την περιβάλλετε με τόση αγάπη, στοργή, αφοσίωση & υπομονή, & προσπαθείτε να κάνετε πιό άνετες τις συνθήκες διαβίωσής της! Πολλά συγχαρητήρια σας αξίζουν, να'σαστε καλά να απαλύνεται την κατάστασή της & να την ομορφαίνετε με την τρυφερότητά σας!
 
Σ'ευχαριστώ πολύ Αnastasia! Έχω ακούσει ότι είναι πολύ δύσκολο να συμβιώσουν δύο αρσενικοί σκύλοι. Δύσκολο και για σένα γιατί ένα τυφλό ζωάκι θέλει μεγάλη φροντίδα. Πιστεύω όμως πως για τον κόπο που κάνεις σε αυτά ειδικά τα ζώα ανταμείβεσαι διπλάσια. Για μένα όταν αρρωσταίνουν τα ζωάκια είναι σαν να αρρωσταίνουν άνθρωποι. Με την Λαμπρούλα ήμουν πολύ δεμένη από την από την αρχή κι ήμουν πολύ τυχερή που ο Άγιος Μόδεστος άκουσε τις προσευχές των οικείων και τις δικές μου που πραγματικά τις έκανα με μαύρο δάκρυ.
 
Συμφωνώ απόλυτα με τον Jamieo και την Sissy. Η Λαμπρή κοντά τέσσερα χρόνια που είναι τυφλή ξέρει τα πάντα στο κλουβί της απέξω κι ανακατωτά. Στην αρχή έτρωγε μόνη της. Αλλά εδώ κι ένα χρόνο θέλει να την ταίζω εγώ! Είναι το μωρό μου!ΧΕ, χε, χε! Και το πιο καταπληκτικό είναι ότι νοιώθει όταν μπαίνω στο δωμάτιο, μου κάνει χαρές, με φωνάζει να την ταίζω και να την ποτίζω. Έχει ανεπτυγμένες τις άλλες αισθήσεις και καταλαβαίνει πότε πηγαίνει να την χαιδέψει κάποιος άλλος εκτός από μένα!
 
Back
Top